CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka201 wrote:Karmiłam 14 miesięcy. Po tym czasie młody sam się odstawił.
Szczęściara z ciebie. Moje dzieci same się nie odstawiają. Pierwsze karmiłam przez rok i 10msc - odstawianie trwało pół roku, drugie było bardziej uparte, zaczęłam odstawiać po drugich urodzinach, a całkowicie przestałam karmić kiedy miało 3lata i 2msc. Nie zamierzałam tak długo karmić, ale jak się po porodzie przyssały do piersi, to o kupnym mleku nie było mowy.Wonderland, Anitka201, joann lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie, nie ma diety matki karmiącej. Można jeść wszystko, bo pokarm nie tworzy się z treści jelitowej tylko z krwi, więc wzdęcia nie mają jak przejść do dziecka. Ja od początku jadłam wszystko. Podobnie jest z wodą - trzeba pić tyle, ile się potrzebuje, a rzeczywiście przy karmieniu, szczególnie na początku, bardzo mnie suszyło
. Mity o nawet 5 (!) litrach wody dziennie można włożyć między bajki - niestety powtarzane tez przez położne w szpitalach (!).
Dziewczyny chcące kp - poczytajcie hafiję. Jest poromotorem karmienia piersią i pisze korzystając z opracowań naukowych
https://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html
https://www.hafija.pl/2015/08/czy-picie-dodatkowej-wody-zwieksza-laktacje.htmlAnitka201, Madzik84, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość
-
_nina_ wrote:Szczęściara z ciebie. Moje dzieci same się nie odstawiają. Pierwsze karmiłam przez rok i 10msc - odstawianie trwało pół roku, drugie było bardziej uparte, zaczęłam odstawiać po drugich urodzinach, a całkowicie przestałam karmić kiedy miało 3lata i 2msc. Nie zamierzałam tak długo karmić, ale jak się po porodzie przyssały do piersi, to o kupnym mleku nie było mowy.
Wonderland właśnie miałam napisać o blogu hafijaWonderland lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emisia35 wrote:To szybko.
Dostałam skierowanie od mojego gina,z racji wieku już na nfz,ale prywatnie też bym zrobiła.
Dzięki! -
A moje przez pierwsze 3 miesiące reagowały bardzo na to co zjadłam. Jak uważałam spały pięknie jak wypiłam kawe albo zjadłam coś smażonego to pół nocy z głowy. Może przypadek ale z trzecim też bęďę ostrożnie wprowadzać. Po 3 miesiącu mogłam wszystko więc to nie wiecznoścZ 2013
A 2015
-
Dziewczyny mam mętlik w głowie. Leżałam w szpitalu tydzień i przepisali mi Duphaston 3x1. Wypisali mnie w środę a dzisiaj byłam u mojej Pani doktor. Mowie jej, że plamienia brązowe były od niedzieli od 16 przy podtarciu, w poniedziałek rano już tylko beżowe i na tym koniec. Powiedziała, że Duphaston przepisuje się iak są krwawienia z pochwy i ona nie widzi powodu, dla którego powinnam brać go, bo dzidziuś ma się dobrze, serduszko bije a wyniki badań są dobre. I zastanawiam się czy odstawiać czy nie
mówiła, że jak się boje to mogę brać dalej, ale zastanawiam się czy dupek ma efekty uboczne jakieś jak jest nadmiar wtedy progesteronu w organizmie? Nie wiem czy można tez tak z dnia na dzień rzucić branie. Zaznaczę, że biorę dupka od 11 dni dopiero.
Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
-
witaminkab wrote:KochamSlonce niedobrze mi cały dzień i jestem strasznie zmęczona, kręci mi się w głowie.
Paulen duphaston chyba pomaga regulować poziom progesteronu, poczytaj w ulotce
Ja wiem na co jest Duphaston. Chodzi mi o to, że kazała mi lekarka odstawić, a ja się boje, bo to 9tc. Chce się dowiedzieć czy ktoś tak wczas tez odstawiał i czy z dnia na dzień czy stopniowo.Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
-
Sarrrra wrote:Wizyta 2.11 o 14:30 . A Ty?
Koniec z betami. Idę leżeć
-
paulen wrote:Ja wiem na co jest Duphaston. Chodzi mi o to, że kazała mi lekarka odstawić, a ja się boje, bo to 9tc. Chce się dowiedzieć czy ktoś tak wczas tez odstawiał i czy z dnia na dzień czy stopniowo.
-
Marti83 wrote:Ja w drugiej ciąży też miałam brązowe plamienia, nie czerwone, i mój gin też mi wtedy przepisał duphaston i brałam aż plamienia ustały i kazał odstawić.
U mnie od tygodnia czysto. Była to jednorazowa sytuacja. Zmniejszę dawkę na razie 2x1, potem 1c1. Stopniowo, a jak będzie się coś działo to skontaktuje się z lekarzemPierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski