X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Katt Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Ja teraz żyję baby shower, które mamy za 2,5 tygodnia 🤩 Pranie poczeka 😂

Nie przejmuj się praniem, nie jesteś sama. Tym bardziej że teraz są rzeczy ważne i ważniejsze 😁 Moim zdaniem nie ma co przesadzać, gdybym musiała się wyłączyć nagle z prac domowych to mąż czy moja mama ogarną pranie. Ja wychodzę z założenia że nie ma co za wcześnie pakować torby do szpitala i zamykać wszystkiego w szafkach i komodach bo to zwyczajnie się zakiśnie jak będzie czekało dwa miesiące nieużywane.

Nowa_Ola, agnieszkallo lubią tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Nie przejmuj się praniem, nie jesteś sama. Tym bardziej że teraz są rzeczy ważne i ważniejsze 😁 Moim zdaniem nie ma co przesadzać, gdybym musiała się wyłączyć nagle z prac domowych to mąż czy moja mama ogarną pranie. Ja wychodzę z założenia że nie ma co za wcześnie pakować torby do szpitala i zamykać wszystkiego w szafkach i komodach bo to zwyczajnie się zakiśnie jak będzie czekało dwa miesiące nieużywane.

Jestem takiego samego zdania! Nie lubię zakładać na siebie takich przeleżanych ubrań, które rzadko noszę, zawsze przepieram je przed ubraniem. Nie chcę żeby ubranka leżały dwa miesiące w komodzie, a w dodatku mam zwierzaki, sierść potrafi dostać się wszędzie 😁

Katt lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka prawda, że nie możemy się doczekać już narodzin tych naszych dzieciaczków i tak trochę chyba każda chce przyśpieszyć czas. Jak zamawiałam łóżeczko I przewijak to mama robiła wielkie oczy, że przecież mam 2 miesiące jeszcze i wszystko mogę ogarnąć w maju, ale no właśnie ja się nie mogę doczekać i najchętniej wszystko miałabym kupione i zrobione na już 🙈 tylko jak to życie, tapeciarze mają terminy z kosmosu, na niektóre meble trzeba poczekać z dostawą i finalnie pewnie pokój Małego będzie gotowy w maju 😅

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie.

Jestem 32+3 i od 3:20 w nocy czuję skurcze przepowiadające. Są lekkie i nieregularne. Ból tak jak na okres ściska i puszcza. Żadnych innych objawów. Ale czy one tak długo mogą trwać?

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia2519 wrote:
    Ja sobie w ogóle nie wyobrażam sali wieloosobowej. Doinwestowałam w tzw. "apartament", czyli pokój rodzinny. Mąż może być ze mną nieprzerwanie, całe 3 dni. O ile oczywiście pokój będzie wolny, bo więcej jest chętnych na takie luksusy, ale nie chcę nawet myśleć, że mogłoby go nie być. Chcę mieć przy sobie partnera, przynajmniej póki to pierwsze dziecko :)

U mnie w szpitalu na pewno jest zasada, że żadnych dzieci na oddziale i ją w pełni popieram.

W ogóle nie wiem, czy to tylko moje wrażenie, ale mam poczucie, że strasznym szczylem tu jestem. Jest ktoś jeszcze przed 30 tutaj? :)

Btw. Kupiłam Lovelę, była fajna promka na opakowanie tych małych kapsułek (ponad 20) w Rossmanie. Może jutro bym uprała tę hałdę ubranek :) Bo okazało się, że komoda przyjdzie w późnym maju, to może nie ma co czekać.

Ciśnieniomierz sprawdzony i przetestowany, 112 / 67, puls 75. Więc kurcze nie ma opcji, że mam problemy z ciśnieniem :)

Ja w lutym skończyłam 30 lat 😁 łapię się jeszcze? 😂

U nas w szpitalu całe poloznictwo po generalnym remoncie na swiezo, jest jedna sala 3 osobowa, trzy sale 1 osobowe i reszta 2 osobowa 😊

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie.

Jestem 32+3 i od 3:20 w nocy czuję skurcze przepowiadające. Są lekkie i nieregularne. Ból tak jak na okres ściska i puszcza. Żadnych innych objawów. Ale czy one tak długo mogą trwać?

Weź nospe. Jak po nospie przejdzie to nic się nie dzieje, a jak nie a dalej nie będą puszczać to można pojechać sprawdzić na IP

age.png

age.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie.

Moim zdaniem dzwoń do lekarza albo do poloznej. Na wszelki wypadek. Te przepowiadajace nie powinny chyba boleć.

age.png

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie.

Przy tych skurczach nie powinnien występować ból miesiączkowy skonsultuj to z lekarzem. Ponieważ, te skurcze mogą wywołać poród.

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia daj znać jak tam 🤞🤞

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak teraz myślę, jak bardzo zmęczyły mnie ostatnie dwa dni, nie wyobrażam sobie czekać z praniem albo z czymkolwiek jeszcze nawet tydzień czy dwa. Przedwczoraj zrobiłam 5 prań i tak wyssało to ze mnie siły, ze musiałam sobie potem uciąć dwie drzemki. A przecież jedynie wkładałam rzeczy do pralki, potem rozwieszałam a potem wkładałam kolejną partię. Wczoraj zaś prasowałam to wszystko. Tez mi zeszło na 3 tury. Mało tego, musiałam siedzieć bo nie dałam rady stać, a dziś bolą mnie ręce. Ciąża wysysa ze mnie siły, w dodatku jest mi ciężko, choć na plusie raptem 8kg. Nie wyobrażam sobie żyć tak kolejne 2 miesiące. Może moja większa o 2 Tyg bobasiczka sama postanowi się ewakuować za 1,5 miesiąca aby ulżyć matce 😅

I tez zastanawiam się, czy nie dopada mnie jakiś baby brain albo coś podobnego, bo długo i mało logicznie mi się myśli. Jak się nie skupię to w ogóle mogiła, nie umiem zdania w języku angielskim sklecić, choć to mój codzienny język w pracy (Ok, jestem na l4 kolejny miesiąc) od wielu lat, a i język komunikacji z lokatorem mojego mieszkania…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 09:33

• agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nawet już nie wiem co mam, a czego nie😅
    Na tapecie mamy teraz chrzciny, remont, komunię córki, wycieczki dzieci, komunię w rodzinie, zakończenie przedszkola u najmłodszego. Gdzieś tam pomiędzy pilnuje terminów badań, wizyt. Pewnie wezmę się za pranie w długi weekend majowy.

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Ja jak teraz myślę, jak bardzo zmęczyły mnie ostatnie dwa dni, nie wyobrażam sobie czekać z praniem albo z czymkolwiek jeszcze nawet tydzień czy dwa. Przedwczoraj zrobiłam 5 prań i tak wyssało to ze mnie siły, ze musiałam sobie potem uciąć dwie drzemki. A przecież jedynie wkładałam rzeczy do pralki, potem rozwieszałam a potem wkładałam kolejną partię. Wczoraj zaś prasowałam to wszystko. Tez mi zeszło na 3 tury. Mało tego, musiałam siedzieć bo nie dałam rady stać, a dziś bolą mnie ręce. Ciąża wysysa ze mnie siły, w dodatku jest mi ciężko, choć na plusie raptem 8kg. Nie wyobrażam sobie żyć tak kolejne 2 miesiące. Może moja większa o 2 Tyg bobasiczka sama postanowi się ewakuować za 1,5 miesiąca aby ulżyć matce 😅

Ja to z prasowaniem uśmiechnę się chyba do mamy. Ja tak nie lubię prasować... większość ciuchów jadę prasownicą.. teraz jak mąż wyjeżdżał to chciałam być dobrą żonką i poprasować mu ciuchy na wyjazd... o masakra, po kilku tshirtach miałam totalnie dość 🙈 nie mówiąc o koszulach 🤮

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze na IP i czekam na konsultacje z lekarzem. Na ktg żadne skurcze się nie pisały. Ale też już ich nie czułam. Położna mówiła że ciut za wcześnie na przepowiadające ale mogą już występować. I ból jak na okres taki jak ja miałam to jak najbardziej skurcze przepowiadające. W pierwszej ciąży w ogóle ich nie miałam.

Co do prania i prasowania to ja już mam to z głowy ale też strasznie mnie to zmęczyło.

Kaktusowa lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Ja siedze na IP i czekam na konsultacje z lekarzem. Na ktg żadne skurcze się nie pisały. Ale też już ich nie czułam. Położna mówiła że ciut za wcześnie na przepowiadające ale mogą już występować. I ból jak na okres taki jak ja miałam to jak najbardziej skurcze przepowiadające. W pierwszej ciąży w ogóle ich nie miałam.

Co do prania i prasowania to ja już mam to z głowy ale też strasznie mnie to zmęczyło.

Lepiej sprawdzić, będziesz spokojniejsza. Skoro się skurcze nie pisały to na bank wszystko ok. Najwyzej więcej magnezu zalecą ❤️

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, dobrze, że sprawdziłaś :)

Ja ostatnio miałam schize, bo na badaniu prenatalnym lekarz tak mocno potrząsał tym brzuchem, żeby tego bobasa rozruszać, że aż trochę bolało. Później całą noc i poranek czułam takie skurcze przepowiadające, ale to nie był ból, tylko taki ucisk, choć mało komfortowy. Położna mówiła, że mogą już się pojawiać 33-34 tydzień i to nic złego, ale dobrze jest wszystko sprawdzać ☺️

Ja rozumiem zarówno podejście pt. piorę w majówkę, jak i podejście w stylu nie będę miała sił w majówkę już. ☺️ Każda z nas wie najlepiej jak się czuje i na co nadszedł czas. Ja w majówkę piorę, pakuję torbę do porodu i złożymy łóżeczko. Niezmiennie nie planuje prasować ubranek ☺️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, ja jestem przed 30. Mam 29 lat ☺️

U nas jak dobrze pójdzie to w ten weekend złożymy komodę i łóżeczko. Już będę mogła kilka rzeczy poukładać, typu waciki, pampersy, jakieś apteczne rzeczy itd. Ubranka, kocyki, pieluszki planuję wyprać w majówkę, jak to ogarnę to spakuje torbę i walizkę do szpitala.
    W piątek mam prenatalne i już doczekać się nie mogę. Ciekawość mnie zżera ile mały waży. Ale chyba nadal się nie obrócił główka w dół, bo wyczuwam ją u góry brzucha, a kopniaki czuję bardzo nisko.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie na krztusiec mnie bolało, jak ja urodzę dziecko? 🥲

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Szczepienie na krztusiec mnie bolało, jak ja urodzę dziecko? 🥲

Liczę na to, że będziemy w takiej adrenalinie, że damy radę 🤭

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Liczę na to, że będziemy w takiej adrenalinie, że damy radę 🤭

Trzymam Cię za słowo!!😁

Kaktusowa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Trzymam Cię za słowo!!😁

Ciekawe czy mój uparciuch się odwróci żebym w ogóle rodziła sn. Póki co jest poprzecznie, niby gin mowila ze sporo czasu jeszcze przede mną, ale jak pójdzie w ślady tatusia to do końca nie zmieni pozycji 🙄

age.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ