CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Emisia35 wrote:Dlaczego,jakbyś karmiła?
Mnie ostatnio mdłości znacznie bardziej męczą wieczorami i w nocy,
przez co budzę się często.
Rano,kiedy wstaję z moimi chłopakami (mężem i synem),
jestem tak słaba,że kanapki robię im na siedząco
Bo pobudka średnio co dwie godziny;-) -
nick nieaktualny
-
Emisia35 wrote:Aha...ok
Ależ ja domyślna jestem...brawo ja!)
Ja wizyte mam w pt..i tyko sama przed sobą udaje, że się nie stresujęwczoraj i dziś rano po wstaniu z łóżka, bóle brzucha..więc coś się dzieje, maleństwo pewnie rośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 08:36
-
Ja mam 1 kg na minusie. Z młodym w 1 trymestrze schudłam jakieś 5 kg, myśle ze teraz raczej waga mi się zatrzyma na tym poziomie.
Ruth widzę ze mamy ze sobą coś wspólnegomój pierworodny to Filip
jeśli teraz będzie dziewczynka mąż chce Lenke, ja typuje na chlopca. I zamiłowanie do sportu, uwielbiam biegać. Mam na swoim koncie kilka półmaratonow, maratony nawet mi nie chodzą po głowie bo lubię biegać do pewnego dystansu
-
Anitka201 wrote:Ja mam 1 kg na minusie. Z młodym w 1 trymestrze schudłam jakieś 5 kg, myśle ze teraz raczej waga mi się zatrzyma na tym poziomie.
Ruth widzę ze mamy ze sobą coś wspólnegomój pierworodny to Filip
jeśli teraz będzie dziewczynka mąż chce Lenke, ja typuje na chlopca. I zamiłowanie do sportu, uwielbiam biegać. Mam na swoim koncie kilka półmaratonow, maratony nawet mi nie chodzą po głowie bo lubię biegać do pewnego dystansu
Anitka moja bratnia duszoLenki sa fajne, aczkolwiek charakterne, tak mi mówiono..nie dawaj Lena, bo nie nadązysz..śmiałam się, a to była szczera prawda, mam żywe złoto
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:09
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
kejt26 wrote:Kochana a ci dokładnie bierzesz tzn jakiej firmy ? Bo ja tylko folian solgara
Byłaś już u llekarza?
Może zacznę od początku.. Po pierwszej ciąży zrobiły mi się kamienie w woreczku żółciowym więc miałam operacje i woreczek z kamieniami usunęli. Po operacji miałam problemy z brzuchem, po jedzeniu częste bóle brzucha i biegunki. Lekarz twierdził na początku, że po to jest ta operacja żebym mogła wszystko jeść a później stwierdził że tak najwidoczniej mój organizm zareagował na usunięcie pęcherzyka żółciowego i nic z tym nie zrobię. Męczyłam się dwa lata i w końcu trafiłam do kobiety która robi m.in. badanie żywej kropli krwi i biorezonans. Na początku byłam średnio do tego nastawiona ale stwierdziłam, że przecież nic nie tracę.. Ona mi powiedziała, że mam przerost bakterii w jelicie grubym, cieknące jelita, nietolerancję glutenu, laktozy, kazeiny czyli ogólnie mleko. Przepisała suplementację i dieta.. Już po miesiącu czułam się o wiele lepiej. Na wakacjach odpuściłam z dietą i czułam różnicę. Po glutenie zaraz mam wzdęty brzuch. Co jakiś czas jeździmy do niej z mężem. U męża jest wszystko ok tyle tylko że miał obciążoną wątrobę i prostatę metalami ciężkimi, więc dostał krople ziołowe żeby to oczyścić. Mówiliśmy że mamy w planach starania o dzicko i własnie kazała mi brać D3+K2, jod, selen, cynk, B complex. Ostatnio dzwoniłam to powiedziała, żebym cały czas to zażywała i muszę dietę stosować bo alergeny przejdą na dziecko. Więc stosuje się do tego bo mam do niej zaufanie. Jakby u każdego coś wynajdywała to miałabym podejrzenia że po prostu kasę zdziera, ale mam znajomych u których nic nie znalazła. Powiedziała, że wszystko jest super. Wiem, że jeżdżą do niej też dziewczyny którym nie udaje się zajść w ciążę. Sąsiadka moich rodziców długo starała się o drugie dziecko, ta kobieta powiedziała jej że tyle bakterii to jeszcze u nikogo nie widziała. Oczyściła organizm, doprowadziła wszystko do porządku i dziewczyna jest w ciąży.
Jeśli chodzi o firmy to ja biorę krople D3+K2 dr Jacobs, B complex ForMeds, selen Swanson, jod Płyn Lugola (wodny roztwór), cynk Swanson.
U ginekologa jeszcze nie byłam, ale on w pierwszej ciąży kazał mi zażywać witaminy dla kobiet w ciąży. Brałam Pregna Plus i sprawdzałam skład to tam jest wszystko to co biorę plus omega-3. -
Ruth wrote:Hej dziewczyny..witam nowe;-)
U mnie kolejna noc w plecy..niby śpię, ale za każdym razem jak sie chce obrócić na druga strone to sie budzę..cZuję sie, jakbym całą noc karmiła hihi
Mam dokładnie tak samoJak tylko chce się przekręcić na drugą stronę to się budzę
-
Po pierwszej ciąży ok 6-7 tydzień rowerek stacjonarny, po pół godz-godz dziennie, po drugiej ciąży..dopadła mnie deprecha poporodowa i jakos po pół roku zaczęłam od pilatesu, bardziej żeby mózg czyjś zająć. Teraz mam zamiar zaraz po tym jak tylko lekarz da zielone światło;-) a przez całą ciąże obiecałam sobie 2x w tyg basen, zobaczymy jak wyjdzie
Leonpiękne imię..Też bierzemy je pod uwagę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:32
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki
ale ciężko nadrobić jedno popołudnie
Mnie dziś o 15,45 czeka wizyta także trzymajcie kciuki
Wczoraj moje emocje sięgały zenitu i płakałam na każdą pierdołę..
a jak mój mąż wysłał mi przykładowe imiona to rozryczałam się jak dziecko...
Mam nadzieje że jest wszystko ok i szaleją hormony.
AdaEva bardzo mi przykro że Ciebie tak potraktowali i masz rację tacy ludzie powinni zostać ukarani ! I nie poddawaj się następnym razem się uda.
I witam wszystkie nowe mamusie
-
Cześć Dziewczynki
Sama jestem w pracy, bo koleżanka chora jest, to tylko Was podczytuję-nie mam kiedy nawet napisać. Cały czas klienci przychodzą. Oby mi tu tylko czegoś nie przytargali, na szczęście na razie nikt nie kicha
Ja mam dziś wizytę na 15.10
Miłego dnia Wam życzę
Witam nowe mamusieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:29
-
klauuudia wrote:Cześć dziewczyny wizytuje ktoś dzisiaj?
Ja mam wizytę jutro ż samego rana i się nie mogę doczekać pewnie będzie już serduszko jak wszystko jest dobrze
Póki co szykujemy się ż małym i idziemy na zabawy dla dzieci tzw raczkujaca grupa
Ja tez mam jutro wizytę tylko dopiero wieczorem bo na 18.45 i też udaje, że sie nie stresujeRuth, klauuudia lubią tę wiadomość