CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wczoraj było 17 karmień, tak moja mała korzysta z przywileju żądania cyca
lotka - jaką masz kochaną córeczkę 7,5h, wow!
eunice - u Ciebie też zacne przerwy, zazdroszcze Wam!
szczesliwa - znalazłaś patent na przymocowanie łańcuszka do smoczka avent soothie? Ja pomyślałam, ze w tym wystajacym uchwycie przydałaby się dziurka i wtedy by się chyba dało złapać uchwyt.lotka1990 lubi tę wiadomość
-
Lucy010 wrote:Dika loooo, 17 - ladny wynik. My mamy codziennie tak 13,14.
Chustowalam dzis. Mala wrzeszczala, ale ona wrzeszczala caly dzien, jak bedzie spokojna to bede trenowala, bo dzis mnie obrzygala.
Haha ja też jak małą zamotałam ostatnio to mnie obrzygala haha . Ale będę też próbować bo przecież kręgosłup można stracić na tym noszeniu nie mówiąc już o braku możliwości zrobienia czegokolwiek -
Lucy ogólnie dzieci nie przepadają za samym momentem chustowania, ale jak już są w środku i jest im ciasno i ciepło to się wyciszają. Dla niej to nowość więc spokojnie z każdym dniem będzie coraz lepiej
Moja Łucja dzisiaj po kąpieli nie może usnąć i się wyciszyć. Zauważyłam, że od jakiegoś czasu to norma. Cały dzień i noc jest spokojna, a czas po kąpieli jest dla niej najtrudniejszy. Niby teraz śpi mi na rękach ale co się rusze to otwiera oczy. Do tego pomaga trochę szumiś którego mam na kolanach.
Za 3 dni idziemy na wesele i nie wiem co mam zrobić czy ją zabrać czy zostawić z teściowa. Nie będziemy długo bo max do 20:00, ale boję sie, że dla niej to będzie za dużo bodźców. Z drugiej strony teściowa nie potrafi odczytywać kompletnie jej potrzeb. Bardzo malo czasu z nią spędza, miala ją może z 2-3 razy ns rękach, a kazdy jej płacz to dla niej ból brzuszka. Nie wiem co tu zrobić -
Dzisiaj przypadkiem jak Michałek juz po kąpieli zaczynał płakać to przypadkiem Mój zaczął go masować po ramionach. Taki klasyczny masaż ramion i karku, z jednej strony tylko, bo leżał mi na rękach. I powiem Wam, że podziałał i to świetnie. Zadziałało uspokajająco i dało odprężenie. Swoją drogą kto nie lubi jak się go masuje
Mały zapomniał o płaczu i zasnął.
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ha oczywiście zrobisz jak zechcesz ale pisałam wczoraj, że moje dziecko przespało całe chrzciny. Z reguły tak jest, że im więcej się dzieje to takie maluszki przesypiają grzecznie.
Jeszcze zapytam, kiedy można zacząć używać np. bio oila na bliznę po cc? Wygląda już na ładnie zagojoną, minęło już 8 tygodni.
A co do szczepionek to chyba zostaniemy przy tej darmowej 10 szczepów na pneumokoki (płatna kosztuje u mnie 230zł). Bo potem jeszcze rota (nie znam jeszcze ceny).A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ja dziś dobrze że na szczepiniu się odezwała bo wcześniej zglaszalam że chce pneumo refunfowane. A tu pani od szczepień już wyciagnela pneumo pelnoplatne i tylko dlatego że mnie tknelo zapytalam czy to są te na 10 szczepów . A tak to płatne kosztuje u nich 300 zł;/ chociaż później się zastanawiałam kto by poniósł koszty tej pomyłki skoro dwa razy mówiłam że chce refunfowane szczepienie .
-
U nas teraz przerwy między kamieniami mega różnie. Jeszcze tydzień temu były nawet po 6h a szczególnie przy skoku rozwojowym około 5 tygodnia. A teraz znów co 3-4h. Chociaż czasem się uda więcej, szczególnie jak i przystawie do piersi i dam butelkę. I chciałam się pochwalić mam nadzieję nie za wcześnie, maluszek chwyta pierś juz prawie przy każdym karmieniu, nie zawsze ssie i nie zawsze aktywnie ale już chwyta i tak jak zawsze były mega nerwy tak teraz czasem już takich dużych nie ma! Położna jest bardzo dumna i mówi że za dwa tygodnie powinno mi się już udać całkowicie. Ale powolutku żeby mały się nie stresowal będziemy schodzić z butli. Chciałam na szybko mu zostawić tylko pierś jak zobaczyłam jak mu idzie no ale nikt nie wie na ile aktywnie on to robi jeśli dojadą potem butla duże ilości w sumie no a ja jestem mega pogryziona. Wiec decyzja położnej tez ze muszę teraz leczyć piersi i tak go uczyć aby nie gryzł. Zobaczymy jak się uda, czasem już nie gryzie tak bardzo więc może to rzeczywiście kwestia wprawy! Ale na nocne karmienia się jeszcze nie odważyłam w pełni podawać mu chociaż trochę piersi bo boje się że zacznie się denerwować i nie zasnie potem.
Co do brzuszka: ja od tygodnia podaje Infacol i widzę poprawę. Dawalam trochę do niektórych karmień ale położna kazała dawać do każdego i wtedy problem zniknął. Mały juz prawie w ogóle się nie pręży i nie płacze od brzuszka! Ciekawe ile mogę stosować ten Infacol...
Aha i tez się pochwalę że tak jak ściągalam na początku 5ml z jednej piersi tak teraz uwaga ściągam 50!!!! Jestem mega szczesliwa że udało mi się tak wytrwale o to walczyć, każdego dnia było więcejA teraz juz z dwóch piersi udaje się uzbierać na jedno karmienie
Nie zawsze jest idealnie 50 ale też 40 mnie zadowala, także tylko jedno karmienie powiedzmy wychodzi Bebilonem. Dla mnie to sukces
A co do szczepień to strasznie się ich boję a mamy w czwartek. Muszę się spytać czy u nas jest ta 5w1 dostępna w ogóle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 01:18
Fasola1234, Annaya, Magda33, lotka1990, Dika, Joaszo, klauuudia lubią tę wiadomość
-
Kropka - pięknie walczysz o kp, gratuluję postępów.
Szczesliwa - o, to muszę tez poszukać jak o te dziurki zaczepiac.
Zielonooka - ups, to teściowa drażliwa.. wcale się nie dziwię, że pękłaś. Zmęczenie robi swoje.
Ja Ci powiem, że nie wyobrażam sobie teraz miec jakichkolwiek gości na dłużej niż dzień. Zbyt niewyspana chodzę i na bank byle szczegół by mnie wkurzał.
Dzisiaj moje dziecko z wakacji z babcią wraca. I mimo ze się stęskniłam to mam poczucie, ze mój spokojny czas z malutką dobiegł końca. Starsza bardzo charakterna jestKropka89 lubi tę wiadomość
-
U nas noc całkiem całkiem ale od 6 walka z kupka. Mała stęka i stęka i poplakuje.
Temperatura niestety zaczęła rosnąć od 8.30 37,6 . Pani od szczepień mówiła że czopek dopiero jak będzie mieć 38.0 ale przy 37.7 jej dalam i poszła taka kupa z pjerwszym czopkiem luzna że sluzem;( . Musiałam drugi zaaplikowac mam nadzieję że mała to szybko nie wypchnie bo temp. 37.8 . Kupuję rurki windi zdecydowałam sięmała ma problem z ostatnim wypchnieciem kupki jak widać.
Ja narazie karmię butla odciagniety pokarm ale mam nadzieję że tak jak kropka w końcu uda mi się karmić piersią. Przez problemy małej z kupka ciężka ja przystawic ,( ale problemy w końcu znikną więc będę próbowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 09:39
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Chciałam edytować coś w poprzednim poście i usunęłam przez przypadek
Konflikt z teściowa dalej trwa w sumie jeszcze jej nie widziałam dziś.
Dika jestem w o tyle gorszej sytuacji, że jestem u nich teraz a do domu mam 12 h autem. Do tego tutaj upały sa nie ma jak wyjść z dzieckiem z domu. Mąż oczywiście wracać nie chce myśli że się dogadamy jakoś.
Moja mała spala dzisiaj dużo tylko raz wstała zjeść przez co musiałam też podziałać z laktatorem. Za to jak rano się obudziła to z takim krzykiem, że od razu się obudziłam i dałam jej jeść szybko.
Czy wasze dzieci się krztuszą podczas jedzenia z piersi ? Moja czasem potrafi kilka razy dziennie i to nie zależnie czy przerwa była 3 h czy 1 h, bo myślałam że może tak się dzieje jak jest dużo mleka, ale ona chyba tak łapczywie je, ze nie raz zdarza jej się zakrztusić
-
nick nieaktualnyCześć
Zielonooka współczuję konfliktu. U mnie teściowa jest od niedzieli i uwaga planuje być do poniedziałkunie kłócimy się, mało się wtrąca, dużo mi pomaga, gotuje obiady ale przyznam że dziwnie się czuję
kropka gratuluję każdego nowego mlwiem jak to cieszy w szpitalu płakałam ze szczęścia jak leciało w laktator
co do smoka, no to całkiem fajny ten avent soothieszkoda że mi się podoba a synuś i tak wypluwa
dziewczyny, pewnie już nie odnajdę wątku ale pamiętam jak pisałyście że dawałyście probiotyk na problemy brzuszkowe. Mały się czasem mocno pręży, głośno płacze. Kupki już od nocy nie było. Kiedy można najszybciej podać probiotyk czy jakieś inne cudo które by mu pomogło??Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 11:57
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Zielonka moja potrafi nawet dwa razy zakrztusic się podczas karmienia a to wszyystko że ona lapczywie je słyszę ze ledwo polyka chce jej wyciągnąć pierś to nie chce puścić albo jak widzę że już zaciska oczy czyli już jej przeszkadza ale ciągnie dalej i nie chce puścić .
Joasza ja podawałam difoclor raz dziennie od 6doby raz dziennie na początku 3krople a po dwóch dniachbju już normalnie 5 tak zalecił szpital, jak miała miesiąc położna polecala bobotic ale zaczęłam go stosować od miesiąca.
Dziewczyny mamam pytanie jak stosowalam dłuższy czas difolor to mała robiła ładne kupki już nie ulewala w takich dużych ilościach , difocloru nie bierzemy tydzień i od kilku dni pojawiają się sluzowate kupy i od nowa zaczęła ulewac w większych ilościach ,czy możliwe ze na to pomagał ten difolor? Mówiłam wczoraj pediatrze o tych kupach powiedziała ze jeśli nie męczy się to nie a co się przejmować bo bardzo ładnie przybiera na wadze , powiedziała ze w takich przypadkach podaje się difoclor ale jak dziecko jest kp to nie ma takiej potrzeby .Mam w domu jescze difoclor i zastanawiam się czy mię zacząć podawać jej od nowa zobaczyć czy jej to przejdzie , tylko czy mogę podawać difoclor raz dziennie i do tego bobotic 3-4razy dziennie ?
I jescze mam pytanie kapalimsy mała w krochamlu przez 4dni pod rząd ładnie poprawiła się jej skóra na twarzy ale jescze mamy problem skośny na głowie i szyji , ilu dniowa zrobić przerwę bez krochmalu ? -
dziewczyny moj mały ma taką kaszke na klatce piersiowej i udach. to jest takie przezroczyste, szorstkie- czyzby to były potowki ? kąpać go w krochmalu?
I mam jeszcze pytanie... mam butelkę Avent ze smoczkiem 0. mały w sobote skończy 8 tygodni. czy ja muszę wymienić smoczek z butelki na taki od dwóch miesięcy czy mogę mu od czasu do czasu podawać z tego 0?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 15:11
Szczęśliwa2017 -
Hej
My po wizycie, mala ladnie wyglada, prawidlowe odruchy, wazy 4550
Na brzuszek mam podawac bobotic, jak za maly efekt to dolaczyc dicoflor. Zobaczymy. Dzis ladnie robi kupy, lezy teraz w kolysce, muzyczka gra, karty czaenobiale sie kreca a ona lezy pieknie, nie wrzeszczy. Ja chce tak codziennie ! Luksus.
Mam nadzieje, ze nie zapesze, ale jak tu sie nie podzielic taka radoscia, nawet chwilowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 14:14
Dika, kokkosanka, Magda33, klauuudia lubią tę wiadomość