X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ślina wszędzie, ręce ssie namiętnie aż do porzygu :P piszczy tak, że ktoś z zewnątrz mógłby pomyśleć, że hodujemy pawie haha :D

Joaszo lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poki co nie piszczy. W głos się śmieje i rozczula mnie to na maksa ❤️ I nauczył się udawać, że kaszle ;o

U nas noc dziś ciężka. Wiercił się i kręcił, budzil się z płaczem często. Ewidentnie brzuch dokucza. Myślę o zmianie żelaza. Czy któraś z Was daje dziecku żelazo?

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam Trójka :-D pawie :-D :-P

U nas ładna noc, bez płaczu, tyle że moje dziecko zrobiło sobie w nocy godzinną przerwę w śnie na ciumkanie rączek. Leżał w łóżeczku u cimkał a my spaliśmy :-P i z dumą stwierdzam że dziś tylko 3 karmienia w nocy ;-)
    Andziula jak to udaje że kaszle ?? :-D
    Mój też kaszle tylko wydaje mi się że to z powodu tego nadmiaru śliny ;-)
    Nasz też zaczął się śmiać w głos ❤️ niestety zazyczaj zaraz przy tym zaczyna mieć czkawkę i przestaję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 08:30

• Leira Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Mój poki co nie piszczy. W głos się śmieje i rozczula mnie to na maksa ❤️ I nauczył się udawać, że kaszle ;o

U nas noc dziś ciężka. Wiercił się i kręcił, budzil się z płaczem często. Ewidentnie brzuch dokucza. Myślę o zmianie żelaza. Czy któraś z Was daje dziecku żelazo?

My bierzemy innofer i (tfu, tfu) póki co jest OK.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, jaka słodka dziewczynka z Twojej córeczki :).

U mnie Dominiczka też nauczyła się kaszleć na zawołanie, ma przy tym radochę, bo się śmieje...Pamiętam, że starsza córeczka robiła podobnie.
    Ssanie rączek dalej trwa...wkłada je głęboko, aż do odruchu wymiotnego. Raz nawet wymioty poszły.
    Śmiech na głos też jest, ale wtedy, kiedy rozśmieszę córeczkę :)
    Z miesiąca na miesiąc coraz bardziej komunikatywna dziecko, i mi lzej

Moja starsza córeczką też miała niskie żelazo...pamiętam, jak pediatra powiedziała, że to od mojej pokarmu...Ale wtedy się wystraszyłam, wtedy to była kropka nad i, rzuciłam karmienie, myslac, ze glodze albi szkodzę coreczce.
    Bylo podawane Ferrum. Wiem, że już wycofane że sprzedaży, ale dobrze działało na brzuszek, nie szkodzilo.

Odebrałam posiew dziewczynek, owszem, wyszły bakterie, ale w opisie napisane, że to flora fizjologiczna :) Także spokojna jestem. Czekam na wynik oowtornego posiew
    ..nie mam złudzeń, że teraz ta bakteria nie wyjdzie. Ale się oszukuję, póki co antybiotyku nie biorę i karmię malutką.

..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 10:49

Wysłany: 2 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Agnella. Udaje i ma radochę ;) przy tym też w głos się śmieje. Odkasluje tez normalnie, ale słuchać różnice kiedy udaje ;) to odkasływanie prawdziwe, że tak to nazwę to też myślę, że od śliny.

Mój właśnie dostaje innofer i niestety czytałam, że może podrażniać. Są jakieś inne łagodne dla żołądka, ale muszę najpierw skonsultować z lekarzem.

dqpri09kh0x52aib.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę mnie nie było, probowalam Was nadrobić ale po 4 stronach poległam :p

U nas już skończone 3 miesiące, byliśmy na weselu i tydzień na urlopie :) byliśmy w gorach i nawet się wdrapaliśmy z wózkiem na wysokość 1100 mnpm :D mała była bardzo grzeczna, parę razy w samochodzie tylko jakaś awanturka.
    Ona jest taka grzeczna że ja to bym mogła mieć następne :p a tak na poważnie to chciałabym zajść w ciążę tak w lipcu-sierpniu przyszłego roku :) bałam się jak to będzie z przywróceniem owulacji bo ja przed ciążą to potrafiłam nie mieć miesiączki pół roku (PCOS i IO) i jestem bardzo zdziwiona bo mimo wyłącznego KP dostałam wczoraj okres :p ciekawa jestem kiedy będzie nastepny.

Dziś byliśmy u audiologa na kontroli że wzgledu na moją cytomegalie w ciąży. Ale wszystko ok :) a za tydzień szczepienia kolejna dawka 5w1.
    Pozdrawiam was wszystkie!

Magda33, Joaszo, moira696, Kropka89, kokkosanka, Andziula_1988, Czara, klauuudia, Dika lubią tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj w desperacji umówiłam się po odbiór chusty i dziś ja odebrałam. Oczywiście z drugiej ręki ale jest cudowna :) I juz motalam swojego dziwnego zmienionego synka któremu się bardzo podobało wyjście w taki sposób :-D Ach teraz moje plecy poczują :-D

Magda33 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka akurat jeśli chodzi o chustę to niekiedy właśnie z drugiej ręki lepsza, bo już złamana :)

Kropka89 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka to super! Słyszałam o tym ale bardziej mnie przekonało to że jest tanio plus koło nas wiec mogłam odebrać spacerkiem. Chociaż ten spacerek się zakończył tragicznym płaczem i niosłam synka na rękach do domu powtarzając sobie że jak tylko wejdziemy to wiąże te chustę. I motywacja była niezła bo od razu się udało :-D

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png

Wysłany: 2 października 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę o zakupie nosidła. Nie wiem czy to lepsze czy gorsze od chusty, ale wydaje się być rozwiązaniem dla mnie.

Dziewczyny, gdzie kupujecie małe słoiczki na mus jabłkowy itp? Ja wie chce za to zabrać, ale szukam słoików i jest dramat ;(

dqpri09kh0x52aib.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula ja mam słoiczki małe z koncentratu pomidorowego czy musztardy majonezu czy z malutkich dżemów

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    A ja myślę o zakupie nosidła. Nie wiem czy to lepsze czy gorsze od chusty, ale wydaje się być rozwiązaniem dla mnie.

Dziewczyny, gdzie kupujecie małe słoiczki na mus jabłkowy itp? Ja wie chce za to zabrać, ale szukam słoików i jest dramat ;(

Andziula, gadalam temat bardzo wnikliwie i nosidła można naprawdę dopiero jak dziecko siedzi, wcześniej się nie zaleca. Podeślę Strony później.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zakupiłam chustę little frog moje wymarzone serduszka . Jest promocja na little frog i luna dream :) więc dużo taniej kupiłam. Ale racja lepiej z 2 ręki chustę już wykochana kupić .
    Ja kupiłam nową bo podobno splot żakardowy w serducha jest miękki od nowości a jak nie to zawsze mogę zwrócić:)
    Ale już nie mogę się doczekać mam z drugiej ręki zwykłą w paski i fatalnie mi się ja dociaga ... ciągne ciągne a luzy i tak są;/
    Mam nadzieję że z tą będzie lepiej ! Mała lubi być w chuscie . Mam nadzieję że jeszcze długo będzie lubić bo to ratuje mój kręgosłup .

Jeśli chodzi o nosidla to nawet słyszałam że źle związana chusta jest lepsza ;( w sensie lepsze niedoskonałości w niedociagneiciu niż wsadzenie dziecko w nosidło .

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj masz o wszystkich rodzajach noszenia dzieci i porównanie, fajna tabelka na dole: http://kangurkowo.pl/pl/content/7-jaka-chusta

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest o najlepszych nosidłach (ale też wszędzie piszą że od 6 miesiąca i jak dziecko zacznie siedziec) https://dziecisawazne.pl/nosidla-ergonomiczne-dla-dzieci-jak-wybrac/

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I popieram to co pisze Fasola, nam każdy lekarz i na wszystkich stronach taką informację znalazłam że najlepszą chusta a nosidło to dopiero jak dziecko siedzi. Wcześniej Jet za małe, ma inne kąty w kręgosłupie i naprawde można zrobić krzywdę. Nawet te niby wkładki niemowlęce to pic na wodę i nie można dać się nabierać. Tutaj też mama tłumaczy https://domowa.tv/nosidlo-vs-wisiadlo-jakie-nosidelko-wybrac/

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dałam małemu kompot z jabłek - wrzuciłam 4 ćwiartki jabłka, zalałam wodą, w małym garnuszku, zagotowałam aż jabłka się rozpadały, odcedziłam, przelałam kompot, wystudziłam, nalałam do butli i..
    ... myślałam, że nie odciągnę od niej małego. Wydoił wszystko i jeszcze się oblizywał. To było rano, więc niecierpliwe oczekiwanie na ewentualne bóle i.. nic, jesteśmy po kupie, trochę trąciło od niej jabłkiem, była nieco rzadsza, ale w granicach normy :) Dziś gotuję nowy kompot na jutro i mały chyba poczuł zapach bo się znów oblizuje :)

Joaszo, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Dzisiaj dałam małemu kompot z jabłek - wrzuciłam 4 ćwiartki jabłka, zalałam wodą, w małym garnuszku, zagotowałam aż jabłka się rozpadały, odcedziłam, przelałam kompot, wystudziłam, nalałam do butli i..
    ... myślałam, że nie odciągnę od niej małego. Wydoił wszystko i jeszcze się oblizywał. To było rano, więc niecierpliwe oczekiwanie na ewentualne bóle i.. nic, jesteśmy po kupie, trochę trąciło od niej jabłkiem, była nieco rzadsza, ale w granicach normy :) Dziś gotuję nowy kompot na jutro i mały chyba poczuł zapach bo się znów oblizuje :)

Moja jak dostanie soczek z jablek rozwodniony to normalnie całą butelkę by wypila !
    Ona w ogóle jak jej się da coś spróbować to normalnie wciaga nosem . Dziś moja mama dała jej polizac mango haha to normalnie myślałam że się nie odklei od tego haha . Myślę że nie będzie problemu u niej z jedzeniem

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234

Wysłany: 2 października 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o słoiczkach po koncentracie, pudloszki ma fajne 90 g pojemność, ale w domu mam tylko dwa i to pewne. Szkoda mi trochę kupić i wyrzucić chyba, że kupię i przełożę do dużego słoika i zagotuje?! Koncentrat się nie zepsuje o zagotowaniu?

Co oprócz jabłek słoikujecie?

Kropka, Fasola dziękuję za info. Ja tematu nie zgłębiłam. Oglądałam jedynie nosidła, które mi się podobają i było napisane, że od 3 mc. I uwierzyłam na słowo. Głupia ja ;( wierzyć producentowi.
    Jutro poczytam i się doszkolę, bo dziś padam.

dqpri09kh0x52aib.png
‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ