Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Drugą noc z rzędu wybudza mnie ból brzucha: podobny do miesiączkowego, ale nie na samym dole (jest jakby wyżej). Skurczy nie czuję, twardnienia brzucha też nie. To normalne? Czy to rozszerza się macica? Ból jest dosyć spory.
-
nick nieaktualny
-
Może nie bol, ale dziś też do dupy spalam, może coś jest w powietrzu. Budziłam się milion razy, do tego niemal zawsze na plecach, poduszka spod kolan uciekała i wszystko zle. I pobudka z poczuciem winy, że małemu zabieram zarcie.
Wiem, że nie mogłam nic z tym zrobić ale no kurcze.
Ide spać dalej, jak mnie kot zaraz obudzi to będę mieć w domu skórkę na reumatyzm xd -
Coffeebreak wrote:Sproboj wziąć nospe i zobacz czy przejdzie.
Ból jest wyżej bo macica jest wyżej/większa.
Skoro cię wybudza to ból musi być spory. Dla mnie to trochę niepokojące choć faktycznie to może być tylko kwestia rozszerzania się wszystkiego. -
Coś musi być w powietrzu bo i ja dziś kiepską noc miałam, budziłam się po kilka razy, a to niewygodnie, a to do łazienki, do tego śniły mi się głupoty że urodziłam dziewczynkę i miałam takie "ale jak to, przecież ja mam w domu wszystko przygotowane na synka" 😱
Kaktusowa, IssGreen lubią tę wiadomość
-
Katt wrote:Coś musi być w powietrzu bo i ja dziś kiepską noc miałam, budziłam się po kilka razy, a to niewygodnie, a to do łazienki, do tego śniły mi się głupoty że urodziłam dziewczynkę i miałam takie "ale jak to, przecież ja mam w domu wszystko przygotowane na synka" 😱
Polubiłam za ten sen, że nam to się nieźle w głowie miesza. Ja już nawet nie pamiętam co mi się śniło, ale wiem, że jak się budziłam to miałam takie wtf 🤭 -
Widzę że nie tylko ja miałam problemy ze snem. Może przez tą ciągle zmieniającą się pogodę.
Któraś z Was pytała o przybieranie na wadze. U mnie dziś 30+5 i 9kg na plusie.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
U mnie albo się czegoś nazarlam, albo waga wreszcie ruszyła. 29+3 i 7,5 kg, ostatnio było 6. Fajnie, bo się martwiłam, że mało.
Ja sny dzis miałam bardziej śmieszne niż straszne (oprowadzałam znanego streamera po Dolinie Koscieliskiej), ale ogólnie sny w ciazy są legendarne. Jak się tydzień temu martwiłam, to we śnie mój największy wróg mnie pocieszał, że będzie dobrze i że dam rade. Mój mozg odpalił najcięższe dziala, żeby mnie uspokoić xdKaktusowa lubi tę wiadomość
-
Kaktusowa wrote:Ja dzisiaj w nocy wstawałam chyba z 5 razy do łazienki, śniły mi się mega głupoty, ale nic mnie nie bolało. Może napisz do swojej gin dla pewności😊
-
Kasia1988 wrote:A mi chyba zaczął odchodzić Czop na raty 😱
Już? 😱
Ja za to rano miałam panikę bo patrzę na prześcieradło, a tam krew.. no ale oczywiście okazało się, że to po goleniu, musiałam mieć na nodze jakąś krostkę czy rankę. Jak nie oszaleję do porodu to będzie dobrze 🙈Kasia1988 lubi tę wiadomość
-
Kasia1988 wrote:A mi chyba zaczął odchodzić Czop na raty 😱
Jeśli nawet to czop, absolutnie nie zwiastuje to nagłego rozwiązania. Można dłuuuugo chodzić bez niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 10:38
Kasia1988 lubi tę wiadomość
-
Kasia to faktycznie byłoby wczesnie … a czemu myślisz ze to czop ?
Z wanienką tez nie pomogę, również mamy klasyczną dużą po córce 😊
A ze spaniem dziewczyny nie pocieszę, ale tak już może być do porodu, że te nocki takie kiepskie 🙈Kasia1988 lubi tę wiadomość
-
Myślę że to Czop bo to był taki gęsty śluz wielkości tic taca 😅 nigdy takiego nie miałam dlatego myślę że to Czop tym bardziej że to było takie zbite. Dziś jestem 32+5 dni. Oczywiście to była jego tylko część. Jestem i tak w szpitalu jak coś z torbą porodową 😅
Powiem Wam że dopiero tutaj naszła mnie myśl że naprawdę niedługo każda z nas urodziny. Oby wszystkie w terminie 💕 nawet jak urodzę w terminie czyli za 7 tyg to jeszcze tylko i wyłącznie 7 tyg z nim w brzuszku ❤️Kaktusowa, Domi_95, meggie94 lubią tę wiadomość
-
Kaktusowa wrote:Już? 😱
Ja za to rano miałam panikę bo patrzę na prześcieradło, a tam krew.. no ale oczywiście okazało się, że to po goleniu, musiałam mieć na nodze jakąś krostkę czy rankę. Jak nie oszaleję do porodu to będzie dobrze 🙈Zastanawiam się, w ilu miejscach jestem niedogolona
-
Wanienkę oddała mi sąsiadka, jej córka ma rok i przeszli teraz na normalną wannę, więc myślę, że u nas też gdzieś na ok rok wystarczy. Zwykła starego typu na stelażu, zajmuje to strasznie dużo miejsca
U mnie równo 8tyg do końca, kiedy to zleciało 🫣👧❤️ 19.06.24 -
nick nieaktualny
-
Mi też się wydaje, że odchodzi mi po kawałeczku czop, w ciągu tygodnia dwa razy miałam taką galaretkę, nie będę Wam opisywać szczegółów, ale wyglądało to na czop właśnie. Infekcji żadnej nie mam, jestem po świeżym badaniu moczu i posiewu, więc 100% czysto. Powiem lekarzowi na wizycie za 2 tygodnie o tym
U mnie nocka „dzień jak co dzień”, z 6 razy siusiu byłam 😂
A co do golenia, to ja staram się jeszcze wszystko ładnie obrabiać, ginekolog to tam luz, ale jak wczoraj ułożyłam się u ortopedy i zsunęłam majtki żeby odsłonić spojenie to dziwnie spojrzał, chyba poszalałam 😂 dobrze że ciemno było 😂IssGreen lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵