WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt26 wrote:
    Jestem :)
    Wczoraj doktor widziała tylko pęcherzyk. Mówi ze endometrium jest ładne i duże . Wizyta za 2 tyg. To normalne,że nie widać jeszcze zarodka ? Termin na 23-25 czerwiec
    a który to u ciebie tydzień kejt26?

w4sq9n733eq67vqu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    a który to u ciebie tydzień kejt26?

Po dacie porodu,wychodzi,że początek 6 tyg,to może jeszcze nie być widać.
    Zależy jeszcze na jakim sprzęcie.

• Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Dlaczego,jakbyś karmiła? ;)
    Mnie ostatnio mdłości znacznie bardziej męczą wieczorami i w nocy,
    przez co budzę się często.
    Rano,kiedy wstaję z moimi chłopakami (mężem i synem),
    jestem tak słaba,że kanapki robię im na siedząco ;)

Bo pobudka średnio co dwie godziny;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Bo pobudka średnio co dwie godziny;-)

Aha...ok ;)
    Ależ ja domyślna jestem...brawo ja! :))

• welonka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam nowe mamusie :)

Dzisiaj poczułam tylko zapach parzonej kawy i odrazu wylądowałam w łazience :(

Widzę ze duzo nas wizytuje 31.10;)

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Aha...ok ;)
    Ależ ja domyślna jestem...brawo ja! :))
    Wcześnie jeszcze ;-)

Ja wizyte mam w pt..i tyko sama przed sobą udaje, że się nie stresuję :-P wczoraj i dziś rano po wstaniu z łóżka, bóle brzucha..więc coś się dzieje, maleństwo pewnie rośnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 08:36

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1 kg na minusie. Z młodym w 1 trymestrze schudłam jakieś 5 kg, myśle ze teraz raczej waga mi się zatrzyma na tym poziomie.

Ruth widzę ze mamy ze sobą coś wspólnego :-) mój pierworodny to Filip :-) jeśli teraz będzie dziewczynka mąż chce Lenke, ja typuje na chlopca. I zamiłowanie do sportu, uwielbiam biegać. Mam na swoim koncie kilka półmaratonow, maratony nawet mi nie chodzą po głowie bo lubię biegać do pewnego dystansu :-)

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wizytuje ktoś dzisiaj?
    Ja mam wizytę jutro ż samego rana i się nie mogę doczekać pewnie będzie już serduszko jak wszystko jest dobrze :)
    Póki co szykujemy się ż małym i idziemy na zabawy dla dzieci tzw raczkujaca grupa :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja mam 1 kg na minusie. Z młodym w 1 trymestrze schudłam jakieś 5 kg, myśle ze teraz raczej waga mi się zatrzyma na tym poziomie.

Ruth widzę ze mamy ze sobą coś wspólnego :-) mój pierworodny to Filip :-) jeśli teraz będzie dziewczynka mąż chce Lenke, ja typuje na chlopca. I zamiłowanie do sportu, uwielbiam biegać. Mam na swoim koncie kilka półmaratonow, maratony nawet mi nie chodzą po głowie bo lubię biegać do pewnego dystansu :-)

Anitka moja bratnia duszo :-D :-) Lenki sa fajne, aczkolwiek charakterne, tak mi mówiono..nie dawaj Lena, bo nie nadązysz..śmiałam się, a to była szczera prawda, mam żywe złoto ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:09

Anitka201 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę 30.10 ijuż odoliczam dni;) fajnie, że tyle wizyt mamy wtedy na forum, będziemy mogły się wspierać, już czuję ten stres! :)
    ja dziś też od 5 bez snu, bez mdłości za tp z bólem głowy!

zukowladna lubi tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • rainbow Znajoma

Wysłany: 24 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt26 wrote:
    Kochana a ci dokładnie bierzesz tzn jakiej firmy ? Bo ja tylko folian solgara
    Byłaś już u llekarza?

Może zacznę od początku.. Po pierwszej ciąży zrobiły mi się kamienie w woreczku żółciowym więc miałam operacje i woreczek z kamieniami usunęli. Po operacji miałam problemy z brzuchem, po jedzeniu częste bóle brzucha i biegunki. Lekarz twierdził na początku, że po to jest ta operacja żebym mogła wszystko jeść a później stwierdził że tak najwidoczniej mój organizm zareagował na usunięcie pęcherzyka żółciowego i nic z tym nie zrobię. Męczyłam się dwa lata i w końcu trafiłam do kobiety która robi m.in. badanie żywej kropli krwi i biorezonans. Na początku byłam średnio do tego nastawiona ale stwierdziłam, że przecież nic nie tracę.. Ona mi powiedziała, że mam przerost bakterii w jelicie grubym, cieknące jelita, nietolerancję glutenu, laktozy, kazeiny czyli ogólnie mleko. Przepisała suplementację i dieta.. Już po miesiącu czułam się o wiele lepiej. Na wakacjach odpuściłam z dietą i czułam różnicę. Po glutenie zaraz mam wzdęty brzuch. Co jakiś czas jeździmy do niej z mężem. U męża jest wszystko ok tyle tylko że miał obciążoną wątrobę i prostatę metalami ciężkimi, więc dostał krople ziołowe żeby to oczyścić. Mówiliśmy że mamy w planach starania o dzicko i własnie kazała mi brać D3+K2, jod, selen, cynk, B complex. Ostatnio dzwoniłam to powiedziała, żebym cały czas to zażywała i muszę dietę stosować bo alergeny przejdą na dziecko. Więc stosuje się do tego bo mam do niej zaufanie. Jakby u każdego coś wynajdywała to miałabym podejrzenia że po prostu kasę zdziera, ale mam znajomych u których nic nie znalazła. Powiedziała, że wszystko jest super. Wiem, że jeżdżą do niej też dziewczyny którym nie udaje się zajść w ciążę. Sąsiadka moich rodziców długo starała się o drugie dziecko, ta kobieta powiedziała jej że tyle bakterii to jeszcze u nikogo nie widziała. Oczyściła organizm, doprowadziła wszystko do porządku i dziewczyna jest w ciąży.

Jeśli chodzi o firmy to ja biorę krople D3+K2 dr Jacobs, B complex ForMeds, selen Swanson, jod Płyn Lugola (wodny roztwór), cynk Swanson.

U ginekologa jeszcze nie byłam, ale on w pierwszej ciąży kazał mi zażywać witaminy dla kobiet w ciąży. Brałam Pregna Plus i sprawdzałam skład to tam jest wszystko to co biorę plus omega-3.

8p3ovfxmjlw4ik6h.png
  • rainbow Znajoma

Wysłany: 24 października 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Hej dziewczyny..witam nowe;-)
    U mnie kolejna noc w plecy..niby śpię, ale za każdym razem jak sie chce obrócić na druga strone to sie budzę..cZuję sie, jakbym całą noc karmiła hihi ;-)

Mam dokładnie tak samo :) Jak tylko chce się przekręcić na drugą stronę to się budzę :)

8p3ovfxmjlw4ik6h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak typuje na chlopca :-) wtedy będzie Leon :-)
    Powiedz jak szybko po porodach wracałaś do sportu? Bo ja miałam problem, po porodzie z młodym dostałam spory krwotok i długo niie mogłam biegać.

• Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszej ciąży ok 6-7 tydzień rowerek stacjonarny, po pół godz-godz dziennie, po drugiej ciąży..dopadła mnie deprecha poporodowa i jakos po pół roku zaczęłam od pilatesu, bardziej żeby mózg czyjś zająć. Teraz mam zamiar zaraz po tym jak tylko lekarz da zielone światło;-) a przez całą ciąże obiecałam sobie 2x w tyg basen, zobaczymy jak wyjdzie :-)

Leon <3 piękne imię..Też bierzemy je pod uwagę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:32

Anitka201 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    ale ciężko nadrobić jedno popołudnie :)
    Mnie dziś o 15,45 czeka wizyta także trzymajcie kciuki :)
    Wczoraj moje emocje sięgały zenitu i płakałam na każdą pierdołę..
    a jak mój mąż wysłał mi przykładowe imiona to rozryczałam się jak dziecko...
    Mam nadzieje że jest wszystko ok i szaleją hormony.

AdaEva bardzo mi przykro że Ciebie tak potraktowali i masz rację tacy ludzie powinni zostać ukarani ! I nie poddawaj się następnym razem się uda.

I witam wszystkie nowe mamusie :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :-) Sama jestem w pracy, bo koleżanka chora jest, to tylko Was podczytuję-nie mam kiedy nawet napisać. Cały czas klienci przychodzą. Oby mi tu tylko czegoś nie przytargali, na szczęście na razie nikt nie kicha :-P

Ja mam dziś wizytę na 15.10 :-)

Miłego dnia Wam życzę :-)

Witam nowe mamusie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:29

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wizyte 30.10 :)
    Co do leków to biorę tylko kwas foliowy a po 12 tyg mam przejść na witaminy dla kobiet w ciąży.

joann lubi tę wiadomość

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Cześć dziewczyny wizytuje ktoś dzisiaj?
    Ja mam wizytę jutro ż samego rana i się nie mogę doczekać pewnie będzie już serduszko jak wszystko jest dobrze :)
    Póki co szykujemy się ż małym i idziemy na zabawy dla dzieci tzw raczkujaca grupa :)
    Hej :)
    Ja tez mam jutro wizytę tylko dopiero wieczorem bo na 18.45 i też udaje, że sie nie stresuje ;)

Ruth, klauuudia lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka jak Ci wychodzi udawanie ? :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:34

Fufka30 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje we czwartek, mamy założyć kartę ciąży. Dziś byłam na badaniach, teraz już w pracy.
    Biorę summavit d mama czy jakoś tak.
    Trzymam kciuki za wizytujace!

Marti83 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ