X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Karmiłam 14 miesięcy. Po tym czasie młody sam się odstawił.

Szczęściara z ciebie. Moje dzieci same się nie odstawiają. Pierwsze karmiłam przez rok i 10msc - odstawianie trwało pół roku, drugie było bardziej uparte, zaczęłam odstawiać po drugich urodzinach, a całkowicie przestałam karmić kiedy miało 3lata i 2msc. Nie zamierzałam tak długo karmić, ale jak się po porodzie przyssały do piersi, to o kupnym mleku nie było mowy.

Wonderland, Anitka201, joann lubią tę wiadomość

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Dziewczyny,czy któraś z Was robiła może badania prenatalne?
    Tak ja robiłam :)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Hej,ja mam jeszcze
    WR
    HBS
    HCV
    Dopisuję, dzięki :)

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Tak ja robiłam :)

Ooo...super!
    I jak to wygląda?
    Ile czekałaś na wyniki?

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie ma diety matki karmiącej. Można jeść wszystko, bo pokarm nie tworzy się z treści jelitowej tylko z krwi, więc wzdęcia nie mają jak przejść do dziecka. Ja od początku jadłam wszystko. Podobnie jest z wodą - trzeba pić tyle, ile się potrzebuje, a rzeczywiście przy karmieniu, szczególnie na początku, bardzo mnie suszyło ;). Mity o nawet 5 (!) litrach wody dziennie można włożyć między bajki - niestety powtarzane tez przez położne w szpitalach (!).

Dziewczyny chcące kp - poczytajcie hafiję. Jest poromotorem karmienia piersią i pisze korzystając z opracowań naukowych :)

https://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html

https://www.hafija.pl/2015/08/czy-picie-dodatkowej-wody-zwieksza-laktacje.html

Anitka201, Madzik84, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Ooo...super!
    I jak to wygląda?
    Ile czekałaś na wyniki?
    Pappa jest do 2 tygodni ja miałam wyniki juz po tygodniu a wyniki z USG ma się od razu :)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Szczęściara z ciebie. Moje dzieci same się nie odstawiają. Pierwsze karmiłam przez rok i 10msc - odstawianie trwało pół roku, drugie było bardziej uparte, zaczęłam odstawiać po drugich urodzinach, a całkowicie przestałam karmić kiedy miało 3lata i 2msc. Nie zamierzałam tak długo karmić, ale jak się po porodzie przyssały do piersi, to o kupnym mleku nie było mowy.
    Zazdroszczę, chciałam dłużej karmić ale mała bestia po prostu pogardziła piersią z dnia na dzień :-(

Wonderland właśnie miałam napisać o blogu hafija :-)

Wonderland lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Pappa jest do 2 tygodni ja miałam wyniki juz po tygodniu a wyniki z USG ma się od razu :)

To szybko.
    Dostałam skierowanie od mojego gina,z racji wieku już na nfz,ale prywatnie też bym zrobiła.
    Dzięki! :)

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    To szybko.
    Dostałam skierowanie od mojego gina,z racji wieku już na nfz,ale prywatnie też bym zrobiła.
    Dzięki! :)
    Kochana jak masz na NFZ to nie rob już prywatnie prawdopodobnie masz skierowanie do prywatnej kliniki która ma podpisane refundacje na NFZ przynajmniej ja tak miałam i pewnie dalej będę mieć :)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydawało mi się, że badania prenatalne się poźniej robi, kolo 10tyg? jeśli się myle to tym bardziej wyprowadzcie mnie z błędu :)
    jednym z moich pierwszych objawów ciąży było dużo śluzu, wciąż to się utrzymuje, też tak macie?

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 23 października 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje przez pierwsze 3 miesiące reagowały bardzo na to co zjadłam. Jak uważałam spały pięknie jak wypiłam kawe albo zjadłam coś smażonego to pół nocy z głowy. Może przypadek ale z trzecim też bęďę ostrożnie wprowadzać. Po 3 miesiącu mogłam wszystko więc to nie wiecznośc

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała kolki niezależnie od tego co jadłam. Czytam, ale nie mam siły pisać

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka aż tak Cię meczy...? biedactwo...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania prenatalne robi się w wieku 30 lat?

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mętlik w głowie. Leżałam w szpitalu tydzień i przepisali mi Duphaston 3x1. Wypisali mnie w środę a dzisiaj byłam u mojej Pani doktor. Mowie jej, że plamienia brązowe były od niedzieli od 16 przy podtarciu, w poniedziałek rano już tylko beżowe i na tym koniec. Powiedziała, że Duphaston przepisuje się iak są krwawienia z pochwy i ona nie widzi powodu, dla którego powinnam brać go, bo dzidziuś ma się dobrze, serduszko bije a wyniki badań są dobre. I zastanawiam się czy odstawiać czy nie :( mówiła, że jak się boje to mogę brać dalej, ale zastanawiam się czy dupek ma efekty uboczne jakieś jak jest nadmiar wtedy progesteronu w organizmie? Nie wiem czy można tez tak z dnia na dzień rzucić branie. Zaznaczę, że biorę dupka od 11 dni dopiero.

Pierwsze dziecko: 2 cs ❤️23.09.2017 - dwie kreski
    3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSlonce niedobrze mi cały dzień i jestem strasznie zmęczona, kręci mi się w głowie.
    Paulen duphaston chyba pomaga regulować poziom progesteronu, poczytaj w ulotce

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    KochamSlonce niedobrze mi cały dzień i jestem strasznie zmęczona, kręci mi się w głowie.
    Paulen duphaston chyba pomaga regulować poziom progesteronu, poczytaj w ulotce

Ja wiem na co jest Duphaston. Chodzi mi o to, że kazała mi lekarka odstawić, a ja się boje, bo to 9tc. Chce się dowiedzieć czy ktoś tak wczas tez odstawiał i czy z dnia na dzień czy stopniowo.

3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Wizyta 2.11 o 14:30 . A Ty?

Koniec z betami. Idę leżeć:)
    Ja idę jutro ale tą wizytę miałam umówioną już dawno, miałam mieć cytologię ale teraz to będzie wizyta ciążowa :-P

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulen wrote:
    Ja wiem na co jest Duphaston. Chodzi mi o to, że kazała mi lekarka odstawić, a ja się boje, bo to 9tc. Chce się dowiedzieć czy ktoś tak wczas tez odstawiał i czy z dnia na dzień czy stopniowo.
    Ja w drugiej ciąży też miałam brązowe plamienia, nie czerwone, i mój gin też mi wtedy przepisał duphaston i brałam aż plamienia ustały i kazał odstawić.

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • paulen Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Ja w drugiej ciąży też miałam brązowe plamienia, nie czerwone, i mój gin też mi wtedy przepisał duphaston i brałam aż plamienia ustały i kazał odstawić.

U mnie od tygodnia czysto. Była to jednorazowa sytuacja. Zmniejszę dawkę na razie 2x1, potem 1c1. Stopniowo, a jak będzie się coś działo to skontaktuje się z lekarzem :)

3jgxhqvkndjen7wy.png

20170805580122.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ