CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka201 wrote:Oo Magda a skad jesteś??A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Moja mała zazwyczaj po jedzeniu albo przez sen trochę się męczy z kupkami i bączkami, ale to chyba jest jeszcze w granicach normy bo robi kupki po kazdym karmieniu (albo prawie każdym) tyle że się trochę z nimi męczy, stęka, pręży się ale zasypia dalej jak robi w czasie spania. Nie chce jej podawać niepotrzebnie espumisanu itp tylko nie wiem w którym momencie będzie oznaczało że naprawdę jej źle. Płakać właściwie w ogóle nie płacze. Obecnie dostaje tylko probiotyk Floractin.
-
Cześć dziewczyny
nie nadrobię wszystkiego choć starałam się w wolnej chwili Was podczytać. My wyszliśmy ze szpitala w sobotę. Od początku karmię piersią i na szczęście moje dziecko ani razu nie było dokarmiane butlą
Używam kapturka z medeli, bo mam duże piersi i niezbyt długi sutek, przez co małej jest ciężko samej złapać, ale już parę razy się udało, więc jesteśmy na dobrej drodze
Pępek odpadł nam szybko, bo już po wyjściu ze szpitala w niedzielę. Właściwie żadnej pielęgnacji pępka nie musieliśmy stosować. Mała przez pierwsze dwa dni tylko spała i jadła na zmianę. Potem już trochę bardziej nerwowa się zrobiła, wydaje mi się, że tak jest kiedy próbuje się wyróżnić bo się pręży a potem idzie kilka bąków i jest lepiej. Zdecydowanie nie lubi mokrej pieluszki, bo z kupą jej nie przeszkadza
I w ogóle to straszny z niej głodomór
prawie co chwilę jest na piersi, przewijamy ją i zaraz znów pierś. Szybko przebiła swoją wagę urodzeniową, bo w poniedziałek miała 3380g, w środę 3450g i zobaczymy ile dziś będzie jak przyjdzie położna
Tutaj nasz kochany skarbek:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e491da93fcb.jpglotka1990, Ha, Joaszo, teqz, Magda33, Annaya, Dika, welonka, Lucy010, Kropka89, Czara, kokkosanka, Anitka201, witaminkab, Lena91, Wonderland, Agnella, klauuudia, tomania2806 lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
nick nieaktualnyKupiliśmy esmupisan 40 bo pani w aptece powiedziała mężowi że ten Espumisan 100 to za szybko. Dajemy dużo mniejszą dawkę tej zawiesiny. Wcześniej za waszą radą kupiliśmy dicoflor ale on sam nie wiele zdziałał. Czy może powinnyśmy podawać też teraz ten dicoflor z Espumisanem??
Kobiety spałam w dzień 3 godziny ❤️ jaki luksus. Pierwsze spanie w dzień od wyjścia ze szpitalamały spał obok na łóżku
Alphelia śliczna kruszynaAlphelia lubi tę wiadomość
-
Ja karmię z butelki moim pokarmem i zazwyczaj robie małej 100ml co 2-3h czasami wola częściej. A ciągle słyszę że ja przekarmiam dlatego nie może zrobić kupki. No ale daje jej na żądanie pokarm jak już mi płacze smoczka wypluwa.
I tak sobie myślę że przecież pierś daje się na żądanie i nikt by nie powiedział że się dziecko przekarmia...
Staram się dawać jej co 3h ale ona czasami po 1.5h chce znowu i niczym jej nie mogę oszukać..
-
Fasola mi położna powiedziała że przy KP nie istnieje pojęcia przekarmiania. Jeżeli wchodzi MM to już co innego ale tak to możesz być spokojna.
Ja się bałam bo w szpitalu jak byłam mała przybierała z dnia na dzień np po 120-150 g :o ale teraz zwolniła
-
Z nabiału jen tylko masło . Od dawna nabiału nie jem z 5 tygodni. Zdarza się że ma trochę sluzu w kupce ale pediatra mowil że jeśli to sporadycznie się zdarza to nic złego. Teraz robi bardzo luźne musztardowe kupki ale to niby też norma przy kp.
No moja mała w 21dni prawie 1kg. Pediatra powiedziała że jej daje za dużo jeść... Małe czasami ulewa ale ciężko się dziwić jak całą się spina ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 16:18
-
No wlasni mi pediatra też powiedział żeby nie przejmować się dopóki nie meczy się bardzo przy kupie i jak przybiera. Zastanawiam się czy nie wprowadzic jej od nowa difocloru i zobaczyć czy będzie poprawa.
Moja w we wtorek miała miesiąc i 3dni i na plusie już 1850 i pediatra nie powiedział że ja przekarmiam tylko ze mam tresciwy pokarm. Mojej też zdarzy się ulac większa ilość tak w ciągu dnia ulewa łyżeczkę jak złapie ja czkawka. -
nick nieaktualnyFasola mój cyc też z reguły co okolo 1,5 godziny woła o cyca. Z jednej strony nie żałuję mu bo wiem że go to uspokaja, z drugiej martwię się bo np dziś ostatnia kupka była w nocy o 2.40 i do teraz nic. Siusiu robi często. Żeby te regularne kupki wróciły to wiem że mu ulży. Nawet po karmieniu ma problem żeby zasnąć
musi go męczyć ten brzuszek. A sutki już tak bolą że płaczę przy każdym podaniu cyca. Chyba ściągnę trochę laktatorem żeby dać skutkom odpocząć... Pochodziłabym z gołymi cyckami ale teściowa jest
Dika lubi tę wiadomość
-
Joaszo polubiłam przez przypadek, chociaż z częstotliwością karmienia mogę przybić piątkę.
Bólu współczuję, tez to przechodziłam.
Moja pediatra mówi, że przy kp mogą być śluzowe kupki. I bądź tu mądry.
Fasola - nie słyszałam nigdy o przekarmieniu przy kp.
Wszędzie że na żądanie, to jak ograniczać?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a stosowałyscie ten bobotic lub infacol przed 1 mc życia?
Mała dziś ma ciężki dzień i niby robi kupki i puszcza baczki ale dziś dużo płakania przy tym. Nie wiem czy te preparaty jej pomogą bo nie wiem co jej dokładnie jest oprócz tego że to na pewno brzuszek.. tylko że wszystko można od 1 miesiąca życia - tak jest na ulotkach. Zobaczymy jak będzie jutro ale wolę wiedzieć w razie czego co mozna na szybko kupić
-
Dika no mój pediatra mówi że dopki dziecko przybiera na wadze prawidłowo i nie męczy się przy kupkach to mogą być ,ale na mm podaje się difoclor przy takich kupach niby przy piersi nie potrzeba bo to dosjae w pokramie ale spróbuję jej teraz podawać probiotyk i Zobaczymy .
Moja robi ostatnio raz dwa razy dziennie kupę wczoraj była mała w ciągu dnia przez noc nic i dzaiaj w ciągu dnia dwie małe a jak wieczorem zrobiła kupę po pachy wylewalo się plecami musialm podlozyc jej ręcznik papierowy bo wszystko byłoby brudne ale miałam wrażenie że trochę za luźna ta kupka zobaczę jakie będą następne. Nie ma kupy źle jest kupa to też nie wiadomo czy nie za luzna nie taki kolor Itp.