X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Kochamslonce to jakaś masakra. Kto to wymyślił, żeby tyle kobita na ostatnich nogach tyle musiała czekać. DRAMAT. chyba bym z głodu zemdlała :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam do imienia nikt się nie wtrącał,po urodzeniu dostali moi rodzice info że Karolek jest na świecie i się cieszyli.Wcześniej nikomu nie mówiliśmy jakie imię wybraliśmy :P mój tata był trochę w szkoku ale pozytywnym jak dodałam że Karol ma na drugie Tadeusz(mój tata się tak nazywa) A jak komuś się nie podoba to już jego problem :)

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Dziewczyny a jak szybko poradziliście sobie z hemoroidami? Pamiętam że parę z Was miało ten problem, tuż przed terminem. Mi się zrobiło mały i zaczęłam smarować i dziś już 3 dzień a jest coraz większy i coraz bardziej boli... :( Nie wyobrażam sobie jakbym miała teraz rodzić z takim hemoroidem.. :(
    U mnie wszystkie je wchłonęło na tydzień przed porodem..okropnie bałam się z tym rodzic ale na szczęście natura sama sobie z tym poradziła.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Noo w końcu się u nas ruszyło :) gratuluję wszystkim nowym mamusiom :)

Emilia bardzo ładne imię ;) mój syn ma na imię Emil ;)

Joaszo rozbawilas mnie z tym Zenkiem heheh

U nas nocka jak zawsze, młody zasnął u siebie, pierwsza pobudka po 1 i już do rana u nas w łóżku :P tylko zacznie jeść ja mam odlot i co pobudkę zmieniamy strony. Nie dałabym rady inaczej, rano wstać ogarnąć chłopaków do przedszkola no i później wszystko w domu.
    Jezu a ja myślałam ze tylko ja zasypiam przy każdym karmieniu :-) od tygodnia odlatuje jak tyko przystawię młodego do piersi :-)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was decydowała się na bankowanie krwi pępowinowej?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya do soboty zostają. Dzisiaj siedzieli przy wizycie helsesøster z nami co średnio mi się podobalo, ale co zrobisz nie wygonisz przecież :p a tak to póki co ( odpukac ) nie jest źle spodziewałam się czegoś o wiele gorszego ;)
    Co do tantum rosa też zapomniałam kupić a i sumie nie potrzebne mi było. Te mini prysznice w szpitalu w toalecie, zimna woda i dałam radę :D

Eunice. Mimo, że wizyta moich teściów przebiega póki co dobrze to w zupełności się zgadzam, że potrzeba czasu dla rodziców pierw odnaleźć się w nowej codzienności. Z drugiej strony jak myślę to może z dwojga złego lepiej że przyjechali teraz jak mąż ma jeszcze wolne, bo po tych 2 tyg musiałabym w większości siedzieć z nimi sama.

Ostatnio się chwaliłam jak mała ładnie przybrała a dzisiaj po kolejnych 4 dniach zaledwie 50 gramów :(
    Ale udało mi się dzisiaj na wizycie domowej nakarmić bez kapturka i odziwo nie bolało mimo, że nadal nie wygląda to za dobrze. Teraz bedziemy próbować się karmic bez kapturków dalej, oby dobrze poszło :)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ja przy 1 synu. Teraz odpuściliśmy chociaż do końca nie mieliśmy pewności co zrobić .

summer86 lubi tę wiadomość

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U mnie wszystkie je wchłonęło na tydzień przed porodem..okropnie bałam się z tym rodzic ale na szczęście natura sama sobie z tym poradziła.

a ogólnie długo miałaś? smarowałaś czymś?
    ja jestem wykończona bo dziś tak mocno boli, nie mogę siedzieć, każdy ruch, jakaś zmiana pozycji to mocny ból.. :(

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja przy 1 synu. Teraz odpuściliśmy chociaż do końca nie mieliśmy pewności co zrobić .

Ja właśnie cały czas mam mieszane uczucia, podchodzę trochę emocjonalnie do tego i dlatego się waham. Mąż za to poczytał sporo o tym i na polskich i zagranicznych stronach i stwierdził, że to u nas jest jeszcze zbyt mało pewne rozwiązanie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odwiedzin to tym razem głośno powiedzieliśmy ze nie chcemy nikogo w szpitalu i na szczęści wszyscy to uszanowali. To samo po powrocie do domu. Odwiedzili nas dziadkowie i rodzeństwo i na razie mamy drzwi zamknięte na innych. Cieszę się z takiej sytuacji bo przy 1 synu odwiedzały nas pielgrzymki dosłownie w dniu wyjścia ze szpitala..

Jeśli chodzi o wagę to u mnie nie ma tak spektakylularnego spadku jak po 1 porodzie (w moment poleciało mi 20 kg) ale w tej ciazy miałam 9-10 kg na plusie i juz spadło mi jakieś 12 kg. Na razie waga się zatrzymała a nawet od 2 dni widzę wzrost o 1 kg :-). W sumie nie moge się do niczego przyczepić bo brzuch mi się już zupełnie wchłonął.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    a ogólnie długo miałaś? smarowałaś czymś?
    ja jestem wykończona bo dziś tak mocno boli, nie mogę siedzieć, każdy ruch, jakaś zmiana pozycji to mocny ból.. :(
    Tak, smarowalaam maścią posterisan. Po każdej wizycie w toalecie podmywałam się zimna woda z szarym mydłem. No i brałam cyclo3fort (3 tabl dziennie). Ale ja miałam żylaki nóg i sromu. Wszzystko się wchłonęło, jedynie na nogach mam jeszcze delikatne żylaki.

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja się zdecydowałam. Chociaż też nie ukrywam miałam wątpliwości. Jednak boję się sytuacji, że krew byłaby potrzebna a ja bym jednak jej nie miała. Wiem, że jeszcze u znad słabo to rozwinięte. Wiem też, że za leczenie inne niż z samej krwi pepowinowej dochodzą inne koszta terapii, ale mimo tego wolałam zainwestować. Trudno. Najwyżej to będzie kasa wyrzucona w błoto. Ja się zdecydowałam na złoty pakiet. I co dziwne konsultantka polecała Nam tańszy. Ale wiem, że jeśli nie dadzą rady pozyskać krwi z łożyska to wtedy jakby spadamy do pakietu niebieskiego i cena tez idzie w dół.

A jeszcze się zastanawiam nad jazdż samochodem po cc. Nie myślałam wcześniej o tym dopóki w mojej magicznej książeczek nie wyczytałam, że min 4 tyg trzeba odczekać ;-o i jestem w szoku. Ale myślę, że nie będę się tym sugerować, a raczej tym jak się będę czuła.

Kochamslonce współczuję. Co za masakra. Ja wczoraj na tym ktg czekałam jakieś pół h może max 40 min, ale dlatego, że przed moim przyjściem zdążyli akurat podłączyć dziewczynę. U mnie pisały się słabe skurcze, ale to podobno przepowiadające.

dqpri09kh0x52aib.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz stwierdzil, ze nic sie nie dzieje, a z Małą wszystko ok. Powiedzial tylko ze w razie odejscia wod mam natychmiast jechac. A jak nic sie nie stanie to sroda 8 rano na czczo IP i zaczynamy. Jak wracalam to sie poryczalam. Tak sie strasznie boje...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    My wzięliśmy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ja właśnie cały czas mam mieszane uczucia, podchodzę trochę emocjonalnie do tego i dlatego się waham. Mąż za to poczytał sporo o tym i na polskich i zagranicznych stronach i stwierdził, że to u nas jest jeszcze zbyt mało pewne rozwiązanie.
    Ja mam nadzieje ze nigdy z tego nie skorzystamy. My mamy podział na kilka fiolek bo akurat była możliwość z tej ilości krwi.

Acha i my poleciliśmy kolejnym znajomym wiec kolejny rok przechowywania mamy gratis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 17:55

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie dobrze, że mówisz Anitka. Ja zapomnialam o tym, a mam kuzynkę w ciąży. Muszę z Nią zagadać ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robię nie tak? Moja dziecko ciągle steka. Steka po jedzeniu, mega steka do granicy płaczu wtedy gdy wydaje mi się zdaje chce kupki . Tak jakby nie mógł. Mogę die tylko wstydzić ale jak tj słyszę to mnue już ciarki przechodzą bo in potrafi nie spać tak 1,5 h . Ma przerwę w stekanou wtedy gdy je lub śpi. Daje mu priopbiotyk co rano lub suszarka o brzuszek robię. ...:(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie wspomnę o tym że mi się mega skrajnie odchyla luk8em do tyłu. Je i ulewa je i ulewa.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra a nie dajesz mu przypadkiem kopru?

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 18 pół h pił moja pierś potem 60 ml butelki mojego mleka i teraz znowu pierś.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ