X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Skarbek001 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Kto robi potem te badania cukru?

Dostaje się u diabetologa glukometr i sama w domu sobie robisz pomiary na czczo, 1 h po śniadaniu, obiedzie i kolacji. 😉

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2024, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    I ja też team podwarszawski - 1-2 marca CH Wola Park, co prawda na mniejszą skalę ale są szybciej i stwierdziłam że od tych zaczynamy

Ooo nie wiedziałam! Akurat nas w ten weekend nie ma, odwiedzamy moich rodziców :( Swoją drogą ciekawe jak wysiedzę 300 km w samochodzie. Od kilku dni strasznie boli mnie krocze 🙈 Kłuje i boli jakbym miała zakwasy. Siedzenie jest problematyczne. Moje dziecko ewidentnie chce, żeby matka leżała :D

A co do krzywej, to ja byłam w szoku, bo miałam io i naprawdę spora nadwagę, schudłam dużo by zajść w ciążę, bo ponad 30 kg i wczoraj lekarz uznał, że te moje aktualne cukry to prawie pod hiperglikemię podchodzą, bo są takie niskie. W poniedziałek idę odwiedzić mojego endokrynologa i zobaczę co mi powie na to.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cukrzycy to ja miałam podejrzenie już na początku ciąży. Glukoza z krwi 99 a norma 92. Moja doktorka wysłała mnie na szpital i wtedy miałam już robiona krzywą cukrową i wyszła 89. Na drugi dzień miałam robiony panel cukrzycowy. Przez dobe kuli mnie 9 razy. Wszystkie wyniki w normie.
    Teraz w połowie ciąży znowu piłam glukozę po tłustym czwartku i wyszło 95 i znowu chciała mnie wysłać do szpitala na panel ale jej pow że miałam i zerknęła do wyników. Odpuściła ale w marcu mam zrobić glukozę z krwi.
    Leżałam z dziewczyną w szpitalu której cukru wywalało ponad 260 po obiedzie ale to już po 32 tc było.

• Emimo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza weekendowa na forum 🫣
    Nowaola jak minęła podróż?
    Mnie od kilku dni jak pochodzę porobię coś w domu strasznie bolą plecy. Wieczorem już się nie mogę po nic schylić chyba czas na wizytę u fizjo

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo wrote:
    Cisza weekendowa na forum 🫣
    Nowaola jak minęła podróż?
    Mnie od kilku dni jak pochodzę porobię coś w domu strasznie bolą plecy. Wieczorem już się nie mogę po nic schylić chyba czas na wizytę u fizjo

Hejo :) my wczoraj korzystaliśmy z pogody, poszliśmy na spacer i do kawiarni. Potem jeszcze wzięliśmy naszego pieska na długi spacer, porzucaliśmy mu piłeczki, wybiegał się. No i od popołudnia zrobiliśmy sobie seans filmowy. Mały ma już w miarę stałe pory kiedy kopie i oczywiście się stresowałam, że powinien kopnąć a nie kopie, ale jak się położyłam do łóżka to dal serię kopniaczków 😁 dzisiaj też mamy w planach spacer, ale tym razem po lesie i z pieskiem. Co do boli plecow to miałam spokoj przez ostatnie 3 dni a dzisiaj w nocy znowu się budziłam z bólu. Materac mamy nowy, specjalnie kupowaliśmy już taki porządny, więc to niestety kwestia ciazy 😅 a jakie sny miałam! Od erotycznych przez koszmary 🤣🤣

Emimo lubi tę wiadomość

age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w okolicach Warszawy pogoda była średnia, brak słońca i wiało. Spacer zaliczyłam, ale skończyło się to bólem pleców do wieczora. Później przyszli znajomi z dziećmi. Więc trochę ogarniałam i to też na pewno doprawiło mnie do tego bólu. Natomiast dziś od rana świeci słońce wyjdziemy na krótki spacer i później tylko leżenie 😀 obiad mam tak więc dziś relax
    Dobrej i słonecznej niedzieli życzę Wam

Kaktusowa lubi tę wiadomość

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2024, 11:30

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, masz racje nigdzie o nim nie pisza a to rzec super przydatna

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj szkoła rodzenia, a potem gotowanie i ogarnianie, bo dziś gości. U mnie pogoda luks. Kupiłam wczoraj laktator, wanienkę i lampkę nocną dla bobaska :) kocham te niemowlęce zakupy :)

Z czego jest zrobione takie lusterko, czy jest bezpieczne w razie wypadku?

• Saimi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka wanienkę kupiliście? Położna mi doradzała na stojaku czy tam szafce i bez tych wszystkich wkładek i poduszek.. A tak mi się podobają.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png

Wysłany: 25 lutego 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Jaka wanienkę kupiliście? Położna mi doradzała na stojaku czy tam szafce i bez tych wszystkich wkładek i poduszek.. A tak mi się podobają.

Colibro. Ja akurat mam blat w łazience, ale jak dojdę do wniosku, ze stojak się przyda to dokupię.

• Saimi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mimo, że łazienka do jakiś malutkich nie należy to wanienki położyć nie mam na czym.. Wuec stojak czy coś muszę wykombinować.

Ładna ta co kupiłaś :)

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png

Wysłany: 25 lutego 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    No właśnie ja mimo, że łazienka do jakiś malutkich nie należy to wanienki położyć nie mam na czym.. Wuec stojak czy coś muszę wykombinować.

Ładna ta co kupiłaś :)

Ze 2 tygodnie przeglądałam wanienki wiec ona nie ma prawa być brzydka 😁 a tak na serio to taka mi po prostu najbardziej podpasowala wymiarami, tym ze ma dobre opinie i starczy i dla starszaka. No i też uważam, ze jest ładna, nie jest to tania chińszczyzna. Nie muszę mieć składanej, mam gdzie trzymać. Wybór na rynku jest duży, każdy znajdzie coś dla siebie.

Saimi lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo, podróż dopiero w następny weekend :)

My spacerujemy codziennie z psem po lesie, deszcz czy słońce, minimum 1,5 godziny musi być :D Ale cieszę się, bo jakaś aktywność też jest mi potrzebna. Dziś tak pięknie, że trochę czasu na pewno spędzimy na dworze.

Zrobiłam test, spałam dziś bez poduszki ciążowej i moja miednica o wiele, wiele mniej boli. Ciekawe, może jednak to ułożenie na poduszcze nie zawsze wychodzi na plus.

A wanienka u nas będzie składana z Primabobo, bo muszę mieć składaną koniecznie. Często wyjeżdżamy właśnie do rodziców, po co mi kupować kolejną wanienkę tam, skoro mogę złożyć tę i zabrać ze sobą :) I tak już łóżeczko tam będziemy mieli dodatkowe, starczy :D A, kupuję z poduszką, bez stojaka :)

Kwiatuszku, jak tam w szkole rodzenia? Jak Ci się podobało? My zaczynamy za tydzień :D

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie u rodziców mamy swój pokój i tam musimy dokupić łóżeczko i przewijak na łóżeczko najlepiej, wanienkę kupimy pewnie składaną żeby zabierać ze sobą. Ogólnie mama juz ma plany co pokupować wnukowi, tata ostatnio mi wysylal łóżeczka 😅 fajnie, że tak się cieszą, mega mnie to wzrusza😊 także Młody będzie mieć większość rzeczy zdublowanych 😁

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ja wczoraj szkoła rodzenia, a potem gotowanie i ogarnianie, bo dziś gości. U mnie pogoda luks. Kupiłam wczoraj laktator, wanienkę i lampkę nocną dla bobaska :) kocham te niemowlęce zakupy :)

Z czego jest zrobione takie lusterko, czy jest bezpieczne w razie wypadku?
    Jaki kupiłaś laktator?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2024, 11:30

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa, no to identycznie jak u mnie :D Podwójne łóżeczko, przewijak, kołyska, bujaczek :D

Taka poduszka to 30-40 złotych, jak coś nie będzie szkoda, a słyszalam też opinie, że podtrzymuje fajnie dziecko :) Ja mam duży blat obok łóżeczka, tam będę stawiać wanienkę do kąpieli. Niestety nie mam brodzika pod prysznicem, więc wanienka będzie nam potrzebna długi czas, ale potem pewnie dokupimy jakąś większą

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵

Wysłany: 25 lutego 2024, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Jaki kupiłaś laktator?

Neno Perfettto

Wysłany: 25 lutego 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Emimo, podróż dopiero w następny weekend :)

My spacerujemy codziennie z psem po lesie, deszcz czy słońce, minimum 1,5 godziny musi być :D Ale cieszę się, bo jakaś aktywność też jest mi potrzebna. Dziś tak pięknie, że trochę czasu na pewno spędzimy na dworze.

Zrobiłam test, spałam dziś bez poduszki ciążowej i moja miednica o wiele, wiele mniej boli. Ciekawe, może jednak to ułożenie na poduszcze nie zawsze wychodzi na plus.

A wanienka u nas będzie składana z Primabobo, bo muszę mieć składaną koniecznie. Często wyjeżdżamy właśnie do rodziców, po co mi kupować kolejną wanienkę tam, skoro mogę złożyć tę i zabrać ze sobą :) I tak już łóżeczko tam będziemy mieli dodatkowe, starczy :D A, kupuję z poduszką, bez stojaka :)

Kwiatuszku, jak tam w szkole rodzenia? Jak Ci się podobało? My zaczynamy za tydzień :D

Fajnie, fajnie. Każde zajęcia to u mnie około 3h, bo już był psycholog, dietetyk, fizjoterapeuta uroginekologiczny, specjalista od snu dziecka. Każdy z nich prowadzi wykład albo rozmawiamy, warsztaty albo badania (w przypadku fizjoterapeuty było usg). Był temat ćwiczeń rozluźniających mięśni dna miednicy i masażu krocza; psychiki kobiety i odżywiania w trakcie ciąży i karmienia piersią. Dużo przydatnej wiedzy.

Coffeebreak, Kaktusowa, Nowa_Ola, Katt lubią tę wiadomość

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ