X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi, jesteś tu? Jak się czujesz? Jak wytrzymujesz w szpitalu? <3

Kasia1988 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie torba jest super, ale po powrocie ze szpitala najprawdopodobniej wystawie ja więc pewnie z 200-250 zł odzyskam 😀

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    W sensie ja akurat nie kupiłabym podróby, ale to jest totalnie moja sprawa - problem i zboczenie zawodowe, więc wolę zapłacić 200 zł więcej za oryginał. 😃🫣 ale tak jak mówiłam, muszę zobaczyć czy ta torba jest warta tylu. 😄
    Pewnie. Szanuję to, dobrze, że każdy ma wybór. Mi akurat ta torba przypadła do gustu, dlatego nie chcąc wydawać 400zł, wydałam +- połowę. Podkreślę, że podoba mi się torba, nie zależy mi na marce - torba mogłaby mieć dowolne logo albo i nie mieć. Generalnie podróbek też nie lubię i na co dzień nie noszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 21:28

AEGO, Coffeebreak lubią tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Katt Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz uświadomiłam sobie jak bardzo mi sushi brakuje jak zaczełyście pisać, albo właśnie taką małą puszeczkę energetyka. Za alkoholem mnie tak nie ciągnie, powąchałam niedawno jak mąż pił piwo z colą ale stwierdziłam że jednak mi śmierdzi więc sobie radzę. Ja ogólnie jestem team czerwone wino zimą więc ciężki okres mam za sobą.
    Co do pakowania to nam położna na szkole rodzenia powiedziała że najlepiej spakować się w jedną walizkę na kółkach. Bo nigdy nie wiadomo jak trzeba będzie przenieść z sali do sali i położna czy salowa będą musiały ten cały majdan przekładać. Z jednej strony rozumiem że im będzie wygodnie, z resztą mi też. A planuje wszystko w walizce spakować w woreczki strunowe albo takie do organizowania bagażu żeby sobie podzielić rzeczy do porodu, dla dziecka i takie tam.

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Dopiero teraz uświadomiłam sobie jak bardzo mi sushi brakuje jak zaczełyście pisać, albo właśnie taką małą puszeczkę energetyka. Za alkoholem mnie tak nie ciągnie, powąchałam niedawno jak mąż pił piwo z colą ale stwierdziłam że jednak mi śmierdzi więc sobie radzę. Ja ogólnie jestem team czerwone wino zimą więc ciężki okres mam za sobą.
    Co do pakowania to nam położna na szkole rodzenia powiedziała że najlepiej spakować się w jedną walizkę na kółkach. Bo nigdy nie wiadomo jak trzeba będzie przenieść z sali do sali i położna czy salowa będą musiały ten cały majdan przekładać. Z jednej strony rozumiem że im będzie wygodnie, z resztą mi też. A planuje wszystko w walizce spakować w woreczki strunowe albo takie do organizowania bagażu żeby sobie podzielić rzeczy do porodu, dla dziecka i takie tam.
    Ile ludzi, tyle opinii. Nam znowu położna ze szpitala polecała pakować się w dwie torby (jedna dla mamy, druga dla dziecka).

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Współczuję Ci i trzymam kciuki za przetrwanie 🙈 o tym z porodem to też słyszałam od teściowej, zdziwiła mnie, bo raczej nie rzuca już głupich tekstów 😂 I jeszcze dodała, że na pewno go wyproszą z sali 🙈 Bądź dzielna! Jednym uchem słuchaj, drugim wypuszczaj, albo powiedz wprost, że jeśli będziesz potrzebować rad, to o nie poprosisz 🙃

Niestety takie teksty nie działają, ona to wszystko wygłasza w charakterze męczennicy i matki dobra rada. Przy czym jednocześnie przeczytała książkę „mamy dla babci i dziadka”, więc powinna wiedzieć, że wygłasza same niestworzone historie 😅

Co do toreb czy walizki to jeszcze nie mam pojęcia w co się spakuję, muszę najpierw oszacować ile miejsca zajmą mi rzeczy. W każdym razie mommy bag bym nie kupiła, nie podoba mi się ani cena ani wygląd 🫣

👧❤️ 19.06.24
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko współczuje „dobrych rad” 🙈
    W kwestii siedzenia ja mam ogromny problem, ale z powodu strasznych boli kregoslupa… Nie wiem jak z tym dotrwam do końca 🙄
    W kwestii pakowania tez jestem team walizka i torba, ale tez „cwana” jestem, bo szykuje się na planowana CC i to mój drugi poród, wiec będę w szpitalu dzień wcześniej i na spokojnie sobie rozpakuje to co wiem, że będę potrzebować na codzień i pochowam do szafki przy łóżku, a rzeczy kąpielowe postawie sobie w łazience 😊 żeby jak najmniej musieć się tak schylać ze świeżą blizną 😊

age.png

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Saimi, jesteś tu? Jak się czujesz? Jak wytrzymujesz w szpitalu? <3

Jestem, cały czas odczytuje tylko mniej pisze bo teraz to już nie wiem dama jak to wszystko ogarnąć. Mam większość rzeczy kupionych ale skoro ma być wcześniak to też się zastanawiam co dla niego (chyba skusze się na monitor oddechu, ciuszki dla maluszka poniżej 56 będę kupować jak się urodzi i tak początek będzie w szpitalu w szpitalnych ciuszkach). Nadal leżę jeśli chodzi o laktator i wszystko z tym związane.

Co do samopoczucia jakoś daje rade, mam fajne dziewczyny w pokoju plus wiem, że każdy dzień jest na wagę złota dla mojej gwiazdy. Plus negatywne myślenie i stresy tylko pogorszą sytuację. I codziennie to sobie powtarzam.
    Fizycznie ciut gorzej bo według badań nie mam szyjki, rozwarcie zew 1cm ponoć ale brak skurczy, jedynie przepowiadające. Wiem, że jestem pod dobra opieka a 32 tydz już jest dosyć bezpieczny :)

Riptide, IssGreen, Emimo, Katt, Coffeebreak, Domi_95, Nowa_Ola, Skarbek001, agnieszkallo, Kasia1988 lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Jestem, cały czas odczytuje tylko mniej pisze bo teraz to już nie wiem dama jak to wszystko ogarnąć. Mam większość rzeczy kupionych ale skoro ma być wcześniak to też się zastanawiam co dla niego (chyba skusze się na monitor oddechu, ciuszki dla maluszka poniżej 56 będę kupować jak się urodzi i tak początek będzie w szpitalu w szpitalnych ciuszkach). Nadal leżę jeśli chodzi o laktator i wszystko z tym związane.

Co do samopoczucia jakoś daje rade, mam fajne dziewczyny w pokoju plus wiem, że każdy dzień jest na wagę złota dla mojej gwiazdy. Plus negatywne myślenie i stresy tylko pogorszą sytuację. I codziennie to sobie powtarzam.
    Fizycznie ciut gorzej bo według badań nie mam szyjki, rozwarcie zew 1cm ponoć ale brak skurczy, jedynie przepowiadające. Wiem, że jestem pod dobra opieka a 32 tydz już jest dosyć bezpieczny :)

Dobrze to „słyszeć”, jesteś bardzo dzielna i trzymamy wszystkie kciuki 💕

Saimi lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:

Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką i w każdej chwili będzie szybka reakcja ❤️

Saimi lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi najważniejsze, że są tylko skurcze przepowiadające i jesteś pod dobrą opieką. Ja z kolei zaczelam się martwić, że synek ma ta głowę większą o te 3.5 tygodnia... niby lekarz mówił na prenatalnych, że to się zdarza i on by się tym nie martwił, ale moja psycha zaczyna mi płatać figle. Niech mi ktoś powie, że ciaza to piękny stan to ugryzę 🙈

Saimi lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 12:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    Walizka podręczna. Zmieszczę wszystko dla siebie i dziecka prawie na pewno. Ewentualnie wezmę dla siebie większą torebkę niż zwykle nosze
    Ostatnio miałam torbę i był to kiepski pomysł jak musiałam przejść dwa piętra z patologii na poród.

Maggie a to nie jest tak przy planowanym CC że pierwsza noc będziesz na patologii a po porodzie na poporodowym? Przynajmniej u nas tak to wygląda że nie wraca się po porodzie w to samo miejsce

Nie, u nas przyjmują od razu na położnictwo ;) Jak rodziłam córę to wylądowałam w 38 tc ze skaczącym ciśnieniem, a nie zaczynającym się porodem i tez już mnie wsadzili na poloznictwo 😊 i do swojej sali wróciłam po porodzie ;)

age.png

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    O przypomniałaś mi coś! Jest jeszcze z dawnych czasów przekonanie że musisz ogrzewać piersi, chronić je pieluszka tetrową wkladana w dekold itd.( tak w lecie też ;) ) bo wiesz inaczej przeziebisz piersi i mleko będzie szkodliwe dla dziecka i ono się pochoruje ;)
    Ależ oczywiście też to było, po porodzie nie mogę wychodzić na balkon, bo tu taki wiatr i napewno cyce przeziębię a to najgorsze co może być ;) każda próba zdementowania kończyła się na „zrobisz co zechcesz, ale zobaczysz jak to jest” i obstawiam, że takie były też reakcje przy czytaniu książki. I w całej tej sytuacji najbardziej mnie denerwuje fakt, że trzeba się nasłuchać co „mądrzejsi i bardziej doświadczeni” mają do powiedzenia, a na żadną pomoc nie można z ich strony liczyć, na pewno nigdy sami z dzieckiem nie zostaną.

👧❤️ 19.06.24
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi, widać po tym wpisie, że czujesz się lepiej psychicznie i to najważniejsze <3 Trzymamy kciuki za Was cały czas :) Daj nam znać co jakiś czas czy wszystko okej :)

Przeziębienie piersi :D Nieźle, tego nie słyszałam jeszcze :D Jedyne co, to jak mówię, że raczej nie nastawiam się na długie karmienie piersią, a już na pewno jeśli w ogóle to KPI, to słyszę od mojej babci, że tylko mleko najlepsze na świecie i minimum rok :D Nie będę przecież jej opowiadać, że bardzo możliwe, że zaraz po porodzie czeka mnie biopsja i im szybciej piersi będą w normalnym stanie, tym lepiej.

Już kiedyś to mówiłam, ale zauważyłam właśnie, że wszyscy uwielbiają straszyć młode matki. Każda miała najgorszy poród na świecie, na pewno nasz poród będzie traumatyczny, dziecko będzie ciągle płakać, nie będziemy spać, będziemy ciągle brudne i śmierdzące, wszystko będziemy robić źle, nic się nie znamy, kiedyś robiło się tak i wszyscy żyją, a teraz jakieś wymysły.. No i wszystkie "poczekaj aż". I pewnie, że przy HNB to może być bardzo ciężkie, ale każdy noworodek jest inny. Macierzyństwo jest trudne, nikt nie mówi, że to tylko kolorowe kwiatki, ale jest też piękne i trzeba się na tym skupić :)

Edit. powiedziałam mężowi, że ma zakaz używania klimatyzacji w mieszkaniu, bo przeziębie cycki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 15:47

meggie94, Saimi, Kfiatuszek666, Kaatii lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi, super, że jesteś pod dobrą opieką. 32 tydzień to już faktycznie względnie bezpiecznie, będzie dobrze :)

Przeziębienie cycków :D :D :D Leżę!

A co do torby do szpitala - jeszcze nie mam spakowanej, ale pomysł był na małą walizeczkę podręczną i ewentualnie większą z tej samej serii - mamy z partnerem pokój rodzinny na 3 doby, więc rzeczy do wzięcia są dla mnie i dla niego - z drugiej strony szpital zapewnia pieluszki, podkłady itd, więc trochę rzeczy mi odpada... No nie wiem, zobaczę, w co się pakuję, jak zacznę się pakować :D

Kaktusowa, spoko, to ty będziesz miała teraz nadzieję, że u ciebie główka zwolni, a ja mam nadzieję, że u mnie ciałko przybierze :D Odliczam godziny do wtorku do wizyty!
    A, i nie przejmuj się. Sama poczytałam pół internetu zanim się zgodziłam z lekarzem, że nie ma co się bardzo martwić :D Więc poczytaj, ile trzeba, a potem podkreśl sobie na żółto wszystkie słowa "rzadko", "czasem" itd przy mowie o najcięższych powikłaniach :D

Saimi, Kaktusowa lubią tę wiadomość

• AEGO Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spytam Was, bo w większości jesteście na późniejszym etapie ciąży już - czy to normalne, że te ruchy Maluchów już bolą?😅

age.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Ja pakuje w jedną dużą walizkę właśnie siebie i malucha.

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ