WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 u mnie jest na opakowaniu 2 łyżeczki zalać 150ml wrzątkiem :) Po terminie na razie jesteś Ty, a ja będę od północy haha xD

Annaya to może byle do niedzieli? :D Ja tego się trzymam, więc będzie mi pewnie bardzo smutno w poniedziałek jak nadal nic nie ruszy :P

lotka1990, Annaya lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara na przeczyszczenie dobry jest olejek rycynowy ;) ponoć też może wywołać poród, ale na ile jest w tym prawdy to jeszcze nie wiem :P U mnie na razie pierwsze jego przeznaczenie się sprawdziło :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:

Tak w ogóle to mam ciagle stres, ze obrobie się w szpitalu... Już nie wiem co mam jeść... Kupiłam czopki glicerynowe żeby w razie czego użyć jeszcze w domu. Używałyscie? Czy z nimi jest tak samo jak z lewatywą ze trzeba przetrzymac?

Weź nic nie mów :D ja się najadłam właśnie fasolki po bretońsku :D tak za mną chodziła :D dziś absolutnie nie mogę jechać na porodówkę :D dopiero jutro rano bo strach wejść do pomieszczenia w którym się znajduję :D a to w sumie i bez fasolki mam takie akcje przez ostatnie 2 dni :D

czopki kupiłam ale raczej na "po porodzie" jakby był problem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 15:43

• welonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaraz i Was zlapie :) dzisiaj jak na miesicie spotkalam dziewczyne w ciazy na oko 8miesiac To pozazdroscilam jej tego brzuszka tych ruchow tego pierwszego spotkania z dzieckiem tych pierwszych chwil ,porod moze jest bolesny Ale jest to piekne przezycie.

Klarunia u nas tez jest problem z potowkami na twarzy na policzkach ma duze i jest jest ich sporo ,wydaje mi sie ze Nie przegrzewam jej a mimo wszystko nie chca zejsc . W szpitalu byla przegrzana miala plamki czerwone na ciele Ale po kapieli w krochmalu przeszly jej.

Wczoraj corka poszla spac o 21.30 o 12.30 obudzila sie po stekala po kwiczala chwile bo baki puszczala i poszla spac obudzila sie o 2 na jedzenie Ale za to do rana budzila sie co 1.5godziny.

Joaszo lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, za mną bob chodzi... już jadłam kilka razy w tym sezonie, ale jakoś teraz się boje ;) Bo właśnie położne raczej by nie wytrzymały ze mną w jednym pomieszczeniu ;)

Jeny, fasolkę po bretońsku tez bym opędzlowała!!

Joaszo lubi tę wiadomość

• Axana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia popraw proszę na Rozpakowanych :)
    Moje dziecię urodziło się 13.06 dokładnie w dniu terminu z Om i usg (40+0) - 3400g i 54cm, 10 pkt, cudowny chłopczyk ❤️

Nie miałam Wam czasu wcześniej napisać, ale u nas wszystko wnporządku. Jesteśmy w domu i uczymy się życia w powiększonym składzie.

Miałam wywoływany poród, wszystko poszło sprawnie. Dzień wcześniej balonik, który niewiele zdziałał a potrm kroplówka z oxy. Dużo stresu bo szyjka długa, rozwarcia prawie brak, tyle co balonik zrobił i nic nie gotowe żeby rodzić. Skurcze nie wiedziałam że mam pzez większość czasu a do samego końca żaden nie zapisał się na ktg. Jedyne co czułam to kłócie w podbrzuszu, długo takie jak na okres, potem coraz silniejsze. Poród poszedł w miarę szybko, jakieś 4-5h, ale parte trwały długo bo Mały się zaklinował i nie mogłam go wyprzeć. Na szczęście z pomocą lekarki i po nacięciu udało się szczęśliwie urodzić ❤️ Nie zdążyli ze znieczuleniem, tak akcja szybko poszła, dostałam tylko gaz który był jedną wielką ściemą w łagodzeniu bólu. Traumy nie mam, a bardzo się tego bałam bo nie dość że pierwszy poród to jeszcze wywoływany.

Mieliśmy problem z laktacją, ale udało się z ogromną pomocą mojej mamy i teraz już wyłącznie kp. Pokarm pojawił się dopiero w 3 dobie, ruszyło tak na prawdę w 4, piłam femaltiker i działałam laktatorem. Jestem mega szczęśliwa że się udało, bo bardzo mi na tym zależało i mega się źle czułam że nie daje rady.

Mąż w domu pomaga bardzo. Przewija, ubiera, wstaje w nocy pomóc.

Magda33, Joaszo, lotka1990, Fasola1234, Annaya, Dika, witaminkab, pumka1990, palusia171 lubią tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara - parcie na 2 też czuję, ale to chyba po owocach i częstym jedzeniu, bo ostatnio sobie nie żałuję :D
    ja też dziś czuję się dziwnie, ale u nas dziś zmiana pogody, nagle zrobiło się chłodno i wietrznie więc zmianę samopoczucia upatruję tutaj :)
    natomiast z pozytywów to wyraźnie poczułam dziś kilka razy napinanie się brzucha - zatem moja leniwa macica chyba wzięła się do roboty i zaczyna ćwiczyć :D

Axana gratulacje !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 15:57

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana Gratulacje niech synuś zdrowo rośnie <3

joann wrote:
    Dziewczyny mam pytanie: jak zabezpieczacie łóżeczka maluchów, materac i pościel przed pieluchowymi awariami? może mam przesadne myślenie, ale zawsze sobie wyobrażam, że co druga pielucha eksploduje i wszystko do prania zawsze ;)

Ja kupiłam do łóżeczka to co w linku:
    http://allegro.pl/nieprzemakalny-ochraniacz-podklad-materac-120x60-i5694335114.html
    ale w łóżeczku nie zdarzyło nam się nic z niespodzianek pieluszkowych.

joann lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Axana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy podkład nieprzemakalny do łóżeczka ale jeszcze nie założony i na razie w nocy nie było niespodzianek. Częściej nas zaskakuje wystrzał armiatni siku przy zmianie pieluszki

joann, Joaszo, zielonooka7 lubią tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana poprawiłam :) Jeszcze jak możesz podać to godzinę przyjścia synka na świat ;)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo jak chcesz trochę pobudzić skurcze to spróbuj stymulacji sutków-ja naprawde miałam po tym skurcze...

Joaszo lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 i Axana dzięki za odpowiedź! na razie mam sporo jednorazowych podkładów kupionych, więc może sprawdze jak nasza Mała będzie na tym funkcjonowała, a jak coś to dokupie ochraniacz :)

Mała chyba już bardzo nisko i blisko, bo od wczoraj mam jakieś dziwne skurcze/jakby
    przez sekundęę prąd mi przechodzodził w pachwinach w dół wewnętrznej strony ud, może któraś z Was tak miała? trudne to do opisania, ale dziwne uczucie. podejrzewam, że coś uciska?

Ciekawe, które Maleństwo zdecyduję się jutro sprawić prezent tatusiowi na dzień ojca :) taka fajna data do wzięcia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 17:05

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joann też chciałabym jutro :-) chyba mąż też by chciał bo dziś stwierdził że weekend idzie i mogło by się ruszyć, a dotychczas twierdził że mam trzymać do terminu :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 17:10

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym chciała na weekend i mój mąż też bo by pępkowe mógł od razu ładnie w weekend zrobić :P

Joaszo lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny po sn, mam pytanie - ile czasu po porodzie pojawił się Wam pokarm?

Mi dopiero na 4 dzień już po wyjściu ze szpitala, od razu z nawałem. W szpitalu nie było ani kropelki tylko sama krew i urazy.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropa, w szpitalu dawalaś mm? ja chyba będe musiala jesli sie sytiacja nie zmieni.. mała pięknie ssie, ale co z tego jak poza siara nic nie ma :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, a siara w pierwszych dniach życia nie wystarczy?
    to i tak Wam pięknie wróży,że Mała ssie, a Ty masz siare, więc na pewno zaraz się rozkręci!

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kropa, w szpitalu dawalaś mm? ja chyba będe musiala jesli sie sytiacja nie zmieni.. mała pięknie ssie, ale co z tego jak poza siara nic nie ma :(

Siara powinna wystarczyć w zupełności. Ja nie miałam nic. Dokarmilam mm w nocy z 2/3 dobę bo strasznie już płakał a ja nic nie miałam :( zresztą mały nic nie ssał i nie ssie do dziś niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 17:57

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Mi dopiero na 4 dzień już po wyjściu ze szpitala, od razu z nawałem. W szpitalu nie było ani kropelki tylko sama krew i urazy.

U mnie na początku mikro ilości siary, za mało, Młody się deberwował po przystawieniu bo nic mu nie leciało. Pokarm pojawił się w 3 dobie powoli, w 4 po wyjściu już w domku nawał. Wspomagałam się femaltikerem, kawa inka i laktatorem metoda 753. Byłam załamana że muszę dokarmiać, w domu po wyjściu miałam kryzys i morze łez. W szpitalu pomoc marna, każdy mówił coś innego. Dopiero mama mi pomogła w 4 dobie. Od tamtej pory się karmimy tylko piersią :)

summer86 lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Axana poprawiłam :) Jeszcze jak możesz podać to godzinę przyjścia synka na świat ;)
    Jakbys mogla to u nas jeszcze popraw :) 10:05 :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ