CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ta maść to ziaja? Czy po prostu tak się nazywa?
Mojej małej czasami zdarzało się trochę ulewac ale dziś bardzo duzo zwróciła i to tak dosyć pozno po posiłku. Odbijamy ja po posiłku i dosyć długo jeszcze trzymamy na rękach w pionie i w łóżeczku jest klin. Nie wiem czy coś jeszcze może jej pomóc
-
lotka1990 wrote:Summer a w ulotce twj masci Ziaji jest żeby nie stosować u dzieci to jak to wygląda?
Nam to położna zalecała, zatem stosuje, bo inne srodki zawiodły. Wiem, że sporo osób używa, ale dla pewności możesz spytać położnej/pediatry.
O Sorcoseryl też słyszałam dobre opinie.lotka1990 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Lotka, polecam maść pięciornikową lub Tormentalum (nie Tormentiol). Naszą małą wszystko odparza
Testowaliśmy Pampersy, Dady i nawet Bambiboo z Rossmann. Z maści/kremów Sudocrem, Linomag, Alantan, Bepanthen.. nic się nie sprawdza. Ze mną podobno było tak samo gdy byłam mała.
Summer a próbowałaś Muumi? są dostępne tylko online, ale naturalne i podobno bardzo się sprawdzają. ja od siebie polecam mąkę ziemniaczaną, naszej Małej pękała skórka w pachwinkach i bardzo ładnie mąka wszystko złagodziła.
Mnie za to dopadło zapalenie pęcherza, straszny ból i takie to uciążliwe:( polecacie jakieś leki, suplementy, jak sobie radzić? -
Nam odparzenia wyleczyła maść Tormentalum z polecenia położnej i zmiana pieluszek po każdym bączku. Do tego przemywanie pupy przegotowaną wodą a nie nawilżanymi chusteczkami
a jak wyleczona to bepanthen przy każdej zmianie pieluszki
lotka1990 lubi tę wiadomość
-
Ja smaruję odparzenia lanoliną z lansinoh (tą na brodawki), ranki goi powoli.
Mąka ziemniaczana pomogła tylko na małe odparzenie.
Pieluszki zmieniamy często.
Ale chyba kupię ten solcoseryl, kiedyś sama używałam i faktycznie ekspresowo zagoił ranę.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualny
-
Joaszo wrote:Kurczę ja przemywam małemu pupę ciepłą wodą z kranu po każdej kupie. To musi być przegotowana??? Przecież nie kąpiemy w przegotowanej, więc myślałam że myć pupe też można w kranówce
U nas też pupa czerwona i takie jakby popękane przy jąderkach
Nie musi być przegotowana, tylko nam mówili w szpitalu oraz również położna na wizytach, żeby nie myć bezpośrednio pod bieżącą wodą pupy, tylko ręką nabierać wodę i przemywać pupę dziecka.Joaszo lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
nick nieaktualny
-
My mamy mały termos z gorąca woda, miseczkę i waciki. Przemywany tak za każdym razem bo po nawilzanych chusteczkach mieliśmy spore odparzenia. Ogólnie na 2 dni zużywamy całe opakowanie większych wacikow. Przy kazdym przewijaniu dodatkowo przemywam młodemu szyjkę i za uszkami bo od ulewanie mogą się pojawić odparzenia również w tych miejscach.
Poza domem używamy chusteczek waterwipes lub tami jako jedyne nie powodują u naszego malucha odparzeń. -
szczęśliwa2017 wrote:Dziewczyny czy po kapieli malucha smarujecie go jakimś balsamem? ja używam Oilatum Baby, ale od jakiegoś czasu jest niedostępny w aptece gemini i doz. Myślę żeby zacząć używać jakiegoś innego - możecie coś polecić ?
-
o dzięki Anitka- zaraz zobaczę ten Mediderm;)
a powiedzcie mi jeszcze czy jak odciagnelam mleko w piątek po 23 i od razu włożyłam do lodowki, to czy mogę je teraz zamrozić ? czypowinno się od razu po odciagnieciu zamrazac:)?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 21:52
Szczęśliwa2017 -
szczęśliwa2017 wrote:o dzięki Anitka- zaraz zobaczę ten Mediderm;)
a powiedzcie mi jeszcze czy jak odciagnelam mleko w piątek po 23 i od razu włożyłam do lodowki, to czy mogę je teraz zamrozić ? czypowinno się od razu po odciagnieciu zamrazac:)?
U mnie kryzys laktacyjny pełna gębaNo nic.. walczę. Przystawiam młodego ale jak jeszcze kilka dni temu odciagalam 150 ml tak teraz z ogromnym trudem odciagam 40-50 ml. Wiem ze to minie ale strasznie to dołujące. Mam nadzieje ze nie będę musiała dokarmiać małego mm. Na razie jemu wystarcza to co mam. Jeszcze kilka dni temu najadal się z jednej piersi, teraz opróżnia obie.
-
szczęśliwa2017 wrote:Dziewczyny czy po kapieli malucha smarujecie go jakimś balsamem? ja używam Oilatum Baby, ale od jakiegoś czasu jest niedostępny w aptece gemini i doz. Myślę żeby zacząć używać jakiegoś innego - możecie coś polecić ?
My sie smarujemy nierafinowanym olejem kokosowym, super nawilża
Co do mrożenia mleka można do 24h z lodówki mrozić, potem już raczej nie, tylko zużyć lub dać do kąpieli jak stoi ponad 5 dni w lodówcetak samo do jednej porcji można mieszać mleko odciągnięte w 24h ważne żeby przed zmieszaniem schłodzić a nie dolewać odcrazu po odciągnięciu.
-
Sarrrra wrote:Dziewczyny ja mam sudokrem dla małego na odpaen7a ? Czy on jest xle skoro co innego polecacie ?
Sarrrra, u nas właśnie przeciwnie - jak pojawił się na pośladach problem, to nawet super Linomag i inne cuda nie pomogły a właśnie zwykły Sudokrem, aż byłam zdziwiona - już przy następnej zmianie pieluszki była różnica
Ciekawe jak piszecie, że niektóre dzieciaczki się męczą i robią jedną albo kilka kupek w tygodniu, a u nas chociaż dzienna produkcja prawie przy każdym karmieniu, to i tak jest walka w stękaniu i płaczu z gazami i tym wypróżnianiem. Pocieszam się, że mimo wszystko jest już troszkę lepiej, a i też człowiek bardziej doświadczony jak efektywnie pomóc.
Szczęśliwa, u nas zasada im mniej tym lepiejbardzo rzadko się smarujemy (jeśli już widzę potrzebę to też tylko troszkę olejku kokosowego albo jakiś kremik w newralgiczne na odparzenia miejsca). Do kąpieli używamy Emolium i po nim nasz maluch nie potrzebuje już niczego więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 00:18