CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
witaminkab wrote:Moira dziecko nie powinno cmokac, ani ciamkac, ani nic przy karmieniu, bo wtedy łyka powietrze, musisz się przyjrzeć, czy maluch jest dobrze przystawiony.
Kropka wiem jaką radość czujesz. Ja laktator schowałam miesiąc temu ( zaraz po tym jak kupilam nowy, drogi, bo pogodzilam sie ze będzie nam towarzyszył przez całą drogę mleczną) i jestesmy kp tylko. Po drodze też przeszłam sporo bólu, zatkany kanalik, grzybica, ale chyba juz wyszliśmy na prostą. Swoją droga skoro kp nadal Cie boli sprawdzałaś czy to nie jest grzybica? Może to jest przyczyna
Super ze Wam tez się udało!!!o grzybicy nie słyszałam, spytam lekarza przy okazji, dzięki!!!
-
eunice. wrote:Kropka gratuluję udanej walki!
Niekoniecznie z kolejnym dzieckiem muszą być te same problemy-ja np.teraz mam o wiele więcej pokarmu niż po pierwszym porodzie, a drugie dziecko może nie będzie miało problemu z tym wędzidełkiem... Jesteś też już bardziej doświadczona, po rozmowie z doradcą, będziesz lepiej wiedziała jak przystawiać... Bo u Ciebie z tego co pamiętam ta walka to głównie brak pokarmu i problemy z tym ssaniem małego zanim miał zabieg? .
Tak, przy czym po zabiegu wcale nie było zaraz lepiej...a ja właśnie traciłam pokarm wtedy mimo laktatora.
Macie tez rację że będę już mądrzejsza.Magda33 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj Michałek pierwszy raz zamoczył nóżki
w rzece. Tak dzisiaj ciepło że nie mogłam mu odmówić. Nie wiem czy tak wolno, ale chyba nie zaszkodzi w taki upał.
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Dziewczyny kp czy wasze dzieci piją z butelki ? Moja na poczatku pila z butelki a oatatnio wogole nie chce zlapie smoczka I Taj go mamla ale nie pociagnie , chce spróbować podawać jej codziennie jakes 30ml żeby nauczyła się pić z niej Ale boję się ze jak będę podawać jej codzienne butle to Nie bedzie chciała cyca.
Kupiłam sukieneczke na chrzciny na rozmiar 74 w ramionach jest luzniejsza ale rozmiar 68 za mały .
Ostatnio był temat karmienia w miejscu publicznym , ostatnio miałam okazję karmić w galerii Ale nie odwazylam się nie mam specjalnej bluzki do karmienia musiałabym pół koszulki rozpiac wyobrazilam sobie spojrzenia tych gapiow ,zabrałam mała do samochodu i tam ją nakarmilam. -
Welonka, moja odrzucila butle... odciagalam I zabieralam np. do lekarza. Nie bylo problemu. Nagle smok I butla staly sie zlem. I tym sposobem nigdzie nie chodze bo nie mam jak zostawic pokarmu.
Moja corka odkryla kciuk. Ssie go zawziecie do snu. Komicznie to wyglada. -
U mnie było dokładnie tak samo w pewnym momencie całkowite odrzucenie i smoka i butelki. W dodatku doszło też kompletne odrzucenie taty. Trwało to tydzień, potem uczyłam małego butelki i smoczka od nowa.
Szczerze to przestałam wtedy dokarmiać mm, bo jak bez butelki i teraz jesteśmy na samym cycu.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Mój pije wieczorem moje odciagniete mleko, jakieś 120ml. Mam wrażenie że bardziej się nasyci i lepiej śpi w nocy. Jak pije ok. Godz 20 to pozniej budzi się po 1.
Czasem też nie umie załapać, próbuję ciumkac jak cyca, ale potem sobie przypomina:)
Smoczka mamy od 2 dnia w szpitalu i teraz ciumka jak szalony;) przedtem było lovi mini, a teraz avent.
-
Dziewczyny znalazłam fajnego bloga:
mamafizjoterapeuta.pl
Szukałam o tych wczesnych obrotach i znalazłam fajne artykuły o asymetrii, splaszczonej główce itp. Jest też kalendarz rozwoju i wszystko opisane, co powinno robić dziecko w danym miesiącu. Ogólnie dużo ciekawych wpisów, które mnie zainteresowały w odniesieniu do starszej córki ale i małego synka.
Polecam:)
PS. To nie reklama i nikt mi za to nie płaci!Lucy010, Dika, moira696, Joaszo, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Właśnie ja tak samo odciagalam jak jechaliśmy do lekarza czy na zakupy czy gdzieś jak ja chciałam wyjść .Ostatnio dobre 40minut meczyla się moja mama żeby dac jej wońcu zasnela i zjadła dopiero jak przebudzila się jeszczd tak na spiocha . U nas od początku nie tolerowala smoka ,
Kokosanka a jaka butelkę masz ?
Moja jak zje koło 21 to budzi się raz między 1-3 A ostatnio przesłała cała noc 3 razy budzilam się i sprawdzałam czy wszystko ok bo nie budzi się . -
welonka wrote:Dziewczyny kp czy wasze dzieci piją z butelki ? Moja na poczatku pila z butelki a oatatnio wogole nie chce zlapie smoczka I Taj go mamla ale nie pociagnie , chce spróbować podawać jej codziennie jakes 30ml żeby nauczyła się pić z niej Ale boję się ze jak będę podawać jej codzienne butle to Nie bedzie chciała cyca.
Kupiłam sukieneczke na chrzciny na rozmiar 74 w ramionach jest luzniejsza ale rozmiar 68 za mały .
Ostatnio był temat karmienia w miejscu publicznym , ostatnio miałam okazję karmić w galerii Ale nie odwazylam się nie mam specjalnej bluzki do karmienia musiałabym pół koszulki rozpiac wyobrazilam sobie spojrzenia tych gapiow ,zabrałam mała do samochodu i tam ją nakarmilam.
Dziewczyny nie mam żadnej diety. Jem nawet czekoladę i pije herbatę. Mały kupke robi co 2 dni zielina i sama nie wiem czy to przeze mnie. Czuję się jak wyrodna matka . Wczoraj mały uderzył głową i stół. Chyba nic mu nie jest ale śpi coś dużo . Mam nadzieję że to tylko przez upał. Idę pod prysznic puki się obudzi. -
Ja mam butelkę avent classic. Zapomniałam dopisać, że ostatnio wymieniam smoczek na taki z 2 dziurkami. Może wasze maluchy nie chcą z butli, bo za wolno leci? Mój teraz je o wiele szybciej, a wcześniej długo mu to szło.
moira696 lubi tę wiadomość
-
Ja Wam powiem, ze nie mam większych problemów z karmieniem piersią poza domem.
Mam dobrą taktykę ubioru i zasłonięcia się, poza tym zawsze znajdę jakieś ustronne miejsce.
Zdarzyło mi się też na murku za deptakiem przycupnąć, w okolicy "grasował" jakiś starszy pan gaduła, nikogo w okolicy nie było, więc mnie sobie upatrzył, trochę to było krępujące ale pogadaliśmy nawet chwilę.
Zawsze biorę wygodne, szerokie bluzki, są dla mnie bardziej dyskretnie niż rozpinane. Podnoszę taką koszulkę a mała mi brzuch zasłania. Nie mam rozchlastanego dekoltu wiec nie mam się czego wstydzić. Koszulka jest podniesiona tylko tyle, żeby ssaczek złapał sutek, a nawet trochę nią przykrywam policzek, wszystko zasłania główką. Ale dla pewności, co wystaje (np kawałek brzucha) zakrywam tetrą i wio!
Jak byłam u rodziców, robiłam ok 4, 5, a nawet 6 godzinne spacery po parku i mieście więc karmiłam po parę razy - młoda jadła co ok godzinę!
Tak samo karmię przy rodzinie i tez nie mam z tym problemuumiem pierś obsłużyć bez jej wywalania. Polecam poćwiczyć, znaleźć swój sposób.
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Dika też unoszę bulzkę z dołu do sutka. Nawet jak jest na ramiączkach. Nie używam rozpinanych od góry. Bardzo podobnie to u mnie wygląda.
Dika lubi tę wiadomość
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
kokkosanka wrote:Dziewczyny znalazłam fajnego bloga:
mamafizjoterapeuta.pl
Szukałam o tych wczesnych obrotach i znalazłam fajne artykuły o asymetrii, splaszczonej główce itp. Jest też kalendarz rozwoju i wszystko opisane, co powinno robić dziecko w danym miesiącu. Ogólnie dużo ciekawych wpisów, które mnie zainteresowały w odniesieniu do starszej córki ale i małego synka.
Polecam:)
PS. To nie reklama i nikt mi za to nie płaci!
Super strona. Dziękuję za polecenie. -
My już po szczepieniu. Było trochę krzyku ale cyc leczy wszystkie rany
waga 6280g i 60cm bez uwag od pediatrymama zadowolona, oby bez gorączki w nocy.
Kropka89 lubi tę wiadomość
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓