CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja natomiast nie odkryła jeszcze swoich rączek. Nie ogląda ich, nie łapie niczego oprócz moich włosów które mi garściami wyrywa jak nie zwiążę w koka..
Na szczęście łączy łapki razem i czasem je ciumka.
Starsza córka na tym etapie już się przyglądała swoim dłoniom. Ale miała minę jak odkryła, że ma kontrolę nad tym co jej dotychczas tylko kolo buzi latało -
Jestem zła na moją pediatre bo o rotawirusach mi nie wspomniała a mały ma jutro 13 tydz mimo że wcześniak. Pneumokoki mówiła że nie poleca a meningokoki po 3 miesiącu. Czy ewentualnie mogę pneumokoki jeszcze zrobić?
Mój jeszcze nie łączy rączek ale widzi kolorowe zabawki . Wsadza rączki obie do buzi. -
Wydaje mi się że pneumokoki jak najbardziej jeszcze tak. O tych szczepieniach to też się sama dowiadywałam, trzeba szukać informacji na własną ręke. Lekarze mają za dużo na głowie chyba, ale zawsze można o nie zapytać, sami nie wychodzą z inicjatywą.
Pisało kilka z Was kiedyś o basenie z takim małym brzdącem. Byłyście już, jak to wygląda. Ktoś ma jakieś doświadczenia?A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda33 wrote:Wydaje mi się że pneumokoki jak najbardziej jeszcze tak. O tych szczepieniach to też się sama dowiadywałam, trzeba szukać informacji na własną ręke. Lekarze mają za dużo na głowie chyba, ale zawsze można o nie zapytać, sami nie wychodzą z inicjatywą.
Pisało kilka z Was kiedyś o basenie z takim małym brzdącem. Byłyście już, jak to wygląda. Ktoś ma jakieś doświadczenia?Magda33 lubi tę wiadomość
-
A jak zareagował na to że woda nie za ciepła?A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Dziewczyny pisalyscie parę dni temu o przeeracaniu się dzieci z pleców na brzuszek czy na odwrót? Moja jutro kończy 8 tygodni i dziś się kilka razy przewróciła z brzucha na plecy. trochę się martwię bo ona od początku podnosiła głowę, nie wiem kiedy się mówi o wzmożonym napięciu.. pediatra twierdzi że nie ma ale nie wysyłala do neurologa
-
Moje dziecie nie spi :o
Chyba zaczal sie czas kup raz na jakis czas I mysle, ze to moze byc powodem tej zarwanej nocki. Najpierw M z nia latal, teraz ja siedze.
Lotka pisalysmy z brzuszka na plecy. Poobserwuj ja jeszcze. Ja sama.sie boje o te napiecie, ale chyba latwiej je stwierdzik ok 3 miesiaca. Ale obserwuj I reaguj w razie niepokoju zeby pozniej zaoszczwdzic dziecku problemow. -
A moje dziecko nie obraca sie wogole. No ale trudno się obracać, jak leży się z głową w podłodze i sie drze. Wcale nie próbuje, wczoraj był sukces,bo podtrzymał głowę jakaś minutę zanim zaczął się drzec. Córka na tym etapie pieknie się odwracala z brzucha na plecy i pomalu w drugą strone (nie miała wzmożonego napiecia) i na brzuszku mogła dużo leżeć. A Artur nienawidzi, on chce być noszony (ale nie w każdej pozycji) i byc przy cycu.
Dzis idziemy do CDL rzucić okiem na to nasze wiszenie, czy taka jego natura, czy moze ma problem z pobraniem pokarmu, chociaż wątpię, bo jest straszny pulpet.
-
A u nas jak na kolejce górskiej raz mała robi sama kupke a raz cały dzień się męczy... mój mąż nie chce już robić jej rurkami windi bo ona ma robić sama ... Ale druga noc z rzędu się budzi co godzinę i powiedziałam że albo na noc jej robimy albo ma mi pomóc . Bo oczywiście jak o 6 go obudzę że ma się nie zająć to on ja usypia gdzie ona chce kupke A nie spać. I tym sposobem ona płacze a on się wkurza a ja zamiast odpocząć to tylko mam ochotę mu wygarnac grrr...
Mała jest na nutramigenie i zauważyłam że jej kupka z zielonej zaczyna się robić bardziej żółta. Mam nadzieję że to znak że układ pokarmowy już ma się coraz lepiej . -
U nas tez zarwana noc przez kupe. Wczoraj nie bylo I caaala noc nieprzespana. Drzemka nad ranem od 4 do 6. Wkoncu po 7 udalo sie I jej lzej.
Nie chce zapeszac, ale nie mamy juz chyba kolek. W srode skonczyla 2 miesiace a od czwartku inne dziecko. Przeszlam tez na espumisan, lzej jej sie odpowietrzyc. Teraz czekam az przestanie ulewac w tak ogromnych ilosciach, cofa jej sie I sie czesto tym dlawikrtan tez wiotka I ciagle nia pochrapuje.
-
Bardzo fajne artykuły są o lezeniu na brzuszku i obrotach u tej mamyfizjoteraputki.
lotka1990 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Lucy010 wrote:Nie chce zapeszac, ale nie mamy juz chyba kolek. W srode skonczyla 2 miesiace a od czwartku inne dziecko. Przeszlam tez na espumisan, lzej jej sie odpowietrzyc. Teraz czekam az przestanie ulewac w tak ogromnych ilosciach, cofa jej sie I sie czesto tym dlawi
krtan tez wiotka I ciagle nia pochrapuje.
-
My po szczepieniu Oliwia była dzielna , rotawirusy smakowały piła i śmiała się widać że lubi słodkie jak rodzice :d wazy juz 5860
my wlasnie dzisiaj dostalismy skierowanie do neurloga bo lekarka stwierdzila ze jeszczd delikatne ma napiecie I lwpiej skontrolować wcześnieji w razie co zacząć ćwiczyć . Oliwia dalej często ma zacianiete dłonie zazwyczaj lewa no i bardziej woli lewa stronę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 10:52
-
moira696 wrote:A co podawalas wcześniej zamiast Espumisan u? Ogólnie co stosujesz że kolki przeszły? Mój w podobnym wieku co Twoje dziecko, a mam wrażenie, że z kolkami coraz gorzej. Jestem załamana już tym płaczem. Normalnie chciałabym wyjść na ulicę i krzyczeć: Ludzie pomóżcie mi uff.
Najpierw kolzym, pozniej bobitic, nastepnie sab simplex, jak sie skonczyl to teraz espumisan I caly czas dicoflor. Juz nie ryczy id brzuszka, teraz ryczy ze zmeczenia bo nie umie spac -
witaminkab wrote:A moje dziecko nie obraca sie wogole. No ale trudno się obracać, jak leży się z głową w podłodze i sie drze. Wcale nie próbuje, wczoraj był sukces,bo podtrzymał głowę jakaś minutę zanim zaczął się drzec. Córka na tym etapie pieknie się odwracala z brzucha na plecy i pomalu w drugą strone (nie miała wzmożonego napiecia) i na brzuszku mogła dużo leżeć. A Artur nienawidzi, on chce być noszony (ale nie w każdej pozycji) i byc przy cycu.
Dzis idziemy do CDL rzucić okiem na to nasze wiszenie, czy taka jego natura, czy moze ma problem z pobraniem pokarmu, chociaż wątpię, bo jest straszny pulpet. -
To w koncu ma sie obracac czy nie? Oczywiscie weszlam na bloga ale nie mam jak piczytac. Zoska znow sie zrobila niezainterwsowana niczym, chyba, ze jestem obok. Jak odejde to wyje. Zreszta strach odwjsc, ciagle jej sie cofa jedzenie I dlawi sie.
Dziewczyny umawialyscie jakies wizyty u pediatry po tej patronazowej? Ja.bym chetnie poszla, ale co, powiem, ze przyszlsm zwazyc mala I ze ulewa? Bez sensu kolejke zajmowac. -
Ja idę w poniedziałek na dodatkową wizytę u pediatry, żeby zobaczyła go czy wszystko ok. Martwi mnie, że on ciągle tak dużo płacze. Ja też od porodu nic nie mogę w domu zrobić, bo Mały jak nie śpi na drzemce to sam nie poleży nawet chwilę muszę go czymś zabawiać albo nosić, bo inaczej płacze. Praktycznie nie sprzątam od porodu i nie gotuję. Czy ze mną coś jest nie tak czy któraś z Was też jest tak uwiązana? Drzemki ma krótkie to ledwo tak powierzchownie coś ogarnę zjem i to w sumie tyle.
Doświadczone mamy:w jakim wieku dziecko tak trochę na dłużej jest się w stanie samo zająć np. na macie, zabawkami itp. ?Chciałam coś zacząć w domu jak wcześniej robić ale z tym moim dzieckiem się nie da.