X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta maść to ziaja? Czy po prostu tak się nazywa?

Mojej małej czasami zdarzało się trochę ulewac ale dziś bardzo duzo zwróciła i to tak dosyć pozno po posiłku. Odbijamy ja po posiłku i dosyć długo jeszcze trzymamy na rękach w pionie i w łóżeczku jest klin. Nie wiem czy coś jeszcze może jej pomóc :(

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a w ulotce twj masci Ziaji jest żeby nie stosować u dzieci to jak to wygląda?

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna poleciła sorcoseryl maść i nam bardzo pomogła jak pupa była obszczypana. Po jednym posmarowaniu mega poprawa . A niedroga bo ok 15zl

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Summer a w ulotce twj masci Ziaji jest żeby nie stosować u dzieci to jak to wygląda?

Nam to położna zalecała, zatem stosuje, bo inne srodki zawiodły. Wiem, że sporo osób używa, ale dla pewności możesz spytać położnej/pediatry.

O Sorcoseryl też słyszałam dobre opinie.

lotka1990 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lotka, polecam maść pięciornikową lub Tormentalum (nie Tormentiol). Naszą małą wszystko odparza :( Testowaliśmy Pampersy, Dady i nawet Bambiboo z Rossmann. Z maści/kremów Sudocrem, Linomag, Alantan, Bepanthen.. nic się nie sprawdza. Ze mną podobno było tak samo gdy byłam mała.

Summer a próbowałaś Muumi? są dostępne tylko online, ale naturalne i podobno bardzo się sprawdzają. ja od siebie polecam mąkę ziemniaczaną, naszej Małej pękała skórka w pachwinkach i bardzo ładnie mąka wszystko złagodziła.
    Mnie za to dopadło zapalenie pęcherza, straszny ból i takie to uciążliwe:( polecacie jakieś leki, suplementy, jak sobie radzić?

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam odparzenia wyleczyła maść Tormentalum z polecenia położnej i zmiana pieluszek po każdym bączku. Do tego przemywanie pupy przegotowaną wodą a nie nawilżanymi chusteczkami :) a jak wyleczona to bepanthen przy każdej zmianie pieluszki :)

lotka1990 lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję odparzenia lanoliną z lansinoh (tą na brodawki), ranki goi powoli.
    Mąka ziemniaczana pomogła tylko na małe odparzenie.
    Pieluszki zmieniamy często.
    Ale chyba kupię ten solcoseryl, kiedyś sama używałam i faktycznie ekspresowo zagoił ranę.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My smarujemy Alantan Plus i dla nas expresowo już po jednym razie jest mega różnica.

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    14.11 planowana indukcja
    10/11.11 moj plan 😁

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja przemywam małemu pupę ciepłą wodą z kranu po każdej kupie. To musi być przegotowana??? Przecież nie kąpiemy w przegotowanej, więc myślałam że myć pupe też można w kranówce :O
    U nas też pupa czerwona i takie jakby popękane przy jąderkach :-(

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Kurczę ja przemywam małemu pupę ciepłą wodą z kranu po każdej kupie. To musi być przegotowana??? Przecież nie kąpiemy w przegotowanej, więc myślałam że myć pupe też można w kranówce :O
    U nas też pupa czerwona i takie jakby popękane przy jąderkach :-(

Nie musi być przegotowana, tylko nam mówili w szpitalu oraz również położna na wizytach, żeby nie myć bezpośrednio pod bieżącą wodą pupy, tylko ręką nabierać wodę i przemywać pupę dziecka.

Joaszo lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia dzięki. My nalewamy w miseczkę wodę i przemywamy wacikami.

Alphelia lubi tę wiadomość

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po kapieli malucha smarujecie go jakimś balsamem? ja używam Oilatum Baby, ale od jakiegoś czasu jest niedostępny w aptece gemini i doz. Myślę żeby zacząć używać jakiegoś innego - możecie coś polecić ?

Szczęśliwa2017
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mały termos z gorąca woda, miseczkę i waciki. Przemywany tak za każdym razem bo po nawilzanych chusteczkach mieliśmy spore odparzenia. Ogólnie na 2 dni zużywamy całe opakowanie większych wacikow. Przy kazdym przewijaniu dodatkowo przemywam młodemu szyjkę i za uszkami bo od ulewanie mogą się pojawić odparzenia również w tych miejscach.
    Poza domem używamy chusteczek waterwipes lub tami jako jedyne nie powodują u naszego malucha odparzeń.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    Dziewczyny czy po kapieli malucha smarujecie go jakimś balsamem? ja używam Oilatum Baby, ale od jakiegoś czasu jest niedostępny w aptece gemini i doz. Myślę żeby zacząć używać jakiegoś innego - możecie coś polecić ?
    My mamy mediderm, pomógł 1 synkowi i teraz tez się znakomicie sprawdza. Starszy synek ma typowa atopową skore.

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzięki Anitka- zaraz zobaczę ten Mediderm;)

a powiedzcie mi jeszcze czy jak odciagnelam mleko w piątek po 23 i od razu włożyłam do lodowki, to czy mogę je teraz zamrozić ? czypowinno się od razu po odciagnieciu zamrazac:)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 21:52

Szczęśliwa2017
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    o dzięki Anitka- zaraz zobaczę ten Mediderm;)

a powiedzcie mi jeszcze czy jak odciagnelam mleko w piątek po 23 i od razu włożyłam do lodowki, to czy mogę je teraz zamrozić ? czypowinno się od razu po odciagnieciu zamrazac:)?
    Podobno można przechowywać do 5 dni (w lodowce). Ja staram się zużyć w ciagu 2 dni. Myśle ze możesz je zamrozić.

U mnie kryzys laktacyjny pełna gęba :-/ No nic.. walczę. Przystawiam młodego ale jak jeszcze kilka dni temu odciagalam 150 ml tak teraz z ogromnym trudem odciagam 40-50 ml. Wiem ze to minie ale strasznie to dołujące. Mam nadzieje ze nie będę musiała dokarmiać małego mm. Na razie jemu wystarcza to co mam. Jeszcze kilka dni temu najadal się z jednej piersi, teraz opróżnia obie.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam sudokrem dla małego na odpaen7a ? Czy on jest xle skoro co innego polecacie ?

Mój mały ma na główce przy karku takie mega czerwone . Czy wasze też mają od leżenia ubranek itd? Nie wiem co to jest.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:

My sie smarujemy nierafinowanym olejem kokosowym, super nawilża :)

Co do mrożenia mleka można do 24h z lodówki mrozić, potem już raczej nie, tylko zużyć lub dać do kąpieli jak stoi ponad 5 dni w lodówce :) tak samo do jednej porcji można mieszać mleko odciągnięte w 24h ważne żeby przed zmieszaniem schłodzić a nie dolewać odcrazu po odciągnięciu.

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny ja mam sudokrem dla małego na odpaen7a ? Czy on jest xle skoro co innego polecacie ?

Sarrrra, u nas właśnie przeciwnie - jak pojawił się na pośladach problem, to nawet super Linomag i inne cuda nie pomogły a właśnie zwykły Sudokrem, aż byłam zdziwiona - już przy następnej zmianie pieluszki była różnica 8-)

Ciekawe jak piszecie, że niektóre dzieciaczki się męczą i robią jedną albo kilka kupek w tygodniu, a u nas chociaż dzienna produkcja prawie przy każdym karmieniu, to i tak jest walka w stękaniu i płaczu z gazami i tym wypróżnianiem. Pocieszam się, że mimo wszystko jest już troszkę lepiej, a i też człowiek bardziej doświadczony jak efektywnie pomóc.

Szczęśliwa, u nas zasada im mniej tym lepiej :) bardzo rzadko się smarujemy (jeśli już widzę potrzebę to też tylko troszkę olejku kokosowego albo jakiś kremik w newralgiczne na odparzenia miejsca). Do kąpieli używamy Emolium i po nim nasz maluch nie potrzebuje już niczego więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 00:18

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kąpieli smaruję oliwką z Hipp

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ