X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz 6. Nakarmie i idę spać dalej. Mały się cieszy i opowiada zadowolony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 07:35

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda współczuję bardzo ,oby szybko wszystko wróciło do normy . Tule :*

Magda33 lubi tę wiadomość

age.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę nie tylko u mnie noc „ciekawa”. U nas nie wiem ile pobudek, nawet nie liczyłam. Wstawałam jak w transie, smoczek, masowanie brzuszka, branie na ręce, lulanie do snu i hop do łóżka. A teraz mąż lula i niby Młody śpi, ale jak mysz pod miotłą. U nas chyba też skok. Czekam na jego efekty ;)

Leira synkowi daje kupiony w aptece juvitc. Sama biorę tez kwas l coś tam ;) ale jak podawać takiemu Maluchowi? Nie wiedziałam , że mozna w ogóle

dqpri09kh0x52aib.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas regres trwa już 5 tyg. Nagle pojawia się jedna czasem dwie dobre noce żeby dać złudne nadzieję i znów to samo :p
    Adaś też jest określony przez pediatre że jest bardzo wrażliwym dzieckiem, śmiała się że tylko go tulić i całować a broń Boże krzywo spojrzeć :p

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Leira synkowi daje kupiony w aptece juvitc. Sama biorę tez kwas l coś tam ;) ale jak podawać takiemu Maluchowi? Nie wiedziałam , że mozna w ogóle

Można podawać kwas l-askorbinowy dzieciom w dawce do 60 mg dziennie. A zdecydowałam się na taką formę (zamiast sklepowych wit.c), ponieważ mam czysty kwas l-askorbinowy, a te apteczne to są zwykle askorbiniany sodu i mają jeszcze ekstra składniki (głównie glicerol), np. ten juvitc ma jako substancje pomocnicze: glicerol, disodu edetynian, woda oczyszczona. Nie wiem jak takie substancje oddziałują na malucha, dlatego właśnie taka decyzja.

Jeśli chodzi o podawanie to ja odważałam na wadze proszek (mam wagę jubilerską), rozpuszczałam w wodzie i podawałam strzykawką od żelaza co 1-2 h po ok. 2 ml, tak, żeby zużyć cały roztwór w ciągu dnia. Zawsze dawałam maluchowi zapijać mlekiem, bo to jednak jest kwaskowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 10:23

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka dziękuję za dobre słowa.
    Andziula trzymaj się :)
    anna23 wrote:
    U nas regres trwa już 5 tyg. Nagle pojawia się jedna czasem dwie dobre noce żeby dać złudne nadzieję i znów to samo :p
    Adaś też jest określony przez pediatre że jest bardzo wrażliwym dzieckiem, śmiała się że tylko go tulić i całować a broń Boże krzywo spojrzeć :p
    Ania aż tyle? Ja miałam dwie noce lepsze, myślałam że to koniec regresu, a tu dalej. Czytałam że do 6 tygodni to trwa. Oby już był koniec u Ciebie! A ile razy wstajesz?

A Lucy jak u Ciebie? Jakaś poprawa?

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Haha u nas to samo! Nie wiem jak długo już trwa, ale przedostatnia noc była super, a np. dziś dużo pobudek. Na szczęście wystarczy dać cyca i jak się naje to śpi dalej. Mimo wszystko wolałabym więcej przespać ciągiem.. :)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten regres nie u każdego dziecka występuje co nie ? U nas był okres ze miała wieczorem problem zaśnięciem i przez jakiś czas budziła się co równe 3 godziny, ale już od kilku paru tygodni mamy problem ze spaniem w dzień chce spać a nie może zasnąć na rękach płacze poloze płacze, muszę ją kolysac na kolanach i albo usnie już albo zacznie wołać cyca wtedy zje i idzie spać .

Kokosanka u nas dalej poduszka nie jest akceptowana podczas spania budzi się po 15 minutach jak jej podłoże jedynie w wózku śpi na niej

age.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pytać jak z poduszką. Szkoda, że nie chce na niej lezec:( Może jeszcze polubi? Probuj dalej ją układać! Mój jakoś akceptuje, ale po 30 min zawsze budzi się z krzykiem jak poparzony.. Tylko on zaczął używać jak miał chyba 2,5miesiaca..
    A wy rehabilitujecie się że względu na co? Asymetrię? Wybacz, ale nie pamietam:(

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka i nas czasem przez cały dzień jest usypianie bo usnie poloze na poduszkę o po chwili się budzi chwilę pobawi się i marudzi i tak w kółko , jak nie chce na niej spać to staram się układać ją w ciągi dnia podczas leżenia w łóżeczku czy na macie. Tak rexhabilitacje mamy spowoduje asymetrii .

age.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu regres z kupka od 2 dni mała znowu nie robi męczy się;(
    Nie wiem cy to nie sprawa skoku rozwojowego mała dużo więcej się spina krzyczy denerwuje.
    Ostatnio nauczyła się krzyczeć i teraz jak chce żeby ja wziąść to krzyczy .... więc od 2 dni maruda na maksa . W nocy budzi się częściej a dziś pobudka o 4.30 . Dawno nie był o takich nocy no ale mam nadzieję że przejdzie .
    Ostatnio bardzo dużo patrzy na swoje stopy a raz rano chciała je włożyć do buzi i plakala że jej nie wychodzi haha musiałam zasłonić jej stopy bo nawet zabawki miała gdzieś .
    Właśnie zastanawiam się nad dawamiem małej dawki wit. C tak profilaktycznie :) czy ktoś stosuje? Ja kupiłam jakiś czas temu ale boję się ewentualnychbskutow ubocznych tych brzuszkowych
    P.s w poniedziałek chce iść z mała na badania krwiiiiii mam nadzieję że się nie wycofam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 20:17

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola a z jakiego powodu chcesz wykonać badanie? Jeśli martwisz się płaczem to ruletka. U nas ostatnio pobranie i zero płaczu. Nawet się uśmiechał do pani pielęgniarki ;) Gagatek mały ;)

Nie wiem co mnie podkusiło zrobić ciemne paznokcie po takiej przerwie ;p delikatnie mówiąc szału nie ma ;p jedyny plus, że Synek będzie się nimi pewnie mocno interesował ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek tez lubi.m9je paznokcie. Chwyta za moje palce i chcd dac do buzi.

Mojemu chyba zabki wychodza stad mniejszy apetyt i wkladanie sobie nie kciuka nie piesci ale palcow pozosfalych do buzi. We wt syn zaczal piszczec :) smiech jak chlopiec to juz norma:) lubi sie brechtac :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny był dzień, dziadek i babcia przyjechali do wnusi a że moje dziecko lubi jak ktoś jest, to była grzeczna, spała ładnie w dzień i w ogóle. I przecież co to by było jak by było tak dobrze dalej.... Tak być nie może, więc postanowiła płakać od 19 do teraz. Uciszala się tylko w pionie na rękach. Jutro będę miała zakwasy. Dodatkowo była akceptowana tylko mamusia więc tatuś smutny patrzył jak mamusia dźwiga.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie Adaś zasypia o 20 śpi 3-4 godziny a później co 40-60 minut do 6-7 zależy jak sobie uzna :p wczoraj znów miał super noc bo wstawalismy tylko 4 razy ale dziś za to noc pt dolna jedynka

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jadł i szedł spać dalej a w regresie koło 3 już ksieciowi się nudzi to zasypianie i budzenie i trzeba skakać na piłce żeby wielmożny Pan zasnął :p

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustonoszenie chyba nie dla nas niestety, mała mi sie tak przy motaniu wierci, wygina i wkurza, ze nie jestem w stanie zrobic tego prawidłowo. Wczoraj w ogole mielismy jakis kryzys, na ogol wszystko bylo na nie tylko raczki, wieczorem juz chcialam sobie pomóc, bo caly dzien bylam z nią sama i probowalam ja zamotac. Tak sie darła przy kazdej probie, jakby ja ze skory obdzierali, nie szło jej uspokoic. Poddalam się z zalem :( bez sensu wydana kasa u nas :(
    Moze z 5 razy liczac od urodzenia dala sie zakangurkowac. Inne wiazania tez sa be. Wscieka sie jak ma rece uwiazane.

Koszmarny dzien mialam, oby dzis byl lepszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 08:02

klz9hdgetuhl70jy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika trzymam kciuki za lepsze dni, a u Ciebie Anna za lepsze noce ;-)
    Fasola ja małemu podaje już chyba od 3 tygodni wieczorem przed spaniem 5 kropelek Cebionu. Nie widzę żadnych skutków ubocznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 08:18

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Was rozumiem i Wam współczuję.. U nas to samo. Ostatnio się obudziła o 2:40 i nie spała do..... 6!! Żeby jeszcze była cicho, ale nieee, płakała :( cudowala, śmiała się, marudzila. Ooo ja tu pisze post a mała znów puściła wymiot. Jak mocny katar ma w nosie i jej splynje to się niestety tak kończy. Ciągle chodzę poirytowana, wkurza mnie wszystko. A najbardziej to, że muszę mówić rzeczy oczywiste bo tatuś się sam nie domyśli.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Fasola a z jakiego powodu chcesz wykonać badanie? Jeśli martwisz się płaczem to ruletka. U nas ostatnio pobranie i zero płaczu. Nawet się uśmiechał do pani pielęgniarki ;) Gagatek mały ;)

Nie wiem co mnie podkusiło zrobić ciemne paznokcie po takiej przerwie ;p delikatnie mówiąc szału nie ma ;p jedyny plus, że Synek będzie się nimi pewnie mocno interesował ;)

Badania mamy zlecone kontrolnie .
    U nas noc masakra mała od kiedy zasnela budziła się z płaczem co chwila .. ;( A rano wstała jakh6 nigdy nic;/

Mała dostała kataru czy myślicie że mogę iść na morfologie? Czy bez sensu ?

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ