X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Paulen ja bym skonsultowała się z innym lekarzem. Moim zdaniem branie tego leku w niczym nie zaszkodzi, a drastyczne odstawienie może mieć różne skutki.

Co do wagi to ja boję się wejśc na wagę. Chyba poczekam na wizytę u gina, ale obawiam się, że mogę doznać szoku. Nie jem bardzo dużo, ale przez to ssanie w żołądku muszę jeść częściej, czasami nawet w nocy. Dodatkowo mam zachcianki typu hot dog z żabki - nigdy wcześniej mnie takie rzeczy nie ruszały. Ogólnie ta ciąża jak chodzi o smaki jest wyjątkowa. Mam ochotę na rzeczy, na które wcześniej bym w ogóle nie spojrzała. W obu poprzednich niczego takiego nie miałam.
    Tez jestem tego zdania co Ha. Ja mam Dupka 3x1, że względu ze w lutym poronilam. Jestem po dwóch wizytach lekarskich i lekarze (nam ich 2) twierdzą, że duphaston mam nadal brać i lepiej nie zmieniać dawki na mniejszą bo ciąża jest malutka jeszcze, za malutka więc się wspomagamy.
    Z ta wagą I jedzeniem to mam jak ty Ha. Przychodzi moment ze robi mi się niedobrze I to jest moment ze musze po prostu zjeść. Tak mam od rana do rana. U mnie mdłości nasilają się wieczorem I lekarstwem na to jest -LODÓWKA . A ja zaraz będę duża jak ta lodówka.
    Ponadto tak jak niektórym z Was jest mi ciągle koszmarnie zimno. Ale niedługo lecę do domku do męża. A tam aktualnie mamy 28°C yuuupi

w4sq9n733eq67vqu.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulen wrote:
    Dziewczyny mam mętlik w głowie. Leżałam w szpitalu tydzień i przepisali mi Duphaston 3x1. Wypisali mnie w środę a dzisiaj byłam u mojej Pani doktor. Mowie jej, że plamienia brązowe były od niedzieli od 16 przy podtarciu, w poniedziałek rano już tylko beżowe i na tym koniec. Powiedziała, że Duphaston przepisuje się iak są krwawienia z pochwy i ona nie widzi powodu, dla którego powinnam brać go, bo dzidziuś ma się dobrze, serduszko bije a wyniki badań są dobre. I zastanawiam się czy odstawiać czy nie :( mówiła, że jak się boje to mogę brać dalej, ale zastanawiam się czy dupek ma efekty uboczne jakieś jak jest nadmiar wtedy progesteronu w organizmie? Nie wiem czy można tez tak z dnia na dzień rzucić branie. Zaznaczę, że biorę dupka od 11 dni dopiero.

Ja poroniłam w 3mc ciąży....miała TYLKO plamienia...w obu ciążach zakończonych cc brałam duphaston. Wiem że teraz też bede brać bo innaczej wszystko poleci. Wiec ja bym nie odstawiała, po 3mc bym odstawiła ale to moje doświadczenia z dupkiem.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016

Wysłany: 23 października 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    Mi w poprzedniej ciąży wyszła toksoplazmoze dodatnia . Tylko już w małych ilościach na całe szczęście. Zarazilam się wtedy po intensywnym namyśle w październiku a w lutym zaszlam w ciaze. Tak czy siak strasznie się balam no i co chwilę lekarz chciał sprawdzać czy ilość spada.
    Klaudia a pamiętasz wartości jakie miałaś? I który to wskaźnik był? Ten IgG czy IgM?

w4sq9n733eq67vqu.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę właśnie w ksiazeczce ciążowe i mam wpisane
    Toxo G 7.8 IU/ml
    Toxo M pozytywny
    I później miałam jeszcze dużo badań pod tym względem bardziej szczegolowo opisanych ale niestety tego nie mogę znalezc.

BettyCatriona lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mamm 3 kg na plus, do tego codziennie 37,2 stopnie temperatury, gdzie moja normalna temperatura to 35,8, dlatego tlumacze sobie, ze jem wiecej zeby miec energie na podgrzanie ciala o prawie 2 stopnie kazdego dnia :))

...niestety nie mieszcze sie przez to w spodnie a to dopiero 8 tydzien!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były tam opisane te wartosci igM bo to się tylko liczy ...
    No i całe szczęście zaszłam w ciaze jak mój organizm już sobie ż tym poradził i czyscil się ż tych bakterii czy wirusa (Nie wiem )Bo gdybym zaszła w poprzednim cyklu to mogłoby być źle.

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie przepraszam że to pisze ale czuje się trochę pocieszenia że nie tylko ja tak przybieram...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 21:35

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi póki co tylko 0,5 kg przybyło ;)) ale brzuch mam wzdety jak na 4 miesiąc hehe ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ubyło 1,5 kg
    Ale nic dziwnego,mdli mnie non stop,nawet na samą myśl o jedzeniu...
    Zgagę mam dosłownie po wszystkim :(
    Bleee...okropne uczucie...
    W pierwszej ciąży nic mi nie było

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w końcu udało się umówić na wizytę do gina na piątek popołudniu....więc teraz tylko czekać a wtedy może ostatecznie się uspokoje

klauuudia lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc

Wysłany: 23 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klauuudia wrote:
    W takim razie przepraszam że to pisze ale czuje się trochę pocieszenia że nie tylko ja tak przybieram...
    Dzięki Klaudia za te info. Bo już miałam sta. ...kę

w4sq9n733eq67vqu.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :*

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png

Wysłany: 23 października 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo mi post. Oh god. Wkurza mnie to.a pisałam że z tą wagą to tragedia będzie u mnie. Dopiero 7 tydzień a porty wszystkie ciasne się robią. Jedynie mój mąż się cieszy bo mówi ze karmie dobrze jego dzidzie i twierdzi ze 2 kg do przodu to przecież nic.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a czy Wy badacie progesteron ? Jeśli tak to ile miałaś cie w jakim dniu. Ja patrzyłam w 13 dpo i był 60 teraz w 22 dpo 47. Biorę ogólnie dużo dupka bo 3×2 oraz lutki 2x100 mg z uwagi na wcześniejsze poronuenie. Wynik oczywiście wyższy przez Luteinę bo tylko dupek nie wpływa na wynik.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra ja nie badam. Zrobiłam 3 razy bete i stwierdziłam, że tyle stresu wystarczy.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra rzuc te wszystkie badania w kąt, przestań liczyć kochana, weź głęboki oddech , dobra książkę kocyk i odpocznij, niepotrzebnie się stresujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 22:07

BettyCatriona, klauuudia, Tini lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maza wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja też w tej ciąży świruje. Najwięcej zrobionych testów, beta i zastanawiam się nad kolejną. Poprzednie dwie były pod tym względem bardzo spokojne. Martwie się że kompletnie nic m ie nie boli, nie muli no nic. Ciekawe czy w poprzednich ciążach miałam więcej czasu na wsłuchiwanie sie w organizm czy teraz może jeszcze jest za wcześnje. Miałam byç od dzisiaj więcej na forum ale starsza została w domu więc może być różnie. Spokojnego dnia dziewczyny

Mam objawy takie jak ty czyli żadne :) ale jest zupełnie na odwrót niż za 1 czy 2 razem, jeden test, 1 wizyta i cały czas jakiś dziwny wewnętrzny spokój czyje, poprostu będzie dobrze i tyle :)

Witam nowe mamusie

Arga lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • zukowladna Nowa

Wysłany: 23 października 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

koleżanka poleciła mi to forum także się z Wami witam, termin aplikacja wyliczyła mi na 10 czerwca

na razie jestem na etapie pęcherzyk w dobrym i bezpiecznym miejscu wizyta 30.10 :)

3mam za nas wszystkie kciuki :)

KochamSłońce, BettyCatriona, Kiki1916, pełnanadziei:}, Madzik84, JustyśkaG lubią tę wiadomość

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram:) lepiej wypij pyszną herbatkę, poczytaj, odpocznij.. teraz to Ty jesteś najważniejsza, bo nosisz pod sercem dzidzię. Nie dokładają sobie stresów, bo to teraz najmniej Ci potrzebne.

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ