Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaOla, tak, znam tego typu grafiki. Kupiłam właśnie z La Millou, ładny, nie ma oznaczenia tog wiec zakładam, ze jest uniwersalny. Jakoś damy radę, najwyżej będziemy się rozbierać albo dogrzewać ;)

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

• Gosia9 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyprałam koszule. Na dniach muszę przeglądnąć resztę co mam i trzeba zabrać się za zakupy.
    Zmieniłam miniaturkę zdjęcia na moją kruszynkę 🙈 nie mogę się napatrzec na jej zdjęć 😍

IssGreen, Riptide, Kasia1988, Katt, Emimo lubią tę wiadomość

• Riptide Autorytet

Wysłany: 5 maja, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie smoczki wybrałyście (jeśli w ogóle) na pierwsze chwile?

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:

Kupiłam lovi i suavinex zero.

Dziewczyny tak mi dziś opuchły nogi, że nie mam kostek od wewnątrz. Wczoraj jeszcze miałam normalne. Mam nadzieję że to przez zmianę pogody i zapowiadane burze. Nie chciałabym tak chodzić do końca ciąży bo nawet skarpetki mnie uciskają.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 5 maja, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide, ja wzięłam Philips Avent Ultra Air 2 sztuki w opakowaniu, tylko te :)

Domi, ja nie mam kostek od tygodnia i chodzę cały czas w klapkach. W trampkach i skarpetkach cała się ocierałam i miałam mega odciski :/ Skarpetek już w ogóle nie zakładam przez to

Riptide lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:

Przy córce sprawdziły nam się aventa smoczki 😊 Tym razem postawiłam na NUK i smoczki i butelki, bo jak mieliśmy trochę problemów z Wiką i bieganiny po specjalistach w tym neurologopedzi, to się nasłuchałam, że najlepsze są te o kształcie anatomicznym, wiec stwierdziłam, że spróbuje, a jak nie podpasuje maluchowi to pójdę w sprawdzonego już aventa ;)

age.png

age.png
  • agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam smoczki lovi. U najstarszego sprawdziły się smoczki Canpola. Młodsze dzieci też miały Canpola, ale akceptowały smoczek rzadko i tylko przez pierwsze 3 miesiące.

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
  • Gosia9 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje. Dostałam jeden od położnej z lovi więc awaryjnie mam. Raczej nie chce uczyć smoczka.

Wysłany: 5 maja, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:

Lovi plus mam dwa jako gratisy ze szkoły rodzenia, chyba jakiś Canpol i suavinex. Ja ogólnie nie planuję używać często. Wiem tez, ze mojej jednej znajomej córka w ogóle nie akceptowała smoczków i co by nie kupiła to nie szło, po prostu bezsmoczkowe dziecko ;) Drugiej znajomej córka chyba tez nie lubi, wypluwa co 30 sec, ale ta jej i tak pcha na siłę żeby nie płakała (faktycznie sporo płacze), a nawet potrafi palcem trzymać żeby nie wypluła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 19:15

• Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Sauvinex ale zobaczymy. Pierwsza niunia w ogóle nie chciała smoka.

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 5 maja, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli będzie potrzeba, to smoczka użyje. Wolę, żeby dziecko miało tego smoczka, niż zrobiło sobie smoczka z mojej piersi 🙈 Na siłę oczywiście dawać nie będę :)

Dziewczyny, tak mnie bolą dzisiaj plecy, normalnie od połowy pleców w dół, masakra, jakby miał mi kręgosłup pęknąć. Do tego zgaga 🫣 Ale burza przyszła do stolicy, to chociaż można oddychać świeżym powietrzem

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też nie chciala smoczka przez pierwsze miesiące, aż w końcu zaakceptowała suavinex zero i bardzo nam to ułatwiło życie. Ona ogolnie jest nerwowa, a smoczek ją fajnie uspokaja przed snem. Skończyło sie czasem nawet wielogodzinne noszenie po nocy.

age.png

age.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 5 maja, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Chicco kupione, ale ostatnio na Instagramie wpadłam przypadkiem na nową markę smoczków pozycjonujących, które zaprojektowali ortodonci (luu_kids_) i rozważam, czy nie zamówić też jednego od nich. Ale cały czas zastanawiam się, bo jednak nowość na rynku i nie wiem ile w tym chwytu marketingowego. 🙈

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 5 maja, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja mam z Chicco kupione, ale ostatnio na Instagramie wpadłam przypadkiem na nową markę smoczków pozycjonujących, które zaprojektowali ortodonci (luu_kids_) i rozważam, czy nie zamówić też jednego od nich. Ale cały czas zastanawiam się, bo jednak nowość na rynku i nie wiem ile w tym chwytu marketingowego. 🙈
    Ooo! Ja też się nad nim zastanawiałam bo widziałam, btw. są piękne, ale zastanawia mnie właśnie to, że one zostały wypuszczone jakiś niecały miesiąc temu (?). Ja mam Philips agent ze szkoły rodzenia i kupiłam Suavinex. :)

age.png
  • Skarbek001 Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na ból gardła w ciąży? W nocy mnie tak rozbolało że mówić nie mogę. 🥹

age.png
  • Kasia1988 Ekspertka

Wysłany: 6 maja, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ból gardła jeśli zaczyna dopiero boleć to płukać wodą z solą. Zawsze to stosuje nawet jak nie jestem w ciąży.

Dziewczyny może głupie pytanie ale czy do laktatora potrzebuje dokupić coś jeszcze oprócz woreczków na pokarm? Jakieś lejki albo coś? Posiadam neon perfectto laktator.

I drugie pytanie. Bierzecie witaminy cały czas? Ja zastanawiam się czy nie przejść już na co drugi dzień na przykład. Jestem już 36+1.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 6 maja, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbek001 wrote:
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na ból gardła w ciąży? W nocy mnie tak rozbolało że mówić nie mogę. 🥹

Tantum Verde spray można w ciąży. Mi zawsze pomaga.

Witaminy ciążowe biorę niezmiennie codziennie, ale również po porodzie w trakcie karmienia będę je tak brała. 😉

Coffeebreak lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png

Wysłany: 6 maja, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1988 wrote:
    Na ból gardła jeśli zaczyna dopiero boleć to płukać wodą z solą. Zawsze to stosuje nawet jak nie jestem w ciąży.

Dziewczyny może głupie pytanie ale czy do laktatora potrzebuje dokupić coś jeszcze oprócz woreczków na pokarm? Jakieś lejki albo coś? Posiadam neon perfectto laktator.

I drugie pytanie. Bierzecie witaminy cały czas? Ja zastanawiam się czy nie przejść już na co drugi dzień na przykład. Jestem już 36+1.

Ja mam ten sam laktator i wszystko jest w zestawie. Tylko jak się okaże, ze do sutka nie pasuje to dokupisz.

Tez się zastanawiam nad tymi witaminami. Ja dziś 35+1, do końca opakowania mam 2 tygodnie, z magnezem tak samo wiec planuję wybrać do końca opakowania.

Kasia1988 lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 maja, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracam z tematem czegoś jeżdżącego do salonu, po domu, ale nie chicco, bo tyle miesięcy minęło a ja nadal nie mogę na to patrzeć. Mam na myśli jakaś kołyskę na kolkach, leżankę, nie wiem jak to powiedzieć. Macie jakiś pomysł? Wszystkie moje koleżanki maja chicco i mówią, ze jest super właśnie za sprawa kółek, ale nie mogę znaleźć nic podobnego :(

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 6 maja, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ból gardła polecam płukanie szałwią, mi bardzo szybko pomaga :)

Witaminy ciążowe łykam codziennie i mam zamiar łykać do końca okresu karmienia piersią, tak zaleca mój ginekolog. Magnezu mam jeszcze 1,5 blistra, a biorę 4 dziennie, więc wyjem go pewnie do końca, bo ginekolog mówił, że odstawiamy 36-37 tc.

Kwiatuszku, a może taki kosz Mojżesza na kółkach? O to mi chodzi
    https://meblemwm.pl/pl/p/Kosz-Mojzesza-muslinowy-na-rolkach-bialy%2C-posciel-do-wyboru/10920?utm_source=tradedoubler&tduid=94ad01bcdeff51440859a9d2a1486e6a
    Pierwszy lepszy z neta, ale mignął mi kiedyś na Vinted i prezentował się całkiem nieźle :)

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ