Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My właśnie u nas mamy wannę, u rodziców prysznic ale bez brodzika ( mają odpływ w płytkach po prostu). Także wanienka tak czy inaczej się przyda. Kwiatuszku zazdroszczę tej szkoły rodzenia, my idziemy dopiero w marcu i to w trybie weekendowym. Dzisiaj Mały pod koniec mszy zaczął się wiercić, a w aucie jak puściliśmy piosenkę z basami to tak kopał jak szalony 🙈
Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
NowaOla aaa źle doczytałam 🙃
Ja mam wanienkę snuggle po córce, ale nie byłam z niej zadowolona, więc może kupię druga spodobała mi się ta colibro. Bo jest na płasko a ta nasza snuggle to taka pół siedząca pozycja -
Coffeebreak wrote:Sąsiadka po prostu stawiała wanienkę pod prysznic i młody tam się pluskal i polewał ale faktycznie już koło roku kiedy wiadomo że dzuecko bez problemu siedzi. Wiem że próbowała opcje z dmuchanym basenem pod prysznicem ale to było niepraktyczne.
Poduszkę typ C można potem wykorzystać do karmienia albo jako rodzaj kokonu jeśli trzeba dziecko na chwilę odłożyć na łóżko/sofę - zamiast obkładać poduszkami
Miałam na myśli poduszkę w wanience Ciążową mam i używam. Kokon będę miała, bo przyda się czasem na pewno, oczywiście w łóżeczku materacyk i śpiworek, bez kokonu. I około roku właśnie kupimy wanienkę większą do wsadzenia pod prysznic
Kwiatuszku, ja też mam takie zajęcia z fizjo itp, normalnie miałyście usg? Każda po kolei? Czy źle zrozumiałam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2024, 19:45
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Emimo wrote:Ja mam też po córki laktator elektryczny Medela ale zobaczę co to za nowość będzie 28.02 z neno. Bo ten z Medela bez użycia tak ma trochę przesadną cenę
Ja planuję zamówić ten Momcozy muszlowy, podobno jest świetny, wygodny, a ja chcę karmić KPI, nie chce karmić bezpośrednio z piersi, więc może się sprawdzi. Mam nadzieję👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Miałam na myśli poduszkę w wanience Ciążową mam i używam. Kokon będę miała, bo przyda się czasem na pewno, oczywiście w łóżeczku materacyk i śpiworek, bez kokonu. I około roku właśnie kupimy wanienkę większą do wsadzenia pod prysznic
Kwiatuszku, ja też mam takie zajęcia z fizjo itp, normalnie miałyście usg? Każda po kolei? Czy źle zrozumiałam?
Tak, każda po kolei. Pani sprawdzała stan mięśni brzucha, pracę mięśni dna miednicy i jak się miewa spojenie łonowe.
Nowa_Ola, Coffeebreak lubią tę wiadomość
-
Kfiatuszek666 wrote:Tak, każda po kolei. Pani sprawdzała stan mięśni brzucha, pracę mięśni dna miednicy i jak się miewa spojenie łonowe.
Ale super! Mnie ostatnio tak bardzo boli krocze, że obawiam się rozejścia spojenia łonowego. No to w takim razie czekam na to co będzie za tydzień i liczę, że też nam zrobią usg 🤩👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Kurcze, mi położna mówiła coś o wanience z szafką na kółkach z Ikei a nic takiego znaleźć nie mogę. Może źle ja zrozumiałam..
-
nick nieaktualny
-
Już patrzę jak wygląda 😀Nowa_Ola wrote:Ja planuję zamówić ten Momcozy muszlowy, podobno jest świetny, wygodny, a ja chcę karmić KPI, nie chce karmić bezpośrednio z piersi, więc może się sprawdzi. Mam nadzieję
-
A który model dokładnie ? Widzę, że na stronie mają jakieś dwa nowe. Któryś z tych czy ten m5 ?Nowa_Ola wrote:Ja planuję zamówić ten Momcozy muszlowy, podobno jest świetny, wygodny, a ja chcę karmić KPI, nie chce karmić bezpośrednio z piersi, więc może się sprawdzi. Mam nadzieję
-
Emimo wrote:A który model dokładnie ? Widzę, że na stronie mają jakieś dwa nowe. Któryś z tych czy ten m5 ?
Momcozy All-in-one m5 podwójny mnóstwo pozytywnych opinii o nim jest, więc raczej wezmę ten sprawdzony przez inne mamy niż ten s12 pro, bo to chyba jest nowość👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Emimo wrote:Czyli te V1 i v2 nie są lepsze tak ?
Nie wiem kochana, ja naczytałam się i naoglądałam najwięcej o tym m5 i taki mi pasuje Ale nie znam osobiście nikogo kto używałEmimo lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Emimo wrote:NowaOla aaa źle doczytałam 🙃
Ja mam wanienkę snuggle po córce, ale nie byłam z niej zadowolona, więc może kupię druga spodobała mi się ta colibro. Bo jest na płasko a ta nasza snuggle to taka pół siedząca pozycja
Snuggle była druga na mojej liście ale jakoś wyszło mi, ze colibro lepiej się sprawdzi i będzie na dluzej, a ja fabryki jeszcze nie zamykam, dopiero pierwsze dzieckoEmimo lubi tę wiadomość
-
ja mam składaną wanienke stokke flexi bath z wkładką noworodkową. trzymamy ją złożoną w szafie więc prawie w ogole nie zajmuje miejsca i nie musze jej "podziwiać". Na początku sprawdzał nam się system stawiania wanienki na zlewie w kuchni i polewaliśmy bobasa bezpośrednio z wyciąganej wylewki. Zdarzało mi się też wkładać samą wkładkę do zlewu i tak kąpać. to zdecydowanie był najszybszy sposób i idealnie sprawdał się latem.
W mieszkaniu mam jedynie prysznic walk-in. Starszaka teraz już sporadycznie kąpiemy w waniece w prysznicu na podłodze. Przeważnie kąpie się już "po dorosłemu" z kimś z nas lub sam.
Ja zdecydowanie jestem z tych, którzy obecność dziecięcych gadżetów ograniczają do minimum i szybko przechodzimy na rozwiązania dorosłe. -
A ja zapisałam się na jutro do innego ginekologa z nadzieją, że może u niego poznam płeć, mam nadzieję że nie weźmie mnie za wariatkę😅 Czekanie kolejne 3 tygodnie na wizytę u swojego prowadzącego i myśl, że jak znowu dzidzia źle się ułoży to dalej nic się nie dowiem już mnie drażni. Także trzymajcie kciuki żeby się udało 🫶🏻 Może zjem coś słodkiego przed wizytą żeby bardziej ruchliwe dziecko było )
Kaktusowa, Domi_95, Magdak-51, Emimo, shikaka86 lubią tę wiadomość
-
Szczerze współczuję. Swoją drogą niesamowite, że nadal nie mogą dojrzeć płci. To już mega późno przecież.
Trzymam kciuki Skarbek! Też bym chyba już nie wytrzymała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2024, 13:55
-
ooo ale super, że chodzicie już na szkołę rodzenia! My zaczynamy w szpitalu, ale dopiero na początku kwietnia. Mam szkołę rodzenia online od położnej Kasi, zamierzam sobie teraz odpalić ją w marcu (bo od marca idę na zwolnienie) i chyba się zapiszę jeszcze na takie warszawskie warsztaty tygodniowe, tam będzie Izabela Dembińska, chciałabym ją poznać na żywo, bo już ćwiczyłam z nią oddechy do żeber
Ja chodzę do fizjo uro-gin od grudnia, mega pomocne są te wizyty, natomiast miałam sprawdzane mięśnie dna miednicy i to tak bolało... Od 34 tyg będziemy masować, na samą myśl mnie skręca Ale koleżanka mi mówiła, że jej położna przy porodzie powiedziała, że bez masażu poród bolałby ją wiele bardziej. Więc chyba warto zacisnąć zęby.