X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z mdłościami różnie. Raz mega, raz wcale. Innych objawów brak, ale akurat mnie to cieszy:) na wadze wczoraj 0,5 kg na plusie, ale czuje się jakby było więcej..
    Wczoraj powiedzieliśmy rodzicom o ciąży. Ucieszyli się:)
    No i umówiłam wizytę na 31.10. Czekam z niecierpliwością, ale tydzień szybko zleci.

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamusie czerwcowych aniołków :)
    Dziś potwierdziłam swój ubiegłotygodniowy test ciążowy płytkowy testem beta i mam wynik 5483,75 mIU/ml. Ze wstępnych obliczeń planowany poród to koniec czerwca :) Mam nadzieję, że tym razem wszystko pójdzie dobrze, bo mam za sobą jedno poronienie.
    Mdłości nie mam, za pierwszym razem też nie miałam. Czuję podobnie jak kiedyś większy nacisk na pęcherz i czasem delikatne bóle podbrzusza. Zobaczymy co czas dalej przyniesie. Na razie jestem dobrej myśli :)

pełnanadziei:}, Arga, Madzik84, JustyśkaG lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Witam przyszłe mamusie czerwcowych aniołków :)
    Dziś potwierdziłam swój ubiegłotygodniowy test ciążowy płytkowy testem beta i mam wynik 5483,75 mIU/ml. Ze wstępnych obliczeń planowany poród to koniec czerwca :) Mam nadzieję, że tym razem wszystko pójdzie dobrze, bo mam za sobą jedno poronienie.
    Mdłości nie mam, za pierwszym razem też nie miałam. Czuję podobnie jak kiedyś większy nacisk na pęcherz i czasem delikatne bóle podbrzusza. Zobaczymy co czas dalej przyniesie. Na razie jestem dobrej myśli :)

Witam ;)
    Kokkosanka widzę ze razem będziemy niecierpliwie czekać ;)) tez mam wizytę 31 ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • AdaEva Koleżanka

Wysłany: 23 października 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro muszę iść do pracy. Dzia nawet nikt mnie nie badał jak przystało na kraj 3 świata. Bo po co?! W sumie
    Krwawiłam tylko troszkę w piątek przez 4h i koniec.
    Dzia uruchomiłam wszystkie kancelarie prawne w UK na świeżo opisałam
    Co mnie spotkało. Przeczytajcie same.

W sobotę stawiłam się w Oksfordzie w szpitalu z polecenia GP ( lekarz ogólny z Przychodni) z prawdopodobnym poronieniem. Wątpliwych kwalifikacji podobno lekarka wykonała usg na wątpliwej jakości sprzęcie oświadczając ze nic nie widzi, żadnej ciąży.
    Następnie w obecności mojego partnera poinformowała mnie w konkluzji ze jestem za gruba (!) zeby utrzymać ciąże a nadto moja tarczyca jest zaniedbana co nie polega na prawdzie. Obraz usg wykonany Przeze mnie prywatnie w Polsce w dn 13.10 br określiła
    Jako ciąża „ chora”. Specjalista w Polsce nie widział takiego problemu!
    W dniu dzisiejszym inny lekarz przekazał informacje ze poziom
    Hormonu ciążowego spada i napisała w liście, ze poronienie jest potwierdzone.
    Zazadalam potwierdzenia na piśmie wyników badań- otrzymałam ręcznie nabazgrolony świstek papieru oddarty z innej kartki.
    Zdruzgotana wróciłam do domu. Po godzinie odebrałam telefon od tej samej lekarki ze zapomniała mi powiedzieć żebym sobie za 2 tygodnie zrobiła kolejny test ciążowy bo mogli się pomylić. Rozmowa była na „ głośnomówiącym „ a jej świadkom był mój partner.
    Sposób przekazania informacji dla mnie był nieludzki wręcz sadystyczny.
    Bardzo się zdenerwowałam i szybko udałam się do GP. Ta zszokowana zadzwoniła do szpitala gdzie potwierdzili roZmowe ale dodala ze zadzwoniła o musialamodchacxyc na check liście ze mnie poinformowali o procedurze wykonania testu ciążowego ale w moim Przypadku to już nie
    Ma sensu.
    W związku powyższym skandaliczny telefon lekarki odbieram jako element przemocy psychicznej, znęcania się nade mną w momencie opłakiwania utraty mojego dZiecka.
    Proszę bardzo o informacje co można zrobić.
    Z poważaniem

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś po mojej drugiej wizycie u lekarza, zgodnie z wymiarami kruszka termin pokrywa się z tym kalendarzem ciąży czyli 1.06. :) Mieliśmy okazję pierwszy raz zobaczyć serduszko, mojego męża z butów wyrwało jak to zobaczył. Wyniki wszystkie ok, od jutra odpoczywam w domu czas na L4 ;) Ciąża 17 mm uderzeń serca na minutę: 164.
    Zgłosiłam się na badania prenatalne za 4 tyg.
    Poniżej gdyby ktoś chciał zerknąć na naszego kruszka:
    https://zapodaj.net/adde53d175f2e.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 23:07

pełnanadziei:}, Paula2702, JustyśkaG lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaEva wrote:
    Jutro muszę iść do pracy. Dzia nawet nikt mnie nie badał jak przystało na kraj 3 świata. Bo po co?! W sumie
    Krwawiłam tylko troszkę w piątek przez 4h i koniec.
    Dzia uruchomiłam wszystkie kancelarie prawne w UK na świeżo opisałam
    Co mnie spotkało. Przeczytajcie same.

W sobotę stawiłam się w Oksfordzie w szpitalu z polecenia GP ( lekarz ogólny z Przychodni) z prawdopodobnym poronieniem. Wątpliwych kwalifikacji podobno lekarka wykonała usg na wątpliwej jakości sprzęcie oświadczając ze nic nie widzi, żadnej ciąży.
    Następnie w obecności mojego partnera poinformowała mnie w konkluzji ze jestem za gruba (!) zeby utrzymać ciąże a nadto moja tarczyca jest zaniedbana co nie polega na prawdzie. Obraz usg wykonany Przeze mnie prywatnie w Polsce w dn 13.10 br określiła
    Jako ciąża „ chora”. Specjalista w Polsce nie widział takiego problemu!
    W dniu dzisiejszym inny lekarz przekazał informacje ze poziom
    Hormonu ciążowego spada i napisała w liście, ze poronienie jest potwierdzone.
    Zazadalam potwierdzenia na piśmie wyników badań- otrzymałam ręcznie nabazgrolony świstek papieru oddarty z innej kartki.
    Zdruzgotana wróciłam do domu. Po godzinie odebrałam telefon od tej samej lekarki ze zapomniała mi powiedzieć żebym sobie za 2 tygodnie zrobiła kolejny test ciążowy bo mogli się pomylić. Rozmowa była na „ głośnomówiącym „ a jej świadkom był mój partner.
    Sposób przekazania informacji dla mnie był nieludzki wręcz sadystyczny.
    Bardzo się zdenerwowałam i szybko udałam się do GP. Ta zszokowana zadzwoniła do szpitala gdzie potwierdzili roZmowe ale dodala ze zadzwoniła o musialamodchacxyc na check liście ze mnie poinformowali o procedurze wykonania testu ciążowego ale w moim Przypadku to już nie
    Ma sensu.
    W związku powyższym skandaliczny telefon lekarki odbieram jako element przemocy psychicznej, znęcania się nade mną w momencie opłakiwania utraty mojego dZiecka.
    Proszę bardzo o informacje co można zrobić.
    Z poważaniem
    AdaEva lekarzy, których spotkałaś tam na swojej drodze powinni odrazu oddać do zmiany specjalizacji albo najlepiej w ogóle niech zmienią zawód. Dla nich niestety jest to już znieczulica, ale nie powinni tego przelewać na Ciebie w żaden sposób. Bądź silna.

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Kruszek cudny :)
    Ada twój opis jest druzgocący, zostałaś potraktowana strasznie, nawet sobie nie wyobrażam, jak musiałaś się czuć... Bardzo dobrze, że planujesz coś z tym robić, życzę Ci dużo siły na tę walkę :*

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada rozumiem Cię doskonale I sie juz więcej nie wypowiadam na temat systemu w uk bo nie chce się denerwować. Bardzo mi przykro z powodu tego co się stało I jedyne co Ci mogę poradzić, kolejnym razem jak zajdziesz w ciążę od razu do Polski a najlepiej żebyś miała duphaston pod ręką. Zacząć brać I do pl do lekarza.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • AdaEva Koleżanka

Wysłany: 23 października 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie planuje kolejnej ciąży. Nie stać mnie ma to psychicznie.

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj sobie czas ;) narazie zrób porządek z tamtejsza służba zdrowia , a później zobaczysz pojawi się dzidzia i tak jak tu dziewczyny pisały odrazu jedz do pl ;)) jak tylko się uda

BettyCatriona, AdaEva lubią tę wiadomość

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️

Wysłany: 24 października 2017, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaEva wrote:
    Już nie planuje kolejnej ciąży. Nie stać mnie ma to psychicznie.
    Adus ja też byłam bardzo rozgoryczona. Płakałam i błagałam. Mówiłam im ze przecież da się jeszcze coś zrobić.
    Doskonale cię rozumiem. Jak mówi Mała Mi, daj sobie czas i jak tylko test ponownie pokaże 2 kreski bookuj bilet do Polski.

Mnie lekarz w Polsce zapytał czy ktokolwiek zbadał dlaczego poronilam. Oczywiście ze nie. Co ich to obchodzi. Patałachy. Sorki za słownictwo ale przeżyłam to co Ada na własnej skórze.

w4sq9n733eq67vqu.png

Wysłany: 24 października 2017, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie chyba smacznie spicie... mi spać się nie chce I mam mdłości, jak ostatnio to norma ze dokuczaja mi wieczorami i nocami.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez coś mam problem ze snem dziś heh ;D Noo ale za to w dzień śpac mi się chce ;p

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • AdaEva Koleżanka

Wysłany: 24 października 2017, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Daj sobie czas ;) narazie zrób porządek z tamtejsza służba zdrowia , a później zobaczysz pojawi się dzidzia i tak jak tu dziewczyny pisały odrazu jedz do pl ;)) jak tylko się uda

A co to da? Tak zrobiłam tym razem i nic. Jak masz poronic to
    Żaden lekarz nie pomoże. Czy w Pl czy tu. Dokładnie 2 lata temu w CSK w Katowicach miałam laparoskopię z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Pani doktor powiedziała czule do mnie po co ropaczasz,, przecież to tylko zlepek komórek. „Tam popstrz tam jest nieszczęście- kobieta umiera na raka”...
    Idę jyz stad. Macie się cieszyć ciążami a nie derewowac się rozgoryczona baba.

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)
    Wczoraj doktor widziała tylko pęcherzyk. Mówi ze endometrium jest ładne i duże . Wizyta za 2 tyg. To normalne,że nie widać jeszcze zarodka ? Termin na 23-25 czerwiec

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rainbow wrote:
    Vero w tym Elevit nie ma kwasów Omega-3?

Ja w sumie nie zażywam tych witamin typowo dla kobiet w ciąży tylko to co najważniejsze: B complex, D3+K2, jod, selen, cynk i właśnie zastanawiam się czy Omega-3 brać już teraz czy dopiero później..
    Kochana a ci dokładnie bierzesz tzn jakiej firmy ? Bo ja tylko folian solgara
    Byłaś już u llekarza?

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja biorę B complex doctors Best i D3 z K2MK7 jak na razie tylko. Słyszałam że najlepszy jest Optimal Prenatal, ale trzeba ściągać z USA, zastanawiam się nad nim.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny..witam nowe;-)
    U mnie kolejna noc w plecy..niby śpię, ale za każdym razem jak sie chce obrócić na druga strone to sie budzę..cZuję sie, jakbym całą noc karmiła hihi ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Hej dziewczyny..witam nowe;-)
    U mnie kolejna noc w plecy..niby śpię, ale za każdym razem jak sie chce obrócić na druga strone to sie budzę..cZuję sie, jakbym całą noc karmiła hihi ;-)

Dlaczego,jakbyś karmiła? ;)
    Mnie ostatnio mdłości znacznie bardziej męczą wieczorami i w nocy,
    przez co budzę się często.
    Rano,kiedy wstaję z moimi chłopakami (mężem i synem),
    jestem tak słaba,że kanapki robię im na siedząco ;)

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ