X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2025
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie a propos to przyznam, że mnie strasznie denewują te teksty o jedzeniu czegoś np. że słodkie to dziewczynka a mięso to chłopiec 🤣. Ja w pierwszym trymestrze poprzednio non stop jadłam mięso i moja mama cały czas gadała że chłopiec. Oczywiście wyszła dziewczynka. Ale jaki to ma związek? Że dziewczynki nie jedza mięsa? A chłopcy słodyczy? w t f xD

awokado 🥑, kasssia, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    A tak w innym temacie, macie jakieś przeczucia dotyczące płci? 😄 Jak myślicie o tej małej kropce w brzuchu to łapiecie się czasem ba tym, że myślicie jak o dziewczynce albo o chłopcu? 😄

Ja przy córce czułam od samego pozytywnego testu że to będzie dziewczynka i nie myliłam sie 😋 a teraz kompletnie nic nie czuję, nie wiem, chciałabym bardzo syna.. Ale wiadomo nie ważna jest ta płeć, byle było zdrowe dzieciątko ❣️

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam przeczuć. Ale szczerze to mi płeć zupełnie bez różnicy. Jak będzie trzecia dziewczynka to się mega ucieszę, a jak dla odmiany syn to też się ucieszę tak samo 🤣 więc każda opcja mnie satysfakcjonuje i każda wywoła u mnie mega radość :D

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też już pozmieniało, bo na początku chciałam chłopca albo i nawet bliźniaki (bo mam takie geny w rodzinie :d ), ale teraz? Oby tylko zdrowe! 🤗🍀

• Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2024, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ogólnie a propos to przyznam, że mnie strasznie denewują te teksty o jedzeniu czegoś np. że słodkie to dziewczynka a mięso to chłopiec 🤣. Ja w pierwszym trymestrze poprzednio non stop jadłam mięso i moja mama cały czas gadała że chłopiec. Oczywiście wyszła dziewczynka. Ale jaki to ma związek? Że dziewczynki nie jedza mięsa? A chłopcy słodyczy? w t f xD
    Mnie też strasznie irytuje takie gadanie 😅 teraz moja szwagierka jest w ciąży i bardzo źle zniosła pierwszy trymestr ciągle wymiotowala, moja mama ciągle mówi : oo będzie chłopak. A ja mam takie wtf 😂

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 jak wymiotowałam do 20 tygodnia w poprzednich ciążach wszyscy mi mówili że na pewno dziewczynka więc nie wiem 🤣🤣🤣 ale tak jak Wy nie wierzę w żadne te ludowe przesądy xd bardzo mnie śmieszą 😆

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Co do pracy, to ja pracuję zdalnie w małym zespole i dzisiaj koleżanka ogłosiła, że jest w ciąży i ma termin na luty 🙈 Zabawnie, bo na ok 20 osobowy zespół w większości pracują młode mężatki i aktualnie 2 są na macierzyńskim, teraz trzecia do nich dołącza, a zanim wrócą, to ja też chciałabym już pójść na urlop 😅

haha u mnie dzisiaj w zespole dwie dziewczyny ogłosiły ciąże, w tym szefowa mojego działu, która wróciła z macierzyńskiego w tym samym czasie co ja.

eeemakarena, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zaczyna strasznie dłużyć do wizyty, chciałabym powiedzieć już mamie, ale mąż chce poczekać do lekarza 🫣

Kozina lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Taaak, liczę się z tym, że tak może być, ale próbka idzie do laboratoriów Diagnostyki tak samo jak wcześniejsze pomiary, więc jest spora szansa, że trafi na tę samą klasę aparatów i jednostek :) A jeśli zobaczę, że jest inny aparat a wynik dziwny postaram się tym nie stresować i doczekać na wynik środowy już ze stałego labu ;)

Ja podczas pobytu w szpitalu z ciążą pozamaciczną zrobiłam trochę research lekarzy (leżałam tam całkiem długo) i mam wybraną ginekolog do prowadzenia ciąży, która oprócz pracy w szpitalu przyjmuje w Medicoverze gdzie mam pakiet i oprócz tego jeszcze prywatnie. Jest przemiła i kompetentna ❤

Hej, apropos badania bety w innych lab.
    Oto mój przykład z piątku i soboty (oba Diagnostyka).
    Dzisiaj robiłam w tym samym co w pt. i jest wzrost do 19k <3
    Więc można się nadenerwować....

btt.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2024, 16:57

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Mi się zaczyna strasznie dłużyć do wizyty, chciałabym powiedzieć już mamie, ale mąż chce poczekać do lekarza 🫣
    My już powiedzieliśmy mojej mamie - nie dałabym rady utrzymać tego w tajemnicy i dobrze jest mieć wsparcie od tak bliskiej osoby. Z początku mąż też mówił, żebyśmy poczekali do wizyty, ale przekonałam go, że to przecież nic nie zmieni, poza tym że będzie mi się trudno z nią rozmawiało, gdy będę musiała to ukrywać…. Dlatego w zeszłym tygodniu zrobiłam DIY pudełeczko z napisem „babciu, widzimy się w czerwcu”, dorzuciłam ładny test i małe skarpetki ☺️

xSmerfetkax, Tanashi lubią tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie naprawdę mega ostrożnie. Wie tylko moja mama. Nie chcę nikogo więcej póki co informować 😊 myślę że jeśli wszystko będzie w porządku to powiem w okolicach moich urodzin, czyli pod koniec listopada 😋 mężowi też kazałam nic nikomu nie mówić dopóki ja nie zdecyduje że tego chcę i że to odpowiedni czas.

Tanashi, kasssia lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży byłam wręcz pewna, że będzie chłopak. Jak dowiedziałam się i to dość szybko że będzie córka to mnie z nóg ścięło z wrażenia 😅😅😅
    A teraz zero przeczuc.
    Czekam na wyniki bety...nie ma i nie ma oszaleje za chwilę przysięgam.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po zrobieniu testów. Data wypada na 26.06.2025.
    Na wstępie o mnie....mam dwójkę dzieci. Córkę i syna. Córka dorosła, Młody 5 lat. Także zaczynamy karuzelę :D

eeemakarena lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Hej, apropos badania bety w innych lab.
    Oto mój przykład z piątku i soboty (oba Diagnostyka).
    Dzisiaj robiłam w tym samym co w pt. i jest wzrost do 19k <3
    Więc można się nadenerwować....

btt.png
    Jestem w szoku, że to tak duże różnice w wynikach 😱

kasssia lubi tę wiadomość

• Angiepuch Koleżanka

Wysłany: 14 października 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    A tak w innym temacie, macie jakieś przeczucia dotyczące płci? 😄 Jak myślicie o tej małej kropce w brzuchu to łapiecie się czasem ba tym, że myślicie jak o dziewczynce albo o chłopcu? 😄

Ja mam przeczucie, że będzie chłopak, chciałabym córkę 😅

Mam już syna 8 lat z pierwszego małżeństwa i marzy mi się córka, ale w rodzinie obecnego męża rodzą się sami chłopcy, więc mam marne szanse raczej 😅

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Witaj Karola3d 👋

🌿Asiun, czekanie jest najgorsze.
    U mnie w Diag wyniki są zawsze następnego dnia rano.

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙
    07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g
    04.04. 👶 1349g
    preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

🌿Asiun, czekanie jest najgorsze.
    U mnie w Diag wyniki są zawsze następnego dnia rano.

No ja na właśnie w diagnostyce robiłam i zawsze mam około 16, a teraz nic 🤦🏼‍♀️
    Naprawdę gdyby nie widzimisie lekarza to bym wcale tej bety nie powtarzała bo jestem kłębkiem nerwów dzisiaj.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też tak macie że raz macie objawy a raz nie? Ja czasami świruje jak czegoś nie czuję „innego” że coś jest nie tak 🤔😅 np od rana bolały mnie piersi sutki szczypały a teraz jakoś tak nie, podbrzusze też spokojniej jakoś mniej pobolewa

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny wy też tak macie że raz macie objawy a raz nie? Ja czasami świruje jak czegoś nie czuję „innego” że coś jest nie tak 🤔😅 np od rana bolały mnie piersi sutki szczypały a teraz jakoś tak nie, podbrzusze też spokojniej jakoś mniej pobolewa
    Tak, to normalne :) Mnie przez weekend tak mdłości i wymioty przeczołgały, że jak dzisiaj nie miałam żadnych ciążowych objawów, to skakałam z radości i cały dom wysprzątałam🤣

• Nineq Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    No ja na właśnie w diagnostyce robiłam i zawsze mam około 16, a teraz nic 🤦🏼‍♀️
    Naprawdę gdyby nie widzimisie lekarza to bym wcale tej bety nie powtarzała bo jestem kłębkiem nerwów dzisiaj.
    Ja w sobotę robiłam ok. 10 i zawsze były ok. 14 max. Wyjątkowo ostatnio mają opóźnienia i dostałam dziś 🤷‍♀️
    Zmieniłabym lab., ale dwie diagnostyki mam blisko domu.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ