X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Kochamslonce to jakaś masakra. Kto to wymyślił, żeby tyle kobita na ostatnich nogach tyle musiała czekać. DRAMAT. chyba bym z głodu zemdlała :P

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam do imienia nikt się nie wtrącał,po urodzeniu dostali moi rodzice info że Karolek jest na świecie i się cieszyli.Wcześniej nikomu nie mówiliśmy jakie imię wybraliśmy :P mój tata był trochę w szkoku ale pozytywnym jak dodałam że Karol ma na drugie Tadeusz(mój tata się tak nazywa) A jak komuś się nie podoba to już jego problem :)

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
    26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
    29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony :)
    13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃
    7.11.2025 33+6 tc Witajcie na świecie moje malutkie 😍
    age.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Dziewczyny a jak szybko poradziliście sobie z hemoroidami? Pamiętam że parę z Was miało ten problem, tuż przed terminem. Mi się zrobiło mały i zaczęłam smarować i dziś już 3 dzień a jest coraz większy i coraz bardziej boli... :( Nie wyobrażam sobie jakbym miała teraz rodzić z takim hemoroidem.. :(
    U mnie wszystkie je wchłonęło na tydzień przed porodem..okropnie bałam się z tym rodzic ale na szczęście natura sama sobie z tym poradziła.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Noo w końcu się u nas ruszyło :) gratuluję wszystkim nowym mamusiom :)

Emilia bardzo ładne imię ;) mój syn ma na imię Emil ;)

Joaszo rozbawilas mnie z tym Zenkiem heheh

U nas nocka jak zawsze, młody zasnął u siebie, pierwsza pobudka po 1 i już do rana u nas w łóżku :P tylko zacznie jeść ja mam odlot i co pobudkę zmieniamy strony. Nie dałabym rady inaczej, rano wstać ogarnąć chłopaków do przedszkola no i później wszystko w domu.
    Jezu a ja myślałam ze tylko ja zasypiam przy każdym karmieniu :-) od tygodnia odlatuje jak tyko przystawię młodego do piersi :-)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was decydowała się na bankowanie krwi pępowinowej?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaya do soboty zostają. Dzisiaj siedzieli przy wizycie helsesøster z nami co średnio mi się podobalo, ale co zrobisz nie wygonisz przecież :p a tak to póki co ( odpukac ) nie jest źle spodziewałam się czegoś o wiele gorszego ;)
    Co do tantum rosa też zapomniałam kupić a i sumie nie potrzebne mi było. Te mini prysznice w szpitalu w toalecie, zimna woda i dałam radę :D

Eunice. Mimo, że wizyta moich teściów przebiega póki co dobrze to w zupełności się zgadzam, że potrzeba czasu dla rodziców pierw odnaleźć się w nowej codzienności. Z drugiej strony jak myślę to może z dwojga złego lepiej że przyjechali teraz jak mąż ma jeszcze wolne, bo po tych 2 tyg musiałabym w większości siedzieć z nimi sama.

Ostatnio się chwaliłam jak mała ładnie przybrała a dzisiaj po kolejnych 4 dniach zaledwie 50 gramów :(
    Ale udało mi się dzisiaj na wizycie domowej nakarmić bez kapturka i odziwo nie bolało mimo, że nadal nie wygląda to za dobrze. Teraz bedziemy próbować się karmic bez kapturków dalej, oby dobrze poszło :)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ja przy 1 synu. Teraz odpuściliśmy chociaż do końca nie mieliśmy pewności co zrobić .

summer86 lubi tę wiadomość

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U mnie wszystkie je wchłonęło na tydzień przed porodem..okropnie bałam się z tym rodzic ale na szczęście natura sama sobie z tym poradziła.

a ogólnie długo miałaś? smarowałaś czymś?
    ja jestem wykończona bo dziś tak mocno boli, nie mogę siedzieć, każdy ruch, jakaś zmiana pozycji to mocny ból.. :(

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja przy 1 synu. Teraz odpuściliśmy chociaż do końca nie mieliśmy pewności co zrobić .

Ja właśnie cały czas mam mieszane uczucia, podchodzę trochę emocjonalnie do tego i dlatego się waham. Mąż za to poczytał sporo o tym i na polskich i zagranicznych stronach i stwierdził, że to u nas jest jeszcze zbyt mało pewne rozwiązanie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odwiedzin to tym razem głośno powiedzieliśmy ze nie chcemy nikogo w szpitalu i na szczęści wszyscy to uszanowali. To samo po powrocie do domu. Odwiedzili nas dziadkowie i rodzeństwo i na razie mamy drzwi zamknięte na innych. Cieszę się z takiej sytuacji bo przy 1 synu odwiedzały nas pielgrzymki dosłownie w dniu wyjścia ze szpitala..

Jeśli chodzi o wagę to u mnie nie ma tak spektakylularnego spadku jak po 1 porodzie (w moment poleciało mi 20 kg) ale w tej ciazy miałam 9-10 kg na plusie i juz spadło mi jakieś 12 kg. Na razie waga się zatrzymała a nawet od 2 dni widzę wzrost o 1 kg :-). W sumie nie moge się do niczego przyczepić bo brzuch mi się już zupełnie wchłonął.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    a ogólnie długo miałaś? smarowałaś czymś?
    ja jestem wykończona bo dziś tak mocno boli, nie mogę siedzieć, każdy ruch, jakaś zmiana pozycji to mocny ból.. :(
    Tak, smarowalaam maścią posterisan. Po każdej wizycie w toalecie podmywałam się zimna woda z szarym mydłem. No i brałam cyclo3fort (3 tabl dziennie). Ale ja miałam żylaki nóg i sromu. Wszzystko się wchłonęło, jedynie na nogach mam jeszcze delikatne żylaki.

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja się zdecydowałam. Chociaż też nie ukrywam miałam wątpliwości. Jednak boję się sytuacji, że krew byłaby potrzebna a ja bym jednak jej nie miała. Wiem, że jeszcze u znad słabo to rozwinięte. Wiem też, że za leczenie inne niż z samej krwi pepowinowej dochodzą inne koszta terapii, ale mimo tego wolałam zainwestować. Trudno. Najwyżej to będzie kasa wyrzucona w błoto. Ja się zdecydowałam na złoty pakiet. I co dziwne konsultantka polecała Nam tańszy. Ale wiem, że jeśli nie dadzą rady pozyskać krwi z łożyska to wtedy jakby spadamy do pakietu niebieskiego i cena tez idzie w dół.

A jeszcze się zastanawiam nad jazdż samochodem po cc. Nie myślałam wcześniej o tym dopóki w mojej magicznej książeczek nie wyczytałam, że min 4 tyg trzeba odczekać ;-o i jestem w szoku. Ale myślę, że nie będę się tym sugerować, a raczej tym jak się będę czuła.

Kochamslonce współczuję. Co za masakra. Ja wczoraj na tym ktg czekałam jakieś pół h może max 40 min, ale dlatego, że przed moim przyjściem zdążyli akurat podłączyć dziewczynę. U mnie pisały się słabe skurcze, ale to podobno przepowiadające.

dqpri09kh0x52aib.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz stwierdzil, ze nic sie nie dzieje, a z Małą wszystko ok. Powiedzial tylko ze w razie odejscia wod mam natychmiast jechac. A jak nic sie nie stanie to sroda 8 rano na czczo IP i zaczynamy. Jak wracalam to sie poryczalam. Tak sie strasznie boje...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    My wzięliśmy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ja właśnie cały czas mam mieszane uczucia, podchodzę trochę emocjonalnie do tego i dlatego się waham. Mąż za to poczytał sporo o tym i na polskich i zagranicznych stronach i stwierdził, że to u nas jest jeszcze zbyt mało pewne rozwiązanie.
    Ja mam nadzieje ze nigdy z tego nie skorzystamy. My mamy podział na kilka fiolek bo akurat była możliwość z tej ilości krwi.

Acha i my poleciliśmy kolejnym znajomym wiec kolejny rok przechowywania mamy gratis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 17:55

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie dobrze, że mówisz Anitka. Ja zapomnialam o tym, a mam kuzynkę w ciąży. Muszę z Nią zagadać ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robię nie tak? Moja dziecko ciągle steka. Steka po jedzeniu, mega steka do granicy płaczu wtedy gdy wydaje mi się zdaje chce kupki . Tak jakby nie mógł. Mogę die tylko wstydzić ale jak tj słyszę to mnue już ciarki przechodzą bo in potrafi nie spać tak 1,5 h . Ma przerwę w stekanou wtedy gdy je lub śpi. Daje mu priopbiotyk co rano lub suszarka o brzuszek robię. ...:(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie wspomnę o tym że mi się mega skrajnie odchyla luk8em do tyłu. Je i ulewa je i ulewa.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra a nie dajesz mu przypadkiem kopru?

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 18 pół h pił moja pierś potem 60 ml butelki mojego mleka i teraz znowu pierś.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ