X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2025
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pracę biurową, więc się nie przemęczam w niej. Jak mam dość ekranu komputera to idę się przejść po magazynie itp. Chociaż właśnie startujemy z ofertami na przyszły rok i zaraz się zacznie zapierdziel, który potrwa do końca roku.
    Ale jak się uda to od grudnia idę na L4.

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 💙 czy 🩷❔️
    preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi to podobnie, jak ja. Też jakoś przed skończonym ósmym ostatnio się poddalam, bo już trudno było znaleźć wygodną pozycję przed komputerem…

Tak :D u mnie jeszcze młoda dostała tachykardii i musiałam co chwilę latać do szpitala na KTG, potem mnie 2x zatrzymali na patologii ciązy, więc już zwolnienie do porodu miałam.

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że pomimo tego że mam pracę biurową to już mi ciężko, nie mogę sobie znaleźć pozycji do siedzenia, ubrania mnie cisną, widzę że nie jestem tak wydajna jak wcześniej…

Klaudia9212 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Szarotka12 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Nie porównuje się bety z dwóch różnych laboratoriów 🙈 mają różne aparaty i jednostki 😔 będziesz się tylko denerwować jak beta nie przyrośnie odpowiednio 🙈
    Taaak, liczę się z tym, że tak może być, ale próbka idzie do laboratoriów Diagnostyki tak samo jak wcześniejsze pomiary, więc jest spora szansa, że trafi na tę samą klasę aparatów i jednostek :) A jeśli zobaczę, że jest inny aparat a wynik dziwny postaram się tym nie stresować i doczekać na wynik środowy już ze stałego labu ;)

Ja podczas pobytu w szpitalu z ciążą pozamaciczną zrobiłam trochę research lekarzy (leżałam tam całkiem długo) i mam wybraną ginekolog do prowadzenia ciąży, która oprócz pracy w szpitalu przyjmuje w Medicoverze gdzie mam pakiet i oprócz tego jeszcze prywatnie. Jest przemiła i kompetentna ❤

🙍‍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm

🧬 02.12.2024
    🩺 20.12.2024

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi proszę jak to jest z tą kartą ciąży?
    To jest jakieś zobowiązujące, że jak pierwszy lekarz to wystawi to już u niego są wszystkie "dane" czy jak to działa?

Chodzi o to, że pierwszą wizytę prywatną mam 26go października, a następną 29go października i to są wizyty u dwóch różnych ginekologów. Jak się okaże, że ten pierwszy załozy mi kartę a ja jednak wybiorę tego drugiego do prowadzenia ciąży to co wtedy? Wgl kalendarza to będzie między 7 a 8 tc.

Może to zbyt infantylne pytanie i trochę mi głupio, że tego nie wiem, ale o tej karcie ciąży i tym całym procesie to dowiedziałam się z tego forum, że wgl coś takiego istnieje 🙈🍀🤗

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka2 wrote:
    To jest jakieś zobowiązujące, że jak pierwszy lekarz to wystawi to już u niego są wszystkie "dane" czy jak to działa?

Chodzi o to, że pierwszą wizytę prywatną mam 26go października, a następną 29go października i to są wizyty u dwóch różnych ginekologów. Jak się okaże, że ten pierwszy załozy mi kartę a ja jednak wybiorę tego drugiego do prowadzenia ciąży to co wtedy? Wgl kalendarza to będzie między 7 a 8 tc.

Może to zbyt infantylne pytanie i trochę mi głupio, że tego nie wiem, ale o tej karcie ciąży i tym całym procesie to dowiedziałam się z tego forum, że wgl coś takiego istnieje 🙈🍀🤗

To nie jest zobowiązujące. Ja miałam dwie karty, jedną u prywatnego, drugą na NFZ xD ale do szpitala zabrałam tylko prywatną, bo była lepiej wypełniona. w tej na nfz prawie nic mi lekarz nie wpisywał xd

Emilka2 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    A jak sobie radzicie w pracy?

No ja w pracy aktualnie staram się o awans iii pewnie domyślacie się jak to się skończy... Ehh.. U mnie w pracy jest tak, że rozmowy o awans się zaczynają już pół roku przed podwyżką i tydzień temu (jeszcze ja sama nie wiedziałam o ciaży) moja managerka mi powiedziała, że jak się uda to dostanę ten awans na przełomie kwietnia/maja. Haha... Oczywiście pewnie jak powiem, że jestem w ciąży to nic nie dostane...

Nie wiem też kiedy to wgl oznajmić i jak się za to zabrać. Chyba muszę jakąś zaufaną koleżanke z pracy podpytać kiedy się informuje o takich sprawach bo totalnie zielona w temacie jestem 😉

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja wam powiem że pomimo tego że mam pracę biurową to już mi ciężko, nie mogę sobie znaleźć pozycji do siedzenia, ubrania mnie cisną, widzę że nie jestem tak wydajna jak wcześniej…

Każda z Nas jest inna, każdy organizm inaczej funkcjonuje. Jedna pracuje do końca ciąży inna tylko przez pierwsze miesiące jest w pracy.
    U mnie kierowniczka to ino jak dowiedziała się, że jest w ciąży to zaraz poszła na l4.

Po paru godzinach to też rozpinam spodnie :)

1️⃣7️⃣ cs

05.10. 12dpo ⏸
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 💙 czy 🩷❔️
    preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też już siedzę w rozpiętych 🤣 ja planuję powiedzieć kierowniczce od razu po lekarzu, żeby wiedziała na czym stoi, o ile oczywiście wszystko będzie w porządku 🙏🏼 części już powiedziałam w zaufaniu, bo zaczęły coś podejrzewać, ale z rodzicami czekamy do wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2024, 10:37

Maj.a lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

U mnie to samo, siedzę z rozpiętymi spodniami hehe.
    Wstaję, siedzę, spaceruje :). Zastanawiam się właśnie nad rezygnacja ze stanowiska pracy.

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja właśnie też już siedzę w rozpiętych 🤣 ja planuję powiedzieć kierowniczce od razu po lekarzu, żeby wiedziała na czym stoi, o ile oczywiście wszystko będzie w porządku 🙏🏼 części już powiedziałam w zaufaniu, bo zaczęły coś podejrzewać, ale z rodzicami czekamy do wziyty

Ważne jest jak ty się czujesz :P

1️⃣7️⃣ cs

05.10. 12dpo ⏸
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 💙 czy 🩷❔️
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi o widzisz, też końcówkę ostatniej ciąży spędzałam w szpitalu, ale ze względu na szyjkę macicy i zbyt duże ryzyko infekcji wewnątrzmacicznej, żeby być w domu. Nie powiem, odpoczęłam tam za wszystkie czasy, bo całą ciążę biegałam za niespełna dwulatką 🤣

Co do karty ciąży - każdy lekarz założy swoją :) u mnie lekarz zakłada na drugiej wizycie, jak przychodzę już z wynikami, które zlecił. Zwykle koło 10 tygodnia to jest :) tam też dołącza info o grupie krwi i inne takie.

Ja o ciąży w pracy powiem pewnie koło 10-12 tygodnia, bo będzie to wymagało trochę przeorganizowania mojej pracy - będę chciała zrobić sobie wolne od projektów pewnie ostatni miesiąc przed porodem i ze trzy po, więc wcześniej będę musiała przycisnąć a firma zlecić moją pracę na chwilę komuś innemu. Ale myślę, że nie będzie z tym problemu, mam spoko zespół i już dwa razy to przerabialiśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2024, 10:45

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina wrote:
    Ja również nie robiłam bety, zrobiłam jakieś 2 tygodnie temu znowu test ciążowy i była tak mocna krecha jeszcze zanim doszlo do kontrolkim
    Pierwszą wizyte mam w poniedziałek, chyba najdłuższy tydzień mojego życia to będzie, ciągnie się w nieskończoność
    Znam ten ból, też mi się czas do wizyty służył, to było jak wieczność 🙈 Ale po pierwszej wizycie przynajmniej tymczasowo czas wraca do normy 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Przyznam szczerze że ja się cały czas miotam z wyborem, niby się zapisałam ale zobaczymy czy to będzie akurat TA osoba ☺️
    Na spokojnie, lekarza możesz zmienić w każdej chwili. Ja w pierwszej ciąży zmieniłam lekarza prowadzącego w połowie ciąży, bez najmniejszego problemu

• Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 14 października 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, a czy Ty w luxmedzie dostalas papierowa karte ciąży?

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝
    28.11.24 Nifty Pro - niskie ryzyka🥳 Mała Księżniczka🙇‍♀️🩷
    9.12.24 Usg prenatalne

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka2 wrote:

Jak się nie przyznasz, że byłaś u innego lekarza, to dostaniesz po prostu drugą kartę, ale ja zmieniałam lekarza prowadzącego w połowie ciąży, to nowy lekarz po prostu dalej uzupełniał tę samą kartę ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dziękuję Wam za odpowiedzi! ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Tak, poprzednio też tak robiłam, bo tak dostaje skierowania na badania krwi za darmo, a te ceny są grube, prywatnie to z 1500 zł za sam pierwszy trymestr wychodzi 😅 szkoda mi kasy :)
    Ale normalnie jeden i drugi lekarz zakłada kartę ciąży?

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie powiesz jednemu, że chodzisz też do drugiego, to tak Domisek :)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Angiepuch Koleżanka

Wysłany: 14 października 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    Hej! Ja przed wizyta u lekarza nie robię żadnych badań.
    Dziewczyny czy któraś z Was miała w pierwszej ciąży cukrzycę ciazowa? Czy mierzycie już cukry w drugiej?

Ja już wzięłam od babci jej stary glukometr, kupię tylko baterię i zaczynam mierzyć. Zwłaszcza, że jestem po operacji bariatrycznej i mam zakaz robienia krzywej cukrowej.

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ