X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jak to będzie ten pierwszy raz po porodzie... Mam tyle obaw. Jedno tylko muszę przyznać że po tym porządnym pęknięciu zostałam ładnie zszyta. Ta rana się tak ładnie zrosła że nie do wiary jak to było roztrzaskane. Dziś sam lekarz stwierdził że gdyby on sam tego nie szył to by nie powiedział że tam poważnie było.
    Welonka nie zdreczaj się, będzie dobrze, ja też z tych co nie miały mieć dzieci, ale są na to sposoby ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 21:02

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Właśnie dziewczyny ostatnio pediatra (moja walnieta pediatra) stwierdziła nagle że mała ma za krótkie wedzidelko. Muszę ja umówić do laryngologa i moje pytanie do tych co miały taki problem czy to musi być zwykly laryngolog czy jakiś dziecięcy? A może logopeda ?
    Laryngolog? Ja slyszalam, że tym się zajmują logopedzi i chirurdzy dziecięcy. Hmmm, ale moze się mylę.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samym podcięciem zajmuje się właśnie laryngolog lub chirurg. Natomiast logopeda może pomóc w prawidłowej ocenie wędzidełka.

• welonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonasza nie mogę wejść w linka więc wklejam ci link to są te smoczki tylko ten jest akurat dla starszego dziecka, z lovi są również smoczki dynamiczne do butelki jeśli karmisz mała czasem z butelki to moim zdaniem warto przy tej butelce dziecko musi ciaganac jak pierś . Moja na piersi tego smoka nie toleruje złapie ale zaraz wypluwa a z butelki tej je .
    https://www.doz.pl/apteka/p48970-Lovi_Night__Day_silikonowy_smoczek_dynamiczny_girl_6-18_m_2_szt.
    Ja też się boję pierwszego seksu bo ciągle coś tam jest ciągle jakieś plamienia ale czekać do miesiączki też nie chhce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 21:24

Joaszo lubi tę wiadomość

age.png
  • Ha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii karuzeli polecam tiny love. Kolorowe zawieszki, od dołu czarno-białe wzorki u nas sprawdzają się rewelacyjnie, Łucja je uwielbia.

A my jutro mamu szczepienie. Oj boję się :(

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chce ja umówić do laryngologa . Czyli pewnie sama konsultacja u laryngologa a ewentualne podciecie u chirurga. Oczywiście laryngolog na NFZ termin na październik żenada! Mała ma już 2 miesiące to chyba by miała to zrobione za tysiąc lat...

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    W kwestii karuzeli polecam tiny love. Kolorowe zawieszki, od dołu czarno-białe wzorki u nas sprawdzają się rewelacyjnie, Łucja je uwielbia.

A my jutro mamu szczepienie. Oj boję się :(

Też bałam się szczepień ale o dziwo tylko lekki stan podgoraczkowy dostala czopek i spala :)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ubrane spia Wasze maluchy?

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Same body z krótkim rękawem.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Właśnie dziewczyny ostatnio pediatra (moja walnieta pediatra) stwierdziła nagle że mała ma za krótkie wedzidelko. Muszę ja umówić do laryngologa i moje pytanie do tych co miały taki problem czy to musi być zwykly laryngolog czy jakiś dziecięcy? A może logopeda ?
    Ja musiałam się umówić do chirurga, ale to jeszcze w szpitalu mi podali kontakt. Ważne żeby to był ktoś kto podcina maluchom wędzidełko czeedto i się na tym zna, może być nawet stomatolog ale musi się akurat na maluchach znać bo tak to normalnie to tego nie robią wiec lepiej się spytaj jak będziesz dzwonić.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Ja muszę swojego spowijać bo inaczej się wybudza ale używam najcieńszej tetrowej pieluchy do tego. Pod spodem ma śpiochy...także chyba że grubo :-D :-D

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Body z krótkim rękawem. Cały dzień i noc tak jest ubrany.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:

Body z krótkim rękawem, przykryta pieluchą flanelową jeżeli klimka chodzi, jak nie, to bez przykrycia. Jak temp.ok. 20st., to pajac z długim rękawem.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też body z krótkim rękawem, czasem skarpetki, przykryty kocykiem. W chłodniejsze noce body z długim rękawem.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pajacyk i wkładam do cienkiego kaftana. Pajac z cienkiego ubranka . Małemu chyba nie jest za gorąco.

Ja za to po cesarce śpię mimo upałów pod babcina kołdra z pierza i kocem. Masakra. Czy wam też tak zimno po cesarce?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki!!!
    Odzywam się w końcu bo ost kiepsko u mnie z czasem. Po 4 latach starania o kredyt w końcu sie udało i kupiliśmy dom :)
    Tak bardzo się cieszę że będziemy mieć coś swojego ale żeby nie było aż tak dobrze dom jest cały do remontu więc rwmomtujemy żeby skończyć jedno piętro i jak najszybciej się wprowadzić i ja też staram się pomagać jak najwięcej no ale z dwójką dzieci różnie to bywa. Przez ostatnie 3 dni chodzilam taka zła i obrażona na cały świat że nie mogę nawet zerwać tyle starej tapety co chcialam i się wsciekalam na męża bez sensu po czym przyszedł okres haha jakie głupie te hormony...

U Olivierka wszystko dobrze. Waży 6100g i Wogole wydaje mi się bardzo długi ale niebawem ile mierzy.
    Wogole tak jak już kiedyś pisałam to złote dziecko w nocy śpi już jak starszak nawet 8-9 h także Wogole w sumie za bardzo nie czuje że mamy niemowlę w domu. Poza tym jest bardzo grzeczny jak nie śpi leży sobie w łóżeczku obserwując karuzele i śmiejąc się do niej Wogole momentami jestem zazdrosna o tą karuzele haha ;) albo leży na podłodze i obserwuje starszaka . Śpi tylko na brzuszku inaczej nie chce... Ale z pierwszym synkiem było to samo też był brzuszkowy ...

A teraz właśnie jedziemy cała rodzinka do Polski dzieci śpią ja rozwalona na przednim siedzeniu mąż zasuwa także pełen relaks :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 04:36

Kropka89, Magda33, lotka1990, Joaszo, Dika, Alphelia lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    U mnie pajacyk i wkładam do cienkiego kaftana. Pajac z cienkiego ubranka . Małemu chyba nie jest za gorąco.

Ja za to po cesarce śpię mimo upałów pod babcina kołdra z pierza i kocem. Masakra. Czy wam też tak zimno po cesarce?

Sarra ja po sn I mi zimno ;) tez śpię pod grubą kołdra, dopiero jak się budzę w nocy to się czuje nagrzana,

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrazenie że to od karmienia piersią tak jest zimno , ja jak ujmuje głowę to czasem dostaje takich dreszczyk z zimna ze na pirzame zakładam sweter i tak Ude spać a w nocy budzę się cała ugrzana ,jak takie napady zimna mam to wtedy bolą mnie piersi jakby ktoś wbijal w nie Iglesias.

Ja na noc Oliwi zakładam body z długim rękawem skarpetki a śpi w spiworku i zawsze w nocy ma lodowate ręce , spała pod flanelka dopóki co noc nie zaczęła lądować w poprzek, wczoraj nocowalam z nia u rodziców i w nocy na łóżku też wylądowała w poprzek .

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej znajomej córka ma okropne kolki i im lekarz przepisał na receptę taki lek Debridat, może zapytajcie swoich pediatrow co o tym myślą. Ponoć często ten lek przynosi ulgę ale są też takie dzieci na których nie działa .

age.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi w krótkimi body i w skarpetkach, zawsze go przykrywam kocykiem ale i tak po chwili go skopuje :)
    U nas była wczoraj "ta" noc i najpierw bolało a podczas pierwszego siusiu po tym szczypało :/ nie mam ochoty na kolejny raz...
    Jeszcze teściowa ma focha, dzwoni w poniedziałek ze swoim durnym tekstem co robimy bo chce przyjechać, Mirek powiedział że dzisiaj nie bo on idzie na popołudnie do pracy a ja wychodzę (akurat musiałam pójść z Alanem do ortodonty) no i się obraziła. Mówił jej że może we wtorek a ona że nie i był foch :p my tam z tego powodu nie płaczemy :D ona tak czesto robi, dzwoni godz wcześniej że przyjedzie, chyba ją pogrzało..

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ