X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2025
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie a propos to przyznam, że mnie strasznie denewują te teksty o jedzeniu czegoś np. że słodkie to dziewczynka a mięso to chłopiec 🤣. Ja w pierwszym trymestrze poprzednio non stop jadłam mięso i moja mama cały czas gadała że chłopiec. Oczywiście wyszła dziewczynka. Ale jaki to ma związek? Że dziewczynki nie jedza mięsa? A chłopcy słodyczy? w t f xD

awokado 🥑, kasssia, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    A tak w innym temacie, macie jakieś przeczucia dotyczące płci? 😄 Jak myślicie o tej małej kropce w brzuchu to łapiecie się czasem ba tym, że myślicie jak o dziewczynce albo o chłopcu? 😄

Ja przy córce czułam od samego pozytywnego testu że to będzie dziewczynka i nie myliłam sie 😋 a teraz kompletnie nic nie czuję, nie wiem, chciałabym bardzo syna.. Ale wiadomo nie ważna jest ta płeć, byle było zdrowe dzieciątko ❣️

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam przeczuć. Ale szczerze to mi płeć zupełnie bez różnicy. Jak będzie trzecia dziewczynka to się mega ucieszę, a jak dla odmiany syn to też się ucieszę tak samo 🤣 więc każda opcja mnie satysfakcjonuje i każda wywoła u mnie mega radość :D

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też już pozmieniało, bo na początku chciałam chłopca albo i nawet bliźniaki (bo mam takie geny w rodzinie :d ), ale teraz? Oby tylko zdrowe! 🤗🍀

• Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ogólnie a propos to przyznam, że mnie strasznie denewują te teksty o jedzeniu czegoś np. że słodkie to dziewczynka a mięso to chłopiec 🤣. Ja w pierwszym trymestrze poprzednio non stop jadłam mięso i moja mama cały czas gadała że chłopiec. Oczywiście wyszła dziewczynka. Ale jaki to ma związek? Że dziewczynki nie jedza mięsa? A chłopcy słodyczy? w t f xD
    Mnie też strasznie irytuje takie gadanie 😅 teraz moja szwagierka jest w ciąży i bardzo źle zniosła pierwszy trymestr ciągle wymiotowala, moja mama ciągle mówi : oo będzie chłopak. A ja mam takie wtf 😂

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 jak wymiotowałam do 20 tygodnia w poprzednich ciążach wszyscy mi mówili że na pewno dziewczynka więc nie wiem 🤣🤣🤣 ale tak jak Wy nie wierzę w żadne te ludowe przesądy xd bardzo mnie śmieszą 😆

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Co do pracy, to ja pracuję zdalnie w małym zespole i dzisiaj koleżanka ogłosiła, że jest w ciąży i ma termin na luty 🙈 Zabawnie, bo na ok 20 osobowy zespół w większości pracują młode mężatki i aktualnie 2 są na macierzyńskim, teraz trzecia do nich dołącza, a zanim wrócą, to ja też chciałabym już pójść na urlop 😅

haha u mnie dzisiaj w zespole dwie dziewczyny ogłosiły ciąże, w tym szefowa mojego działu, która wróciła z macierzyńskiego w tym samym czasie co ja.

eeemakarena, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zaczyna strasznie dłużyć do wizyty, chciałabym powiedzieć już mamie, ale mąż chce poczekać do lekarza 🫣

Kozina lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Taaak, liczę się z tym, że tak może być, ale próbka idzie do laboratoriów Diagnostyki tak samo jak wcześniejsze pomiary, więc jest spora szansa, że trafi na tę samą klasę aparatów i jednostek :) A jeśli zobaczę, że jest inny aparat a wynik dziwny postaram się tym nie stresować i doczekać na wynik środowy już ze stałego labu ;)

Ja podczas pobytu w szpitalu z ciążą pozamaciczną zrobiłam trochę research lekarzy (leżałam tam całkiem długo) i mam wybraną ginekolog do prowadzenia ciąży, która oprócz pracy w szpitalu przyjmuje w Medicoverze gdzie mam pakiet i oprócz tego jeszcze prywatnie. Jest przemiła i kompetentna ❤

Hej, apropos badania bety w innych lab.
    Oto mój przykład z piątku i soboty (oba Diagnostyka).
    Dzisiaj robiłam w tym samym co w pt. i jest wzrost do 19k <3
    Więc można się nadenerwować....

btt.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2024, 16:57

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Mi się zaczyna strasznie dłużyć do wizyty, chciałabym powiedzieć już mamie, ale mąż chce poczekać do lekarza 🫣
    My już powiedzieliśmy mojej mamie - nie dałabym rady utrzymać tego w tajemnicy i dobrze jest mieć wsparcie od tak bliskiej osoby. Z początku mąż też mówił, żebyśmy poczekali do wizyty, ale przekonałam go, że to przecież nic nie zmieni, poza tym że będzie mi się trudno z nią rozmawiało, gdy będę musiała to ukrywać…. Dlatego w zeszłym tygodniu zrobiłam DIY pudełeczko z napisem „babciu, widzimy się w czerwcu”, dorzuciłam ładny test i małe skarpetki ☺️

xSmerfetkax, Tanashi lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek👌
    04.12 prenatalne - wszystko dobrze 🧡

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie naprawdę mega ostrożnie. Wie tylko moja mama. Nie chcę nikogo więcej póki co informować 😊 myślę że jeśli wszystko będzie w porządku to powiem w okolicach moich urodzin, czyli pod koniec listopada 😋 mężowi też kazałam nic nikomu nie mówić dopóki ja nie zdecyduje że tego chcę i że to odpowiedni czas.

Tanashi, kasssia lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży byłam wręcz pewna, że będzie chłopak. Jak dowiedziałam się i to dość szybko że będzie córka to mnie z nóg ścięło z wrażenia 😅😅😅
    A teraz zero przeczuc.
    Czekam na wyniki bety...nie ma i nie ma oszaleje za chwilę przysięgam.

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po zrobieniu testów. Data wypada na 26.06.2025.
    Na wstępie o mnie....mam dwójkę dzieci. Córkę i syna. Córka dorosła, Młody 5 lat. Także zaczynamy karuzelę :D

eeemakarena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Hej, apropos badania bety w innych lab.
    Oto mój przykład z piątku i soboty (oba Diagnostyka).
    Dzisiaj robiłam w tym samym co w pt. i jest wzrost do 19k <3
    Więc można się nadenerwować....

btt.png
    Jestem w szoku, że to tak duże różnice w wynikach 😱

kasssia lubi tę wiadomość

• Angiepuch Koleżanka

Wysłany: 14 października 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    A tak w innym temacie, macie jakieś przeczucia dotyczące płci? 😄 Jak myślicie o tej małej kropce w brzuchu to łapiecie się czasem ba tym, że myślicie jak o dziewczynce albo o chłopcu? 😄

Ja mam przeczucie, że będzie chłopak, chciałabym córkę 😅

Mam już syna 8 lat z pierwszego małżeństwa i marzy mi się córka, ale w rodzinie obecnego męża rodzą się sami chłopcy, więc mam marne szanse raczej 😅

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Witaj Karola3d 👋

🌿Asiun, czekanie jest najgorsze.
    U mnie w Diag wyniki są zawsze następnego dnia rano.

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 💙 czy 🩷❔️
    preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

🌿Asiun, czekanie jest najgorsze.
    U mnie w Diag wyniki są zawsze następnego dnia rano.

No ja na właśnie w diagnostyce robiłam i zawsze mam około 16, a teraz nic 🤦🏼‍♀️
    Naprawdę gdyby nie widzimisie lekarza to bym wcale tej bety nie powtarzała bo jestem kłębkiem nerwów dzisiaj.

preg.png

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też tak macie że raz macie objawy a raz nie? Ja czasami świruje jak czegoś nie czuję „innego” że coś jest nie tak 🤔😅 np od rana bolały mnie piersi sutki szczypały a teraz jakoś tak nie, podbrzusze też spokojniej jakoś mniej pobolewa

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny wy też tak macie że raz macie objawy a raz nie? Ja czasami świruje jak czegoś nie czuję „innego” że coś jest nie tak 🤔😅 np od rana bolały mnie piersi sutki szczypały a teraz jakoś tak nie, podbrzusze też spokojniej jakoś mniej pobolewa
    Tak, to normalne :) Mnie przez weekend tak mdłości i wymioty przeczołgały, że jak dzisiaj nie miałam żadnych ciążowych objawów, to skakałam z radości i cały dom wysprzątałam🤣

• Nineq Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    No ja na właśnie w diagnostyce robiłam i zawsze mam około 16, a teraz nic 🤦🏼‍♀️
    Naprawdę gdyby nie widzimisie lekarza to bym wcale tej bety nie powtarzała bo jestem kłębkiem nerwów dzisiaj.
    Ja w sobotę robiłam ok. 10 i zawsze były ok. 14 max. Wyjątkowo ostatnio mają opóźnienia i dostałam dziś 🤷‍♀️
    Zmieniłabym lab., ale dwie diagnostyki mam blisko domu.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

preg.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ