CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dlatego ja dokarmiam mm. Ale Ty zrobisz jak będziesz chciała, nie sugeruj się może. Bo nie chce Cie zniechęcać.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Welonka
cudo!
Sarrra juz kiedys pisalam chyba, moj synek tez sie tak prezyl i stekal, doslownie calymi nocami, w dzien spal mi po 15 minut, a ja mu dawalam koper zeby mu ulzyc. Raz pojechalismy do rodzicow i zapomnialam. Tej nocy spal ladnie. Na tzw chlopski rozum - koper wytwarza gazy a dziecko nie umie sobie z nimi poradzic. Przynajmniej u nas tak bylo, chyba. Moze nie tylko o koper chodzi, moze sa jeszvze inne czynniki ktore warto wyeliminowac. Zastanow sie co moze szkodzic. Mam nadzieje ze cos znajdzoesz i problem minie -
Welonka jeśli mała prawidłowo przybiera to się nie przejmuj tym jak długo je. A skoro ulewa to może się przejada, mój tez tak ma. Nie wiem jak ilość mleka wyglada przy osłonkach, u mnie na piersi czasem wisi godzinę (ale tyle nie je, to po prostu potrzeba ssania) a czasem 5min (bo chce mu się pic) wiec nie martw się.
Ja po porodzie tez miałam jakoś 12 i powiedzieli, ze super wynik i nic nie kazali brać. -
Dziewczyny czy Wy po domu chodźcie w staniku? Pytam bo ja nie. Boję się jednak że moje jedrne i stojące przed ciaza piersi staną się obwisle. Teraz wiadomo są b. Ciężkie i chyba moje mięśnie mogą tego nie udźwignąć. Ale mam wyrzuty sumienia że się irytowalam już. Mały śpi tak bardzo słodko. Jest grzeczny
Mało płacze... jest cudowny -
Dziewczyny aż w szoku jestem ze odwiedzam was co 100 stron 8/ albo ja nie mam czasu, albo wy za dużo :p
W każdym bądź razie serdecznie gratuluje wszystkim rozpakowanyn! To cudowne ze rak to wszystko szybko idzie
Ja spieszę donieść ze u nas wszystko wporzadku, trochę monotonnie, ale czego tu się spodziewać, obsłużyć 3 panny i już jest ciemno! Aczkolwiek wczoraj trochę z tej ciemności skorzystałam i powiem ze czułam się jak dziewicaemocje przeróżne się przeplatały, ale obyło się bez niespodzianek i bez nieproszonych gości. Tyle chciałam napisać ale już mocy brakuje, mam nadzieje ze odwiedzę was niedługo
-
Sarrra wiedziałam że sobie poradzisz. Jeszcze trochę i wszystko się ureguluje z karmieniem.
Szczerze to ja nienawidzę stanika w domu. Ale jak trzebabylo to ubrałam nawet na noc. Na szczęście nie zawsze muszę, tylko przy ciężkich piersiach właśnie.
Welonka ale śliczna córeczkaA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
A ile dajecie espumisanu dziewczyny?
Ja mam espumisan 100 położna kazała dawać 3 razy dziennie 5 kropli a w ulotce jest 5-10kropli do karmienia.
O boże a jak spać bez stanika jak mleko w piersi ?
Ja właśnie śpię w miękkim. Coś mi się zastoje robią w lewej piersi od 2 dni ... muszę ruszyć po kapustę chyba.
Ja robię naszej małej 3 tygpsniowej 80 -100ml mojego mleka i zazwyczaj na raty ale wypije. -
Welonka ja biorę żelazo ale mi od razu kazali w szpitalu przez wieksza utratę krwi ja miałam hemoglobinę 9,7.
Moja mała też dzisiaj je i nie może się jakoś najeść teraz od 22:30 z przerwami ciągle domaga się jedzenia. Chyba nieprzespana nocka nas czeka
-
Melduję że dziś o 17 na świat przyszła nasza córeczka Matylda. Ważyła 2850 i mierzyla 50 cm
Czujemy się dobrze chociaż poród był dość ciężki i uczymy się siebie
zielonooka7, Fasola1234, Wonderland, witaminkab, teqz, Magda33, Komcia, Kropka89, lotka1990, Czara, Joaszo, Andziula_1988, Alphelia, Annaya, tomania2806, Dika, klauuudia, Anitka201, pumka1990, palusia171 lubią tę wiadomość
-
Klaudia, gratuluję maluszka na świecie:-)!!! Życzę szybkiego dojścia do siebie i dużo zdrówka dla Was.
Welonka, śliczna Twoja córeczką.
Ja się na swoją napatrzec nie mogę. Dzis wychodze po sniadaniu
Czuje się dobrze. Błogosławię, że nie miałam nacięcia. Czuje się jakbym nie rodzila. Jedynie co prawdą jest w kolejnej ciąży to bolesne obkurczanie macicy. Podczas ko najgorzej, od razu bol porodowy mi sie przypomina. Staram się karmić, ale w nocy chciałam się wyspać i dałam zgodę na dokarmianie.
Kropka89, Andziula_1988, Magda33, Annaya, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:A mój znowu je po 1,5 h. Ile takie 4 tyg powinno przyjmować ml ?
Tak więc mój maluszek na przykład waży około 3.5kg razy 150 to wychodzi 525. Dziele przez 8 karmień na dobę i wychodzi mi po 65ml jednorazowo. Zakładam przy tym że trochę zostaje w butelce, ze może już więcej troszkę waży i daje 70ml. Ale doradca laktacyjny mówiła żeby nie przesadzać z ilością. Ze to naprawdę wolno rośnie zapotrzebowanie. Ciesze się bo teraz z zastojem to ledwo co te 70ml w godzinę odciągam...(pisze to widząc nad stołem żeby lepiej leciało...) Trzymajcie kciuki za dzisiejsza wizytę doradcy, oby się coś wyjaśniło co mam robić i żebym się już tak nie dołowała) Żałuję że nie zrobiłam tak jak Ty Ha, ale skąd mogłam wiedzieć że tyle problemów będę mieć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 06:40
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Klaudia gratulacje!!
Nie biorę żelaza ale to dlatego, że mam uwaga hemoglobinę 15,8!!! Ordynator nie mógł przeżyć jaka ze mnie (jak to określił) zdrowa kobita
Noszę miękki stanik bo czuję jak te piersi ciągną w dół. Są za ciężkie i nie chcę żeby więzadła się porozciagaly.
Dziewczyny czy dajecie smoczki? Miałam nie dawać ale skapitulowalam. Chyba bym musiała małego mieć przy piersi non stop. -
Melduje sie po wczorajszej wizycie-mała waży już ok.3200 g, a szyjka zgładzona i rozwarcie nadal na opuszek. Lekarz mówi że akcja może się zacząć w każdej chwili i jak skurcze się pojawią to powinno pójść bardzo sprawnie, bo wszystko ładnie przygotowane...
... Wszystko tylko nie moje gardło:(. Byłam u rodzinnego i okazuje się że nie ma stanu zapalnego, obrzek krtani jest najprawdopodobniej na tle alergicznym. Dostałam sterydy do inhalacji, lekarz powiedział że nie powinny zaszkodzić dziecku( w końcu na płucka wcześniakom podają normalnie a to tylko wdycham) a w kilka dni gardło powinno dać spokój. Pytanie czy ja mam te kilka dni. No i od wczoraj już mnie boli, bo wcześniej nie bolało tylko tak łaskotało w środku no i ten głos straciłam.welonka lubi tę wiadomość
-
Tròjka wrote:Klaudia gratulacje!!
Nie biorę żelaza ale to dlatego, że mam uwaga hemoglobinę 15,8!!! Ordynator nie mógł przeżyć jaka ze mnie (jak to określił) zdrowa kobita
Noszę miękki stanik bo czuję jak te piersi ciągną w dół. Są za ciężkie i nie chcę żeby więzadła się porozciagaly.
Dziewczyny czy dajecie smoczki? Miałam nie dawać ale skapitulowalam. Chyba bym musiała małego mieć przy piersi non stop.
Też nie chciałam dawać smoczka ale od początku mówiłam że jeśli mała ma mi nie dać żyć przez to to jej dam.
I teraz jej daje ale ona rzadko w ogóle to chce . A jak z nim zasypia to wypluwa po jakimś czasie