X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Ja to czekam na jakieś młodości ale tu nic ... sama już nie wiem Eh .. spać mi się ostatnio chce to fakt .. cycuszki bolą czasem podbrzusze Hmm ale martwię się tym brakiem mdłości

mam to samo mnie też to martwi. W pt mam nadzieje , ze doczekam do usg i zobaczę jak sprawa sie ma a za tydz w czw usg u mojej ginki :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Dziewczyny mnie mdłości dopadły dopiero dzień przed rozpoczęciem 8 tygodnia, czyli od 6+6, także kto wie, może jeszcze wszytsko przed Wami (choć oczywiście nie życzę) ;)

czy w siódmym tygodniu :) to jeszcze tydzień mam ponad :)

Wonderland lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    czy w siódmym tygodniu :) to jeszcze tydzień mam ponad :)

6+6 to skończony 6 tydzień i 6 dni, czyli końcówka 7 tygodnia (czyli dzień przed rozpoczęciem 8 tygodnia, bo w 7+0 jest skończony siódmy tydzień i rozpoczyna się 8 ). Wiem, wiem, zamotane :D

Sarrrra wg Twojego suwaczka dziś zaczynasz 6 tydzień (masz równo 5 skończony) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 14:33

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • palusia171 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:03

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    mam to samo mnie też to martwi. W pt mam nadzieje , ze doczekam do usg i zobaczę jak sprawa sie ma a za tydz w czw usg u mojej ginki :)
    Ja mam za tydzień wizytę i tez mam ogromna nadzieje ze zobaczę maleństwo usłyszę serducho i w końcu się uspokoję ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • teqz Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    zaczyna już mnie w środku ściskać przed wizytą :/
    Trzymam kciuki! Jak dostaniesz zdjęcia USG to od razu wklejaj, chcemy zobaczyć Twoje podwójne szczęście :)

Ja w pracy mam dużo roboty, a w domu zbyt zmęczona żeby nawet na forum wejść, trochę mi zajęło żeby Was dziewczyny nadrobić :D
    Ja byłam rano na badaniach krwi, ale na Rh trzeba czekać tydzień, więc nie wiem czy odebrać większość wyników jutro a potem resztę... Jak myślicie? Jak Wy robiłyście?

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde współczuję wam ż tymi badaniami . Mieszkam w Niemczech i idąc do ginekologa za każdym razem na miejscu badają mi mocz wynik odrazu i krew co jakiś czas. Choć taki jeden pozytyw.

BettyCatriona lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak poza tym to jednak więcej minusow jak plusów .

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:16

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, to mój pierwszy post choć wiele się zastanawiałam czy w ogóle się rejestrować.
    Wychodzi na to, że jeśli wszystko będzie dobrze będę razem z wami w czerwcu najszczęśliwszą mamą :) (według obliczeń wychodzi 21.06)
    Jest to moja druga ciąża, pierwszą poroniłam w czerwcu tego roku w 12 tygodniu... było to dla mnie straszne przeżycie ponieważ mieszkam w UK i niestety wczesna ciąża to ogromny problem jeśli chodzi o opiekę....
    Stąd moje obecne obawy... Nie umiem się cieszyć tą ciążą bo nie chce przeżyć ponownego rozczarowania...
    Ja wręcz zazdroszczę Wam, że możecie iść na wizytę wtedy kiedy chcecie, możecie zrobić wszystkie badania... ja według tutejszych praw mam pierwsze USG w 12 tygodniu...
    Znalazłam Polskiego Ginekologa 1h drogi ode mnie.. byłam w 4t3d u niego na wizycie było widać mały pęcherzyk ale nic więcej... i kolejny problem, że przyjmuje tylko jeden weekend w miesiącu więc do 18 listopada żyje w niepewności czy ciąża się rozwija...

Objawów w sumie też jeszcze nie mam, oprócz lekko wrażliwych sutków, nie mam apetytu ale mdłości też nie mam...

Trzymam za nas kciuki :)

BettyCatriona, Madzik84 lubią tę wiadomość

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Trzymam kciuki! Jak dostaniesz zdjęcia USG to od razu wklejaj, chcemy zobaczyć Twoje podwójne szczęście :)

Ja w pracy mam dużo roboty, a w domu zbyt zmęczona żeby nawet na forum wejść, trochę mi zajęło żeby Was dziewczyny nadrobić :D
    Ja byłam rano na badaniach krwi, ale na Rh trzeba czekać tydzień, więc nie wiem czy odebrać większość wyników jutro a potem resztę... Jak myślicie? Jak Wy robiłyście?

Jej...dlaczego tak długo?
    Ja mam grupę krwi na drugi dzień,pozostałe wyniki tego samego dnia.

• teqz Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Jej...dlaczego tak długo?
    Ja mam grupę krwi na drugi dzień,pozostałe wyniki tego samego dnia.
    Nie mam pojęcia czemu tak długo :( mi powiedziały, że tylko grupa Rh na za tydzień, może będzie w piątek. Nie wiem teraz czy odebrać wyniki jutro i w piątek/pon grupę czy jednak poczekać. Chyba w sumie nie ma po co jutro odbierać, bo co z tym zrobię i tak i tak, wizyte mam dopiero 06.11

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Nie mam pojęcia czemu tak długo :( mi powiedziały, że tylko grupa Rh na za tydzień, może będzie w piątek. Nie wiem teraz czy odebrać wyniki jutro i w piątek/pon grupę czy jednak poczekać. Chyba w sumie nie ma po co jutro odbierać, bo co z tym zrobię i tak i tak, wizyte mam dopiero 06.11

Ja bym poczekała na wszystkie :)

• teqz Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Witam, to mój pierwszy post choć wiele się zastanawiałam czy w ogóle się rejestrować.
    Wychodzi na to, że jeśli wszystko będzie dobrze będę razem z wami w czerwcu najszczęśliwszą mamą :) (według obliczeń wychodzi 21.06)
    Jest to moja druga ciąża, pierwszą poroniłam w czerwcu tego roku w 12 tygodniu... było to dla mnie straszne przeżycie ponieważ mieszkam w UK i niestety wczesna ciąża to ogromny problem jeśli chodzi o opiekę....
    Stąd moje obecne obawy... Nie umiem się cieszyć tą ciążą bo nie chce przeżyć ponownego rozczarowania...
    Ja wręcz zazdroszczę Wam, że możecie iść na wizytę wtedy kiedy chcecie, możecie zrobić wszystkie badania... ja według tutejszych praw mam pierwsze USG w 12 tygodniu...
    Znalazłam Polskiego Ginekologa 1h drogi ode mnie.. byłam w 4t3d u niego na wizycie było widać mały pęcherzyk ale nic więcej... i kolejny problem, że przyjmuje tylko jeden weekend w miesiącu więc do 18 listopada żyje w niepewności czy ciąża się rozwija...

Objawów w sumie też jeszcze nie mam, oprócz lekko wrażliwych sutków, nie mam apetytu ale mdłości też nie mam...

Witaj na grupie :)

A nie możesz iść do innego prywatnego ale angielskiego lekarza? Daleko masz do Londynu? Tam jest więcej polskich ginekologów, co do reszty miast to nie wiem bo akurat tam mieszkałam kiedyś.
    Może masz możliwość przylotu do Polski? Ja bym przyleciała, zobaczyła się z lekarzem i od razu leki! Dziecko jest teraz najważniejsze, wiec lepiej już tu przylecieć i mieć zapewnioną dobrą opiekę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 15:43

• Hefe Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    A nie możesz iść do innego prywatnego ale angielskiego lekarza? Daleko masz do Londynu? Tam jest więcej polskich ginekologów, co do reszty miast to nie wiem bo akurat tam mieszkałam kiedyś.
    Może masz możliwość przylotu do Polski? Ja bym przyleciała, zobaczyła się z lekarzem i od razu leki! Dziecko jest teraz najważniejsze, wiec lepiej już tu przylecieć i mieć zapewnioną dobrą opiekę :)

Mam daleko do Londynu, mam dwie możliwości ale obie nie gwarantują mi stałej opieki tylko raz na miesiąc.. lekarze przyjeżdżający z PL do Polskich Poradni tutaj...
    Sama nie mam możliwości lecieć do Polski, w poprzedniej ciąży byłam w PL na badaniach i niestety nic to nie pomogło... a wszystkie badania wyszły b. dobrze.
    Jeśli chodzi o leki to lekarz u którego byłam teraz powiedział, że w razie czego coś mi da... ale było za wcześnie żeby mógł cokolwiek konkretnego powiedzieć...

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Mam daleko do Londynu, mam dwie możliwości ale obie nie gwarantują mi stałej opieki tylko raz na miesiąc.. lekarze przyjeżdżający z PL do Polskich Poradni tutaj...
    Sama nie mam możliwości lecieć do Polski, w poprzedniej ciąży byłam w PL na badaniach i niestety nic to nie pomogło... a wszystkie badania wyszły b. dobrze.
    Jeśli chodzi o leki to lekarz u którego byłam teraz powiedział, że w razie czego coś mi da... ale było za wcześnie żeby mógł cokolwiek konkretnego powiedzieć...

Będzie dobrze :)
    Wiem,że co całe wieki jeszcze,ale wytrzymasz :)
    Trzymam kciuku :)

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:

hej, ja też wg wstępnych obliczeń 21.06 :)
    o co chodzi z tą brytyjską opieką medyczną? albo wręcz jej brakiem! trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i spokojnie!

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hefe wrote:
    Leż dużo, odpoczywaj, nie dźwigaj nic i dbaj o siebie. Na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie, a jak tylko będziesz widzieć jakieś niepokojące sygnały jak plamienia itp. to od razu biegiem do szpitala!

• teqz Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję porady!
    Mieszkam z teściami w dwupiętrowym domu. My u góry, oni na dole.
    Często na dole palą i mimo, ze tam z nimi wtedy nie siedzę, to u siebie u góry czuję zapach papierosów. Wiedzą o ciąży, ale mąż mówił, żeby nawet im nie zabraniać palić bo się wkurzą i obrażą bo to ich dom... Czy jeśli palą na dole, to ten dym jakoś do góry idzie i może nam zaszkodzić? Bo jak jestem w salonie to mega mocno czuję zapach, mimo, że nasz salon jest pokojem najdalszym od schodów :( nie wiem co robić, bo nie chcę się z nimi kłócić...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki jestem na ip pobrali mi krew do badania bete robią jak będzie dodatnia to badanie...bo pojawiły się u mnie bóle w podbrzuszu i plamienie...

Mała_Mii lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ