WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leria w niedzielę wiwcozzrm dostała czopek verbicol nie pomógł dostała glicerynowy rano zrobiła trochę luzniejsza kupę to chyba przez czopki i w poniedziałek koło 9zaczelo się stekqnie prezencie płacz widać że nie mogła sprobowlam delitanie termometrem poleciało trochę ale jesczs bardziej stekala więc dałam gicerynowy czopek po nim zrobiła dwie kupy i było nawet ok ale dalej była marudna a od wczoraj To samo co trochę płacze pręży się usypia z płaczu i dopiero na spiocha zje ,wczoraj dostała też czołem ten na v i nic do tej pory i od niedzieli jest problem z gazami . Masowanie brzucha , układanie na brzuchu uginanie nóg czy ciepłe pieluszki nie pomagają .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 13:53

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o sokowirówce wolnoobrotowej. Jest wyciskarka wolnoobrotowa. Ona nie tnie owoców jak w sokowirówce (tam jest taka tarcza przez którą przechodzą) tylko je zgniata (w środku jesy ślimak).

Do wyciskarki można wrzucić sałatę czy szpinak. Nie wiem czy sokowirówka by sobie z nimi poradziła.

Owoce tylko kroje. Jabłka czy gruszki wrzucam ze skórka i ogryzkami. Pomarańcze obieram.

Fasola1234 lubi tę wiadomość

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy to! Zonka przekreca się na brzuch :)

Dika, Fasola1234, kokkosanka, Magda33, Andziula_1988, Agnella lubią tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Nie słyszałam o sokowirówce wolnoobrotowej. Jest wyciskarka wolnoobrotowa. Ona nie tnie owoców jak w sokowirówce (tam jest taka tarcza przez którą przechodzą) tylko je zgniata (w środku jesy ślimak).

Do wyciskarki można wrzucić sałatę czy szpinak. Nie wiem czy sokowirówka by sobie z nimi poradziła.

Owoce tylko kroje. Jabłka czy gruszki wrzucam ze skórka i ogryzkami. Pomarańcze obieram.

A jaki masz model?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie! Co mogę na jelitowke przy kp? Czy wogole mogę kp? Obawiam się że się zaczyna. Nigdy nie miałam i nie wiem. Na razie bez gorączki, ale mam dreszcze i zimno mi strasznie.
    Boję się że Michałek się zarazi.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, współczuję tej jelitówki...Jestem pewna na bank, że możesz karmić przy jelitówce, nawet rotawirusie (to się dzieje w twoich jelitach, nie idzie na cały organizm, nie przenika do mleka matki. Moja koleżanka miała dwa razy jelitówkę przy cyckowaniu, nie przeywała. Tak samo jak jest przeziębienie, też można. Ponoć nawet wtedy dziecko dostaje "lepsze" przeciwciała.
    Smecta bezpieczna, gastrolit, chyba jeszcze wegiel można, ale tutaj nie mam 100 % pewności, inne elektrolity. Pij dużo wody, dieta - ryż, gotowany kurczak, marchew... niedługo przejdzie.
    Żeby dziecko zarazić, musiałabyś nie przestrzegać zasad higieny, myj dobrze ręce, staraj się nie całować synka i będzie dobrze.

Welonka, na odparzoną pupkę krem z Rossmanna - Babydream - krem ochronny przeciw oparzeniom, Linomag zielony, nie od razu zejdz, także smaruj wytrwale, po każdej kupie myj pupke pod prysznicem wodą z mydłem...Ja miałam teraz etap zielonych i rzadkich kup przez 4 dni, przeszło. Mała prężyła się, słabiej jadła, był płacz przy cycku.
    Teraz już ok, koniecznie podawaj probiotyk, ja zwiększyłam dawkę i to chyba pomogło.
    Ja podaję Floractin, trzeba go trzymać w lodówce, przy tym jest niedrogi.
    Pamiętam jak starsza córeczka nie mogła się wypróżnić, zwiększałam dawkę probiotyku i ruszało jelita.
    Jak Ciebie coś niepokoi, na pewno lekarz Cię uspokoi, nie zaszkodzi jak sprawdzisz.
    I nie martw się, zobaczysz, niedługo przejdą te dolegliwości z brzuszkiem.
    A jaką wit C podajesz?

A u mnie istne jaja. Zadzwonili z kliniki, że wynik z powtórnego posiewu gotowy do odbioru...Byłam pewna, że wynik się potwierdzi, nawet płakać mi się chciało, że muszę rzucic kp na już i w końcu ten paskudny antybiotyk brać...pojechałam, odbieram wynik w recepcji, a tam zupełnie co innego, inny antybiotyk na recepcie....Wyszła jedna bakteria, agalacte, no naprawdę jaja. Zaszłam do gabinetu gina, twierdzi, ze trzymamy się drugiego wyniku, bo zdarzały mu się takie przypadki. Mnie emocje poniosły, powiedziałam mu, że miałam niepotrzebne nerwy, że przebadałam dziewczynki itp....A już w planach miałam mu powiedzieć, bo byłam pewna, że Gronky wyjdzie, że to wina klinika i mi przykro z tego powodu, że już tutaj nie wrócę, och, jak wszystko jest zaskakujące...Trochę głupio, ze tak naskoczyłam na gina.
    Tak więc karmię jeszcze miesiąc, potem rozszerzanie diety i przejdę na Bebilon, moim zdaniem 5 miesięcy to już dobrze dla maluszka :-)
    Może wtedy, za jakiś czas, jak organizm odpocznie, pomyślę o trzecim dziecku.
    W ogóle bardzo Wam chciałam podziękować za rady odnośnie karmienia, jak miałam jakieś rozterki i się lamałam, cieszę się, że się udało z kp, jak na mnie to długo :-)!!! Mam nadzieję, że forum będzie długo funkcjonowało. bo naprawdę fajny zespół tworzymy...:-)

Jestem ciekawa co u naszego najstarszego maleństwa...
    Klaudia, jak masz czas i wenę, napisz co u Ciebie i synków :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 15:36

Magda33, Kropka89, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella dziękuję.
    Wspaniała wiadomość!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 15:36

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U koleżanki często sa jelitówki, ma 2 dzieci. Miała je w ciążach, i podczas kp. dzieci karmione nigdy się nie zarażały, natomiast reszta rodziny tak. Lekarz mówił, że można bezpiecznie karmić.

Magda33 lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie! Co mogę na jelitowke przy kp? Czy wogole mogę kp? Obawiam się że się zaczyna. Nigdy nie miałam i nie wiem. Na razie bez gorączki, ale mam dreszcze i zimno mi strasznie.
    Boję się że Michałek się zarazi.

NIE ZARAZI SIĘ! :) Wręcz przeciwnie - dostanie od Ciebie naturalną szczepionkę doustną na rotawirusa! :)

Nie ma sensu brać żadnych leków bo to wirus. Pij dużo wody (przy biegunkach i wymiotach łatwo się odwodnić, a Ty potrzebujesz jeszcze więcej płynów bo karmisz), min. 3 litry dziennie i pij regularnie, miej szklankę z wodą w każdym pomieszczeniu i co godzinkę pijesz!

Jeśli już chcesz coś brać to wit D3 w dużych ilościach i wit. C. Aczkolwiek i tak minie po 3 dniach :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super.

Bardzo sie cieszę, że u Ciebie też dobrze wyszło z wynikami. Rzeczywiście jaja :P

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A jaki masz model?
    Hurom HB, kupiona 3 lata temu. Widzę ze teraz jest sporo tańsza. Siostra niedawno kupiła od nich tę miętową ale nie wiem czy różni się czymś szczególnym oprócz designu.

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola mam serduszka tylko, że chusta kółkowa, kupiona nowa i rzeczywiście miękka ;)

Nosidło tak jak dziewczyny mówią dla dzieci siadających. Producenci zapewniają, że nosidła z wkładką można używać od pierwszych dni, ale to niestety bardziej chwyt marketingowy, ponieważ nawet z taką wkładką nadal dziecko nie siadające nie powinno z niego korzystać. Poza tym nosidło nosidłowi nie równe, dużo z nich to wisiadło, gdzie dziecko najzwyczajniej wisi. Na prawdę warto zagłębić temat przed zakupem :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Fasola mam serduszka tylko, że chusta kółkowa, kupiona nowa i rzeczywiście miękka ;)

Nosidło tak jak dziewczyny mówią dla dzieci siadających. Producenci zapewniają, że nosidła z wkładką można używać od pierwszych dni, ale to niestety bardziej chwyt marketingowy, ponieważ nawet z taką wkładką nadal dziecko nie siadające nie powinno z niego korzystać. Poza tym nosidło nosidłowi nie równe, dużo z nich to wisiadło, gdzie dziecko najzwyczajniej wisi. Na prawdę warto zagłębić temat przed zakupem :)

Moja jutro przyjdzie! Mam nadzieję że będzie super :) trochę się boję gramatura bo 300-320g . Ale jestem dobrej myśli:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ponad 10dni nawet nie przybrała 100g ma zapchane całe jelita dostała debirat 3razy dziennie i rumianek 3 Razy do tego bobotic I dalej mamy szczepienie odroczone . Jak to jest rotawirusamu jak między pierwszą a druga dawka jest długa przerwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 20:23

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, super wiadomości!!! :) Czasem coś sprawdza nasza cierpliwość...ale cudownie że wyszło dobrze! :) Karm karm i nie łam się :)

Magda, współczuję...trzymaj się...butelek z wodą jak piszą dziewczyny ! Pij dużo i myśl pozytywnie że to niebawem minie! A myślisz że zaraziłas się od kogoś? coś podejrzewasz?

My dziś byliśmy na pierwszym długim spacerze z chusta i było cudownie, mały nawet zasnął!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem chustowania.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Przez ponad 10dni nawet nie przybrała 100g ma zapchane całe jelita dostała debirat 3razy dziennie i rumianek 3 Razy do tego bobotic I dalej mamy szczepienie odroczone . Jak to jest rotawirusamu jak między pierwszą a druga dawka jest długa przerwa?

A o co dokładnie pytasz w kwestii rotawirusów?
    PS. Lekarka zgłosiła NOP do sanepidu?
    Kropka89 wrote:
    Magda, współczuję...trzymaj się...butelek z wodą jak piszą dziewczyny ! Pij dużo i myśl pozytywnie że to niebawem minie! A myślisz że zaraziłas się od kogoś? coś podejrzewasz?

Istnieje możliwość, że zaraziła się od małego jeśli był szczepiony na rota. To żywa szczepionka i dziecko wydala wirusa np. w kupie. U znajomej po rota wszyscy w domu chorowali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 20:52

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminę podaje cebion .

Leira te zaparcia nie są związane ze szczepieniem na rotawirusy bo miała je w sierpniu.po szczepieniu miała po dwóch dniach zaparcie pomógł czopek ale czy na pewno to było po szczepieniu to nie wiem bo kupki wtedy Bardzo rzadko . Cdruga dawka powinna być po 7 tygodniach i czy przerwa między kolejną dawka może być dłuższa bo różne opinie słyszę.

age.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:

My dziś byliśmy na pierwszym długim spacerze z chusta i było cudownie, mały nawet zasnął!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem chustowania.
    Dziękuję, rozbawiłaś mnie tym trzymaniem się butelek :D
    Mam podejrzenia. Wczoraj wracałam że spaceru z sąsiadem, razem szliśmy po schodach dwa piętra. I zakaszlal przy mnie chory. Może to być to, ale nie mam pewności, żeby aż tak szybko mnie złamało.
    Bardzo sie cieszę z Twojego sukcesu z chusta :D

Piję dużo, tyle ile dam radę oczywiście. I drzemie już kilka godzin w łóżeczku. Dobrze ze moje dziecko kiedy widzi ze ja śpię to też zasypia. Taki aniołeczek :)

Dziękuję za wszystkie rady.

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira tak był szczepiony. Ale nie mam siły teraz wstawać sprawdzić kiedy to było dokładnie. Chyba początkiem września. To też może być powodem. Racja.

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Witaminę podaje cebion .

Leira te zaparcia nie są związane ze szczepieniem na rotawirusy bo miała je w sierpniu.po szczepieniu miała po dwóch dniach zaparcie pomógł czopek ale czy na pewno to było po szczepieniu to nie wiem bo kupki wtedy Bardzo rzadko . Cdruga dawka powinna być po 7 tygodniach i czy przerwa między kolejną dawka może być dłuższa bo różne opinie słyszę.

Każde pogorszenie stanu zdrowia dziecka, w tym też zaparcia, biegunki i problemy z brzuszkiem do 4 tyg. od szczepienia powinny zostać zgłoszone jako NOP. Tak nakazuje polskie prawo, a lekarze różnie się z tego wywiązują, dlatego pytam. Duży plus w tym, że lekarka odroczyła dalsze szczepienia do czasu wyzdrowienia dziecka. Drugą dawką nie zaprzątaj sobie w ogóle głowy. Najważniejsze jest teraz, żeby mała wyzdrowiała, nic innego nie ma znaczenia.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ