X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 będę trzymała kciuki :)
    Witaminkab dzięki :)

Marti83 lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Marti83 będę trzymała kciuki :)
    Witaminkab dzięki :)
    Ja za Ciebie również będę trzymała kciuki :-)

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaEva wrote:
    Już nie planuje kolejnej ciąży. Nie stać mnie ma to psychicznie.
    Ja po dwóch poronieniach i przez mojego gina też myślałam, że nie dam rady już więcej psychicznie. To co Cię spotkało jest straszne. Odpocznij teraz, ustaw sobie tsh na dobry poziom, miej luteinę lub duphaston i bądź dobrej myśli. Powiem Ci co mi genetyk powiedziała : poronienie na tak wczesnym etapie zazwyczaj jest selekcją naturalną, jest wtedy albo wszystko albo nic bo organizm nie chce dopuścić do rozwoju zarodka, który może być uszkodzony i nie ma szans na przetrwanie. I to nigdy nie przekreśla kolejnej, zdrowej ciąży.
    Może suplementuj też partnera? Zbadaj czy nie masz trimbofili, bo chyba już można po kilku poronieniach. Bo być może potrzebujesz zmetylowanych suplementów lub cheparyny. Czasem wystarczy jeden drobiazg i ciąża pójdzie prawidłowo.
    Teraz daj sobie czas.

klauuudia, Emisia35 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga ma rację przy trzeciej ciąży dostałam clexane oczywiście były problemy ale to bardziej już na koniec mój syn w 24tc pchal się na świat 2 m-ce byłam w szpitalu założyli mi pesser. Wyszlo ze mam niewydolnosc szyjki ale ciąża prawidłowo się rozwijała teraz też mam zastrzyki i wierzę że znowu wszystko pójdzie dobrze.
    Kciuki za wasze wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:48

pełnanadziei:}, Marti83 lubią tę wiadomość

• Maza Koleżanka

Wysłany: 24 października 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Pelnanadzieji od rana o Tobie myślę i trzymam kciuki
    Macie dziewczyny jakis pomysł na obiad dla dzieci? Moje przeziębione i ciężko dogodzić kulinarnie

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sobie wczoraj zazyczyly zupę pomidorową ..a mnie to na rękę, bo przy garach stać nie muszę ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png

Wysłany: 24 października 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maza wrote:
    Witam dziewczyny :)
    Pelnanadzieji od rana o Tobie myślę i trzymam kciuki
    Macie dziewczyny jakis pomysł na obiad dla dzieci? Moje przeziębione i ciężko dogodzić kulinarnie

Dziękuję bardzo :)
    Ostatnio robiłam zupę serową z klopsikami dla mojego męża bo bardzo lubi i moja chrzesnica 2,5 roku zajadała się strasznie :)
    Może nie jest to szczyt zdrowia bo dodaje się serki topione ale reszta jest spoko :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie naszło na domowa pizzę, robię dzisiaj. Myśle ze jak się poczuje na 100% odpalę się ze zdrowa żywnością na dobre :-)

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Fufka jak Ci wychodzi udawanie ? :-P
    Ha ha póki co nawet nieźle ale Może dlatego, ze zajmuje się małym kociakiem ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć

okropna noc za mną chyba w ogóle nie zmrużyłam oka...całą noc tak mnie bark bolał, ramię i w ogóle cała prawa ręka, że masakra normalnie...ja to chyba jestem największą panikarą...do piątku do wizyty chyba na zawał zejdę...:/

co jakiś czas test i nadal dwie kreski i ciągle jakieś blade mi się wydają...:/ na betę boję się iść bo już w ogóle się pogrążę w czarnych myślach, że za wolne przyrosty, że coś nie tak...:/

Dobrze, że małżon mnie uspokaja i wspiera

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące ;)) ja tez w nocy spać nie mogę ale dlatego ze budZe się często siusiu ;D mnie to wzięło dzisiaj na grochówkę heh ;D

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    cześć

okropna noc za mną chyba w ogóle nie zmrużyłam oka...całą noc tak mnie bark bolał, ramię i w ogóle cała prawa ręka, że masakra normalnie...ja to chyba jestem największą panikarą...do piątku do wizyty chyba na zawał zejdę...:/

co jakiś czas test i nadal dwie kreski i ciągle jakieś blade mi się wydają...:/ na betę boję się iść bo już w ogóle się pogrążę w czarnych myślach, że za wolne przyrosty, że coś nie tak...:/

Dlatego ja betę zrobiłam jak najpóźniej. Poprzednio popłynęłam a i tak nic to nie dało :-( czekam do czwartku na wizytę ale jestem jakoś spokojna, nawet z młodą taka spokojna nie byłam, ale wtedy też była inna sytuacja bo nowa praca, stresy itp. I na nic mi się to zdało bo i tak praca przepadł eh. Spokuj najważniejszy

age.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha a ja mam od wczoraj jeszcze grochowke;)

Mała_Mii lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc

Wysłany: 24 października 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopołanka spokojnie :) takie nakręcanie się jest nie potrzebne - dobrze będzie zobaczysz :)
    Mała_Mi ja też w nocy latam na siku, przed zaśnięciem staram się nie pić dużo bo wtedy to co godzina :/
    ale mi narobiłyście smaka grochówką :D

qskyyx8duozh2ovq.png

• Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja dzisiaj mam wizytę o 18:40 Nie mogę się doczekać. To już drugie usg, pierwsze było w 5t 6d i było widać małą fasolkę z bijącym serduszkiem. Tym razem mam nadzieję, że usłyszę

joann, klauuudia, pełnanadziei:}, Mała_Mii lubią tę wiadomość

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej też bym zjadla taka dobra wojskowa grochówke . To już mam pomysł na jutrzejszy obiad :)
    Mały robi sobie właśnie drzemkę to ja się biorę za sprzątanie. Robię odkurzaczem po 3 razy dziennie bo ciągle jakieś paprochy to tamto nie chce sobie wyobrażać ile będę sprzątać przy dwójce haha .
    A dziś już jeden raz zaliczylam jeszcze tylko dwa : D

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    cześć

wiem, że to niełatwe, ale postaraj sie odpuścić, nie stresować. nic już nie zrobisz, nie zmienisz, na pewno wszystko jest dobrze! stres ani fasolce, ani Tobie nie potrzebny. odpuść bety i testy ;) do piątku już blisko! ze spokojem!

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nie mam pomysłu na obiad :-D Wypiłam kawę, musiałam, jest południe a ja mam wszędzie włączone światła... Jezu co za pogoda, depresji jakiejś dostanę...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję jedną kawę lub dwie słabe. Zaczyna mi być niedobrze a ubzdurałam sobie dzień mopa. Ja dziś chyba po prostu zamawiam pizzę. Całe szczęście obok jest pizzeria co robi pizzę z dobrych składników więc dam sobie rozgrzeszenie na dziś :P

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że otworzylam lodówkę..i wyskoczyły z niej mdłości .Witaj 6 tygodniu :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ