X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2025
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    To poczekam do czwartku co mi powie moja ginekolog i może też tak zrobię, po cichu liczę że weźmie mnie do siebie na NFZ 🫢

Z tego co kiedyś czytałam to w razie czego skierowanie na badania powinien nawet lekarz POZ wystawić, ale moja koleżanka osobiście miała z tym problem:/

preg.png
  • Lkao19 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja przed wizyta u lekarza nie robię żadnych badań.
    Dziewczyny czy któraś z Was miała w pierwszej ciąży cukrzycę ciazowa? Czy mierzycie już cukry w drugiej?

preg.png

💓🍼 Jagoda 2017
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 14 października 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Ja się melduję już po wizycie u ginekologa 😊 było widać malutki pęcherzyk ale nadal jeszcze wcześnie. Plamienia na szczęście już nie wróciły więc zmieniła mi progesteron na inny i założyła kartę ciąży 😄
    Mam wrócić za około tydzień do 2 tygodnii i chcialam Was podpytać, kiedy najlepiej się umówić żeby już było serduszko? Nie chciałabym jeździć non stop szczególnie że niepokojace dolegliwości juz minęły

Tanashi, Szarotka12, Lauraa lubią tę wiadomość

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝
    28.11.24 Nifty Pro - niskie ryzyka🥳 Mała Księżniczka🙇‍♀️🩷
    9.12.24 Usg prenatalne

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Hej dziewczyny:) Ja się melduję już po wizycie u ginekologa 😊 było widać malutki pęcherzyk ale nadal jeszcze wcześnie. Plamienia na szczęście już nie wróciły więc zmieniła mi progesteron na inny i założyła kartę ciąży 😄
    Mam wrócić za około tydzień do 2 tygodnii i chcialam Was podpytać, kiedy najlepiej się umówić żeby już było serduszko? Nie chciałabym jeździć non stop szczególnie że niepokojace dolegliwości juz minęły

Mój ginekolog mówił, że najwcześniej 6, a nawet może być 7 tydzień, żeby można było już czynność serca zarejestrować :)

Pani Lis lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, skończony 6 czy 7 tydzień to dobry czas na pierwszą wizytę serduszkową :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Super, że już plamienia Cię nie martwią! No i gratuluję pęcherzyka w dobrym miejscu 🥰 mi lekarz powiedział, że on zaleca przychodzić nawet w 8 tygodniu, żeby ta „fasolka” była już wystarczająco duża i żeby nie trzeba było się niczego doszukiwać

Pani Lis lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę równo 7tc i liczę, że już będzie patrzac po wartościach bety 😜

Tanashi, Pani Lis, Kasiekkk lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Klaudia po transferze to wiadomo, inaczej :)

Tanashi ja dziś wstałam z bólem gardła, więc moje dziewczyny jednak mnie zaraziły 👌 też wjeżdża miód i cytrynka…

Jak czytam o Waszych dylematach cieszę się, że mam tego samego lekarza od lat i chociaż nie muszę czytać i zastanawiać się do kogo pójść 🫣

To życzę powrotu do zdrowia jak najszybciej :) my się jeszcze wspomagamy czystym sokiem malinowym bez cukru, bo zawiera kwas salicylowy, polecanko :) młodej mieszam z miodkiem, bo kwaśny :P

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq na pewno! Też idę po skończonym 7 tygodniu ale u mnie na 100% będzie młodsza ciąża, więc nie widzę sensu iść wcześniej jak nic mnie nie martwi

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Z tego co kiedyś czytałam to w razie czego skierowanie na badania powinien nawet lekarz POZ wystawić, ale moja koleżanka osobiście miała z tym problem:/
    Właśnie słyszałam że na te typowo ciążowe badania jest z tym problem

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Ja po cichu liczę że uda się już w czwartek 🫣🫢 wiem że to spore nadzieje 🫢

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Właśnie słyszałam że na te typowo ciążowe badania jest z tym problem

Mojej koleżance właśnie odmówili i kazali jej się zgłosić do ginekologa na NFZ, więc podejrzewam, że zależy na jakiego lekarza rodzinnego trafisz...

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Nineq na pewno! Też idę po skończonym 7 tygodniu ale u mnie na 100% będzie młodsza ciąża, więc nie widzę sensu iść wcześniej jak nic mnie nie martwi
    Nieee, stresowałam się w pierwszej ciąży więc w tej odwlekam, jak się da.
    Statystycznie patrząc, jeśli owulacja kalendarzowo jest 14dc, moja ciąża może być dzień młodsza (mam nadzieję, że tylko tyle🫣).

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, wiem. Pamiętam z poprzednich wpisów. Ty miałaś już wielką betę :D mówię o sobie w kontekście tej młodszej

Smerfetka może chociaż na część rodzinny Ci wystawi :)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sobie radzicie w pracy?

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, że o sobie, a ja zapomniałam u siebie wyliczyć 😅
    Smerfetka, ja dziś pierwszy raz w pracy odkąd wiem o ciąży 😅także na pewno bardziej intensywnie , ale ja mam pracę biurową, siedzącą więc się nie przemęczam. Daję dzieciom korepetycje po pracy więc jak najdłużej bym chciała byc w stanie, bo to dodatkowa kasa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2024, 10:13

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w domu popołudniami, mam wolny zawod kreatywny, pracuję na zleceniach. Poza tym, że trochę chce mi się spać, to pracuję jak zawsze :)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Pani Lis Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja po cichu liczę że uda się już w czwartek 🫣🫢 wiem że to spore nadzieje 🫢

Daj znać czy się udało już dostrzec 😁

Co do pracy, ja mam l4 od tamtej sytuacji z krwawieniem. Mam nadzieję wrócić do pracy w przyszłym tygodniu 🙂

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝
    28.11.24 Nifty Pro - niskie ryzyka🥳 Mała Księżniczka🙇‍♀️🩷
    9.12.24 Usg prenatalne

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    A jak sobie radzicie w pracy?

Ja też pracuję z domu i popołudniami, chciałabym możliwie jak najdłużej. W poprzedniej ciąży udało się do 7 miesiąca :)

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi to podobnie, jak ja. Też jakoś przed skończonym ósmym ostatnio się poddalam, bo już trudno było znaleźć wygodną pozycję przed komputerem…

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ