Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 12:48

Skarbek001 lubi tę wiadomość

• agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 1 maja, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam twierdzę, że najpierw są skoki rozwojowe, a potem jak wjedzie bunt dwulatka to trwa latami ewoluując w bunt nastolatka. Najstarszy ma już 17 lat i czasami można się dogadać jak z dorosłą osobą, a czasami nadal można trąbić jak do dwulatka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 09:46

Coffeebreak, shikaka86 lubią tę wiadomość

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo wrote:
    Tak wiem. Ale chyba pod koniec maja jak zamówię to w miesiąc dojdzie ?

Moje zamówienie szło 5 dni roboczych

Emimo lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez w tej ciąży łapią potworne skurcze łydek w nocy mimo brania magnezu… I też oczywiście milion pobudek w nocy na siku plus te do córy 🙈

My dziś po drzemce młodej jedziemy na grilla do teściów, aż mi ślinka cieknie 😁

age.png

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 1 maja, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach o dziecko to będzie nam towarzyszyć już pewnie do końca życia. Dzisiaj mama rano dzwoniła jak się czuję i czy wszystko ok, martwi się o mnie. Jak mój tata z domu wychodzi to babcia potrafi spytać czy czapkę zabrał albo parasol 😂 nie mniej jednak jakoś wolałabym mieć dziecko przy sobie, a nie w brzuchu. Ostatnio jedziemy przez miasto i mówię do męża, że w tych korkach to nie ma szans do szpitala dojechać, obym rodziła w nocy, mina męża bezcenna, zbladł biedny 🤣 poczuł oddech porodu na karku🤭

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 maja, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati, dokładnie o to mi chodziło ☺️

Coffee i w sumie inne dziewczyny, które mają już dzieciaczki, trzymam kciuki żeby obyło się jak najłagodniej dla starszaka, bo to jednak będzie duża zmiana ☺️

Któraś pisała o skurczach - mnie te cholery próbują łapać i się budzę, od razu prostuję nogi. Biorę już 4 tabletki magne b6 forte dziennie i lekarz zakazał więcej. Ciekawe co będzie jak będę musiała go za tydzień odstawić 😂 A co do bólu jak na miesiaczke, to też mi się zdarza. Raz w ogóle chyba miałam taki skurcz z tym bólem, bo było intensywnie przez jakąś minutkę, jednorazowa akcja. Nie wiem, mam wrażenie, że już zachowuje się jak wariatka, wygrałam konkurs na większość dolegliwości ciążowych prócz wymiotów 🫣

A co do męża i strachu, to mój mąż jest osobą bardzo zamkniętą, ciężko czasem do niego dotrzeć, latami pracowałam na to, żeby mówił mi co czuje i ostatnio tak rozmawiamy odnosnie tego jak to będzie, to stwierdził, że porodu samego w sobie się nie boi, wie, że damy sobie radę i będzie dobrze, ale trochę się boi tych pierwszych chwil z noworodkiem, bo to takie malutkie, kruchutkie, delikatne 😅 I już wiem, że boi się cholernie, tylko specjalnie tak mówi, żebym ja nie spanikowała 😂

meggie94 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalka, pamietam jak wróciłam ze szpitala z Wiką i pierwszy raz ją mieliśmy wykąpać to byliśmy tak spoceni ze stresu, że nigdy tego nie zapomnimy 😂 I tez mój mąż na początku bal się bardzo bo ona taka kruchutka, chociaż nasza miska do małych dzieci nie należała 😁 i tez pamietam jak mówię mu „zmienisz pampersa?” A on taki przerażony „a możesz jeszcze dziś Ty a ja się poprzygladam?” I mówię okej, ale kilka dni, tygodni i i wprawa przychodzi sama 😊

Nowa_Ola, Coffeebreak lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które biorę żelazo. Bierzecie jeszcze na tym etapie ciąży czy lekarz Wam już nie kazał?

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 2 maja, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które biorę żelazo. Bierzecie jeszcze na tym etapie ciąży czy lekarz Wam już nie kazał?
    Biorę do samego porodu. Miałam już wynik hemoglobiny 13.2, a po tygodniu spadło do 11.8, więc niestety muszę się pilnować.

Riptide lubi tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Skarbek001 Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:

Biorę cały czas i to bardzo dużą dawkę bo 400 mg. Miałam hemoglobinę 10,5 przy ostatnim badaniu.

age.png
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 2 maja, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    Biorę do samego porodu. Miałam już wynik hemoglobiny 13.2, a po tygodniu spadło do 11.8, więc niestety muszę się pilnować.

Biorę Biofer najmniejszą dawkę 🙂

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny bo wizytę mam za tydzień i ostatnio rozkminialam czy mam brać do porodu czy jak.

Jade zaraz na ktg na szpital. Ostatnio czytałam że mam objawy jakby dziecko ustawiało się już w kanale rodnym. Dziś dopytam jak będę miała okazję. Dziś mnie taki skurcz jakby w jajniku złapał że nie mogłam się ubrać 😅

• Natka9106 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z magnezem? Gdzieś czytałam żeby nie brać do samego porodu, bo właśnie może osłabiać skurcze macicy w końcówce ciąży. Wasz lekarz coś mówił na ten temat? Ja mam wizytę za 11 dni i chce o to zapytać, do którego tygodnia powinnam brać.

• agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę żelaza. Na ostatniej wizycie hemoglobine miałam 12.3. Lekarka kazala odstawić i zobaczyć jaki będzie kolejny wynik. No to po trzech tygodniach wyszło 12.7.

W drugiej ciąży miałam odstawić magnez (i nospe)na równy 37 tc. Urodziłam dzień później 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 10:27

Kasia1988 lubi tę wiadomość

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Dziewczyny a co z magnezem? Gdzieś czytałam żeby nie brać do samego porodu, bo właśnie może osłabiać skurcze macicy w końcówce ciąży. Wasz lekarz coś mówił na ten temat? Ja mam wizytę za 11 dni i chce o to zapytać, do którego tygodnia powinnam brać.

Mi lekarz mówił, że do 36 tc ;)

Natka9106 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 2 maja, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakąś aplikację liczącą skurcze? Polecacie coś?

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 2 maja, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 200 mg żelaza i hemoglobinę mam aktualnie 11,2, skoczyła z zawrotnych 10,8 🫣 Magnez lekarz mówił, że 36-37 tc odstawiamy.

Rozpoczynam ostatni miesiąc ciąży dzisiaj.. wow 😅

Czy Wy też na tym etapie macie wizyty co 2 tygodnie?

Kaktusowa, Anuska0907 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Ja biorę 200 mg żelaza i hemoglobinę mam aktualnie 11,2, skoczyła z zawrotnych 10,8 🫣 Magnez lekarz mówił, że 36-37 tc odstawiamy.

Rozpoczynam ostatni miesiąc ciąży dzisiaj.. wow 😅

Czy Wy też na tym etapie macie wizyty co 2 tygodnie?

Ja mam teraz po 2ch tygodniach, ale raczej ze względu na to żeby sprawdzić wielkość dzidziola. Chociaż może to standard 🤣

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Ja mam teraz po 2ch tygodniach, ale raczej ze względu na to żeby sprawdzić wielkość dzidziola. Chociaż może to standard 🤣

O, a mi lekarz powiedział, że teraz już widzimy się co dwa tygodnie, bo to taki etap. Miałam wizytę w 34+0, teraz będzie w 36+0, potem 38+0 i jeśli nie urodzę to chyba jeszcze 40+0

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 2 maja, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie mam wizyty co 3 tyg, teraz wyjątkowo mam w poniedziałek dopiero po 4 tygodniach bo lekarz na urlopie majówkowym, ale jak pamietam z pierwszej ciąży to dopiero w okolicach 36-37 tc przechodził na co 2 tygodnie 🤔 Bo ja chyba zdążyłam mieć raz u niego wizytę wtedy po 2 tyg a potem już urodziłam

age.png

age.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ