X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt26 wrote:
    Jestem :)
    Wczoraj doktor widziała tylko pęcherzyk. Mówi ze endometrium jest ładne i duże . Wizyta za 2 tyg. To normalne,że nie widać jeszcze zarodka ? Termin na 23-25 czerwiec
    a który to u ciebie tydzień kejt26?

w4sq9n733eq67vqu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    a który to u ciebie tydzień kejt26?

Po dacie porodu,wychodzi,że początek 6 tyg,to może jeszcze nie być widać.
    Zależy jeszcze na jakim sprzęcie.

• Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Dlaczego,jakbyś karmiła? ;)
    Mnie ostatnio mdłości znacznie bardziej męczą wieczorami i w nocy,
    przez co budzę się często.
    Rano,kiedy wstaję z moimi chłopakami (mężem i synem),
    jestem tak słaba,że kanapki robię im na siedząco ;)

Bo pobudka średnio co dwie godziny;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Bo pobudka średnio co dwie godziny;-)

Aha...ok ;)
    Ależ ja domyślna jestem...brawo ja! :))

• welonka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam nowe mamusie :)

Dzisiaj poczułam tylko zapach parzonej kawy i odrazu wylądowałam w łazience :(

Widzę ze duzo nas wizytuje 31.10;)

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Aha...ok ;)
    Ależ ja domyślna jestem...brawo ja! :))
    Wcześnie jeszcze ;-)

Ja wizyte mam w pt..i tyko sama przed sobą udaje, że się nie stresuję :-P wczoraj i dziś rano po wstaniu z łóżka, bóle brzucha..więc coś się dzieje, maleństwo pewnie rośnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 08:36

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1 kg na minusie. Z młodym w 1 trymestrze schudłam jakieś 5 kg, myśle ze teraz raczej waga mi się zatrzyma na tym poziomie.

Ruth widzę ze mamy ze sobą coś wspólnego :-) mój pierworodny to Filip :-) jeśli teraz będzie dziewczynka mąż chce Lenke, ja typuje na chlopca. I zamiłowanie do sportu, uwielbiam biegać. Mam na swoim koncie kilka półmaratonow, maratony nawet mi nie chodzą po głowie bo lubię biegać do pewnego dystansu :-)

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wizytuje ktoś dzisiaj?
    Ja mam wizytę jutro ż samego rana i się nie mogę doczekać pewnie będzie już serduszko jak wszystko jest dobrze :)
    Póki co szykujemy się ż małym i idziemy na zabawy dla dzieci tzw raczkujaca grupa :)

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja mam 1 kg na minusie. Z młodym w 1 trymestrze schudłam jakieś 5 kg, myśle ze teraz raczej waga mi się zatrzyma na tym poziomie.

Ruth widzę ze mamy ze sobą coś wspólnego :-) mój pierworodny to Filip :-) jeśli teraz będzie dziewczynka mąż chce Lenke, ja typuje na chlopca. I zamiłowanie do sportu, uwielbiam biegać. Mam na swoim koncie kilka półmaratonow, maratony nawet mi nie chodzą po głowie bo lubię biegać do pewnego dystansu :-)

Anitka moja bratnia duszo :-D :-) Lenki sa fajne, aczkolwiek charakterne, tak mi mówiono..nie dawaj Lena, bo nie nadązysz..śmiałam się, a to była szczera prawda, mam żywe złoto ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:09

Anitka201 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę 30.10 ijuż odoliczam dni;) fajnie, że tyle wizyt mamy wtedy na forum, będziemy mogły się wspierać, już czuję ten stres! :)
    ja dziś też od 5 bez snu, bez mdłości za tp z bólem głowy!

zukowladna lubi tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • rainbow Znajoma

Wysłany: 24 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt26 wrote:
    Kochana a ci dokładnie bierzesz tzn jakiej firmy ? Bo ja tylko folian solgara
    Byłaś już u llekarza?

Może zacznę od początku.. Po pierwszej ciąży zrobiły mi się kamienie w woreczku żółciowym więc miałam operacje i woreczek z kamieniami usunęli. Po operacji miałam problemy z brzuchem, po jedzeniu częste bóle brzucha i biegunki. Lekarz twierdził na początku, że po to jest ta operacja żebym mogła wszystko jeść a później stwierdził że tak najwidoczniej mój organizm zareagował na usunięcie pęcherzyka żółciowego i nic z tym nie zrobię. Męczyłam się dwa lata i w końcu trafiłam do kobiety która robi m.in. badanie żywej kropli krwi i biorezonans. Na początku byłam średnio do tego nastawiona ale stwierdziłam, że przecież nic nie tracę.. Ona mi powiedziała, że mam przerost bakterii w jelicie grubym, cieknące jelita, nietolerancję glutenu, laktozy, kazeiny czyli ogólnie mleko. Przepisała suplementację i dieta.. Już po miesiącu czułam się o wiele lepiej. Na wakacjach odpuściłam z dietą i czułam różnicę. Po glutenie zaraz mam wzdęty brzuch. Co jakiś czas jeździmy do niej z mężem. U męża jest wszystko ok tyle tylko że miał obciążoną wątrobę i prostatę metalami ciężkimi, więc dostał krople ziołowe żeby to oczyścić. Mówiliśmy że mamy w planach starania o dzicko i własnie kazała mi brać D3+K2, jod, selen, cynk, B complex. Ostatnio dzwoniłam to powiedziała, żebym cały czas to zażywała i muszę dietę stosować bo alergeny przejdą na dziecko. Więc stosuje się do tego bo mam do niej zaufanie. Jakby u każdego coś wynajdywała to miałabym podejrzenia że po prostu kasę zdziera, ale mam znajomych u których nic nie znalazła. Powiedziała, że wszystko jest super. Wiem, że jeżdżą do niej też dziewczyny którym nie udaje się zajść w ciążę. Sąsiadka moich rodziców długo starała się o drugie dziecko, ta kobieta powiedziała jej że tyle bakterii to jeszcze u nikogo nie widziała. Oczyściła organizm, doprowadziła wszystko do porządku i dziewczyna jest w ciąży.

Jeśli chodzi o firmy to ja biorę krople D3+K2 dr Jacobs, B complex ForMeds, selen Swanson, jod Płyn Lugola (wodny roztwór), cynk Swanson.

U ginekologa jeszcze nie byłam, ale on w pierwszej ciąży kazał mi zażywać witaminy dla kobiet w ciąży. Brałam Pregna Plus i sprawdzałam skład to tam jest wszystko to co biorę plus omega-3.

8p3ovfxmjlw4ik6h.png
  • rainbow Znajoma

Wysłany: 24 października 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Hej dziewczyny..witam nowe;-)
    U mnie kolejna noc w plecy..niby śpię, ale za każdym razem jak sie chce obrócić na druga strone to sie budzę..cZuję sie, jakbym całą noc karmiła hihi ;-)

Mam dokładnie tak samo :) Jak tylko chce się przekręcić na drugą stronę to się budzę :)

8p3ovfxmjlw4ik6h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak typuje na chlopca :-) wtedy będzie Leon :-)
    Powiedz jak szybko po porodach wracałaś do sportu? Bo ja miałam problem, po porodzie z młodym dostałam spory krwotok i długo niie mogłam biegać.

• Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszej ciąży ok 6-7 tydzień rowerek stacjonarny, po pół godz-godz dziennie, po drugiej ciąży..dopadła mnie deprecha poporodowa i jakos po pół roku zaczęłam od pilatesu, bardziej żeby mózg czyjś zająć. Teraz mam zamiar zaraz po tym jak tylko lekarz da zielone światło;-) a przez całą ciąże obiecałam sobie 2x w tyg basen, zobaczymy jak wyjdzie :-)

Leon <3 piękne imię..Też bierzemy je pod uwagę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:32

Anitka201 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    ale ciężko nadrobić jedno popołudnie :)
    Mnie dziś o 15,45 czeka wizyta także trzymajcie kciuki :)
    Wczoraj moje emocje sięgały zenitu i płakałam na każdą pierdołę..
    a jak mój mąż wysłał mi przykładowe imiona to rozryczałam się jak dziecko...
    Mam nadzieje że jest wszystko ok i szaleją hormony.

AdaEva bardzo mi przykro że Ciebie tak potraktowali i masz rację tacy ludzie powinni zostać ukarani ! I nie poddawaj się następnym razem się uda.

I witam wszystkie nowe mamusie :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :-) Sama jestem w pracy, bo koleżanka chora jest, to tylko Was podczytuję-nie mam kiedy nawet napisać. Cały czas klienci przychodzą. Oby mi tu tylko czegoś nie przytargali, na szczęście na razie nikt nie kicha :-P

Ja mam dziś wizytę na 15.10 :-)

Miłego dnia Wam życzę :-)

Witam nowe mamusie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:29

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wizyte 30.10 :)
    Co do leków to biorę tylko kwas foliowy a po 12 tyg mam przejść na witaminy dla kobiet w ciąży.

joann lubi tę wiadomość

src="https://pomagam.pl/a3r9fk/widget/large/"></iframe>
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Cześć dziewczyny wizytuje ktoś dzisiaj?
    Ja mam wizytę jutro ż samego rana i się nie mogę doczekać pewnie będzie już serduszko jak wszystko jest dobrze :)
    Póki co szykujemy się ż małym i idziemy na zabawy dla dzieci tzw raczkujaca grupa :)
    Hej :)
    Ja tez mam jutro wizytę tylko dopiero wieczorem bo na 18.45 i też udaje, że sie nie stresuje ;)

Ruth, klauuudia lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka jak Ci wychodzi udawanie ? :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:34

Fufka30 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje we czwartek, mamy założyć kartę ciąży. Dziś byłam na badaniach, teraz już w pracy.
    Biorę summavit d mama czy jakoś tak.
    Trzymam kciuki za wizytujace!

Marti83 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ