WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta maść to ziaja? Czy po prostu tak się nazywa?

Mojej małej czasami zdarzało się trochę ulewac ale dziś bardzo duzo zwróciła i to tak dosyć pozno po posiłku. Odbijamy ja po posiłku i dosyć długo jeszcze trzymamy na rękach w pionie i w łóżeczku jest klin. Nie wiem czy coś jeszcze może jej pomóc :(

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a w ulotce twj masci Ziaji jest żeby nie stosować u dzieci to jak to wygląda?

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna poleciła sorcoseryl maść i nam bardzo pomogła jak pupa była obszczypana. Po jednym posmarowaniu mega poprawa . A niedroga bo ok 15zl

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Summer a w ulotce twj masci Ziaji jest żeby nie stosować u dzieci to jak to wygląda?

Nam to położna zalecała, zatem stosuje, bo inne srodki zawiodły. Wiem, że sporo osób używa, ale dla pewności możesz spytać położnej/pediatry.

O Sorcoseryl też słyszałam dobre opinie.

lotka1990 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lotka, polecam maść pięciornikową lub Tormentalum (nie Tormentiol). Naszą małą wszystko odparza :( Testowaliśmy Pampersy, Dady i nawet Bambiboo z Rossmann. Z maści/kremów Sudocrem, Linomag, Alantan, Bepanthen.. nic się nie sprawdza. Ze mną podobno było tak samo gdy byłam mała.

Summer a próbowałaś Muumi? są dostępne tylko online, ale naturalne i podobno bardzo się sprawdzają. ja od siebie polecam mąkę ziemniaczaną, naszej Małej pękała skórka w pachwinkach i bardzo ładnie mąka wszystko złagodziła.
    Mnie za to dopadło zapalenie pęcherza, straszny ból i takie to uciążliwe:( polecacie jakieś leki, suplementy, jak sobie radzić?

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam odparzenia wyleczyła maść Tormentalum z polecenia położnej i zmiana pieluszek po każdym bączku. Do tego przemywanie pupy przegotowaną wodą a nie nawilżanymi chusteczkami :) a jak wyleczona to bepanthen przy każdej zmianie pieluszki :)

lotka1990 lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję odparzenia lanoliną z lansinoh (tą na brodawki), ranki goi powoli.
    Mąka ziemniaczana pomogła tylko na małe odparzenie.
    Pieluszki zmieniamy często.
    Ale chyba kupię ten solcoseryl, kiedyś sama używałam i faktycznie ekspresowo zagoił ranę.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My smarujemy Alantan Plus i dla nas expresowo już po jednym razie jest mega różnica.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja przemywam małemu pupę ciepłą wodą z kranu po każdej kupie. To musi być przegotowana??? Przecież nie kąpiemy w przegotowanej, więc myślałam że myć pupe też można w kranówce :O
    U nas też pupa czerwona i takie jakby popękane przy jąderkach :-(

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo wrote:
    Kurczę ja przemywam małemu pupę ciepłą wodą z kranu po każdej kupie. To musi być przegotowana??? Przecież nie kąpiemy w przegotowanej, więc myślałam że myć pupe też można w kranówce :O
    U nas też pupa czerwona i takie jakby popękane przy jąderkach :-(

Nie musi być przegotowana, tylko nam mówili w szpitalu oraz również położna na wizytach, żeby nie myć bezpośrednio pod bieżącą wodą pupy, tylko ręką nabierać wodę i przemywać pupę dziecka.

Joaszo lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia dzięki. My nalewamy w miseczkę wodę i przemywamy wacikami.

Alphelia lubi tę wiadomość

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po kapieli malucha smarujecie go jakimś balsamem? ja używam Oilatum Baby, ale od jakiegoś czasu jest niedostępny w aptece gemini i doz. Myślę żeby zacząć używać jakiegoś innego - możecie coś polecić ?

Szczęśliwa2017
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mały termos z gorąca woda, miseczkę i waciki. Przemywany tak za każdym razem bo po nawilzanych chusteczkach mieliśmy spore odparzenia. Ogólnie na 2 dni zużywamy całe opakowanie większych wacikow. Przy kazdym przewijaniu dodatkowo przemywam młodemu szyjkę i za uszkami bo od ulewanie mogą się pojawić odparzenia również w tych miejscach.
    Poza domem używamy chusteczek waterwipes lub tami jako jedyne nie powodują u naszego malucha odparzeń.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    Dziewczyny czy po kapieli malucha smarujecie go jakimś balsamem? ja używam Oilatum Baby, ale od jakiegoś czasu jest niedostępny w aptece gemini i doz. Myślę żeby zacząć używać jakiegoś innego - możecie coś polecić ?
    My mamy mediderm, pomógł 1 synkowi i teraz tez się znakomicie sprawdza. Starszy synek ma typowa atopową skore.

• szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzięki Anitka- zaraz zobaczę ten Mediderm;)

a powiedzcie mi jeszcze czy jak odciagnelam mleko w piątek po 23 i od razu włożyłam do lodowki, to czy mogę je teraz zamrozić ? czypowinno się od razu po odciagnieciu zamrazac:)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 21:52

Szczęśliwa2017
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    o dzięki Anitka- zaraz zobaczę ten Mediderm;)

a powiedzcie mi jeszcze czy jak odciagnelam mleko w piątek po 23 i od razu włożyłam do lodowki, to czy mogę je teraz zamrozić ? czypowinno się od razu po odciagnieciu zamrazac:)?
    Podobno można przechowywać do 5 dni (w lodowce). Ja staram się zużyć w ciagu 2 dni. Myśle ze możesz je zamrozić.

U mnie kryzys laktacyjny pełna gęba :-/ No nic.. walczę. Przystawiam młodego ale jak jeszcze kilka dni temu odciagalam 150 ml tak teraz z ogromnym trudem odciagam 40-50 ml. Wiem ze to minie ale strasznie to dołujące. Mam nadzieje ze nie będę musiała dokarmiać małego mm. Na razie jemu wystarcza to co mam. Jeszcze kilka dni temu najadal się z jednej piersi, teraz opróżnia obie.

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam sudokrem dla małego na odpaen7a ? Czy on jest xle skoro co innego polecacie ?

Mój mały ma na główce przy karku takie mega czerwone . Czy wasze też mają od leżenia ubranek itd? Nie wiem co to jest.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:

My sie smarujemy nierafinowanym olejem kokosowym, super nawilża :)

Co do mrożenia mleka można do 24h z lodówki mrozić, potem już raczej nie, tylko zużyć lub dać do kąpieli jak stoi ponad 5 dni w lodówce :) tak samo do jednej porcji można mieszać mleko odciągnięte w 24h ważne żeby przed zmieszaniem schłodzić a nie dolewać odcrazu po odciągnięciu.

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny ja mam sudokrem dla małego na odpaen7a ? Czy on jest xle skoro co innego polecacie ?

Sarrrra, u nas właśnie przeciwnie - jak pojawił się na pośladach problem, to nawet super Linomag i inne cuda nie pomogły a właśnie zwykły Sudokrem, aż byłam zdziwiona - już przy następnej zmianie pieluszki była różnica 8-)

Ciekawe jak piszecie, że niektóre dzieciaczki się męczą i robią jedną albo kilka kupek w tygodniu, a u nas chociaż dzienna produkcja prawie przy każdym karmieniu, to i tak jest walka w stękaniu i płaczu z gazami i tym wypróżnianiem. Pocieszam się, że mimo wszystko jest już troszkę lepiej, a i też człowiek bardziej doświadczony jak efektywnie pomóc.

Szczęśliwa, u nas zasada im mniej tym lepiej :) bardzo rzadko się smarujemy (jeśli już widzę potrzebę to też tylko troszkę olejku kokosowego albo jakiś kremik w newralgiczne na odparzenia miejsca). Do kąpieli używamy Emolium i po nim nasz maluch nie potrzebuje już niczego więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 00:18

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kąpieli smaruję oliwką z Hipp

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ