X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też już waga podskoczyla do góry? Jejku ja już mam 2 kg na plusie i się dzisiaj podlamalam troche. Jeszcze nie zdazylam zrzucić po pierwszej ciąży i wyglądam jak klusek :(

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że lepiej stopniowo odkładać. A co powiedzieli w szpitalu, że jak długo masz go stosować?

Klaudia, ja już mam 1 kg na plusie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 20:19

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    KochamSlonce niedobrze mi cały dzień i jestem strasznie zmęczona, kręci mi się w głowie.

współczuję... jeśli możesz to dużo leż, jakoś musisz przetrwać ten czas, takie uroki... Ja w ciąży z synem przy świątecznym wielkanocnym stole jadłam kanapki z pasztetem, bo na sam widok tych wszystkich majonezów i kiełbas mi było niedobrze :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Też mi się wydaje, że lepiej stopniowo odkładać. A co powiedzieli w szpitalu, że jak długo masz go stosować?

Klaudia, ja już mam 1 kg na plusie :-P

Nie mówili. Przepisywali na początku po 1 opakowaniu, ale pacjentki prosiły o 3. Wiec potem od razu chyba po 3 przepisywali, żeby żadna nie mówiła ze mało. Ale tamte dziewczyny miały typowo żywą krew lub plamily po kilka dni. A ta moja pani ginekolog pracowała 6 lat w tamtym szpitalu i mówi, że bez sensu te 3 opakowania.

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Kochana jak masz na NFZ to nie rob już prywatnie prawdopodobnie masz skierowanie do prywatnej kliniki która ma podpisane refundacje na NFZ przynajmniej ja tak miałam i pewnie dalej będę mieć :)

Nie,nie będę robić już prywatnie.
    Chodziło mi o to,że gdybym nie dostała skierowania to i tak bym je zrobiła :)

Fufka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Wydawało mi się, że badania prenatalne się poźniej robi, kolo 10tyg? jeśli się myle to tym bardziej wyprowadzcie mnie z błędu :)
    jednym z moich pierwszych objawów ciąży było dużo śluzu, wciąż to się utrzymuje, też tak macie?

Pierwsze badania prenatalne robi się między 10 a 14 tyg
    Jest to test PAPP-A i usg

BettyCatriona, joann lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Badania prenatalne robi się w wieku 30 lat?

Możesz zrobić w wieku 30 lat prywatnie.
    Na nfz przysługuje od 35 roku.
    Wtedy tylko skierowanie od gin
    Mój od razu mi dał,nawet o nie nie zapytałam
    Umówiłam się już na 21 listopada :)

• Ruth Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka Ty masz 30 lat i dostałaś skierowanie na prenatalne na nfz?

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulen ja biorę w takiej samej dawce co Ty duphaston od 4 tygodnia, nie słyszałam żeby duphaston mial negatywny wpływ na dziecko w takiej dawce moze zle wpływać na nasze samopoczucie . A zamiast duphastonu nie proponowała luteiny ? Moze skonsultuj z innym lekarzem

Klaudia ja mam juz prawie 3lg na plusie :( szwagier smieje sie ze jak dalej tak pójdzie to w futrynie nie zmieszczę sie:d

BettyCatriona lubi tę wiadomość

age.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulen wrote:
    Ja wiem na co jest Duphaston. Chodzi mi o to, że kazała mi lekarka odstawić, a ja się boje, bo to 9tc. Chce się dowiedzieć czy ktoś tak wczas tez odstawiał i czy z dnia na dzień czy stopniowo.

Ja w poprzedniej ciąży jak odstawialam luteine to gin sama stopniowo zmniejszala mi dawkę i zabronila odstawienia z dnia na dzień. Nie wiem czemu, może nagły spadek progesteronu mógłby wywołać poronienie? No i nie wiem jak to jest z duphastonem ale wydaje mi się, że to to samo. Wiec ja dla pewności albo bym to skonsultowala z innym lekarzem albo jeśli masz zapas to rezygnowalabym powoli. Przecież branie go nie zaszkodzi :-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kilogramow to mi 1 kg ubylo :) sama nie wiem jak, bo brzuch wzdety, wymiototwac nie wymiotuje i jesc tez jem w sumie normalnie, chyba ze mdlosci bardziej mecza to poskubie troche mniej jedzenia

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Fufka Ty masz 30 lat i dostałaś skierowanie na prenatalne na nfz?
    Mam 33 lata a na prenatalne dostałam skierowanie przez poronienie i poród przedwczesny juz po pierwszym poronieniu dostaje się na NFZ

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo nie widziałam ;-) to ja pewnie też mam szansę po martwej ciąży :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulen ja bym skonsultowała się z innym lekarzem. Moim zdaniem branie tego leku w niczym nie zaszkodzi, a drastyczne odstawienie może mieć różne skutki.

Co do wagi to ja boję się wejśc na wagę. Chyba poczekam na wizytę u gina, ale obawiam się, że mogę doznać szoku. Nie jem bardzo dużo, ale przez to ssanie w żołądku muszę jeść częściej, czasami nawet w nocy. Dodatkowo mam zachcianki typu hot dog z żabki - nigdy wcześniej mnie takie rzeczy nie ruszały. Ogólnie ta ciąża jak chodzi o smaki jest wyjątkowa. Mam ochotę na rzeczy, na które wcześniej bym w ogóle nie spojrzała. W obu poprzednich niczego takiego nie miałam.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha to może chłopiec ? ;)

Ha lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Wydawało mi się, że badania prenatalne się poźniej robi, kolo 10tyg? jeśli się myle to tym bardziej wyprowadzcie mnie z błędu :)

Z tego co mi wiadomo to w 13tc :) I ja tak jestem zapisana :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Ha to może chłopiec ? ;)

Na to po cichu liczę :)

klauuudia lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś myślałam że zejde ze świata przez stres. Zrobiłam wszystkie niezbędne badania z krwi i moczu. Sprawdzam wyniki online, wszystko pięknie-ładnie a tu nagle czytam toksoplazmoza IgG 26.7 czerwonym kolorem I strzałka w górę. Myślę o shit I co teraz. Przecież to niebezpieczne dla dzidzi. Dzwonie do lekarzy i mnie uspokajają-obydwoje mówią jest ok. Pytają o IgM -niereaktywne, czyli zero zagrożenia dla ciąży. Uffff...
    Ale oczywiście grzebie w necie I czytam.
    Jak mi dr powiedzieli ten wyniki oznacza ze miałam kontakt bądź przeszłam zakażenie. Ale IgM jest ok czyli nie jestem obecnie chora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 21:11

w4sq9n733eq67vqu.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży wyszła toksoplazmoze dodatnia . Tylko już w małych ilościach na całe szczęście. Zarazilam się wtedy po intensywnym namyśle w październiku a w lutym zaszlam w ciaze. Tak czy siak strasznie się balam no i co chwilę lekarz chciał sprawdzać czy ilość spada.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam Was wszystkie :-) nadrabialam Was przez godzinę ;-)

Ada, Kochana, tak strasznie mi przykro :-( jak doszłam do Twojego wpisu to aż serce mi zamarlo a łzy same poleciały. Do końca liczyłam, że będzie wszystko ok. Trzymaj się dzielnie. W końcu się uda, wierzę w to z całego serca :-*

Któraś z Was pisała o ucinajacych się postach - mi ucina jak wstawiam gotowe buźki zamiast tych "starych" emotek.

Ja tez należę do grona mamusiek oczekujących trzeciego maluszka i po cichu liczę, że tym razem będzie w końcu córeczka :-) nie ukrywam, że trochę mam obawy jak sobie poradzimy no ale przecież nie my pierwsi i nie ostatni będziemy mieć trojeczke ;-)

Sarra gratuluję przyrostu bety i tak jak dziewczyny pisały - przestań juz się martwić a zacznij cieszyć :-) wszystko będzie ok. Zmartwienie się niczego dobrego nie wnosi :-)

No i dziewczyny, które nie mają żadnych objawów - tez nie mam i wszystko jest ok :-) tylko się cieszyć :-) koleżanka do piątego miesiąca nie miała żadnych objawów i przypadkowo na wizycie kontrolnej u gin dowiedziała się ze jest w ciąży :-)

KochamSłońce lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ