X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Skarbek001 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni boli krocze przy chodzeniu, wstawaniu. Wie ktoś co to może być i czy to już normalne na tym etapie?

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbek001 wrote:
    Mnie od kilku dni boli krocze przy chodzeniu, wstawaniu. Wie ktoś co to może być i czy to już normalne na tym etapie?

Krocze może Cię boleć, bo przy działaniu takiego hormonu jak relaksyna rozluźniają się wiązadła w miednicy, żeby przygotować ją na przejście główki i ogólnie urodzenie dziecka :) To nic złego, normalna sprawa

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbek001 wrote:

Mnie boli przy wstawaniu i jak zrobię kilka pierwszych kroków, potem mija

age.png
  • shikaka86 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteśmy po prenatalnych. Mała waży 1680g, zdrowo wygląda, mierzone parametry w normie. Tylko nie chciała się pokazać, zasłaniała rękami twarz i nic nie pomagało hihi więc z okresu ciąży nie mam i już raczej nie będę miała żadnego zdjęcia buźki naszej pociechy. Ale cieszy mnie to że wszystko ok, a buzię zobaczymy już niedługo ☺️
    Następna wizyta u gin 06.05.
    Czeka mnie jeszcze wizyta u ortopedy i fizjo uro-gin z powodu tego ciągłego bólu spojenia.
    Miłego dnia wszystkim, dzisiaj u nas taka piękna pogoda, tego słoneczka mi brakowało przez większość ciąży, teraz czuję, że żyję 😘

Saimi, Nowa_Ola, Domi_95, IssGreen, Riptide, Emimo, meggie94, Katt lubią tę wiadomość

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    To nie chodzi do końca o wytrzymywanie. Raczej o to że jeśli po nospie przejdzie to raczej nic takiego a jeśli nie to poważniejsze skurcze.
    Ok. Szczerze? Nigdy w życiu nie miałam w domu Nospy, ale może warto zaopatrzyć się ;) Dziś od rana nie czuję bólu, sprawdzę w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 14:59

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pojawił się śluz jak galaretka. Byłam na wizycie i wszystko w porządku. To nie czop ani żadna infekcja.

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takiego śluzu nie ma cały czas, pojawił się dwa razy w ciągu tygodnia i to nie był na pewno zwykły śluz, bo to było trochę jak guma, nie będę Wam tu dokładnie opisywać, ale śluz to to nie był moim zdaniem 🙈 I nawet gdybym poszła na wizytę to lekarz mi raczej nie powie co to, bo to było tylko dwa razy na papierze. Śluz zwykły to wiadomo, że jest cały czas ☺️

Dziewczyny - pampersy! Jakie i ile? Odbieracie tę darmową paczkę z rossmana?

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    U mnie takiego śluzu nie ma cały czas, pojawił się dwa razy w ciągu tygodnia i to nie był na pewno zwykły śluz, bo to było trochę jak guma, nie będę Wam tu dokładnie opisywać, ale śluz to to nie był moim zdaniem 🙈 I nawet gdybym poszła na wizytę to lekarz mi raczej nie powie co to, bo to było tylko dwa razy na papierze. Śluz zwykły to wiadomo, że jest cały czas ☺️

Ja póki co kupiłam pampersy białe i złote z dady, lupilu i huggies. Będziemy testować.
    Ciekawe czy np już w trakcie stosowania pierwszego opakowania danej marki może coś się zadziać i będziemy wiedziały że dziecku nie pasują i uczulają czy trzeba troszkę dłużej używać.
    Z rossmanna odebrałam oliwkę babydream. Później chyba będą pampersy.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tej oliwki nie dostałam i zaczęłam się zastanawiać czy dobrze mam tam wszystko zaznaczone. Chcialam kupić pampers i dadę złotą, a w razie w dokupic. Z chusteczkami też się zastanawiam, kupię chyba 4 paczki water wipes i 4 paczki Aqua wibes fresh baby, bo to najbardziej polecane przez Pana Tabletkę. Te Aqua Wibes są zdecydowanie tańsze niż Water Wibes, ale water wibes mają tylko tylko trzy składniki :)

A kupujecie zerówki czy jedynki? Czy te i te?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 16:40

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Ja właśnie tej oliwki nie dostałam i zaczęłam się zastanawiać czy dobrze mam tam wszystko zaznaczone. Chcialam kupić pampers i dadę złotą, a w razie w dokupic. Z chusteczkami też się zastanawiam, kupię chyba 4 paczki water wipes i 4 paczki Aqua wibes fresh baby, bo to najbardziej polecane przez Pana Tabletkę. Te Aqua Wibes są zdecydowanie tańsze niż Water Wibes, ale water wibes mają tylko tylko trzy składniki :)

A kupujecie zerówki czy jedynki? Czy te i te?

Z chusteczek mam 4 opakowania water wipes, udało mi się kupić w Kauflandzie za 39,99 zł i planuję dokupić właśnie te aqua wipes.

Z pampersów kupiłam tylko jedynki. Z zerówkami się wstrzymam, zobaczymy jaka będzie waga małego bliżej porodu.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiałam Dada zlote w rozmiarze 1 i chusteczki Water Wipes. Od szwagierki dostałam lupilu, które jej zostały po synku. Pampersów nie kupuje - starsza trójka była na nie uczulona.

IssGreen lubi tę wiadomość

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Paczkę można odebrać przed porodem? Bo słyszałam, że po. Nie mam jeszcze kuponu.
    Nie wiem jeszcze jakie pieluchy wybiorę, waham się pomiędzy tymi z Biedronki i Lidla. Słyszałam opinię, że Pampersy są trochę jak Alwaysy (sztuczne), a ja jednak jestem do sztuczności zrażona. Na początku kupię powiedzmy dwie paczki, w każdej chwili mogę dokupić (albo ktoś z rodziny). Nie chcę robić zapasów, bo słyszałam opinię, że dziecko może danej marki nie zaakceptować. Skłaniam się ku rozmiarze 1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 17:33

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    Paczkę można odebrać przed porodem? Bo słyszałam, że po. Nie mam jeszcze kuponu.
    Nie wiem jeszcze jakie pieluchy wybiorę, waham się pomiędzy tymi z Biedronki i Lidla. Słyszałam opinię, że Pampersy są trochę jak Alwaysy (sztuczne), a ja jednak jestem do sztuczności zrażona. Na początku kupię powiedzmy dwie paczki, w każdej chwili mogę dokupić (albo ktoś z rodziny). Nie chcę robić zapasów, bo słyszałam opinię, że dziecko może danej marki nie zaakceptować. Skłaniam się ku rozmiarze 1.

Podobno paczkę odbiera się przed porodem, tak czytałam, ale sama nie wiem. A miałaś już do odbioru oliwkę? Bo oliwkę to pozwalają podobno odebrać mniej więcej w połowie ciąży, a u mnie nic. Oliwka to tam pal licho, ale na małą paczkę pampersów bym się skusiła, a trochę się obawiam, że skoro nie miałam oliwki, to i pampersów nie dostanę. O pampersach z Lidla słyszałam, że przeciekają 🙈 Ale to chyba wszystko w zależności od dziecka, sama nie wiem.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Podobno paczkę odbiera się przed porodem, tak czytałam, ale sama nie wiem. A miałaś już do odbioru oliwkę? Bo oliwkę to pozwalają podobno odebrać mniej więcej w połowie ciąży, a u mnie nic. Oliwka to tam pal licho, ale na małą paczkę pampersów bym się skusiła, a trochę się obawiam, że skoro nie miałam oliwki, to i pampersów nie dostanę. O pampersach z Lidla słyszałam, że przeciekają 🙈 Ale to chyba wszystko w zależności od dziecka, sama nie wiem.

To na bank zależy od dziecka, moja przyjaciółka używa tylko tych z Lidla i to od urodzenia dziecka. Ja mam z Lidla, z Biedry i Huggies chyba, mam kilka opakowań 1 i większość już 2. Jak będzie potrzeba, to się dokupi 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 12:44

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam pampers premium care 1 i 2. Co prawda łącznie 200 sztuk bo wyszło mi na to, ze zużyję je w jakieś 2-3 tygodnie 😂 w ogóle nie pomyślałam, ze może być uczulenie, bardziej czy będą po prostu pasowały czy nie. Poza tym mam próbki Dady. Może Lupilu kupię na spróbowanie.

Chusteczki water wipes.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2024, 18:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 12:44

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Nam się super sprawdziły złote dady, ale te najmniejsze u córy dały radę przez pierwsze 2-3 tygodnie tylko wiec nie ma co robić zapasów, tak samo chusteczek, bo nie wiecie tez czy akurat te pampersy lub chusteczki które kupicie nie uczulą Waszego malucha 😊

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    Ja póki co kupiłam pampersy białe i złote z dady, lupilu i huggies. Będziemy testować.
    Ciekawe czy np już w trakcie stosowania pierwszego opakowania danej marki może coś się zadziać i będziemy wiedziały że dziecku nie pasują i uczulają czy trzeba troszkę dłużej używać.
    Z rossmanna odebrałam oliwkę babydream. Później chyba będą pampersy.

Tak, smialutko jakby coś się działo to szybko to wyłapiecie. Ja kupiłam na początku osławione chusteczki waterwipes i wrocilysmy ze szpitala po nich z potwornymi odparzeniami 🙄

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Spoko, ja przy pierwszej ciąży NIC nie dostałam z rossmanna wiec oni to chyba robią na chybił trafił :p

age.png

age.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ