CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi dla odmiany jest ciągle gorąco, pocę się bardziej niż kiedyś. Przed zajściem w ciążę bylam typowym zmarzluchem.
Klaudia super wiadomości
Naszym marzeniem od zawsze był własny dom. No i powoli udaje się to marzenie spełniać. W zeszłym roku rozpoczęlismy budowę. Dom już stoi, teraz trzeba go wykończyćklauuudia lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Mojej znajomej córka ma okropne kolki i im lekarz przepisał na receptę taki lek Debridat, może zapytajcie swoich pediatrow co o tym myślą. Ponoć często ten lek przynosi ulgę ale są też takie dzieci na których nie działa .
Dzięki za info już jestem umówiona do pediatry . Mam nadzieję że mi przepisze i pomoże mojej małej;( -
Grrr nie dostałam niestety recepty na krople bo podobno są od 3 msc. Ale z tego co widziałam to nie prawda. Kazała zmienić mleko na nutramigen... kupiłam bo jestem zdesperowana ale nie sądzę że to pomoże. Mała coraz gorzej przysypia noce... jak tak dalej pójdzie to ja się załamie .
A na dowidzenia powiedziała no że dziecko ma turbo kolki a jak kolki się skończą to zaczna się ząbki... No pocieszające -
Fasola1234 wrote:Grrr nie dostałam niestety recepty na krople bo podobno są od 3 msc. Ale z tego co widziałam to nie prawda. Kazała zmienić mleko na nutramigen... kupiłam bo jestem zdesperowana ale nie sądzę że to pomoże. Mała coraz gorzej przysypia noce... jak tak dalej pójdzie to ja się załamie .
A na dowidzenia powiedziała no że dziecko ma turbo kolki a jak kolki się skończą to zaczna się ząbki... No pocieszające
Jej mała nie ma dwóch miesięcy chyba ma 6tygodni i dostala krople , z tego co mowiila to ilość zawiesiny podaje w przeliczeniu na wagę dziecka .
-
Dika wrote:Chustowe mamy jak się uczyłyście wiązać? Macie jakieś dobre instrukcje w necie, czy bez wykupienia instruktorki się nie obejdzie?
Z Youtube;). Myślałam że nie ogarnę a teraz wiąże raz dwa po filmikach. Raz mi koleżanka pomogła od której mam tą chustę. Mysle ze warto spróbować zanim się wyda kase na doradcę
-
malinka201666 wrote:ona tak czesto robi, dzwoni godz wcześniej że przyjedzie, chyba ją pogrzało..
Ciesz się że dzwoni, ja w tym tygodniu robię sobie i córce o 9 śniadanie i nagle w kuchni pojawia mi się zakonnica z rodziny męża a za nią ksiądz i zaraz wchodzą do sypialni małą oglądaći to nie było objawienie:D
Ciągle zapominam zamknąć zasuwke w drzwiach. Teraz w sumie też leżę z gołymi cyckami a zasuwka nie zasunięta. Jakoś się odzwyczaiłam bo córka jeszcze nie umie otworzyć drzwi a jak mąż wraca z pracy to ja czasem robię 5 rzeczy na raz i nie mam czasu podejść otworzyć. Przydałby się klucz ale mamy drzwi przesuwne i to trochę skomplikowana opcja.
Klaudia zazdroszczę, też marzę o swoim domu ale nie wiem jak to zrealizować. Nie jestem w stanie zarabiać przy dziewczynkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 12:19
welonka, Agnella, Joaszo, Annaya, klauuudia lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Jej mała nie ma dwóch miesięcy chyba ma 6tygodni i dostala krople , z tego co mowiila to ilość zawiesiny podaje w przeliczeniu na wagę dziecka .
Dokładnie tak jak mówisz to się przelicza na wagę. A tak znowu mam załamke i płacze... Mała w nocy średnio spala . Jest coraz gorzej z dnia na dzień . Boję się że w końcu w ogóle przestanie spać w nocy -
Dziewczyny a jak odróżnić alergie od potówki? Moja mała na twarzy ma krostki od dłuższego czasu ale to chyba trądzik a od wczoraj ma jeszcze wysypkę na całej klatce i brzuszku. Fakt że są mega upały ale trzymam ja tylko w samym body z krótkim rekawkiem, nic nadzwyczajnego nie jadlam
-
Klaudia to już rozumiemy czemu nic nie piszesz :p gratulacje
i powodzenia w remontowaniu
Kurcze dziewczyny czy to możliwe że przy kp miesiączka wraca 7 tyg po porodzie ? Dzisiaj brzuch mnie boli właśnie jak na okres nie pomyle go z niczym innym, bo przed ciążą miałam mega bolesne miesiączki 2-3 dni wyjęte z życiorysu dosłownie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 15:03
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Wspólczuję tych kolek. u mnie poki uspokoiło się i lepiej z brzuszkiem.
Mi gorąco i się strasznie pocę, czasami w nocy zimno, że się trzęsę z zimna, ogólnie jestem zmarzluchem, a w połogu większość mi gorąco.
U mnie pierwszy seks był z plamieniami. I ok. Zmian nie czuję.
Zastanawiam się czy sa tam jakies zmiany, dziewczyny, które sa po porodzie/porodach czujecie jakieś zmiany? Moja koleżanka mówiła mi, że czuje się tam sporo szersza. Ale to u niej na plus, bo mąż sporego rozmiaru zwierza i teraz bólu przynajmniej nie ma
Magda, super karuzela, ja tez mam całą plastikową. Jak znajdę nazwę podeśle link, mam ją po starszej córeczce. Jeszcze nie zawiesiłam, czekałam na te 6tygodni Dominiczki, kiedy już świadomie będzie się na tą zabawkę patrzyła. Oby starsza siostrzyczka nie była zazdrosna o tę karuzelke, w końcu to jej zabawka.
Zielonooka, może tak być, moja przyjaciólka dostała miesiączkę 2 miesiące po porodzie, zdziwiona była jak się obudziła w nocy i pościel we krwi.
Karmiła 7 miesięcy samą piersią i miała okres jak z zegarku, po drugiej ciązy to samo. Ja za to okres dostałam jakies 3 miesiące po rzuceniu kp, także każdy organizm inny.
Ja dostałam tez od gina tabsy, Limetic, jeszcze nie wzięłam, bezpieczne dla karmiących. Chyba trzeba je brać ciągiem, o stałej porze.
Klaudia, super, że się odezwałaśNie dziwię się, że się cieszysz z domku
Gratuluję
Zastanawiałam się ostatnio co u najstarszego maluszka z forum. Bardzo ładna waga maluszka, pewnie Cię to bardzo cieszy.
Nudno nie jest z dwójeczką, prawda
Jak starszy synek traktuje maluszka?
Ciekawa tez jestem jak sobie radzi Scarlette ze swoją dwójką
Klarunia, co u Ciebie i córuni?
Eunice, rozbawiłaś mnie tą zakonną z księzulemWyobrażam sobie Twoją minę.
Nie powiem również nie lubię takich suprise wizyt, gdzie jeszcze cyc na wierzchu. Chociaż jakiś prezencik zostawili?
Pytam, bo moja przyjaciólka ma teściową, która ma brata księdza. Może chytre, ale zawsze coś od niego dostaje podczas wizyt, teściowa specjalnie go regularnie przywozi
Również nie wyobrażam sobie dorabiania czy pracy w domu z dwójką dzieci. Moim zdaniem się nie da, nierealne.
Ja z Yt uczyłam się wielu rzeczy przy I córeczce, np. odbijania czy pierwszej kąpieli...z Pawłem Zawitkowskim. Inne filmiki też się przydawały.
Pytałyście kiedyś o ciuchy do kp, po co kupować takie specjalne. Ja z BP zamówiłam sobie dwie sukienki i super się sprawdzają, przy czym cena nie jest zła :
https://www.bonprix.pl/style/sukienka-shirtowa-z-nadrukiem-773248559/?catalogueNumber=922256&type=image&return=ref
Magda33, klauuudia lubią tę wiadomość
-
Agnella właśnie miałam się ciebie pytać odnośnie Bonprix, bo widzę, że często zamawiasz
jak wygląda rozmiarowka ubrań ? Zamawiasz taki rozmiar jak z innych sklepów/firm? Zamówiłam raz biustonosze w rozmiarze, który noszę i były za duże, dlatego zastanawiam się jak jest z ubraniami
-
Joaszo wrote:cześć
dziś wyskrobałam do Was posta na telefonie i się nie dodał, no tak się wściekłam.
Teraz dopadłam się do kompa to spróbuję go odtworzyć...
Co do logopedy, to trafiłam na świetną babkę. Stwierdziła że wędzidełko jest ok, pokazała jak stymulować dziecko żeby lepiej ssało i też polecała z własnego doświadczenia smoczek lovi z wypustakmi. Dziewczyny czy ten dynamiczny z wypustakami to ten? Jakich z lovi używacie i się sparwdziły? to juz będzie 3 smoczek jaki kupimy więc nie chciałabym ich kolekcjonować.
https://zapodaj.net/0affeb6269b3f.jpg.html
My stosujemy te smoczki z lovi właśnie i nadal szczęśliwie karmię piersiąDo butelki też mamy ten dynamiczny z lovi.
A podzielisz się, jakie rady dostałaś do stymulowania ssania?
-
zielonooka7 wrote:Agnella właśnie miałam się ciebie pytać odnośnie Bonprix, bo widzę, że często zamawiasz
jak wygląda rozmiarowka ubrań ? Zamawiasz taki rozmiar jak z innych sklepów/firm? Zamówiłam raz biustonosze w rozmiarze, który noszę i były za duże, dlatego zastanawiam się jak jest z ubraniami
Ja raz zamówiłam z BP rozmiar, który mam standardowo w sieciówkach i utonęłam w sukience... mimo że patrzyłam na tabelę rozmiarów i wydawało się, że będzie ok.
Od tamtej pory mam mega niechęć do tej firmy, jeszcze spamowali mi skrzynkę pocztową ciągle wysyłając katalogi, reklamy, listy ;/ -
Ubrania w BP sa a ogol zawyżone. Noszę 36\38 i na ogół taki zamawiam. Link z tymi sukienkami - trzeba brać mniejsze o rozmiar. Zamówiłam 32/34, a noszę 36/38. Przy danym ciuchu sa dane opinie i sugestie klientów i tym się kieruję.
U mnie szczepienia przełożone. Mamy dalej zoltaczke i jest duży odczyn po szczepieniami na gruźlicę. Byla dzis położna i tak uzgodnily z pediatra przez telefon.
Rota jest tylko w 6 tyg podawany? Szkoda byłoby akurat tej szczepionki.
I położna każe mi przejść przez 3 dni na mm albo dolewać swoje mleko i pogotować do bąbelkow. Albo przejdę od jutra na mm albo zrobię po swojemu i dalej będę karmiła przez tydzień jeszcze. Chyba aż tak groźna ta zoltaczja nie jest? Nie mm ochoty na podlewanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 18:21
Axana lubi tę wiadomość
-
Angela bardzo wysoka macie zoltaczke może mała ma jakąś bakterie np w moczu ? Ja słyszałam że pierwsza dawka musi być podana do 12 tygodnia .
Limetic bierzesz codziennie po jednej tabletce bez przerwy ? Bo mam te same a zapomniał jak je brać wiem że bez ŻAdnej przerwy, -
Agnella wrote:Ubrania w BP sa a ogol zawyżone. Noszę 36\38 i na ogół taki zamawiam. Link z tymi sukienkami - trzeba brać mniejsze o rozmiar. Zamówiłam 32/34, a noszę 36/38. Przy danym ciuchu sa dane opinie i sugestie klientów i tym się kieruję.
U mnie szczepienia przełożone. Mamy dalej zoltaczke i jest duży odczyn po szczepieniami na gruźlicę. Byla dzis położna i tak uzgodnily z pediatra przez telefon.
Rota jest tylko w 6 tyg podawany? Szkoda byłoby akurat tej szczepionki.
I położna każe mi przejść przez 3 dni na mm albo dolewać swoje mleko i pogotować do bąbelkow. Albo przejdę od jutra na mm albo zrobię po swojemu i dalej będę karmiła przez tydzień jeszcze. Chyba aż tak groźna ta zoltaczja nie jest? Nie mm ochoty na podlewanie.
1 dawka rota musi być podana do 12tygodnia, potem przepada. Z żółtaczką jest tak, ze moze sie. Itrzymywac nawet do 3mca zycia przy kp i nie jest to nic groznego. Mi o tym mowila pediatra, powiedziala tez ze koedys zalecano zmiane na mm ale teraz sie tego nie robi i trzeba po prostu dalej karmic jak zawsze, do 3mcy przejdziechyba ze dziecko zażółknie bardziej niz zawsze to trzeba i terweniowac w innym przypadku nie
-
Tak rota pierwszą dawkę podaje sie do 12 tygodnia. Druga dawka po 4 tygodziach.
Co do tych sukienek co pokazałaś Agnella, ja tylko takie na ramiączkach noszę. Głównie ze względu na szybki i łatwy dostęp do piersi.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓