Czerwcowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej, zrobiłam bete myślę że przyrosty ładne 🙂
10.10 442
12.10 1000
Troszkę mnie stresujecie z tymi pierwszymi wizytami bo ja się zastanawiam u jakiego lekarza ciaze prowadzić i dlatego nadal nie umówiłam terminu, a pasowałoby się już określić....
Tanashi na zapalenie krtani dobry jest olej lniany o ile przejdzie Wam wypicie 🙂 o i kisiel 🙂 -
domisiek wrote:Hej, zrobiłam bete myślę że przyrosty ładne 🙂
10.10 442
12.10 1000
Troszkę mnie stresujecie z tymi pierwszymi wizytami bo ja się zastanawiam u jakiego lekarza ciaze prowadzić i dlatego nadal nie umówiłam terminu, a pasowałoby się już określić....
Tanashi na zapalenie krtani dobry jest olej lniany o ile przejdzie Wam wypicie 🙂 o i kisiel 🙂 -
Ja też mam duży dylemat co do lekarza prowadzącego - mam z pracy za darmo pakiet w luxmedzie, więc zapisałam się na wizytę do ich lekarza z dobrymi opiniami, jednak kompletnie go nie znam i nie wiem, czy to będzie dobry wybór. Chciałabym prowadzić ciążę w luxmedzie, bo na pewno pozwoliłoby to zaoszczędzić mnóstwo pieniędzy na wizyty i badania, ale też słyszałam, że dobrze mieć lekarza, który pracuje w szpitalu.
@Tanashi - masz jakiegoś dobrego ginekologa do polecenia w Toruniu? ☺️ -
nick nieaktualnyxSmerfetkax wrote:Przyznam szczerze że ja się cały czas miotam z wyborem, niby się zapisałam ale zobaczymy czy to będzie akurat TA osoba ☺️
-
domisiek wrote:Chociaż tyle że nie jestem jedyna. Muszę się zebrać i w ogóle podzwonic bo ja kurcze nawet nie wiem jak długo się czeka na wizytę 😛
-
awokado 🥑 wrote:Ja też mam duży dylemat co do lekarza prowadzącego - mam z pracy za darmo pakiet w luxmedzie, więc zapisałam się na wizytę do ich lekarza z dobrymi opiniami, jednak kompletnie go nie znam i nie wiem, czy to będzie dobry wybór. Chciałabym prowadzić ciążę w luxmedzie, bo na pewno pozwoliłoby to zaoszczędzić mnóstwo pieniędzy na wizyty i badania, ale też słyszałam, że dobrze mieć lekarza, który pracuje w szpitalu.
@Tanashi - masz jakiegoś dobrego ginekologa do polecenia w Toruniu? ☺️
W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie do Dr Kierszka i teraz też będę chodzić, byłam bardzo zadowolona. O wszystko dbał, nawet badania prenatalne miałam na NFZ zapewnione bo kazał mi się zgłosić z uwagi na niedoczynność tarczycy i zrobili rzeczywiście (a wtedy jeszcze nie były dla wszystkich ogólnodostępne). On przyjmuje na pewno w Nowak&Nowak teraz. A na NFZ będę chodzić do dr Obuszewskiego, w szpitalu wojewódzkim jest poradnia ginekologiczna i można się tam też zapisać jakby co to młody lekarz, pracuje na patologii ciąży w szpitalu. Byłam na jednej wizycie u przed ciążą i wrażenia pozytywneawokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie do Dr Kierszka i teraz też będę chodzić, byłam bardzo zadowolona. O wszystko dbał, nawet badania prenatalne miałam na NFZ zapewnione bo kazał mi się zgłosić z uwagi na niedoczynność tarczycy i zrobili rzeczywiście (a wtedy jeszcze nie były dla wszystkich ogólnodostępne). On przyjmuje na pewno w Nowak&Nowak teraz. A na NFZ będę chodzić do dr Obuszewskiego, w szpitalu wojewódzkim jest poradnia ginekologiczna i można się tam też zapisać jakby co to młody lekarz, pracuje na patologii ciąży w szpitalu. Byłam na jednej wizycie u przed ciążą i wrażenia pozytywne
Kierszk wcześniej też w szpitalu pracował, obecnie nie pracuje tam, no ale doświadczenie duże ma, więc to robi swoje -
awokado 🥑 wrote:Ja też mam duży dylemat co do lekarza prowadzącego - mam z pracy za darmo pakiet w luxmedzie, więc zapisałam się na wizytę do ich lekarza z dobrymi opiniami, jednak kompletnie go nie znam i nie wiem, czy to będzie dobry wybór. Chciałabym prowadzić ciążę w luxmedzie, bo na pewno pozwoliłoby to zaoszczędzić mnóstwo pieniędzy na wizyty i badania, ale też słyszałam, że dobrze mieć lekarza, który pracuje w szpitalu.
@Tanashi - masz jakiegoś dobrego ginekologa do polecenia w Toruniu? ☺️ -
Tanashi wrote:Kierszk wcześniej też w szpitalu pracował, obecnie nie pracuje tam, no ale doświadczenie duże ma, więc to robi swoje
-
Dzień dobry w poniedziałek
U mnie nadal zero objawów ciążowych.
Raz kiedyś mnie zakuje w okolicach jajnika i jedyne do czego mogę się przyczepić to jak zjem kolacje po 19 to budzę się ok.5/6 już głodna z burczącym brzuchem wtf...😳
🍀Domisiek, ładny przyrost bety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2024, 09:16
domisiek lubi tę wiadomość
-
Szarotka12 wrote:Tu jest link do stronki, gdzie kalkulator obliczy z dowolnie oddalonych pomiarów przyrost: https://plodnosc.pl/kalkulator-beta-hcg/
My za chwilę wyjeżdżamy na 3 dni odpoczynku w górach ⛰⛰⛰ Trzeba zaszczepić czym prędzej maluchowi miłość do gór 😊 I już sprawdzałam, gdzie tam na miejscu mogę zrobić betę w poniedziałek 😁
Nie porównuje się bety z dwóch różnych laboratoriów 🙈 mają różne aparaty i jednostki 😔 będziesz się tylko denerwować jak beta nie przyrośnie odpowiednio 🙈I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
11.01.2022-20.03.2022 9t4d (6t1d) 😔💔
01.21 CB 😔💔 -
awokado 🥑 wrote:Wielkie dzięki! Czyli planujesz chodzić do dwóch lekarzy równocześnie - prywatnie i na NFZ?
Tak, poprzednio też tak robiłam, bo tak dostaje skierowania na badania krwi za darmo, a te ceny są grube, prywatnie to z 1500 zł za sam pierwszy trymestr wychodzi 😅 szkoda mi kasyawokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Dziewczyny w czwartek idę na pierwszą wizytę, myślicie że warto sprawdzić progesteron i betę przed wizytą? Czy wystarczy beta z 3 i 5 października i progesteron z 5.10?
Moja Pani dr chciała betę progesteron morfologię mocz tsh i glukozę, ale ja jestem po transferze i jestem po dwóch poronieniach, a staramy się włącznie od 5 lat 😉I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
7dpt : 59,2; prog: 26,42ng/ml • 9dpt: 142; prog: 32,26ng/ml (306,7%) • 11dpt: 288; prog: 24,16ng/ml (140,7%) • 19dpt: 3991; prog: 13,72 (93,1%) • 21dpt: 6995; prog: 26,65 (75,3%)• 23dpt: 3mm okruszka z ❤️• 7t6d: crl 1,58cm; 174bpm ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
01.21 CB 😔💔 -
Paulinaaa_ wrote:Cześć dziewczyny!
Chciałabym i ja do Was dołączyć zgodnie w moimi wyliczeniami dzisiaj kończę 5 tydz
Jedna ciąża biochemiczna już niestety za mną (w lipcu), więc na razie staram się podchodzić do tej ciąży na spokojnie.
Moim głównym zmartwieniem jest brązowy śluz, chciałam się podpytać czy któraś z Was też tak miała?
Pierwszy pozytywny test 11dpo, beta w 12dpo 43, a wieczorem tego samego dnia miałam brązowe plamienie, potem rano następnego dnia też. W 15dpo i 17dpo robiłam kolejne bety, przyrost ponad 200%, więc wychodzi na to, że jest ok.. Tylko że mija już ponad tydzień a śluz nadal bywa zabarwiony na brązowo… Czy któraś z Was też tak miała?
Byłam u lekarza, ale powiedział po prostu że trzeba czekać i wrócić za miesiąc. Jutro (5+1) idę do innego ginekologa, mam nadzieję na trochę więcej informacji
Zbadaj progesteron. Może masz za niski i stąd te plamienia.I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
Krakovi
4.1.1 ❄️❄️ na zimowisku
01.21 CB 😔💔 -
Tanashi wrote:Tak, poprzednio też tak robiłam, bo tak dostaje skierowania na badania krwi za darmo, a te ceny są grube, prywatnie to z 1500 zł za sam pierwszy trymestr wychodzi 😅 szkoda mi kasy
-
xSmerfetkax wrote:A jak to rozgrywasz logistycznie? Najpierw idziesz na NFZ czy prywatnie? 🫣
Teraz akurat mam tak umówione, że 23.10 prywatnie (6 tydzień) i 4.11 NFZ (8 tydzień). Pierwsze badania trzeba zrobić do 10 tygodnia, więc jeszcze zdążęxSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Teraz akurat mam tak umówione, że 23.10 prywatnie (6 tydzień) i 4.11 NFZ (8 tydzień). Pierwsze badania trzeba zrobić do 10 tygodnia, więc jeszcze zdążę
-
Klaudia po transferze to wiadomo, inaczej
Tanashi ja dziś wstałam z bólem gardła, więc moje dziewczyny jednak mnie zaraziły 👌 też wjeżdża miód i cytrynka…
Jak czytam o Waszych dylematach cieszę się, że mam tego samego lekarza od lat i chociaż nie muszę czytać i zastanawiać się do kogo pójść 🫣