CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarra - takie czerwone plamy na karku moja mała ma po porodzie tak samo na środku czoła i na jednej powiece. Learze i polozna mówią, że to po porodzie i ze zejdzie. Identycznie i nawet w tych samych miejscach miała starsza córka i faktycznie zeszlo po jakimś czasie.
Ale ni wiem czy u Twojego Wojtusia to tez to samo. U nas to są zupełnie płaskie, czerwone przebarwienia. Nie są to żadne wypryski.
Za to znowu zmagamy się z jakimiś trądzikiem niemowlęcym. Myślałam najpierw, ze to uczulenie na coś, obstawiałam truskawki albo pomidora ale po ich odstawieniu w ogóle nie jest lepiej po paru tygodniach. Wręcz rozeszło się na cala buzie a potem i szyjkę. Inne wypryski niż wcześniej. Takie bardziej suche i szorstkie. Wygląda paskudnie. -
Nas odparzenia póki co omijają raz miała czerwoną pupę na noc posmarowałam sudocremem i przeszło a tak po każdej kupię smaruję różowym linomagiem .
Po kąpieli smaruję oliwka z hippa a buzie i szyję latopickiem ,czasem dodaję oliwke do kąpieli wtedy tylko w zgieciach i waleczkach smaruję latopickiem.
Sara moja miała stylu na karku takie czerwone ,ponoć ddzieci tak mają często ja zaypalalm raz mąka ziemniaczana i znikło
Dika współczuję trądziku u nas tak sypana cała trwarz szyja takie chropowwte krosty u nas zeszło po kilku kapielach w krochamlu i latopicku spokój był dwa tygodnie i teraz od nowa wychodzi ten trądzik i tak moze podobno bardzo długo wychodzić
Moja mi dzisiaj dała posppac od 4do prawie 9 Ale jak obudziła się to z przytupem w sekundę byłam na nogach. Ostatnio codziennie rano jak wstaje to ona śpi w poprzek łóżeczka .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 08:52
-
My smarujemy oliwka z babydream, ale co drugie lub trzecie mycie. Też mamy trochę trądziku niemowlecego, przemywamy kilka rwzy dziennie buzię wodą przygotowaną i pomaga, to samo stosuje na pupę i smaruję sudocremem, pomaga.
Dziś Artur posłał mi pierwsze swiadome uśmiechy, coś cudownego!Dika, Magda33, welonka lubią tę wiadomość
-
Sarrrra u mnie podobnie jak Dika pisała, czyli mała ma taką czerwoną plamkę na karku jak również na czole od urodzenia, tzw. uszczypnięcie bociana i to ma ponoć zejść samo do roku czasu.
To my na razie tylko raz kąpaliśmy Lilkę z położną w samej wodzie i mówiła, żeby max. 1-2 w tygodniu kąpać i na razie w samej wodzie. Niczym jej nie smarujemy zapobiegawczo, a nawet miejsca, w których schodzi skóra, położna zalecała, żebyśmy nie smarowali za często, bo skóra musi oddychać, może też się przyzwyczaić do ciągłego natłuszczania i potem bez kremu się nie obejdzie. Przy zmianie pieluchy używamy wacików z mleczkiem alphanova baby oraz wody termalnej. Jeszcze nie mieliśmy problemów z pupą, a skóra w innych miejscach też jest bardzo ładna.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Łucja też ma plamy na główce, przy karku i między oczami. Położna mówiła, że to naczyniaki, które same znikną.
Ja smaruję małą po każdej kąpieli, czyli codziennie, oliwką z ziaji. Do pupy mamy krem z Rossmanna i od początku nie było problemu z odparzeniami.
Moja Łucja też obraca się w łóżeczku wokół własnej osiKładę ją normalnie, a za chwilę leży już w poprzek. Bardzo interesuje ją karuzela, patrzy zaciekawiona, macha rączkami i kopie nóżkami, do tego wydaje takie śmieszne odgłosy. To samo jak w wózku przyczepię jej jakieś wiszące zabawki
Z dnia na dzień uśmiecha się coraz częściej - cudowny widok ❤
Tini co u Ciebie? -
Cześć dziewczyny. Nie było mnie tu dawno bo nie nadążam że wszystkim. Antoś ma już miesiąc i 3dni, początki były masakra. Teraz niedużo lepiej, chyba ma skok rozwojowy. Czy wasze dzieciątka też to przechodziły, jeśli tak jak długo trwały te skoki? Dużo czytałam ale dzisiaj już będzie tydzień jak mały ciągle marudzi i nic mu się nie podoba... POMOCY!
-
Wieczorem, codziennie smaruje tak jak piszą na opakowaniu, nad pieluszką. Zawsze kiedy jest potrzebny. Używam 2-3 razy dziennie.
anna23 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Zaraz idziemy na szczepienie, więc będzie ważenie i mierzenie przy okazji. W tym tygodniu też chirurg i bioderka. I u nas też takie suche łuski na brwiach i czole, więc będe o to pytać, czym to smarować.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Heloł, ja smaruje balsamem babydream po każdej kąpieli przy okazji masażu.
Anitka u nas wczoraj to samo...co godzinę ewentualnie 1,5 jedzenie. Fakt, że jest ciepło ale raczej po prostu potrzebuje więcej.
Dziś byłam z małym u pediatry bo cały czas ma drżenia nóżek a czasem rączek. Niby wiemz że tak może być ale wolalam to pokazać. No i w sumie wszystko ok mam tylko brać magnez. A młody waży już 5640czyli przybrał od najniższej wagi 1800 a dziś kończy 6tyg. Zdecydowanie idzie na masę hehehe
Magda33, Anitka201, Joaszo lubią tę wiadomość
-
Joaszo ja tak samo jak ty używam zwykłej wody do wycierania i jest ok
W terenie używamy chusteczek nawilżanych, na codzien tylko woda i waciki.
Dzisiaj mała nie odkladalna była. Od rana do teraz nie mogła biedna usnąć na dłużej. Cały czas tylko jeść, jeść i jeść :o usypiała na mnie, ale po odłożeniu zaraz się budziła. Teraz udało się ją położyć obok siebie i wygląda na to, że chyba dłużej pospi. Obym się nie mylila, bo zamierzam też wykorzystać ten czas na drzemkęJoaszo lubi tę wiadomość
-
Ha wrote:Łucja też ma plamy na główce, przy karku i między oczami. Położna mówiła, że to naczyniaki, które same znikną.
U nas tez jest na czole, karku, glowce i powiece. Ma go 90% noworodków. Te plamy to tzw. Naczyniak płaski, powinien zniknąć to 3 roku życia ale powiem Wam z doswiadczenia że nie musi albo może się dłużej utrzymywać. Ja się z takim urodziłam na czole i był widoczny jeszcze w podstawówce a po wysiłku nawet i w gimnazjum. Więc zniknąć raczej zniknie ale jiekonoecznie w 3 latanie jest to natomiast groźne ale trzeba obserwować czy nie rośnie albo się nie uwypukla.
-
Trójka ale piękna waga. U nas aktualnie 5520g i jutro dokładnie kończymy 2 miesiące. Także też pędzimy do przodu
Tròjka lubi tę wiadomość
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
A sluchajcie, jak wasze maluchy mają trądzik to czy ta skóra jest taka szorstka przy tym? Bo dziś lekarka mi mówi że trądzik ma ale to te krostki a to takie szorstkie w.dotyku to uczulenie na coś
chociaż pamiętam jak u starszych był to właśnie pełno krostek plus ta skóra taka niefajna w dotyku. Jak jest u was?
-
Trójka u nas tam gdzie są krostki to skóra jest szorstka najbardIej czuć na policzkach i czole diety nie zmienialam a jak zeszły krosty to skóra zrobiła się delikatniejsza.
Nasza ledwo miesiąc skończyła i wazyla 4780nie wiem po kim goni tak z tą wagą :p
U nas dzisiaj mała nie akceptuje cyca chce jeść Ale jak ja przystawie to wywala język kręci się złości głowa kręci w każdą stronę i trohe nam schodzi zanim idą się złapać a jak złapie to podoi i wypuszcza .
Mam pytanie moja mała ładnie obracala głowa na brUchu a teraz przestałapróbuje Ale nie może nawet mało na prosto ja bierze na brzuchu
-
Anna23 nie ma za co
mam nadzieję, że pomoże.
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Na szybkiego piszę...z dwojka maluchow nudno nie jest :)Postaram sie nadrobic forum i wiecej napisac
Byłam dzis na ważeniu i mierzeniu poziomu biliburiny. Zoltaczka spada. Dzisiejszy poziom 6,5. Lekarz przy okazji spojrzal na krostki (pare dni temu wyszly), a wiec nie jest to alergia, a tradzik niemowlęcy o podłożu lojotokowym. Mam przemywac woda z wacikiem oraz pediatra wypisał Cetaphil Restoderm, tym preparatem 4 razy dziennie, aby sie nie zaognilo. Dobrze, ze pojechalam dzis na te wizytę w ramach pakietu poporodowe dla dziecka.
I Mała przybrala równo 1kg od wagi urodzeniowej w miesiac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 21:04
welonka, zielonooka7, anna23, Kropka89, Dika lubią tę wiadomość
-
Anitka, pozniej, moim zdaniem, to nie jest kryzys, cycki sie przystosowały do Twojego synka, nie na wiecej. Ja tez duzo nie odciagam, cycki juz bardziej miekkie, a dziecko sie najada. Glowa do gory, przystawiaj i będzie dobrze, moze to siedzi w Twojej glowie po prostu, wiec wyrzuc te mysli i mysl pozytywnie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 21:09