CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi to na zmianę jest ze skrajności w skrajność raz zimno j mam dreszcze a raz gorąco i się rozbieram
)
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
eunice. wrote:AdaEva, przykro mi:(. Jeszcze się uda, zobaczysz:*
Sarra, ponoć wiele ciąż zaczyna się jako bliźniaki i słyszałam, że czasami różnego rodzaju zastoje w przyrostach bety wiążą się z wchłonięciem jednego zanim jeszcze widać na USG. W każdym razie grunt, że rośnie i w ogóle to ładną masz tą betę. Ja zawsze badałam dosyć szybko i nigdy liczby 4-cyfrowej nie widziałam. Ale patrze na Twój wynik 11 dpo i ja prawie połowę niższą miałam w poprzedniej ciąży niż Ty.
I z tego co widzę to szczęśliwie urodziłas:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 17:17
-
Ruth wrote:Będziecie miały dziewczyny mile rozpoczęcie wakacji;-) tak sobie teraz myślę, że ten czerwiec z moją szkolną dwójką to idealny moment-akurat sie ogarniemy i nauczymy funkcjonowania w piątkę i dzieciaki dopiero do szkoły wrócą
Moment idealny jak się ma szkolne dzieci
-
rainbow wrote:Nie, nie pytałaś
ale pisałam dziś wcześniej że mamy ten sam termin
pewnie nie narobiłaś jeszcze wcześniejszych wpisów
Ja ogólnie sklerotyk jestem, tak że jak będę pytać pięć razy o to samo, to się nie obraź
rainbow lubi tę wiadomość
-
AdaEva bardzo mi przykro
to takie niesprawiedliwe
Sarrra piękny wynik bety ❤ Teraz już możesz być spokojna
Co do terminu to ja drugą córkę rodzilam w czerwcu i to był fantastyczny czas bo starsza córka powoli kończyła szkołę. Przez wakacje poukladalam sobie wszystko i od września było mi znacznie łatwiej. Teraz mam termin na 31 maja a wiem ze cc bede miała około 20 maja wiec powinno byc jeszcze lepiej -
pełnanadziei:} wrote:To faktycznie raczej nie powinno być problemu.
Podsłuchując znajome które nie wiedza jeszcze o mojej ciąży dowiedziałam się że w szpitalu po porodzie bardzo często posiłki są na bazie mleka i lekarze zalecają nabiał.
Twierdzą że to wspomaga produkcje pokarmu.
Po ostatnim porodzie jedyne co dostałam z produktów mlecznych to zupa mleczna, pozostałe posiłki według mądrych książek w ogóle nie powinny się znaleźć w diecie początkującej karmiącej matkia ani mi ani dziecku nic nie było. Jeśli nie jesteś przyzwyczajona do dużych ilości nabiału, to po porodzie lepiej z tym uważać. Ja się np za pierwszym razem bardzo pochorowałam od tego zalecanego jedzenia. A żeby mieć pokarm wystarczy pić dużo wody.
pełnanadziei:} lubi tę wiadomość
-
U mnie również cc, ale nie wiem jeszcze kiedy
-
Wonderland wrote:
Sarrrra super, że beta jest ok (ja właśnie dlatego nigdy nie zrobiłąm żadnej bety, za bardzo by mnie to stresowało, a tak naprawdę nic by mi nie dało). Teraz już bez stesu czekaj do wizyty
U mnie codzienne mdłości, wzdęcia i zgaga w najlepsze. Najgorzej jest wieczorami.
Na prawdę polecam te tabletki na mdlosci. Dzisiaj robiłam test i je odstawiłam, mdlosci wróciły wiec myśle ze działają.Wonderland lubi tę wiadomość
-
_nina_ wrote:Po ostatnim porodzie jedyne co dostałam z produktów mlecznych to zupa mleczna, pozostałe posiłki według mądrych książek w ogóle nie powinny się znaleźć w diecie początkującej karmiącej matki
a ani mi ani dziecku nic nie było. Jeśli nie jesteś przyzwyczajona do dużych ilości nabiału, to po porodzie lepiej z tym uważać. Ja się np za pierwszym razem bardzo pochorowałam od tego zalecanego jedzenia. A żeby mieć pokarm wystarczy pić dużo wody.
Wonderland, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość
-
Ada bardzo mi przykro
niestety wiem co czujesz... Nie poddawaj się kochana!
Sarrrra piękny przyrost, teraz wypoczywajcie ;*
Kejt26 i jak po wizycie? Mam nadzieję, że wszystko dobrze.
Witam nowe mamusie!Gratuluje
Ale nam się tłumnie robi
Dziewczyny, proszę o pomoc, jutro idę zrobić wszystkie badania, czy oprócz tych które wymienię powinnam zrobić jakie dodatkowe dla spokoju ducha. Tak bardzo się boję, żeby nie stracić kolejnego szkraba.
-TSH, FT4
-Glukoza
-Morfologia
-badanie moczu
-Vdrl
-Toxoplazmoza
-Hiv
(Grupę krwi już w tym roku robiłam, także nie powtarzam)
-
nick nieaktualny
-
Grr mnje tez denerwuje to ze człowiek rozpisuje się bo popłynie hehe a tu ucinają wiadomość ... do tego ciagle logowanie się tez działa na nerwy ..
Noo ja uważam ze czerwiec to idealny miesiąc[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
nick nieaktualny