CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha wrote:Paulen ja bym skonsultowała się z innym lekarzem. Moim zdaniem branie tego leku w niczym nie zaszkodzi, a drastyczne odstawienie może mieć różne skutki.
Co do wagi to ja boję się wejśc na wagę. Chyba poczekam na wizytę u gina, ale obawiam się, że mogę doznać szoku. Nie jem bardzo dużo, ale przez to ssanie w żołądku muszę jeść częściej, czasami nawet w nocy. Dodatkowo mam zachcianki typu hot dog z żabki - nigdy wcześniej mnie takie rzeczy nie ruszały. Ogólnie ta ciąża jak chodzi o smaki jest wyjątkowa. Mam ochotę na rzeczy, na które wcześniej bym w ogóle nie spojrzała. W obu poprzednich niczego takiego nie miałam.
Z ta wagą I jedzeniem to mam jak ty Ha. Przychodzi moment ze robi mi się niedobrze I to jest moment ze musze po prostu zjeść. Tak mam od rana do rana. U mnie mdłości nasilają się wieczorem I lekarstwem na to jest -LODÓWKA . A ja zaraz będę duża jak ta lodówka.
Ponadto tak jak niektórym z Was jest mi ciągle koszmarnie zimno. Ale niedługo lecę do domku do męża. A tam aktualnie mamy 28°C yuuupi -
paulen wrote:Dziewczyny mam mętlik w głowie. Leżałam w szpitalu tydzień i przepisali mi Duphaston 3x1. Wypisali mnie w środę a dzisiaj byłam u mojej Pani doktor. Mowie jej, że plamienia brązowe były od niedzieli od 16 przy podtarciu, w poniedziałek rano już tylko beżowe i na tym koniec. Powiedziała, że Duphaston przepisuje się iak są krwawienia z pochwy i ona nie widzi powodu, dla którego powinnam brać go, bo dzidziuś ma się dobrze, serduszko bije a wyniki badań są dobre. I zastanawiam się czy odstawiać czy nie
mówiła, że jak się boje to mogę brać dalej, ale zastanawiam się czy dupek ma efekty uboczne jakieś jak jest nadmiar wtedy progesteronu w organizmie? Nie wiem czy można tez tak z dnia na dzień rzucić branie. Zaznaczę, że biorę dupka od 11 dni dopiero.
Ja poroniłam w 3mc ciąży....miała TYLKO plamienia...w obu ciążach zakończonych cc brałam duphaston. Wiem że teraz też bede brać bo innaczej wszystko poleci. Wiec ja bym nie odstawiała, po 3mc bym odstawiła ale to moje doświadczenia z dupkiem. -
klauuudia wrote:Mi w poprzedniej ciąży wyszła toksoplazmoze dodatnia . Tylko już w małych ilościach na całe szczęście. Zarazilam się wtedy po intensywnym namyśle w październiku a w lutym zaszlam w ciaze. Tak czy siak strasznie się balam no i co chwilę lekarz chciał sprawdzać czy ilość spada.
-
Tez mamm 3 kg na plus, do tego codziennie 37,2 stopnie temperatury, gdzie moja normalna temperatura to 35,8, dlatego tlumacze sobie, ze jem wiecej zeby miec energie na podgrzanie ciala o prawie 2 stopnie kazdego dnia
)
...niestety nie mieszcze sie przez to w spodnie a to dopiero 8 tydzien!BettyCatriona lubi tę wiadomość
-
Były tam opisane te wartosci igM bo to się tylko liczy ...
No i całe szczęście zaszłam w ciaze jak mój organizm już sobie ż tym poradził i czyscil się ż tych bakterii czy wirusa (Nie wiem )Bo gdybym zaszła w poprzednim cyklu to mogłoby być źle. -
Mi póki co tylko 0,5 kg przybyło
) ale brzuch mam wzdety jak na 4 miesiąc hehe
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
nick nieaktualny
-
Ucielo mi post. Oh god. Wkurza mnie to.a pisałam że z tą wagą to tragedia będzie u mnie. Dopiero 7 tydzień a porty wszystkie ciasne się robią. Jedynie mój mąż się cieszy bo mówi ze karmie dobrze jego dzidzie i twierdzi ze 2 kg do przodu to przecież nic.
-
Dziewczynki a czy Wy badacie progesteron ? Jeśli tak to ile miałaś cie w jakim dniu. Ja patrzyłam w 13 dpo i był 60 teraz w 22 dpo 47. Biorę ogólnie dużo dupka bo 3×2 oraz lutki 2x100 mg z uwagi na wcześniejsze poronuenie. Wynik oczywiście wyższy przez Luteinę bo tylko dupek nie wpływa na wynik.
-
Sarrrra rzuc te wszystkie badania w kąt, przestań liczyć kochana, weź głęboki oddech , dobra książkę kocyk i odpocznij, niepotrzebnie się stresujesz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 22:07
BettyCatriona, klauuudia, Tini lubią tę wiadomość
-
Maza wrote:Cześć dziewczyny. Ja też w tej ciąży świruje. Najwięcej zrobionych testów, beta i zastanawiam się nad kolejną. Poprzednie dwie były pod tym względem bardzo spokojne. Martwie się że kompletnie nic m ie nie boli, nie muli no nic. Ciekawe czy w poprzednich ciążach miałam więcej czasu na wsłuchiwanie sie w organizm czy teraz może jeszcze jest za wcześnje. Miałam byç od dzisiaj więcej na forum ale starsza została w domu więc może być różnie. Spokojnego dnia dziewczyny
Mam objawy takie jak ty czyli żadneale jest zupełnie na odwrót niż za 1 czy 2 razem, jeden test, 1 wizyta i cały czas jakiś dziwny wewnętrzny spokój czyje, poprostu będzie dobrze i tyle
Witam nowe mamusie
Arga lubi tę wiadomość
-
Cześć
koleżanka poleciła mi to forum także się z Wami witam, termin aplikacja wyliczyła mi na 10 czerwca
na razie jestem na etapie pęcherzyk w dobrym i bezpiecznym miejscu wizyta 30.10
3mam za nas wszystkie kciukiKochamSłońce, BettyCatriona, Kiki1916, pełnanadziei:}, Madzik84, JustyśkaG lubią tę wiadomość