Czerwcowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Lis wrote:Awokado, a czy Ty w luxmedzie dostalas papierowa karte ciąży?
-
Co do pracy, to ja pracuję zdalnie w małym zespole i dzisiaj koleżanka ogłosiła, że jest w ciąży i ma termin na luty 🙈 Zabawnie, bo na ok 20 osobowy zespół w większości pracują młode mężatki i aktualnie 2 są na macierzyńskim, teraz trzecia do nich dołącza, a zanim wrócą, to ja też chciałabym już pójść na urlop 😅
Ogólnie mam bardzo luźną pracę, nienormowane godziny, sama sobie ustawiam plan, nikt mnie nie kontroluje i w zeszłym miesiącu dostałam podwyżkę, więc chciałabym trochę popracować, żeby mieć wyższą wypłatę na macierzyńskim 🤪 Myślę, że jeśli będę się dobrze czuć, to chciałabym popracować do 5-6 miesiąca, ale zobaczymy jak to będzie -
Dziewczyny nie wiecie czy w ciąży można stosować jakąś maść przeciwbólową na plecy? Strasznie boli mnie prawa łopatka, podejrzewam że źle spałam ale nie mogę ani się pochylić ani podnieść ręki w górę 😕
-
Pani Lis wrote:Hej dziewczyny:) Ja się melduję już po wizycie u ginekologa 😊 było widać malutki pęcherzyk ale nadal jeszcze wcześnie. Plamienia na szczęście już nie wróciły więc zmieniła mi progesteron na inny i założyła kartę ciąży 😄
Mam wrócić za około tydzień do 2 tygodnii i chcialam Was podpytać, kiedy najlepiej się umówić żeby już było serduszko? Nie chciałabym jeździć non stop szczególnie że niepokojace dolegliwości juz minęły
Aaah to ja idę w czwartek też będzie 5+3 to chyba też za dużo nie zobaczę 😁😁
Ale jeśli będzie ok to następną wizytę umówię chyba na 28 października -
Magdalena miałam kiedyś zapalenie ścięgna i po konsultacji z lekarzem stosowałam jakiś sprej z diklofenakiem, ale to już było w bardziej zaawansowanej ciąży, a mój ból przeraźliwy. Pewnie najbezpieczniej będzie jak dopytasz w aptece
magdalena321 lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny nie wiecie czy w ciąży można stosować jakąś maść przeciwbólową na plecy? Strasznie boli mnie prawa łopatka, podejrzewam że źle spałam ale nie mogę ani się pochylić ani podnieść ręki w górę 😕
magdalena321 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Cześć dziewczyny! Melduję się po wizycie u ginekologa
Dzisiaj 5+1, pęcherzyk ciążowy ma 7.8mm, umiejscowiony prawidłowo, wszystko wygląda ok, zarodka jeszcze nie widać - mam się zgłosić 25.10 i powinno być serduszko (6+5)
Co do plamienia/brązowego sluzu - podobno na początku ciąży to dość normalne, że względu na zmiany zachodzące w jamie macicy. Oszczędzać się i nie przejmować. Progesteronu nie wprowadzamy, bo mam bardzo ładny - 29.5awokado 🥑, Maj.a, kasssia, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem na swojej działalności mam biuro rachunkowe, i ma to dużo plusów pracuje 5h dziennie, końcówkę miesiąca zawsze mam wolne... No ale o chorobowym i macierzyńskim mogę zapomnieć. Niestety klienci muszą być co miesiąc rozliczeni, jeśli odejdę znajdą inna księgowa i juz nie wrócą, a mamy kredyt na dom no i po prostu potrzebujemy pieniędzy.
Na ten moment przeraża mnie praca z noworodkiem. Pewnie będę pracować weekendami jak mąż będzie w domu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2024, 12:47
-
Ja obecnie do 2031 roku jestem zmuszona być kurą domową 😋 nie no, tak serio to mam świadczenie pielęgnacyjne od zeszłego roku na córkę bo jest autystką 🙂 także siłą rzeczy zajmuje się domem i wszystkim co z nim związane, córce też muszę sporo czasu poświęcać po szkole.
-
Asiun, dokładnie stres w pracy to ważny wyznacznik pójścia na l4.
Ja od pół godziny negocjuje z klientem 1 oczko procentowe mniej na zamówieniu i już mi ciśnienie podskoczyło do góry, bo nie może zrozumieć, że w październiku inaczej procenty się przelicza niż we wrześniu. A on chce wrześniowe rabaty. -
nick nieaktualnymagdalena321 wrote:Ja obecnie do 2031 roku jestem zmuszona być kurą domową 😋 nie no, tak serio to mam świadczenie pielęgnacyjne od zeszłego roku na córkę bo jest autystką 🙂 także siłą rzeczy zajmuje się domem i wszystkim co z nim związane, córce też muszę sporo czasu poświęcać po szkole.
-
Ja niestety też dość sporo stresu mam , przepisy ciągle się zmieniają i duuza odpowiedzialność.
Zapisałam się do ginekologa na 29 października to będzie równo 6tc . Nie mogę doczekać.
Myślę że pomysł z datami wizyt na pierwszej stronie jest super.
Gusia dzięki, pewnie jakoś dam radę pewnke początek będzie najgorszy. -
domisiek wrote:Ja znam temat 🙂 na świadczeniu byłam ale za to czeka nas kolejna komisja orzeczenia o niepełnosprawności. Aż się boje co to będzie...
Ja dopiero za trzecim razem dostałam na córkę ale już na prawdę ostro podkoloryzowałam sytuacje bo bym znów nie dostała. Także cieszę się że aż na 8 lat 🙏🏻 wywalczyłam to co nam się należy. Będę trzymała za Was kciuki ❤️ -
Lkao19 wrote:Ja niestety też dość sporo stresu mam , przepisy ciągle się zmieniają i duuza odpowiedzialność.
Zapisałam się do ginekologa na 29 października to będzie równo 6tc . Nie mogę doczekać.
Myślę że pomysł z datami wizyt na pierwszej stronie jest super.
Gusia dzięki, pewnie jakoś dam radę pewnke początek będzie najgorszy.
Widzę że koniec października to będzie u Nas wysyp wizyt🥰 Codziennie ktoś będzie wizytował. -
A tak w innym temacie, macie jakieś przeczucia dotyczące płci? 😄 Jak myślicie o tej małej kropce w brzuchu to łapiecie się czasem ba tym, że myślicie jak o dziewczynce albo o chłopcu? 😄
-
Pani Lis wrote:A tak w innym temacie, macie jakieś przeczucia dotyczące płci? 😄 Jak myślicie o tej małej kropce w brzuchu to łapiecie się czasem ba tym, że myślicie jak o dziewczynce albo o chłopcu? 😄
Szczerze mówiąc chcielibyśmy z mężem druga córkę 🙈 ale nie mam żadnych przeczuc 😀 -
Pani Lis wrote:A tak w innym temacie, macie jakieś przeczucia dotyczące płci? 😄 Jak myślicie o tej małej kropce w brzuchu to łapiecie się czasem ba tym, że myślicie jak o dziewczynce albo o chłopcu? 😄
Nie mam przeczuć i nie wierzę w przeczucia 😄