X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie żadne wielopielo, jednorazowe pieluszki :)

Z tym sklejaniem się warg sromowych to tak naprawdę kwestia odpowiedniej pielęgnacji czymkolwiek, bo nawet sudocrem może to spowodować 😢

Meggie, czyli nie ma co liczyć na darmochę, trzeba płacić 😂 no dobra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 19:24

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Podobno paczkę odbiera się przed porodem, tak czytałam, ale sama nie wiem. A miałaś już do odbioru oliwkę? Bo oliwkę to pozwalają podobno odebrać mniej więcej w połowie ciąży, a u mnie nic. Oliwka to tam pal licho, ale na małą paczkę pampersów bym się skusiła, a trochę się obawiam, że skoro nie miałam oliwki, to i pampersów nie dostanę. O pampersach z Lidla słyszałam, że przeciekają 🙈 Ale to chyba wszystko w zależności od dziecka, sama nie wiem.
    Tak, oliwkę odebrałam jakiś czas temu.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sklejanie warg sromowych u dziewczynek jest spowodowane przede wszystkim niedoborem estrogenów tak swoją drogą ;) wiec można stosować 100% idealną pielęgnacje i może to wystąpić u córki i nie mamy na to żadnego wpływu, a ktoś może używać chusteczek czy sudocremu i nic się nie sklei 🤷🏼‍♀️

Co nie zmienia faktu, że ja również polecam w domu jednak przemywanie wacikami i ciepłą wodą 😊

Nowa_Ola, Coffeebreak, Katt lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam kilka opakowań Waterwipesów ale to właśnie na wyjściowe sytuacje. Niby jest że 99% wody ale skoro można mieć 100% wody w wodzie to trzeba korzystać z tej możliwości w domu.
    Z pieluszek mam dwa opakowania tych z Lidla, Biedronki jeszcze nie odwiedzałam, myślę też o klasycznych Pampersa ale stwierdziłam że wszystkie sklepy mam dość blisko i nie chce robić zapasów różnego rodzaju bo jak coś nam podpasuje to już chyba przy tym zostaniemy.

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mówię ja nie wiem co jest w tych chusteczkach, że niby skład to sama woda praktycznie, a niektóre dzieci uczulają 🤷🏼‍♀️ Oprócz mojej Wiki jeszcze dwóch koleżanek conajmniej córki nie mogły używać waterwipes. Mojej młodej na różne przetestowane chusteczki pasują jedynie Dada Aqua takie białe i tych spróbuje u małego, mam nadzieje, że tu się obedzie bez przygód i szukania co pasuje 🙈

age.png

age.png
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po prenatalnych. Mały waży 1637g (30+5). Wszystkie parametry w normie. Dalej jest ułożony miednicowo, więc tak jak czułam jeszcze się nie obrócił.
    Nie mamy ładnego zdjęcia bo ciągle zasłaniał twarz rączką, ale dojrzałam że nosek ma po mnie 😁
    Szyjka też ok 3,8 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 22:20

Emimo, agnieszkallo, Nowa_Ola, Katt, Kaktusowa, Kaatii, shikaka86, meggie94, Kfiatuszek666, Riptide, Saimi, Kasia1988 lubią tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://pantabletka.pl/chusteczki-nawilzane-analiza-i-opinia-pana-tabletki/

Tutaj Pan Tabletka fajnie analizuje składy tych chusteczek, jeśli któraś z Was jest ciekawa :)

Czy Wasze dzieci również mają tak często czkawkę? U mnie to od jakiegoś czasu mniej więcej raz dziennie, dziś właśnie po raz drugi

Anuska0907, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Tutaj Pan Tabletka fajnie analizuje składy tych chusteczek, jeśli któraś z Was jest ciekawa :)

Czy Wasze dzieci również mają tak często czkawkę? U mnie to od jakiegoś czasu mniej więcej raz dziennie, dziś właśnie po raz drugi
    No właśnie chyba nie ;) Albo nie potrafię tej czkawki rozpoznać. Jednak słyszałam od mam, że czkawka zdarza się dość często.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie wiem, jeśli to czkawka to napadowa wieczorami xd
    Maly chyba wreszcie wyprostował nogi i wczoraj mial dwie serię po paręnaście minut nawalania mnie jednocześnie po żebrach i rękami po boku na dole.
    Żeby tyle energii na rośniecie przeznaczał, kulturysta jeden xd najpierw masa, potem rzeźba!

IssGreen, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
    20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP

preg.png
  • shikaka86 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córeczka też ma codziennie czkawkę, czasem nawet 2x dziennie. To takie delikatne, rytmiczne uderzenia 😍, słabo wyczuwalne, jedynie jak siedzę. Też mam waterwipes, nigdy o nich nie słyszałam, zobaczymy jak się sprawdzą. Położna radziła jeszcze pampers aqua, ale zdaje sobie sprawę z tego, że każdemu dzidziusiowi będzie pasować coś innego. Też jestem za myciem pupci zwykłą wodą (z delikatnym mydłem), sama tak robiłam z półrocznym synkiem i nie miał problemów skórnych. Ale te 14 lat temu to zalecenia były stosować sudocrem po każdej zmianie pieluszki, bo jaki to on nie jest zbawienny, a dziś mówi się odwrotnie, więc weź tu człowieku nie zwariuj 😜

07.2006 r. 💔💔 8/9 tc. Marysia i Franciszek
    12.2009 🩵 Szymek 🥰

39👫38
    Starania od 💒 02.2020 r.
    05.2023 r. Klinika Angelius
    09.2023 r. Inseminacja udana
    06.2024 r. 🩷 Marcia 🥰
    12.2025 r. 💔 7 tc. Natalka 😥
    04.2025 r. 💔 cb
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Tak, u nas czkawka codziennie, a zdążają się dni ,że dwa razy dziennie. Nie lubię tego uczucia🙈 ale cierpliwie wszystko znoszę

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj na zakupach, jak ja się ucieszyłam,że jeszcze chwila I będę mogła jeść moje ulubione serki pleśniowe 🥰 jak mi tego brakuje🧀

IssGreen lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska0907 wrote:
    Tak, u nas czkawka codziennie, a zdążają się dni ,że dwa razy dziennie. Nie lubię tego uczucia🙈 ale cierpliwie wszystko znoszę

Moja ma rzadko czkawkę albo jej nie czuję. Czułam wyraźnie jakoś tydzień temu, a teraz nie 🙂 chyba nie ma reguły

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej czkawka raz dziennie na luzie. Ponieważ ma nisko głowę to jest to mega dziwne uczucie.

A co do serw pleśniowego to ja tez na głodzie od początku ciąży. W zeszłym tygodniu wysłałam męża do sklepu i opierdzielilam cały krążek na raz praktycznie… pyszne było ;) oczywiście z mleka pasteryzowanego. Następnego dnia poprawiłam fetą, bo ta sama historia 😂 mam nadzieję, ze w 8. miesiącu ciąży nawet jak coś to już mi nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 10:35

Anuska0907 lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja tu nie lubię sera pleśniowego ? 🙈😂

Ja za to tęsknię za tatarkiem 🙈

age.png

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to powiem Wam, ze od czwartku jak rano wstaję to jest Ok, ale wystarczy ze się ogarnę i zaczyna mnie bolec podbrzusze jak na okres… w dodatku rwą mnie jajniki, ciągną też uda i pośladki. To trochę takie wrażenie, jakby zaraz miała rozpocząć się miesiączka, jednocześnie robi mi się gorąco, słabo i niedobrze. Jak wezmę nospę i poleżę z godzinę to przechodzi i do następnego dnia ból nie wraca. We wtorek rano wizyta, zgłoszę lekarzowi, bo uczucie mega dziwne i zastanawiam się czy to nie jakieś symptomy zbliżającego się porodu.
    Bobas ma tez mniejszą aktywność, bardziej się przeciąga i rozciąga niż kopie No i mam wrażenie, ze zeszła mega nisko… może to właśnie powoduje ucisk i stad te dolegliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 11:28

Kasia1988 lubi tę wiadomość

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    A w ogóle to powiem Wam, ze od czwartku jak rano wstaję to jest Ok, ale wystarczy ze się ogarnę i zaczyna mnie bolec podbrzusze jak na okres… w dodatku rwą mnie jajniki, ciągną też uda i pośladki. To trochę takie wrażenie, jakby zaraz miała rozpocząć się miesiączka, jednocześnie robi mi się gorąco, słabo i niedobrze. Jak wezmę nospę i poleżę z godzinę to przechodzi i do następnego dnia ból nie wraca. We wtorek rano wizyta, zgłoszę lekarzowi, bo uczucie mega dziwne i zastanawiam się czy to nie jakieś symptomy zbliżającego się porodu.
    Bobas ma tez mniejszą aktywność, bardziej się przeciąga i rozciąga niż kopie No i mam wrażenie, ze zeszła mega nisko… może to właśnie powoduje ucisk i stad te dolegliwości.
    Daj znać co lekarz Ci powiedział. Ja też od czasu do czasu mam taki skurcz jak na miesiaczke ale poboli chwilę i puszcza. Ale też z rana mam tak że ogarnę się prysznic i śniadanie i znowu się kładę bo mam boleści brzucha i takie ciągnięcie w dół. Niestety uważam że to już brzuszki są większe i tak reagują. A nasza macica też przygotowuje się do porodu.

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Czy tylko ja tu nie lubię sera pleśniowego ? 🙈😂

Ja za to tęsknię za tatarkiem 🙈

Też że nie lubię serów pleśniowych. W ogóle za serami nie przepadam, chyba że jako dodatek do jakiegoś dania.
    Za mną chodzi sushi, już się nie mogę doczekać aż będę mogła zjeść 😁

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ochotę na loda dziś ale zaś mam cukrzycę ciążową.

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam sery pleśniowe i sushi, za to nie jadam tatara i nie mogę się doczekać aż zjem sobie sushi. Wiem, że można z pieczonej ryby, ale nie mam pewności jak to jest przygotowywane, pewnie tymi samymi nożami co surowa ryba i wole nie ryzykować, a samej mi się nie chce z tym bawić. Kwiatuszek co do jajników to jak mojej gin mówiłam, że mnie ciągną i bolą to kazała pokazać gdzie i się okazało, że mam obecnie jajniki duzo wyżej i to więzadła dawały takie uczucie. A ja dzisiaj jestem taka szczęśliwa, zrobiłam spacer po górkach 5km, a teraz siedzimy na tarasie i robimy sobie grilla. Pogoda jak w lecie 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 14:15

Emimo, Kfiatuszek666 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ