Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś dziewczyny wizytuje u mojego endokrynologa, który jest też ginekologiem, zajmuje się niepłodnością, a przede wszystkim jest świetnym profesorem i chyba wyściskam chłopa za to, jak pięknie mnie wyprowadził z niedoczynności i io 🥹 Mam takie poczucie, że gdybym kilka lat temu nie trafiła do niego, to nadal moglibyśmy się starać i starać, a tak czuje, jak mój mały dzidziuś kopie i już się nie mogę doczekać czerwca, chociaż mam mnóstwo obaw jak to będzie 😅
Kokosankaa, Anuska0907, Emimo, Andzia2519, Katt lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Ja dziś dziewczyny wizytuje u mojego endokrynologa, który jest też ginekologiem, zajmuje się niepłodnością, a przede wszystkim jest świetnym profesorem i chyba wyściskam chłopa za to, jak pięknie mnie wyprowadził z niedoczynności i io 🥹 Mam takie poczucie, że gdybym kilka lat temu nie trafiła do niego, to nadal moglibyśmy się starać i starać, a tak czuje, jak mój mały dzidziuś kopie i już się nie mogę doczekać czerwca, chociaż mam mnóstwo obaw jak to będzie 😅
Jak dobrze, że weszłam na grupę bo właśnie miałam coś wpisać w Google i czarna dziura.. patrzę na Twój komentarz Ola i takie olśnienie, że miałam zamówić przez luxmed receptę na eutyrox 🥳 ja też się nie mogę doczekać czerwca. Dzisiaj byłam po tygodniu l4 w pracy bo szkolę nową dziewczynę na moje miejsce i muszę popracować do wypłat, a więc jeszcze jakieś 10 dni 😅 a nie dość, że mam baby brain to jeszcze lenia. Całe szczęście, że dziewczyna jest super I miło mi się z nią współpracuje. No ale przez to ze byłam w biurze to nie czułam za bardzo Małego I oczywiście czarne myśli, jeszcze w nocy mi się śniło, że mam pusty brzuch, sama skorupa bez dziecka... ale wróciłam do domu, zjadłam obiad, położyłam się i dostałam serię kopniaczków aż miło 😍 -
Kaktusowa wrote:Jak dobrze, że weszłam na grupę bo właśnie miałam coś wpisać w Google i czarna dziura.. patrzę na Twój komentarz Ola i takie olśnienie, że miałam zamówić przez luxmed receptę na eutyrox 🥳 ja też się nie mogę doczekać czerwca. Dzisiaj byłam po tygodniu l4 w pracy bo szkolę nową dziewczynę na moje miejsce i muszę popracować do wypłat, a więc jeszcze jakieś 10 dni 😅 a nie dość, że mam baby brain to jeszcze lenia. Całe szczęście, że dziewczyna jest super I miło mi się z nią współpracuje. No ale przez to ze byłam w biurze to nie czułam za bardzo Małego I oczywiście czarne myśli, jeszcze w nocy mi się śniło, że mam pusty brzuch, sama skorupa bez dziecka... ale wróciłam do domu, zjadłam obiad, położyłam się i dostałam serię kopniaczków aż miło 😍
No to cudownie 🥰 Mi się wczoraj pierwszy raz udało nagrać brzuszek jak się rusza
A i dzisiaj mam 100-dniówkę, 100 dni do PTP 🥳Kaktusowa, Katt lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Skarbek001 wrote:A ja zapisałam się na jutro do innego ginekologa z nadzieją, że może u niego poznam płeć, mam nadzieję że nie weźmie mnie za wariatkę😅 Czekanie kolejne 3 tygodnie na wizytę u swojego prowadzącego i myśl, że jak znowu dzidzia źle się ułoży to dalej nic się nie dowiem już mnie drażni. Także trzymajcie kciuki żeby się udało 🫶🏻 Może zjem coś słodkiego przed wizytą żeby bardziej ruchliwe dziecko było )
Wiem co czujesz u mnie podobnie, dziś 22+0 i też wciąż nie wiem na 100%, lekarz nie kazał jeszcze nic kupować, bo nie da sobie uciąć głowy ale jak tu się powstrzymać? Zażartował jeszcze ze najpóźniej dowiem się przy porodzie ehhh..... ogólnie z narzeczonym uważamy że będzie to dziewczynka narazie roboczo ma na imię Maja i oby tak już zostało. 🙂🙂🙂🙂
Czy któraś z was robiła uznanie ojcostwa dziecka przed porodem w USC? Chce koniecznie to zrobić niedługo ale w internecie znajduje sprzeczne informacje dotyczące dokumentów które trzeba przedstawić. Niektóre strony podają ze musi być zaświadczenie od lekarza o ciąży, inne że może być karta ciąży a jeszcze inne że tylko dowody osobiste. Ma któraś jakieś doświadczenia z tym? Jutro chce podjechać i się dopytać. -
Ja byłam na małych wakacjach w Portugalii i dopiero nadrobiłam wszystkie strony 😊 co do poruszonych tematów, to my kupiliśmy dostawkę chicco next2me magic, dużo osób z niezależnych kręgów nam ją polecało, więc jak zobaczyłam praktycznie nieużywany model za połowę oryginalnej ceny, to wzięliśmy i była to jedna z pierwszych rzeczy jakie kupiliśmy. Często te ładne instagramowe łóżeczka są bardzo niepraktyczne i nieprzemyślane i potem trzeba kombinować np z zabezpieczaniem drewnianych prętów jak się dziecko zacznie wiercić w nocy itd, więc woleliśmy postawić na coś poleconego jako bardzo wygodne i praktyczne rozwiązanie 😊 nam mówili że przede wszystkim fajnie że to się przyczepia do swojego łóżka, bo to tak jakby dzidziuś spał z nami, a jednak nie zabiera miejsca w łóżku i można się wygodnie wyspać, a jak będzie płakać to nie trzeba wstawać, po drugie ma funkcję kołyski to mi koleżanki też mówiły że się przydaje zwłaszcza w nocy, jak costam zaczyna dziecko się przebudzać i kwiczeć, to często wystarczy je chwilę pobujać i zasypia dalej, a po trzecie ze ma 4 kółka, więc można sobie wozić to łóżeczko po mieszkaniu, żeby mieć dziecko zawsze obok 😊 minusem na pewno jest to, że starczy tylko na jakieś pół roku, ale potem chcemy mieć kolejne dziecko, więc dostawka znowu się przyda 😊
Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Melduję się po glukozie - paskudne to było badanie, czułam się okropnie słabo, kręciło mi się w głowie i byłam na skraju wymiotowania, ale wynik jest prawidłowy 😍 nawet powiedziałabym, że bardzo niski, na czczo tylko 68. Mam nadzieję, że w tę stronę to nie jest powód do zmartwień👧❤️ 19.06.24
-
Kaatii wrote:Melduję się po glukozie - paskudne to było badanie, czułam się okropnie słabo, kręciło mi się w głowie i byłam na skraju wymiotowania, ale wynik jest prawidłowy 😍 nawet powiedziałabym, że bardzo niski, na czczo tylko 68. Mam nadzieję, że w tę stronę to nie jest powód do zmartwień
A jak po godzinie i po dwóch? Jest też coś takiego jak hipoglikemia, ale to chyba działa wtedy, kiedy cukier jest za niski w kolejnych badaniach 🤔 Nie wiem, lekarz na pewno wszystko Ci powie 😊👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Dziewczyny wyszłam od lekarza, potwierdzona na 100% dziewczynka🥰 Widoczne wargi sromowe. Lekarz sam był zdziwiony że już 25 tydzień a ja jeszcze nie wiem, ale udało mu się! Pięknie się ułożyła do badania 😊
Kaktusowa, Domi_95, Riptide, Kfiatuszek666, Anuska0907, shikaka86, Natka9106, Saimi, Katt, Kokosankaa, AEGO, Nowa_Ola, Emimo, Magdak-51, Kasia1988, agnieszkallo lubią tę wiadomość
-
Skarbek001 wrote:Dziewczyny wyszłam od lekarza, potwierdzona na 100% dziewczynka🥰 Widoczne wargi sromowe. Lekarz sam był zdziwiony że już 25 tydzień a ja jeszcze nie wiem, ale udało mu się! Pięknie się ułożyła do badania 😊
Super ! To teraz mamusia lecisz na zakupy ? 😁 -
Skarbek001 wrote:Mogę oficjalnie rozpocząć szalony zakupowy różowy szał, sam lekarz mówił że najwyższy czas! 😅❤️
Cieszę się Twoim szczęściem! Tyle czasu w zawieszeniu to na prawdę przesada 🙈 ubranka dla dziewczynek są tak urocze, że aż zazdroszczę 😁Skarbek001 lubi tę wiadomość
-
Skarbek001 wrote:Dziewczyny wyszłam od lekarza, potwierdzona na 100% dziewczynka🥰 Widoczne wargi sromowe. Lekarz sam był zdziwiony że już 25 tydzień a ja jeszcze nie wiem, ale udało mu się! Pięknie się ułożyła do badania 😊
Super gratulacje 🥳 -
Ja dzisiaj po wizycie u położnej, uspokoiłam się, ponieważ mała od wczoraj trochę leniwa i trochę się martwiłam ,czy wszystko dobrze. Zrobiła mi ekg , wynik książkowy ,posłuchałam tętna przez 20 minut i mała się uaktywniła jak była przyciśnięta tymi pasami. Wizyta u lekarza dopiero 08.03 , w poniedziałek idę na badania i krzywą cukrową.
Saimi, agnieszkallo lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę ja mam nadzieję że na następnej wizycie też już będę miała potwierdzenie bo będę wtedy już rozpoczynać 26 tydzień i też wciąż bez pewności co do płci, a szacowanie na 70% mnie nie przekonuje. . 😭😭😭😭 -
Jakby Was dziewczyny bardzo ten różowy interesował to przyjechał do mnie dziś laktator Neno Perfetto. Wyglada przepięknie. Wykonanie i jakość tez bez zarzutu, wiec jeśli będzie pracował tak jak wyglada to ja więcej pytań nie mam
Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Ja za to zamówiłam dzisiaj rożek bawełniany, śpiworek muślinowy i pieluszki muślinowe. Nie mogę się doczekać aż mi dostarczą😊
Edit: dokupiłam jeszcze body 5 pak i piżamkę niebieską w chmurki... rozpłynę się zaraz 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2024, 20:05
Kfiatuszek666, shikaka86 lubią tę wiadomość
-
Natka9106 wrote:Zazdroszczę ja mam nadzieję że na następnej wizycie też już będę miała potwierdzenie bo będę wtedy już rozpoczynać 26 tydzień i też wciąż bez pewności co do płci, a szacowanie na 70% mnie nie przekonuje. . 😭😭😭😭
Ja następna wizyta u prowadzącego dopiero 11 marca więc stwierdziłam że już nie wytrzymam tyle i poszłam do innego lekarza, był nieco zdziwiony jak mnie zobaczył i powiedziałam że ja tylko na dodatkowe USG😅, ale jak tylko przyłożył głowicę od razu dzidzia pięknie pokazała że jest dziewczynką i potwierdził mi wreszcie jako jedyny na 100%, a wcześniej na każdym USG to było takie gdybanie "może dziewczynka, ale nie potwierdzę"... Życzę Ci żebyś też się już dowiedziała bo jednak to fajne uczucie jak się wie kto się tam kryje ❤️ Ale ogólnie to jestem bardzo zadowolona z wizyty, lekarz miał czas więc pokazywał mi wszystko na USG, rączki, nóżki, buźkę, nosek, 580 gram szczęścia! Mimo cukrzycy ciążowej dzidzia jest na odpowiednim centylu, więc się bardzo cieszę, sam mi powiedział że widać że pilnuję diety 😊Kaktusowa, Natka9106 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja za to jestem po webinarze z Bezpiecznego Maluszka, stanowczo polecam. Nie pamiętam już kto go polecał ale serdeczne dzięki! ❤️ Co prawda online bo logistycznie ciężko było coś znaleźć w Warszawie ale to zawsze coś. I polecam też kanał Joanny Mróz - oglądałam ostatnio szkołę rodzenia, co prawda trochę ograniczony materiał bo po niecałej godzinie są odcinki ale że do stacjonarnej jedziemy dopiero na początku kwietnia bo miałam problemy z dograniem terminu to zawsze coś można już teraz posłuchać.
-
Kaktusowa wrote:Ja za to zamówiłam dzisiaj rożek bawełniany, śpiworek muślinowy i pieluszki muślinowe. Nie mogę się doczekać aż mi dostarczą😊
Edit: dokupiłam jeszcze body 5 pak i piżamkę niebieską w chmurki... rozpłynę się zaraz 🥰
Nooo, syndrom wicia gniazda czai się tuż za rogiem…Kaktusowa lubi tę wiadomość