Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Riptide wrote:Dziewczyny, jakie smoczki wybrałyście (jeśli w ogóle) na pierwsze chwile?
Kupiłam lovi i suavinex zero.
Dziewczyny tak mi dziś opuchły nogi, że nie mam kostek od wewnątrz. Wczoraj jeszcze miałam normalne. Mam nadzieję że to przez zmianę pogody i zapowiadane burze. Nie chciałabym tak chodzić do końca ciąży bo nawet skarpetki mnie uciskają.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Riptide, ja wzięłam Philips Avent Ultra Air 2 sztuki w opakowaniu, tylko te
Domi, ja nie mam kostek od tygodnia i chodzę cały czas w klapkach. W trampkach i skarpetkach cała się ocierałam i miałam mega odciski Skarpetek już w ogóle nie zakładam przez toRiptide lubi tę wiadomość
-
Riptide wrote:Dziewczyny, jakie smoczki wybrałyście (jeśli w ogóle) na pierwsze chwile?
Przy córce sprawdziły nam się aventa smoczki 😊 Tym razem postawiłam na NUK i smoczki i butelki, bo jak mieliśmy trochę problemów z Wiką i bieganiny po specjalistach w tym neurologopedzi, to się nasłuchałam, że najlepsze są te o kształcie anatomicznym, wiec stwierdziłam, że spróbuje, a jak nie podpasuje maluchowi to pójdę w sprawdzonego już aventaRiptide lubi tę wiadomość
-
Lovi plus mam dwa jako gratisy ze szkoły rodzenia, chyba jakiś Canpol i suavinex. Ja ogólnie nie planuję używać często. Wiem tez, ze mojej jednej znajomej córka w ogóle nie akceptowała smoczków i co by nie kupiła to nie szło, po prostu bezsmoczkowe dziecko Drugiej znajomej córka chyba tez nie lubi, wypluwa co 30 sec, ale ta jej i tak pcha na siłę żeby nie płakała (faktycznie sporo płacze), a nawet potrafi palcem trzymać żeby nie wyplułaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 19:15
-
Ja jeśli będzie potrzeba, to smoczka użyje. Wolę, żeby dziecko miało tego smoczka, niż zrobiło sobie smoczka z mojej piersi 🙈 Na siłę oczywiście dawać nie będę
Dziewczyny, tak mnie bolą dzisiaj plecy, normalnie od połowy pleców w dół, masakra, jakby miał mi kręgosłup pęknąć. Do tego zgaga 🫣 Ale burza przyszła do stolicy, to chociaż można oddychać świeżym powietrzem -
Ja mam z Chicco kupione, ale ostatnio na Instagramie wpadłam przypadkiem na nową markę smoczków pozycjonujących, które zaprojektowali ortodonci (luu_kids_) i rozważam, czy nie zamówić też jednego od nich. Ale cały czas zastanawiam się, bo jednak nowość na rynku i nie wiem ile w tym chwytu marketingowego. 🙈
-
Paatka wrote:Ja mam z Chicco kupione, ale ostatnio na Instagramie wpadłam przypadkiem na nową markę smoczków pozycjonujących, które zaprojektowali ortodonci (luu_kids_) i rozważam, czy nie zamówić też jednego od nich. Ale cały czas zastanawiam się, bo jednak nowość na rynku i nie wiem ile w tym chwytu marketingowego. 🙈
-
Na ból gardła jeśli zaczyna dopiero boleć to płukać wodą z solą. Zawsze to stosuje nawet jak nie jestem w ciąży.
Dziewczyny może głupie pytanie ale czy do laktatora potrzebuje dokupić coś jeszcze oprócz woreczków na pokarm? Jakieś lejki albo coś? Posiadam neon perfectto laktator.
I drugie pytanie. Bierzecie witaminy cały czas? Ja zastanawiam się czy nie przejść już na co drugi dzień na przykład. Jestem już 36+1. -
Skarbek001 wrote:Macie jakieś sprawdzone sposoby na ból gardła w ciąży? W nocy mnie tak rozbolało że mówić nie mogę. 🥹
Tantum Verde spray można w ciąży. Mi zawsze pomaga.
Witaminy ciążowe biorę niezmiennie codziennie, ale również po porodzie w trakcie karmienia będę je tak brała. 😉Coffeebreak lubi tę wiadomość
-
Kasia1988 wrote:Na ból gardła jeśli zaczyna dopiero boleć to płukać wodą z solą. Zawsze to stosuje nawet jak nie jestem w ciąży.
Dziewczyny może głupie pytanie ale czy do laktatora potrzebuje dokupić coś jeszcze oprócz woreczków na pokarm? Jakieś lejki albo coś? Posiadam neon perfectto laktator.
I drugie pytanie. Bierzecie witaminy cały czas? Ja zastanawiam się czy nie przejść już na co drugi dzień na przykład. Jestem już 36+1.
Ja mam ten sam laktator i wszystko jest w zestawie. Tylko jak się okaże, ze do sutka nie pasuje to dokupisz.
Tez się zastanawiam nad tymi witaminami. Ja dziś 35+1, do końca opakowania mam 2 tygodnie, z magnezem tak samo wiec planuję wybrać do końca opakowania.
Kasia1988 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wracam z tematem czegoś jeżdżącego do salonu, po domu, ale nie chicco, bo tyle miesięcy minęło a ja nadal nie mogę na to patrzeć. Mam na myśli jakaś kołyskę na kolkach, leżankę, nie wiem jak to powiedzieć. Macie jakiś pomysł? Wszystkie moje koleżanki maja chicco i mówią, ze jest super właśnie za sprawa kółek, ale nie mogę znaleźć nic podobnego
-
Na ból gardła polecam płukanie szałwią, mi bardzo szybko pomaga
Witaminy ciążowe łykam codziennie i mam zamiar łykać do końca okresu karmienia piersią, tak zaleca mój ginekolog. Magnezu mam jeszcze 1,5 blistra, a biorę 4 dziennie, więc wyjem go pewnie do końca, bo ginekolog mówił, że odstawiamy 36-37 tc.
Kwiatuszku, a może taki kosz Mojżesza na kółkach? O to mi chodzi
https://meblemwm.pl/pl/p/Kosz-Mojzesza-muslinowy-na-rolkach-bialy%2C-posciel-do-wyboru/10920?utm_source=tradedoubler&tduid=94ad01bcdeff51440859a9d2a1486e6a
Pierwszy lepszy z neta, ale mignął mi kiedyś na Vinted i prezentował się całkiem nieźleKfiatuszek666 lubi tę wiadomość