CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz 6. Nakarmie i idę spać dalej. Mały się cieszy i opowiada zadowolony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 07:35
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Widzę nie tylko u mnie noc „ciekawa”. U nas nie wiem ile pobudek, nawet nie liczyłam. Wstawałam jak w transie, smoczek, masowanie brzuszka, branie na ręce, lulanie do snu i hop do łóżka. A teraz mąż lula i niby Młody śpi, ale jak mysz pod miotłą. U nas chyba też skok. Czekam na jego efekty
Leira synkowi daje kupiony w aptece juvitc. Sama biorę tez kwas l coś tamale jak podawać takiemu Maluchowi? Nie wiedziałam , że mozna w ogóle
-
U nas regres trwa już 5 tyg. Nagle pojawia się jedna czasem dwie dobre noce żeby dać złudne nadzieję i znów to samo :p
Adaś też jest określony przez pediatre że jest bardzo wrażliwym dzieckiem, śmiała się że tylko go tulić i całować a broń Boże krzywo spojrzeć :p -
Andziula_1988 wrote:Leira synkowi daje kupiony w aptece juvitc. Sama biorę tez kwas l coś tam
ale jak podawać takiemu Maluchowi? Nie wiedziałam , że mozna w ogóle
Można podawać kwas l-askorbinowy dzieciom w dawce do 60 mg dziennie. A zdecydowałam się na taką formę (zamiast sklepowych wit.c), ponieważ mam czysty kwas l-askorbinowy, a te apteczne to są zwykle askorbiniany sodu i mają jeszcze ekstra składniki (głównie glicerol), np. ten juvitc ma jako substancje pomocnicze: glicerol, disodu edetynian, woda oczyszczona. Nie wiem jak takie substancje oddziałują na malucha, dlatego właśnie taka decyzja.
Jeśli chodzi o podawanie to ja odważałam na wadze proszek (mam wagę jubilerską), rozpuszczałam w wodzie i podawałam strzykawką od żelaza co 1-2 h po ok. 2 ml, tak, żeby zużyć cały roztwór w ciągu dnia. Zawsze dawałam maluchowi zapijać mlekiem, bo to jednak jest kwaskowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 10:23
-
Welonka dziękuję za dobre słowa.
Andziula trzymaj się
anna23 wrote:U nas regres trwa już 5 tyg. Nagle pojawia się jedna czasem dwie dobre noce żeby dać złudne nadzieję i znów to samo :p
Adaś też jest określony przez pediatre że jest bardzo wrażliwym dzieckiem, śmiała się że tylko go tulić i całować a broń Boże krzywo spojrzeć :p
A Lucy jak u Ciebie? Jakaś poprawa?Andziula_1988 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
anna23 wrote:U nas regres trwa już 5 tyg. Nagle pojawia się jedna czasem dwie dobre noce żeby dać złudne nadzieję i znów to samo :p
-
Dziewczyny a ten regres nie u każdego dziecka występuje co nie ? U nas był okres ze miała wieczorem problem zaśnięciem i przez jakiś czas budziła się co równe 3 godziny, ale już od kilku paru tygodni mamy problem ze spaniem w dzień chce spać a nie może zasnąć na rękach płacze poloze płacze, muszę ją kolysac na kolanach i albo usnie już albo zacznie wołać cyca wtedy zje i idzie spać .
Kokosanka u nas dalej poduszka nie jest akceptowana podczas spania budzi się po 15 minutach jak jej podłoże jedynie w wózku śpi na niej -
Właśnie miałam pytać jak z poduszką. Szkoda, że nie chce na niej lezec:( Może jeszcze polubi? Probuj dalej ją układać! Mój jakoś akceptuje, ale po 30 min zawsze budzi się z krzykiem jak poparzony.. Tylko on zaczął używać jak miał chyba 2,5miesiaca..
A wy rehabilitujecie się że względu na co? Asymetrię? Wybacz, ale nie pamietam:(
-
Kokosanka i nas czasem przez cały dzień jest usypianie bo usnie poloze na poduszkę o po chwili się budzi chwilę pobawi się i marudzi i tak w kółko , jak nie chce na niej spać to staram się układać ją w ciągi dnia podczas leżenia w łóżeczku czy na macie. Tak rexhabilitacje mamy spowoduje asymetrii .
-
U nas znowu regres z kupka od 2 dni mała znowu nie robi męczy się;(
Nie wiem cy to nie sprawa skoku rozwojowego mała dużo więcej się spina krzyczy denerwuje.
Ostatnio nauczyła się krzyczeć i teraz jak chce żeby ja wziąść to krzyczy .... więc od 2 dni maruda na maksa . W nocy budzi się częściej a dziś pobudka o 4.30 . Dawno nie był o takich nocy no ale mam nadzieję że przejdzie .
Ostatnio bardzo dużo patrzy na swoje stopy a raz rano chciała je włożyć do buzi i plakala że jej nie wychodzi haha musiałam zasłonić jej stopy bo nawet zabawki miała gdzieś .
Właśnie zastanawiam się nad dawamiem małej dawki wit. C tak profilaktycznieczy ktoś stosuje? Ja kupiłam jakiś czas temu ale boję się ewentualnychbskutow ubocznych tych brzuszkowych
P.s w poniedziałek chce iść z mała na badania krwiiiiii mam nadzieję że się nie wycofamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 20:17
-
Fasola a z jakiego powodu chcesz wykonać badanie? Jeśli martwisz się płaczem to ruletka. U nas ostatnio pobranie i zero płaczu. Nawet się uśmiechał do pani pielęgniarki
Gagatek mały
Nie wiem co mnie podkusiło zrobić ciemne paznokcie po takiej przerwie ;p delikatnie mówiąc szału nie ma ;p jedyny plus, że Synek będzie się nimi pewnie mocno interesował -
Moj synek tez lubi.m9je paznokcie. Chwyta za moje palce i chcd dac do buzi.
Mojemu chyba zabki wychodza stad mniejszy apetyt i wkladanie sobie nie kciuka nie piesci ale palcow pozosfalych do buzi. We wt syn zaczal piszczecsmiech jak chlopiec to juz norma:) lubi sie brechtac
-
Piękny był dzień, dziadek i babcia przyjechali do wnusi a że moje dziecko lubi jak ktoś jest, to była grzeczna, spała ładnie w dzień i w ogóle. I przecież co to by było jak by było tak dobrze dalej.... Tak być nie może, więc postanowiła płakać od 19 do teraz. Uciszala się tylko w pionie na rękach. Jutro będę miała zakwasy. Dodatkowo była akceptowana tylko mamusia więc tatuś smutny patrzył jak mamusia dźwiga.
-
Chustonoszenie chyba nie dla nas niestety, mała mi sie tak przy motaniu wierci, wygina i wkurza, ze nie jestem w stanie zrobic tego prawidłowo. Wczoraj w ogole mielismy jakis kryzys, na ogol wszystko bylo na nie tylko raczki, wieczorem juz chcialam sobie pomóc, bo caly dzien bylam z nią sama i probowalam ja zamotac. Tak sie darła przy kazdej probie, jakby ja ze skory obdzierali, nie szło jej uspokoic. Poddalam się z zalem
bez sensu wydana kasa u nas
Moze z 5 razy liczac od urodzenia dala sie zakangurkowac. Inne wiazania tez sa be. Wscieka sie jak ma rece uwiazane.
Koszmarny dzien mialam, oby dzis byl lepszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 08:02
-
nick nieaktualnyDika trzymam kciuki za lepsze dni, a u Ciebie Anna za lepsze noce
Fasola ja małemu podaje już chyba od 3 tygodni wieczorem przed spaniem 5 kropelek Cebionu. Nie widzę żadnych skutków ubocznych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 08:18
-
Dziewczyny jak ja Was rozumiem i Wam współczuję.. U nas to samo. Ostatnio się obudziła o 2:40 i nie spała do..... 6!! Żeby jeszcze była cicho, ale nieee, płakała
cudowala, śmiała się, marudzila. Ooo ja tu pisze post a mała znów puściła wymiot. Jak mocny katar ma w nosie i jej splynje to się niestety tak kończy. Ciągle chodzę poirytowana, wkurza mnie wszystko. A najbardziej to, że muszę mówić rzeczy oczywiste bo tatuś się sam nie domyśli.
-
Andziula_1988 wrote:Fasola a z jakiego powodu chcesz wykonać badanie? Jeśli martwisz się płaczem to ruletka. U nas ostatnio pobranie i zero płaczu. Nawet się uśmiechał do pani pielęgniarki
Gagatek mały
Nie wiem co mnie podkusiło zrobić ciemne paznokcie po takiej przerwie ;p delikatnie mówiąc szału nie ma ;p jedyny plus, że Synek będzie się nimi pewnie mocno interesował
Badania mamy zlecone kontrolnie .
U nas noc masakra mała od kiedy zasnela budziła się z płaczem co chwila .. ;( A rano wstała jakh6 nigdy nic;/
Mała dostała kataru czy myślicie że mogę iść na morfologie? Czy bez sensu ?