X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Leira...na kiedy masz termin?

Wg BBF na 3.06
    Wg USG na 6.06

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Arga, Justyśka gratulacje :-)

Justyśka, wprawisz się, wprawisz :-)

Sarra no i superowo :-) jupii :-)
    Jesteśmy w tym samym wieku ciąży licząc od miesiączki:). Tak teraz już czekam na usg.

Marti83 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jest to 23 dpo. Boże a już żegnalam się z malenstwem...

Nigdy wiecej tego nie rob i nie stresuj sie bo to szkodxi maluchowi !!!

Spodziewalam sie, ze tak bedzie - ciaza to nie matematyka ;)

jagodowa91, Emisia35, BettyCatriona lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Jesteśmy w tym samym wieku ciąży licząc od miesiączki:). Tak teraz już czekam na usg.
    Tak, idziemy równocześnie :-) Kiedy masz wizytę?

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada kochana trzymaj się, bardzo nam tu wszystkim przykro :(

Sarra nie stresuj się już, wszystko jest dobrze i masz rację nie rób już tych bet więcej bo oszalejesz. Właśnie dlatego ja nie robiłam w żadnej ciąży. Po prostu mam inne podejście do tego ale każda z nas robi jak uważa :)
    U mnie w dzień jeszcze jakoś daje rade ale wieczorem i w nocy to masakra. I znowu przeczuwam chłopca :)
    W czwartek wizyta o 19,juz się nie mogę doczekać :)

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po spacerze z córką chyba z godzinę dochodziłam do siebie.A zawsze coś robiłam jak wracałyśmy. Dodatkowo jest mi strasznie zimno. Czuję się zmarźnięta do kości. Któraś tak ma?

age.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dziewczyny moja beta dzisiaj po 20 h od wczoraj to 7350 . Wczoraj była 2250. Ona skacze. Gdybym wczoraj nie robiła to nawet nie wuedzidlabum że coś może być nie tak. Dziwne to dla mnie. Wiem jedni jesg dobrze i nie powtarzam już bo dostanę zawalu.
    wspaniale :) odłóż już robienie bety, wiesz, że jest dobrze! odetchnij i spokojnie poczekaj na badanie u gina. Będzie dobrze i nie ma sensu, żebyś się stresowała!

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja dziś po spacerze z córką chyba z godzinę dochodziłam do siebie.A zawsze coś robiłam jak wracałyśmy. Dodatkowo jest mi strasznie zimno. Czuję się zmarźnięta do kości. Któraś tak ma?

Mi za to cały czas jest mega ciepło

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    dokładnie :) ale już masz doświadczenie z jednym więc szybko pójdzie z dwójką :)

Sarrra widzisz i nie ma się czym martwić :) teraz odpoczywaj i się ciesz:)

Z TRÓJKĄ :-)Z TRÓJKĄ KOCHANA :-)

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:

To tym bardziej będzie piękna rodzinka :D

JustyśkaG lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Spróbuj sobie zrobić poziom witaminy D3 we krwi. Mnie pomogła suplementacja, a uczucie przemarznięcia do kości znałam bardzo dobrze... Jeszcze na długo przed ciążą co prawda, ale D3 biorę nadal. Teraz nawet jak zmarznę, to wystarczy kilka minut i jestem w stanie sama z siebie się ogrzać. Kiedyś, wierz mi albo nie, ale potrafiłam położyć się zmarznięta do łóżka i obudzić się po kilku godzinach dalej zimna... Koszmar.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Dasz radę :-) Bo jak nie my mamy, kobiety to kto :-)
    Choć powiem Wam szczerze, ze mój mąż bardzo mi pomaga, dlatego też jest mi lżej :-)

JustyśkaG lubi tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja! Siedzę pod kocem od wczoraj..i ciągle mi.zimno ;-)

Sarrrra!! Ale rollercoaster..obiecaj że już nie zrobisz żadnej bety :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:

U mnie tak samo jak u tomania2806 -zdecydowanie gorącą. W poprzednich ciążach też tak miałam. Może gorące herbaty pij... Moja koleżanka jak była w ciąży też było jej ciągle zimno no i nie mogłyśmy razem siedzieć w pokoju bo ja zalewałam się potem a ona twierdziła że jest zimno...:P całe szczęście to szybko minęło bo miałybyśmy problem ze spotkaniami :-)

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:

Mnie w każdej ciąży w pierwszym trymestrze jest wiecznie zimno, później już przechodzi i raczej nie ma to związku z D3, bo mam w normie i ciągle suplementuję.

Sarrrra super, że beta jest ok (ja właśnie dlatego nigdy nie zrobiłąm żadnej bety, za bardzo by mnie to stresowało, a tak naprawdę nic by mi nie dało). Teraz już bez stesu czekaj do wizyty :)

U mnie codzienne mdłości, wzdęcia i zgaga w najlepsze. Najgorzej jest wieczorami.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Dasz radę :-) Bo jak nie my mamy, kobiety to kto :-)
    Choć powiem Wam szczerze, ze mój mąż bardzo mi pomaga, dlatego też jest mi lżej :-)

No wiadomo :-) Ale powiem Wam że we wrześniu planowałam iść na egzamin na aplikacje...no i tak sobie teraz myślę...i myślę....jak ja to zrobię i kiedy? No coś muszę wykombinować to pewne :-)

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Strasznie dużo czasu trzeba, żeby was nadrobić, nie mówiąc o dobrej pamięci, żeby skojarzyć co kto napisał ;)

AdaEva bardzo mi przykro, cały czas miałam nadzieję, że zostaniesz z nami...

Tak w skrócie - mdłości mi w końcu przeszły, biust strasznie urósł, brzuch troszkę zmalał, odkryłam, że sok pomarańczowy dobrze na mnie działa, ale produkty mleczne muszę odłożyć - myślałam, że umrę jak ostatnio napiłam się maślanki.

Ruth, Arga ja też ciągle marznę.

Wysłany: 23 października 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest z tym nabiałem, koniecznie trzeba jeść czy da radę bez?
    Ja z nabiału jem tylko jaja i czasem ser żółty , mleko okazjonalnie, poza tym nic .
    Czy nie spożywanie nabiału może mieć jakieś negatywne skutki ? słyszałyście coś ?

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Dziewczyny a jak jest z tym nabiałem, koniecznie trzeba jeść czy da radę bez?
    Ja z nabiału jem tylko jaja i czasem ser żółty , mleko okazjonalnie, poza tym nic .
    Czy nie spożywanie nabiału może mieć jakieś negatywne skutki ? słyszałyście coś ?
    A jesz mięso? Ja jestem wege, więc pilnuje bilansu Białka w diecie.
    Jestem zdania, że organizm sam się upomina o to czego potrzebuje najbardziej, zwłaszcza w ciąży.

Oczywiście napisałam elaborat i mi go skasowało :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 15:33

f2w3rjjgkyeh1vkk.png

Wysłany: 23 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    A jesz mięso? Ja jestem wege, więc pilnuje bilansu Biała w diecie.
    Jestem zdania, że organizm sam się upomina o to czego potrzebuje najbardziej, zwłaszcza w ciąży.

Jestem mięsożerna. Dla mnie to wszystko nowość i jeszcze nie potrafię odczytać mojego organizmu :D

qskyyx8duozh2ovq.png

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ