Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 3 maja, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś znowu skurcze cały dzień…. A już tydzień spokoju było…. W poniedziałek nam wizytę u ginekologa…

Ja właśnie rozpisałam sobie co zapakować w taki sposób, żeby mieć torbę w której rzeczy są typowo dla mnie nawet jakbym wylądowała wcześniej na patologii ciąży, a w walizce już dla malucha i dla mnie na czas okołoporodowy.

Tez się wkurzam, bo nie mam sił biegać za moją pełną energii półtoraroczną córą, dziś mieliśmy jechać do takiego Zwierzogrodu, ale te skurcze od rana wybiły mi ten pomysł szybko z głowy i musieliśmy zostać w domu :/

age.png

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 3 maja, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa, mam nadzieję, ze do tej setki jednak nie dojedziesz :) jeszcze za wczesnie do szpitala, jeszcze ze 3 tygodnie chociaż.

Coffee, mnie dzis pierwszy raz obudził w nocy ból dłoni, takie miałam parówy zamiast palców. Dopiero teraz odpuściło. Butelki nie mogłam odkręcić!

Kaktusowa lubi tę wiadomość

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 3 maja, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po tych temperaturach teraz cieszę się że rodzę w maju, bo jakby mi przyszedł lipiec bądź sierpień nie wiem jak dałabym radę. Miło posiedzieć na dworze ale do temperatur takich jak teraz.

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 3 maja, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ściągnęłam pierścionki i obrączkę bo na wieczór puchnę, mam palce jak serdelki i stopy też jakieś opuchnięte. Kwiatuszku też mam nadzieję, że nie wyląduje w szpitalu bo tak leżeć co najmniej 3 tygodnie na patologii ciąży to średnia przyjemność, ale czego się nie robi dla dziecka. Teraz mierzyłam to mam 111/70, możliwe, że tabletka zadziałała. Gin kazała mi mierzyć cisnienie 4 razy dziennie. Spakowałam torbę z rzeczami po porodzie, jutro biorę się za pranie dla dziecka 🙈

age.png
  • Domi_95 Autorytet

Wysłany: 3 maja, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj też bardzo puchną mi dłonie. Obrączkę zdjęłam około miesiąc temu, a wczoraj pierścionek zaręczynowy bo palce miałam jak parówki, a do tego z rana tak dziwnie bolą aż ciężko je zgiąć.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 3 maja, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ciśnienie nadal w normie, ale juz wyższe niż miałam do tej pory. Do tego pojawiły się szumy uszne i jakieś mroczki przed oczami. W poniedziałek wizyta więc zgłoszę wszystko lekarce. Muszę ogarnąć w końcu rzeczy dla malucha i spakować torbę do szpitala.

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 3 maja, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie dni urlopu i w niedzielę wracamy.
    Ale całkiem dobrze się tu czuję. Wieczorami tylko padam ze zmęczenia. Skurcze odpuściły odkąd biorę luteinę.
    No i dzisiaj spuchły mi bardzo stopy i aż się przestraszyłam, jak na nie patrzyłam, ale widzę, że u Was to samo. 🫣

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 3 maja, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh u mnie też ciśnienie zaczęło szaleć i skakać. Jedyny plus, że jestem w szpitalu to może szybciej zareagują. Jakby innych problemów było mało :(

Kasia1988 lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 3 maja, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to do mnie napisała ok 22 gin jak tam, sprawdziłam ciśnienie I uwaga! skoczyło do 160/100 i jestem na izbie przyjęć, już po ktg i na szczęście ok. Cisnienie na IP 140/90, potem 127/80. Czekam jeszcze na lekarza... oby mnie nie zostawili w szpitalu.

Edit: jednak mnie zostawili w szpitalu 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 00:54

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    No to do mnie napisała ok 22 gin jak tam, sprawdziłam ciśnienie I uwaga! skoczyło do 160/100 i jestem na izbie przyjęć, już po ktg i na szczęście ok. Cisnienie na IP 140/90, potem 127/80. Czekam jeszcze na lekarza... oby mnie nie zostawili w szpitalu.

Edit: jednak mnie zostawili w szpitalu 😭

Na spokojnie, wyrównają ciśnienie w szpitalu, pokontrolują kilka dni i pewnie wrócisz do domu ❤️

U nas nocka nieprzespana bo córa dostała gorączki :(

age.png

age.png
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za szybkie unormowanie ciśnienia, na tym etapie muszą cie przytrzymać i poobserwować ale głową do góry, pamietaj że to wszystko dla dobra maluszka.
    Ja też mam już z tyłu głowy żeby odszukać Koszule i spakować torbe do szpitala. No i zebu powoli przeglądnąć zeczy dla małej o zorganizować wyprawkę bo nie będzie miał kto tego zrobić za mnie. A w głowie to wszystko jest jeszcze tak bardzo odległe... (dziś 32+1 )

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 4 maja, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie teraz jesteśmy na takim etapie ciąży, że lepiej chyba jednak mieć przygotowane rzeczy do szpitala, chociaż tak z grubsza. Rano jak mi mierzyli cisnienie to miałam 135/80, więc jak na takie zaraz po przebudzeniu to dość wysokie. Mam mieć pomiary 4 razy dziennie i zobaczymy. Mam nadzieję, że w poniedziałek juz będę w domu

Kasia1988 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 4 maja, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa trzymam mocno kciuki za polepszenie ❤️

Mi dwa dni temu też zatkało uszy i mam częściej już zawroty głowy co na tym etapie jest normalne.

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką. Unormują ciśnienie lekami i wyjdziesz do domu.

Mi za to dziś w nocy śnił się poród. Już tyle o tym myślę, że nawet w nocy nie mam spokoju.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa, życzę szybkiego unormowania ciśnienia i powrotu do domku.

Pierwsza komunia za nami, wytrzymałam, ale było ciężko bo kręgosłup bolał strasznie najważniejsze ,że byliśmy wszyscy. Jednak wybrałam sukienkę , Nowa_Ola miałaś rację ,mimo mojego brzuszka wyglądałam i czułam się bardzo dobrze 🥰

Stopy i dłonie też już mam opuchnięte, ale na tym etapie to już zupełnie normalne. Jeszcze parę tygodni musimy wytrzymać, już co raz bliżej do spotkania z naszymi bobasami 😍

Kaktusowa, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 4 maja, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) już tak dbam o tą ciążę, że teraz na samej końcówce nie wybaczyłabym sobie jakby się coś stało. Nie jest fajnie siedzieć w szpitalu, ale dla synka się przemęczę te kilka dni. Leżę na sali z dwiema dziewczynami, które mają indukowany poród, założyli im właśnie cewniki, ale mają już donoszone ciąże, 39 tydzień. Zazdroszczę im serio, chciałabym już być w tym 38 i rodzić 😅

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi panowie złożyli łóżeczko dla Zuzi i przygotowali mi sypialnie ,tak jak chciałam, już tak wszyscy czekamy na tą naszą kruszynkę 🥰
    Wczoraj ,każdy z nas, wpisywał dwie daty narodzin. Ciekawe czy ktoś wygra, czy będzie w dniu planowanego cc?🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 12:27

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 4 maja, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch dni czuję inaczej ruchy mniej intensywne.W tamtym tygodniu kopała z 20 minut.A w ostatnim czasie jakieś te ruchy są inne.Mam 34 tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 12:26

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 4 maja, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Od dwóch dni czuję inaczej ruchy mniej intensywne.W tamtym tygodniu kopała z 20 minut.A w ostatnim czasie jakieś te ruchy są inne.Mam 34 tydzień.
    Dopóki czujesz ruchy jest ok. Ja jestem 35+6 i od dwóch tyg ruchy są mniej intensywne. Ale to normalne bo dzidzia ma mniej miejsca. Zawsze możesz pojechać na ktg jak się martwisz. Albo na szpital, albo u położnej. Wiem że luxmed też robi ktg ale koszt 30 zł

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 4 maja, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Dopóki czujesz ruchy jest ok. Ja jestem 35+6 i od dwóch tyg ruchy są mniej intensywne. Ale to normalne bo dzidzia ma mniej miejsca. Zawsze możesz pojechać na ktg jak się martwisz. Albo na szpital, albo u położnej. Wiem że luxmed też robi ktg ale koszt 30 zł
    Tylko że cesarka pewnie będzie w 38 tygodniu czyli prawie miesiąc a dziecko już ma inne ruchy a ona przecież rośnie.

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ