X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zamówiłam butelkę, smoczki, szczotki do czyszczenia butelki i smoczków oraz szczotkę na ciemieniuchę 😊 miałam dostać na baby shower, ale nie mogłam się powstrzymać 🙃 w sumie co to jedna butelka i 2 smoczki 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2024, 19:07

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    U mnie takie skruszone mleko w biustonoszu po całym dniu to norma, też jest tego niewiele. Jednak ostatnio zdjelam biustonosz wieczorem przed kąpielą i miałam mokra plamkę na koszulce, to już mnie zdziwiło, bo to chyba dość wcześnie jeszcze
    Hm, ja jakieś pierwsze ślady miałam nawet w 21 tc, czasem widzę coś na staniku, albo kropelki mini na biuście, ale chyba tylko 2 razy widziałam na koszulce.

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Ja mam spory biust, który nadal rośnie, więc ze stanikami czekam. Mam kartę podarunkową na kilka stówek do sklepu z bielizną i umówiłam się z panią, że przyjdę w kwietniu. A skoro już o piersiach mowa, czy u Was też już coś z nich zaczyna wyciekać? To moja pierwsza ciąża, ale potrafi mi się zrobić mokro, czy to już siara? Wybaczcie, jesli to głupie pytanie, ale serio to moja pierwsza ciąża, a nie mam koleżanek, które mają dzieci 😅

Jasne,że już się może pojawić siara w tym okresie. Niczym się nie przejmuj wszystko jest w jak najlepszym porządku. Sama sobie sprawdzam, czy jak nacisnę coś poleci, ale u mnie susza, a z chłopakami już leciała w tym czasie siara. Osobiście uważam, że lepiej jak już się zaczyna, a nie dopiero po porodzie ponieważ nie miałam,żadnych problemów z laktacją po porodzie, jeszcze w szpitalu miałam nawał pokarmu. Mówię o swoich doświadczeniach.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej nic nie leci, ale za to sutki i cała otoczka zrobiły się mega ciemne 🤭

age.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak, u mnie w każdej ciąży siara pojawiała się koło 20 tygodnia i teraz też tak jest. Po 30 tygodniu to już mi się zdarzało musieć przebierać się w nocy, bo jej tyle wyciekało, a nie chciało mi się już spać w stanikach z wkładkami. 🙈
    Ale są kobiety, u których pojawia się dopiero po porodzie i to też jest w pełni normalne i raczej częstsze z tego co się orientuję. 🙂

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale odkryłam stronkę z ubrankami... szczególnie dla dziewczynek! Wpiszcie sobie Babylette. Nie wiem jak gatunek i opinie, ale wygladowo to obłędne jak dla mnie.

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo matko u mnie ze stanikami to kosmos. Mam mini cycki i zawsze problem z dobraniem stanika. Teraz noszę stare, ktore odłożyłam bo się ciut rozciągnęły i odstawały przed ciążą, teraz są dobre,
    tylko na obwodzie na ostatnim zapięciu bo jednak ciut większe się zrobiły. Ja osobiście się zastanawiam jakie rozmiary w ogóle brać pod uwagę i najchętniej to wcale bym nie kupowała.. Taka trauma, bo kupowanie stanika zawsze było mega problemem u mnie.

shikaka86 lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Skarbek001 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Dziewczyny, ale odkryłam stronkę z ubrankami... szczególnie dla dziewczynek! Wpiszcie sobie Babylette. Nie wiem jak gatunek i opinie, ale wygladowo to obłędne jak dla mnie.

Te same ciuszki które są na tej stronie, są dostępne na Shein, Aliexpress i Temu tylko z cenami zawyżonymi kilkakrotnie 😕

age.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi, u mnie przed ciąża nawet rozmiar 80A potrafił być za duży, w ciąży mam chyba 85B (bo A nie ma w wersji do karmienia🤦‍♀️- rozmiarówka HM)

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uspokoilyscie mnie, że wszystko z moimi piersiami jest w porządku 😁

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Dzięki dziewczyny, uspokoilyscie mnie, że wszystko z moimi piersiami jest w porządku 😁
    Ja nawet pisałam o to do lekarki, to też powiedziała, że może już się pojawić siara i nie jest to w takim wypadku niepokojące. ☺️

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ja normalnie mam biust 75f, ale miesiąc temu kupiłam sobie 3 staniki 80f bo juz mi było ciasno w obwodzie. Ogólnie to mam taki kiepski biust, rozchodzi się na boki, takie szczurze ryjki ;) i dlatego całe życie popylam w sztywnych z fiszbinami, w dodatku lekki push up. Ładnie zbiera i jest chociaż jakiś efekt ;) i właśnie jak myślę o tym, ze staniki do karmienia nie maja fiszbin, nie są sztywne… to się zastanawiam jak ja będę żyć 😂 kupiłam na Allegro 2 do karmienia takie miękkie z myślą, ze będą na na noc, ewentualnie do chodzenia po domu. Nie ma opcji abym wyszła w nich za próg ;)
    Wiesz ja się kiedyś zajmowałam bra fittingiem ;) dawno temu no ale jednak :)

Wiesz że miska w 80f jest dwa rozmiary większą niż w 75f? ;)
    Jeśli tylko obwód jest problemem (a może tak być jeśli brzuch jest wysoko) są przedłużki obwodu za kilka zł :) ale myślę że sam biust też urósł ;)

To nieprawda że staniki do karmienia są bez fiszbin. Są z fiszbinami i choć polecam miękkie to usztywniane też jak najbardziej istnieją. Tak z głowy rzucam kilka marek do przeglądnięcia : Ava , gorteks, kontri, lupoline, nipplex alles Gaia Gorsenia ....

Wszystkie mają karmniki z fiszbinami, usztywnieniem i szeroka rozmiarówka :) a nawet z koronkami ;)
    Udanych zakupów :)

Rzuciłam okiem na momcozy bo tego nie znam. Dla mnie to wielkie nie już że względu na rozmiarówke. Biustonosz może być sportowy jeśli ktoś taki preferuje ale nie może być S M L itd .
    Należy osobno dobrać rozmiar obwodu jak i miski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2024, 21:26

Kokosankaa, Kaatii, Madzia35 lubią tę wiadomość

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:

Dobrze Skarbek pisała, to faktycznie są ubranka z aliexpress ,ceny z kosmosu 4 pary body z krótkim rękawem za 139 zł, na Ali 56 zł ceny zawyżone kilkukrotnie. Wiem,że chciałaś dobrze, ale tu ktoś robi sobie interes.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2024, 21:18

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wydzielina / mleko z piersi na tym etapie to już normalna rzecz :)

Ale jak ktoś nie ma to też niekoniecznie trzeba się martwić.
    U mnie nie ma wydzieliny i w poprzedniej też nie było. Ba, nawet nawału i twardych piersi nie miałam a na luzie odciagalam po prawie 200ml na raz z tej lepszej piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2024, 21:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Saimi, u mnie przed ciąża nawet rozmiar 80A potrafił być za duży, w ciąży mam chyba 85B (bo A nie ma w wersji do karmienia🤦‍♀️- rozmiarówka HM)
    Nie zwiększaj obwodu tylko miske (pomijając przypadki kiedy poszerzyły się zebra bo wtedy faktycznie trzeba )
    85b powinien mieć ten sam rozmiar miski co 80d czy 75g czyli na około 100cm w obwodzie biustu. Niezależnie od firmy (dotyczy firm szyjących w cm, te szyjące w calach przelicza się inaczej)

Szybki test - mostek w staniku przylega do skóry czy oddstaje? Jeśli odstaje to miska jest za mała.
    Ściągnij ramiączka i pochodz chwilę po domu wykonując normalne czynności. Po 10-15 minutach stanik jest na miejscu czy się przekręcił/ opadł? Jeśli tak to obwód za duży
    ;)

Oczywiście przy doborze zwraca się uwagę jeszcze na szereg innych czynników ale tak domowo te dwa testy już coś pokażą :)

Madzia35 lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Dobrze Skarbek pisała, to faktycznie są ubranka z aliexpress ,ceny z kosmosu 4 pary body z krótkim rękawem za 139 zł, na Ali 56 zł ceny zawyżone kilkukrotnie. Wiem,że chciałaś dobrze, ale tu ktoś robi sobie interes.

A no to dobrze, że sprawdziłyście. Mi się tylko reklama wyświetliła i wygladowo cudne 🙈

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    A no to dobrze, że sprawdziłyście. Mi się tylko reklama wyświetliła i wygladowo cudne 🙈

Dokładnie, zdjęcia są super zrobione do tego cena odpowiednio wysoka i człowiek myśli, że muszą być naprawdę fajne ubranka🫤 tak działa kupowanie przez internet , trzeba wszystko sprawdzać.My kobiety ,jeszcze w tym stanie, już widzimy te nasze bobasy w tych pięknych ubrankach 🙈
    Mój to już mnie prosi, żebym nic nie kupowała, ani nie brała nic od koleżanek. Bo kiedy ja jej to wszystko ubiorę? 🫣🤫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2024, 22:16

Kaktusowa lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 8 marca 2024, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Wiesz ja się kiedyś zajmowałam bra fittingiem ;) dawno temu no ale jednak :)

Wiesz że miska w 80f jest dwa rozmiary większą niż w 75f? ;)
    Jeśli tylko obwód jest problemem (a może tak być jeśli brzuch jest wysoko) są przedłużki obwodu za kilka zł :) ale myślę że sam biust też urósł ;)

To nieprawda że staniki do karmienia są bez fiszbin. Są z fiszbinami i choć polecam miękkie to usztywniane też jak najbardziej istnieją. Tak z głowy rzucam kilka marek do przeglądnięcia : Ava , gorteks, kontri, lupoline, nipplex alles Gaia Gorsenia ....

Wszystkie mają karmniki z fiszbinami, usztywnieniem i szeroka rozmiarówka :) a nawet z koronkami ;)
    Udanych zakupów :)

Rzuciłam okiem na momcozy bo tego nie znam. Dla mnie to wielkie nie już że względu na rozmiarówke. Biustonosz może być sportowy jeśli ktoś taki preferuje ale nie może być S M L itd .
    Należy osobno dobrać rozmiar obwodu jak i miski.
    Dokładnie tak, bardzo mądrze mówisz 👏 dużo staników do karmienia z sieciówek jest w odzieżowej rozmiarówce co je od razu dyskwalifikuje - zawsze obwód jest za duży w stosunku do miski i dlatego jest niewygodnie.

Coffeebreak lubi tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2024, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    Dokładnie tak, bardzo mądrze mówisz 👏 dużo staników do karmienia z sieciówek jest w odzieżowej rozmiarówce co je od razu dyskwalifikuje - zawsze obwód jest za duży w stosunku do miski i dlatego jest niewygodnie.

Dokładnie gdybym chciała nawet na mój rozmiar przed ciążą dobrać stanik - czyli 75e to wychodzi ~34ddd i wypadam z ich rozmiarówki.
    Musiałabym wybrać M który będzie za ciasny w biuście i ok w obwodzie lub L, Kory będzie dobry w biuście ale... Biust będzie miał zero podtrzymania bo obwód za duży 🤷🏻‍♀️ ale to gdybanie bo nie ma nawet tabeli rozmiarów w calach.
    To zresztą jak mówisz dotyczy większości (wszystkich) przypadków gdy biustonosze określa się rozmiarami odzieżowymi niezależnie od marki - zgadzam się z tym
    Jest grupa babeczek która jednak wpasuje się w tego typu rozmiarówke s m L (trochę zazdroszczę) ale większość będzie mieć go po prostu źle dobrany..

Jeszcze cena - w tej cenie można mieć dwa karmniki lokalnej marki. Mój lupoline kosztował 72zl ale usztywniane były nawet po 50 (wyprzedaż)
    Brytyjskie marki też mogę polecić ale ceny są jednak spore.

Przy kupowaniu na innym rynku należy też wziąć pod uwagę inny system. W USA rozmiary idą A B C D DD DDd itd choć czasem są oznakowane po europejsku.
    Natomiast w UK też liczącym w calach jest D DD a potem E potem f i ff następnie g ... niektóre literki się podwajają inne nie, no i nie ma" i " jakby było mało przeliczania na cale 😅
    Generalnie porąbane 😅😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2024, 23:37

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 9 marca 2024, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A staniki sportowe nie mają właśnie takiej s m l? Te z Momcozy to typowe sporty, żeby wsadzić do nich laktator, a nie stanik do karmienia. Ja w sportach nigdy nie chodziłam, bo mam za duży biust i źle się czuję jeśli nie jest odpowiednio podtrzymany

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ