X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam dobierany w sklepie biustonosz bo mam większy biust, ale nie wiem finalnie jaki mi urośnie do czerwca i przerzuciłam się na staniki sportowe bo każdy inny mnie denerwował. Pewnie to kwestia indywidualna. Za to dziewczyny mam od rana dobry dzień, Mały mnie obudził ruchami więc stres z głowy i jadę do fryzjera zaraz, a wieczorem imprezka urodzinowa mamy. Miłego dnia 😊😊

Emimo, Kokosankaa, Coffeebreak, Saimi, Riptide lubią tę wiadomość

age.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na limango są fajne ceny na lullalove

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Ja zawsze miałam dobierany w sklepie biustonosz bo mam większy biust, ale nie wiem finalnie jaki mi urośnie do czerwca i przerzuciłam się na staniki sportowe bo każdy inny mnie denerwował. Pewnie to kwestia indywidualna. Za to dziewczyny mam od rana dobry dzień, Mały mnie obudził ruchami więc stres z głowy i jadę do fryzjera zaraz, a wieczorem imprezka urodzinowa mamy. Miłego dnia 😊😊

Ja tak samo teraz noszę tylko staniki sportowe, najlepiej takie mocno uciskające spłaszczające biust.

Miłego dnia dla nas wszystkich 😊

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    A staniki sportowe nie mają właśnie takiej s m l? Te z Momcozy to typowe sporty, żeby wsadzić do nich laktator, a nie stanik do karmienia. Ja w sportach nigdy nie chodziłam, bo mam za duży biust i źle się czuję jeśli nie jest odpowiednio podtrzymany
    Nie powinny. Zwłaszcza sportowe nie powinny bo w nich docelowo wykonuje się intensywne ruchy więc muszą trzymać wszystko jeszcze lepiej niż zwykle. W ogóle sportowe dobiera się troche inaczej .

Ja mam jeden sportowy - schock absorber. Ma normalna bleliżniana rozmiarówke. Tyle że po ciąży nie wiem czy będzie jeszcze dobry 🙈 trudno najwyżej puszczę na vinted.

Ale przyznaję że spie czasem w takim M/L . Zazwyczaj bez żadnego ale czasem jakoś mnie najdzie żeby go założyć 🙈

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffebreak, masz rację, ze 80f ma większą miskę niż 75f. Zupełnie o tym nie pomyślałam, ale to pewnie dlatego, ze 10 lat kupuję 75f, w jednym sklepie, w zasadzie jeden model tylko w rożnej kolorystyce ;) jak mi coś pasuje to nie mam w zwyczaju zmieniać.
    I właśnie się zastanawiam czemu zrezygnowałam z biustonoszy Nipplex, całe studia w nich chodziłam! Ogólnie znam te marki, które wymieniłaś, jak studiowałam w Waw to bieliznę kupowałam głównie w sklepach, gdzie panie dobierały. Jeszcze pamietam była marka Ewa Michalak i Panache, pewnie nadal istnieją i mają się dobrze :)
    A co do Momcozy to zobaczymy jak przyjedzie. Jak coś będzie nie tak to po prostu zwrócę. A jak mi będzie pasował to dokupię jeszcze kilka :)

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo wrote:
    Dziewczyny na limango są fajne ceny na lullalove
    Szukałam kocyków ale nie mogę znaleść, wyskoczyła mi reklama na insta i ja przeklinałam ;(

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok poszło już zamówienie na Limango i drugie na Lullalove. Kupiłam już ostatnie rzeczy do wyprawki. Został jeszcze rożek i laktator ale to już przed samym porodem.

Od poniedziałku wielkie pranie, prasowanie i pakowanie torby do szpitala.

Teraz idę korzystać z pogody i lecę na spacer z psem.

Miłego weekendu dziewczyny.

Domi_95, Katt, Emimo lubią tę wiadomość

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dodaje do koszyka wyprawkę apteczną.

Co wybieracie jako krem pod pieluszkę, a co na odparzenia?
    Kupujecie od razu jakiś probiotyk i coś na bóle brzuszka typu espumisan?

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:

Pod pieluszkę bepanthen, na odparzenia linomag z cynkiem. Probiotyk kupiłam, espumisanu nie, jedynie delicol.

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:

Ja w aptece internetowej kupowałam to co mi potrzebne do porodu i na pierwsze dni w szpitalu. Żadnych lekarstw dla dziecka nie brałam

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja dziś świętuję swoją 30! 🥳 Wiem, że nadal jestem młoda, natomiast trochę obawiałam się tej zmiany z 20 na 30, ale w sumie jestem tak szczęśliwa obecnie, że w ogóle się tym nie przejmuje. ♥️

Kaktusowa, Kfiatuszek666, Domi_95, shikaka86, Saimi, agnieszkallo, Kokosankaa, Anuska0907, Kaatii, Katt, Emimo, Riptide, Sara10 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Dziewczyny, a ja dziś świętuję swoją 30! 🥳 Wiem, że nadal jestem młoda, natomiast trochę obawiałam się tej zmiany z 20 na 30, ale w sumie jestem tak szczęśliwa obecnie, że w ogóle się tym nie przejmuje. ♥️

Ola wszystkiego najlepszego ! Spełnienia najskrytszych marzeń ❤️🥳🥳

Nowa_Ola, Riptide lubią tę wiadomość

age.png
  • shikaka86 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Wszystkiego co najlepsze i spełnienia skrytych marzeń! Zdrowia dla Ciebie i dla maluszka również 😄
    Wielkiej zmiany nie ma, dopiero przed 40 da się odczuć różnicę między 20+ a te 30+. Oby Ci lata leciały wolno 🫣☺️ 🎉💐🎂🎈🎁

Kaktusowa, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Moje życie zaczęło się po 30! To piękny wiek. Dla mnie mocno urosła moja świadomość świata, relacji, moich uczuć więc nie martw się tylko uderzaj w ten piękny wiek.

Życzę Ci samych pięknych chwil i cudownych narodzin dziecka ❤️

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Wszystkiego najlepszego dużo zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń 🥳💯🍾🎂
    Kochana po 30 dopiero życie się zaczyna 🫡🤪

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wszystkiego najlepszego! Ja się bałam swojej 30stki, ale miałam ją 2 tygodnie po tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży 😂 były inne tematy do rozmyślania, a po pół roku stwierdzam, że przecież nic się nie zmieniło, nadal jestem bardzo młoda 😅

Zaliczyłam dziś spacer na 17tys kroków, od powrotu do domu wstaję tylko na siku, czuję się nieżywa. To już nie ta forma, żeby tyle chodzić 🫣

👧❤️ 19.06.24
  • Katt Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Wszystkiego najlepszego!!! 🎂🎉🥳💐 Doskonale rozumiem strach ale nie ma się czego bać, ja podobnie podchodziłam do tej zmiany. Ale urodziny ze świadomością że jest z nami w brzuchu mały człowieczek są niezapomniane.

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia ♥️♥️
    Zdecydowanie to jedne z najlepszych moich urodzin, gdy ma się to dzieciątko w brzuszku :) a prezenty dostałam ja i nasz synek, więc bardzo miło :D

Kaktusowa, Anuska0907, Katt, Coffeebreak lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 10 marca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia ♥️♥️
    Zdecydowanie to jedne z najlepszych moich urodzin, gdy ma się to dzieciątko w brzuszku :) a prezenty dostałam ja i nasz synek, więc bardzo miło :D
    Dołączam się do życzeń - wszystkiego co najlepsze dla Ciebie! 🥰 zmiany cyfry z przodu to się nie bój, nadal jesteś młoda! U Starego zmieniło się tylko to, że po 30stce chodzi i bezkarnie narzeka, że coś go boli np. nadgarstek XD😂, więc możesz sobie narzekać do woli. 🤣

Kaktusowa, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola, dołączam do życzeń- wszystkiego najlepszego 😊

Ja mam pytanie z innej beczki zwlaszcza do dziewczyn, które jeszcze nie mają dzieci i są na zwolnieniu: jak spędzacie czas? Mi się ciągle okropnie nudzi, jeszcze chodzę do pracy ale w tygodniu po pracy i w weekendy to tak mi się nudzi, że wychodzę z siebie 🙄 planowałam czytać książki, zwłaszcza o wychowywaniu dzieci, ale jestem w takim dziwnym stanie psychicznym, że nie mogę się skupić na książce, oglądanie tv już mi wychodzi uszami, tak samo jakieś gry na kompie czy tel. Na spacery nie zawsze mam siłę, a jak już mam to i tak max 2-3h. Tylko snuje się po domu i nudzę jak nie wiem, oszaleć idzie 😭 a jak za miesiąc pójdę na zwolnienie to już w ogóle nie wiem co mam robić całe dnie

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ