CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPisałam do położnej w sprawie kropki i przy okazji wspomniałam o pępku. Mówiła że krople Espumisan 40 można tylko mniejszą dawkę a pępek niby tak ma przed odpadaniem i to znak że będzie odpadał. Oby. Nadal walczymy z brzuszkiem
ostatnia kupa o 10.15
-
szczęśliwa2017 wrote:któraś z Was pisała o masci/kremie Pupik... I jak po używaniu go? pomaga coś na brzuszek ?A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda33 wrote:Ja pisałam. Smaruje nim brzuszek 2-3 razy dziennie. Zwłaszcza wieczorem. Jestem z niego zadowolona. Przede wszystkim ułatwia zasypianie, działa jak aromaterapia, intensywny zapach ziół. Mały zaczął już robić kupkę do trzech razy w ciągu dnia, a wcześniej robił raz na trzy dni, więc chyba mu pomaga. Do tego rozgrzewa i uspokaja.
a gdzie go można kupić ? mój mały robi raz ma tydzień. jak mu daje rumianek to zdarza się ze cdziennie na pieluszcze jest tak musniete kupka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 22:32
Szczęśliwa2017 -
szukałam przez jakiś sklep internetowy, ale pisało że nie maja teraz na stanie (może uzupełną). Mieszkam blisko granicy z Czechami i tam pojechaliśmy do Czeskiej apteki kupić.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Znalazłam tu:
https://www.feedo.pl/pupik-emulgel-na-wzdecia-dla-dzieci-100-ml/
Spróbuj, może u was też pomoże. Mi się w nim podoba ten naturalny skład.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 22:47
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Lucy010 wrote:U mnie to samo.... dzis jade juz na oparach. Przez ta kupe jest tragedia. Juz nie mam sily... do tego tak zachrypla od placzu, ze zal sluchac. Ratunku ! Jestem bezradna. Ledwo ja teraz polozylam a ona znow placze.
Jak karmisz piersia to zjadaj dziennie 0.5-1kg wisni/czeresni, mala zacznie sie wyprozniac bez bolu. -
Moira i inne Dziewczyny, miałam podobnie przy pierwszej córci..Na pocieszenie mogę dodać, że wszystko minie, będzie lepiej, zaczniecie się cieszyć w pełni macierzyństwem.
To prawda, że oparcie męza jest wtedy ważne.
Na pępek polecam...spirytus salicylowy, Dominice przyśpieszył odpadnięcie pępuszka. Po Octaniespcie ciągnęło się tylko.
Fasola, Ha, welonka, śiczne avatarki.
Welonka, moja wyjątkowo jak zje 15min, tak to tez maksymalnie 10 min.
Ja dziś padnieta na amen, dawno tak zmęczona nie byłam.
Była dziś położna, moja Mała ma dalej żółtaczkę, zaproponoała odlewanie mleka przez 3 dni, podgrzewanie go do bąbelków, to ma obniżyć poziom biliburyny. Póki co nie reflektuję na ten pomysł, najwyżej szczepienie się przesunie. Tak samo było z pierwszą córeczką, tez poziom się utrzymywał.
Pojechałam do kliniki sprawdzić poziom i Dominiczka ma 9. W pn umówiłam się na wązenie dziecka u pediatry, w ramach pakietu poporodowego.
Jak wchodziłam i wychodziłam z kliniki, od razu włączył się sentyment, chciałabym tutaj jeszcze kiedyś wrócić
Dobrej i spokojnej nocy życzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 22:53
-
Dziewczyny brzuszkowych maluszków, w zasadzie od wyjścia ze.szpitala przeżywaliśmy z synkiem to samo , jeden płacz prężenie zarwane noce. Byliśmy u kilku lekarzy i to co.pomogło to.zwiększenie dawek leków a ostatecznie Infacol. INFACOLu.daje.sie całą pipetę przed każdym jedzeniem. MAMY w końcu szczęśliwego niemowlaka
)
summer86, Joaszo lubią tę wiadomość
-
Ps. Spróbujcie najpierw Esputicon przed każdym karmieniem 2 kropelki , jak nie pomoże to bobotic przed każdym karmieniem , a jak dalej będzie źle to infacol.
Nie bójcie się, że przedawkujecie bo te leki nie wchłaniają się z przewodu pokarmowego, potwierdzone z pediatrą
A teraz dopiero widzę jak cierpiało moje dziecko i nie było mowy o masażach, leżeniu na brzuszki i innych złotych radach jak dziecko cierpi.
Czytam forum na bieżąco ale rzadko się udzielam chyba.pora to.zmienić.
Ps2. Jestem mamą 1,5 miesięcznego Leosiasummer86, klauuudia lubią tę wiadomość
-
Lena, u nas też pomógł Infacol
A my dziś byliśmy na szczepieniu. Przeżyłam to okrutnie. Mały słodko zasnął na moich rękach czekając na swoją kolej a jak pani go ukłuła to nigdy jeszcze nie słyszałam takiego wysokiego placzu. to było straszne. Na szczęście szybko się uspokoił j znów spał. Ale w domu nie mógł już spać i był niespokojny a jak zasypiał to mu się śniło to chyba bo budził się co jakiś czas z nagłym płaczem co nigdy się nie zdarzaloMoja Kruszynka tak pamięta! A mówią że niby takie małe dzieci nie pamiętają...nie wierzę w to bo jemu się ewidentnie sni coś strasznego to co to niby może być jak nie ból? Ostatecznie po przebudzeniu takim kolejnym wzięłam go do kąpieli wieczornej o 21 na przewijaku był koszmarny płacz ale w wanience się uspokoił i potem już ślicznie zasnął przy mnie a później przełożyłam go do łóżeczka i spał aż do północy! Teraz nakarmiony i znów położyłam go spać zobaczymy jak długo pospi. Mierze temperaturę co chwile, narazie przy karmieniu teraz miał 37.2, wcześniej jakieś 36.7 wiec będziemy co chwilkę mierzyć. Mam tez wrażenie że ma spuchnięte i twarde w miejscu jednego wkłucia. Mam nadzieje że to normalne. Wybraliśmy 6w1 i pneumokoki zwykle. Na rota i meningokoki musimy się jeszcze zastanowić. A 6w1 bo też nam powiedzieli że będzie problem z dostępnością 5w1, które chcieliśmy.
-
Annaya oo tak bardzo zadowolona jestem że wracamy
mieliśmy jeszcze tydzień zostać, ale nie chcę być tutaj w takiej atmosferze plus te upały męczące jest to, że nawet na spacer wyjsc z dzieckiem nie można.
Co do pępka to czy tylko u nas odpadł równo po tygodniu ? Tak jak dziewczyny wyżej mówią nie bać się i odchylać na strony. Położna mówiła że może trochę podkrwaeiac, może też troszkę śmierdzieć byle by czerwone wokół pępka nie było bo wtedy to już moze być problem.
Współczuję wam też problemów z kupkami ja tego nie doświadczam (odpukac). Mała ma metabolizm taki, że teraz zaczęłam się zastanawiać czy ona czasem nie za często robi ta kupęprzybiera na wadze, więc chyba jest dobrze
Kropka współczuję i mam nadzieję, że maleństwo będzie już spokojniejsze jutroJoaszo, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMały dostał 2 kropelki Espumisan 40 ok 21. Po północy pierwsza kuoa, a teraz druga. Jaka ulga. Oby teraz po karmieniu też ładnie zasnął. Dziękuję Wam dziewczyny za te wszystkie rady co do pępka i różnych kropli na brzuszek
moira696, Kropka89, klauuudia lubią tę wiadomość
-
Polozna dzis byla, z kupa nic nie robic bo mkze byc co pare dni I tez jest ok. Ale u nas problem z gazami jest. W niedziele dam sab simplex, kolezanka mi oddala. Daje bobotic I dicofol, dzis poszlo pare baczkow. Dzis trzeci dzien podaje, do niedzieli jak nie bedzie poprawy, to wlasnie ten sab sprobuje a pozniej kupie espumisan jak mi sie skonczy. Joaszo a dajesz jakis probiotyk?
-
nick nieaktualnycześć wam
u nas czas szybko leci. mieliśmy już wizytę u neurologa, kardiologa, okulisty, jeszcze czekamy na wizytę w sprawie rehabilitacji. Doris wazy juz 4,5 kg.
Szczepienia mamy przesunięte i mamy przyjść miedzy 12-14 tygodniem.
kolek brak mimo ze matka je wszystko i kp smoczek to złow nocy mamy 1-2 pobudki ok 1-2 w nocy i potem 4-5
w dzień tez śpi ładnie.
lotka1990, klauuudia, Magda33, welonka, Kropka89, Anitka201 lubią tę wiadomość