WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Karmiłam 14 miesięcy. Po tym czasie młody sam się odstawił.

Szczęściara z ciebie. Moje dzieci same się nie odstawiają. Pierwsze karmiłam przez rok i 10msc - odstawianie trwało pół roku, drugie było bardziej uparte, zaczęłam odstawiać po drugich urodzinach, a całkowicie przestałam karmić kiedy miało 3lata i 2msc. Nie zamierzałam tak długo karmić, ale jak się po porodzie przyssały do piersi, to o kupnym mleku nie było mowy.

Wonderland, Anitka201, joann lubią tę wiadomość

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Dziewczyny,czy któraś z Was robiła może badania prenatalne?
    Tak ja robiłam :)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Hej,ja mam jeszcze
    WR
    HBS
    HCV
    Dopisuję, dzięki :)

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Tak ja robiłam :)

Ooo...super!
    I jak to wygląda?
    Ile czekałaś na wyniki?

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie ma diety matki karmiącej. Można jeść wszystko, bo pokarm nie tworzy się z treści jelitowej tylko z krwi, więc wzdęcia nie mają jak przejść do dziecka. Ja od początku jadłam wszystko. Podobnie jest z wodą - trzeba pić tyle, ile się potrzebuje, a rzeczywiście przy karmieniu, szczególnie na początku, bardzo mnie suszyło ;). Mity o nawet 5 (!) litrach wody dziennie można włożyć między bajki - niestety powtarzane tez przez położne w szpitalach (!).

Dziewczyny chcące kp - poczytajcie hafiję. Jest poromotorem karmienia piersią i pisze korzystając z opracowań naukowych :)

https://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html

https://www.hafija.pl/2015/08/czy-picie-dodatkowej-wody-zwieksza-laktacje.html

Anitka201, Madzik84, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Ooo...super!
    I jak to wygląda?
    Ile czekałaś na wyniki?
    Pappa jest do 2 tygodni ja miałam wyniki juz po tygodniu a wyniki z USG ma się od razu :)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Szczęściara z ciebie. Moje dzieci same się nie odstawiają. Pierwsze karmiłam przez rok i 10msc - odstawianie trwało pół roku, drugie było bardziej uparte, zaczęłam odstawiać po drugich urodzinach, a całkowicie przestałam karmić kiedy miało 3lata i 2msc. Nie zamierzałam tak długo karmić, ale jak się po porodzie przyssały do piersi, to o kupnym mleku nie było mowy.
    Zazdroszczę, chciałam dłużej karmić ale mała bestia po prostu pogardziła piersią z dnia na dzień :-(

Wonderland właśnie miałam napisać o blogu hafija :-)

Wonderland lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Pappa jest do 2 tygodni ja miałam wyniki juz po tygodniu a wyniki z USG ma się od razu :)

To szybko.
    Dostałam skierowanie od mojego gina,z racji wieku już na nfz,ale prywatnie też bym zrobiła.
    Dzięki! :)

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    To szybko.
    Dostałam skierowanie od mojego gina,z racji wieku już na nfz,ale prywatnie też bym zrobiła.
    Dzięki! :)
    Kochana jak masz na NFZ to nie rob już prywatnie prawdopodobnie masz skierowanie do prywatnej kliniki która ma podpisane refundacje na NFZ przynajmniej ja tak miałam i pewnie dalej będę mieć :)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydawało mi się, że badania prenatalne się poźniej robi, kolo 10tyg? jeśli się myle to tym bardziej wyprowadzcie mnie z błędu :)
    jednym z moich pierwszych objawów ciąży było dużo śluzu, wciąż to się utrzymuje, też tak macie?

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 23 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje przez pierwsze 3 miesiące reagowały bardzo na to co zjadłam. Jak uważałam spały pięknie jak wypiłam kawe albo zjadłam coś smażonego to pół nocy z głowy. Może przypadek ale z trzecim też bęďę ostrożnie wprowadzać. Po 3 miesiącu mogłam wszystko więc to nie wiecznośc

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała kolki niezależnie od tego co jadłam. Czytam, ale nie mam siły pisać

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka aż tak Cię meczy...? biedactwo...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania prenatalne robi się w wieku 30 lat?

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mętlik w głowie. Leżałam w szpitalu tydzień i przepisali mi Duphaston 3x1. Wypisali mnie w środę a dzisiaj byłam u mojej Pani doktor. Mowie jej, że plamienia brązowe były od niedzieli od 16 przy podtarciu, w poniedziałek rano już tylko beżowe i na tym koniec. Powiedziała, że Duphaston przepisuje się iak są krwawienia z pochwy i ona nie widzi powodu, dla którego powinnam brać go, bo dzidziuś ma się dobrze, serduszko bije a wyniki badań są dobre. I zastanawiam się czy odstawiać czy nie :( mówiła, że jak się boje to mogę brać dalej, ale zastanawiam się czy dupek ma efekty uboczne jakieś jak jest nadmiar wtedy progesteronu w organizmie? Nie wiem czy można tez tak z dnia na dzień rzucić branie. Zaznaczę, że biorę dupka od 11 dni dopiero.

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSlonce niedobrze mi cały dzień i jestem strasznie zmęczona, kręci mi się w głowie.
    Paulen duphaston chyba pomaga regulować poziom progesteronu, poczytaj w ulotce

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    KochamSlonce niedobrze mi cały dzień i jestem strasznie zmęczona, kręci mi się w głowie.
    Paulen duphaston chyba pomaga regulować poziom progesteronu, poczytaj w ulotce

Ja wiem na co jest Duphaston. Chodzi mi o to, że kazała mi lekarka odstawić, a ja się boje, bo to 9tc. Chce się dowiedzieć czy ktoś tak wczas tez odstawiał i czy z dnia na dzień czy stopniowo.

3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Wizyta 2.11 o 14:30 . A Ty?

Koniec z betami. Idę leżeć:)
    Ja idę jutro ale tą wizytę miałam umówioną już dawno, miałam mieć cytologię ale teraz to będzie wizyta ciążowa :-P

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulen wrote:
    Ja wiem na co jest Duphaston. Chodzi mi o to, że kazała mi lekarka odstawić, a ja się boje, bo to 9tc. Chce się dowiedzieć czy ktoś tak wczas tez odstawiał i czy z dnia na dzień czy stopniowo.
    Ja w drugiej ciąży też miałam brązowe plamienia, nie czerwone, i mój gin też mi wtedy przepisał duphaston i brałam aż plamienia ustały i kazał odstawić.

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Ja w drugiej ciąży też miałam brązowe plamienia, nie czerwone, i mój gin też mi wtedy przepisał duphaston i brałam aż plamienia ustały i kazał odstawić.

U mnie od tygodnia czysto. Była to jednorazowa sytuacja. Zmniejszę dawkę na razie 2x1, potem 1c1. Stopniowo, a jak będzie się coś działo to skontaktuje się z lekarzem :)

3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ