X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz 6. Nakarmie i idę spać dalej. Mały się cieszy i opowiada zadowolony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 07:35

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda współczuję bardzo ,oby szybko wszystko wróciło do normy . Tule :*

Magda33 lubi tę wiadomość

age.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę nie tylko u mnie noc „ciekawa”. U nas nie wiem ile pobudek, nawet nie liczyłam. Wstawałam jak w transie, smoczek, masowanie brzuszka, branie na ręce, lulanie do snu i hop do łóżka. A teraz mąż lula i niby Młody śpi, ale jak mysz pod miotłą. U nas chyba też skok. Czekam na jego efekty ;)

Leira synkowi daje kupiony w aptece juvitc. Sama biorę tez kwas l coś tam ;) ale jak podawać takiemu Maluchowi? Nie wiedziałam , że mozna w ogóle

dqpri09kh0x52aib.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas regres trwa już 5 tyg. Nagle pojawia się jedna czasem dwie dobre noce żeby dać złudne nadzieję i znów to samo :p
    Adaś też jest określony przez pediatre że jest bardzo wrażliwym dzieckiem, śmiała się że tylko go tulić i całować a broń Boże krzywo spojrzeć :p

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Leira synkowi daje kupiony w aptece juvitc. Sama biorę tez kwas l coś tam ;) ale jak podawać takiemu Maluchowi? Nie wiedziałam , że mozna w ogóle

Można podawać kwas l-askorbinowy dzieciom w dawce do 60 mg dziennie. A zdecydowałam się na taką formę (zamiast sklepowych wit.c), ponieważ mam czysty kwas l-askorbinowy, a te apteczne to są zwykle askorbiniany sodu i mają jeszcze ekstra składniki (głównie glicerol), np. ten juvitc ma jako substancje pomocnicze: glicerol, disodu edetynian, woda oczyszczona. Nie wiem jak takie substancje oddziałują na malucha, dlatego właśnie taka decyzja.

Jeśli chodzi o podawanie to ja odważałam na wadze proszek (mam wagę jubilerską), rozpuszczałam w wodzie i podawałam strzykawką od żelaza co 1-2 h po ok. 2 ml, tak, żeby zużyć cały roztwór w ciągu dnia. Zawsze dawałam maluchowi zapijać mlekiem, bo to jednak jest kwaskowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 10:23

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka dziękuję za dobre słowa.
    Andziula trzymaj się :)
    anna23 wrote:
    U nas regres trwa już 5 tyg. Nagle pojawia się jedna czasem dwie dobre noce żeby dać złudne nadzieję i znów to samo :p
    Adaś też jest określony przez pediatre że jest bardzo wrażliwym dzieckiem, śmiała się że tylko go tulić i całować a broń Boże krzywo spojrzeć :p
    Ania aż tyle? Ja miałam dwie noce lepsze, myślałam że to koniec regresu, a tu dalej. Czytałam że do 6 tygodni to trwa. Oby już był koniec u Ciebie! A ile razy wstajesz?

A Lucy jak u Ciebie? Jakaś poprawa?

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna23 wrote:
    Haha u nas to samo! Nie wiem jak długo już trwa, ale przedostatnia noc była super, a np. dziś dużo pobudek. Na szczęście wystarczy dać cyca i jak się naje to śpi dalej. Mimo wszystko wolałabym więcej przespać ciągiem.. :)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ten regres nie u każdego dziecka występuje co nie ? U nas był okres ze miała wieczorem problem zaśnięciem i przez jakiś czas budziła się co równe 3 godziny, ale już od kilku paru tygodni mamy problem ze spaniem w dzień chce spać a nie może zasnąć na rękach płacze poloze płacze, muszę ją kolysac na kolanach i albo usnie już albo zacznie wołać cyca wtedy zje i idzie spać .

Kokosanka u nas dalej poduszka nie jest akceptowana podczas spania budzi się po 15 minutach jak jej podłoże jedynie w wózku śpi na niej

age.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pytać jak z poduszką. Szkoda, że nie chce na niej lezec:( Może jeszcze polubi? Probuj dalej ją układać! Mój jakoś akceptuje, ale po 30 min zawsze budzi się z krzykiem jak poparzony.. Tylko on zaczął używać jak miał chyba 2,5miesiaca..
    A wy rehabilitujecie się że względu na co? Asymetrię? Wybacz, ale nie pamietam:(

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosanka i nas czasem przez cały dzień jest usypianie bo usnie poloze na poduszkę o po chwili się budzi chwilę pobawi się i marudzi i tak w kółko , jak nie chce na niej spać to staram się układać ją w ciągi dnia podczas leżenia w łóżeczku czy na macie. Tak rexhabilitacje mamy spowoduje asymetrii .

age.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu regres z kupka od 2 dni mała znowu nie robi męczy się;(
    Nie wiem cy to nie sprawa skoku rozwojowego mała dużo więcej się spina krzyczy denerwuje.
    Ostatnio nauczyła się krzyczeć i teraz jak chce żeby ja wziąść to krzyczy .... więc od 2 dni maruda na maksa . W nocy budzi się częściej a dziś pobudka o 4.30 . Dawno nie był o takich nocy no ale mam nadzieję że przejdzie .
    Ostatnio bardzo dużo patrzy na swoje stopy a raz rano chciała je włożyć do buzi i plakala że jej nie wychodzi haha musiałam zasłonić jej stopy bo nawet zabawki miała gdzieś .
    Właśnie zastanawiam się nad dawamiem małej dawki wit. C tak profilaktycznie :) czy ktoś stosuje? Ja kupiłam jakiś czas temu ale boję się ewentualnychbskutow ubocznych tych brzuszkowych
    P.s w poniedziałek chce iść z mała na badania krwiiiiii mam nadzieję że się nie wycofam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 20:17

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola a z jakiego powodu chcesz wykonać badanie? Jeśli martwisz się płaczem to ruletka. U nas ostatnio pobranie i zero płaczu. Nawet się uśmiechał do pani pielęgniarki ;) Gagatek mały ;)

Nie wiem co mnie podkusiło zrobić ciemne paznokcie po takiej przerwie ;p delikatnie mówiąc szału nie ma ;p jedyny plus, że Synek będzie się nimi pewnie mocno interesował ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek tez lubi.m9je paznokcie. Chwyta za moje palce i chcd dac do buzi.

Mojemu chyba zabki wychodza stad mniejszy apetyt i wkladanie sobie nie kciuka nie piesci ale palcow pozosfalych do buzi. We wt syn zaczal piszczec :) smiech jak chlopiec to juz norma:) lubi sie brechtac :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny był dzień, dziadek i babcia przyjechali do wnusi a że moje dziecko lubi jak ktoś jest, to była grzeczna, spała ładnie w dzień i w ogóle. I przecież co to by było jak by było tak dobrze dalej.... Tak być nie może, więc postanowiła płakać od 19 do teraz. Uciszala się tylko w pionie na rękach. Jutro będę miała zakwasy. Dodatkowo była akceptowana tylko mamusia więc tatuś smutny patrzył jak mamusia dźwiga.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie Adaś zasypia o 20 śpi 3-4 godziny a później co 40-60 minut do 6-7 zależy jak sobie uzna :p wczoraj znów miał super noc bo wstawalismy tylko 4 razy ale dziś za to noc pt dolna jedynka

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jadł i szedł spać dalej a w regresie koło 3 już ksieciowi się nudzi to zasypianie i budzenie i trzeba skakać na piłce żeby wielmożny Pan zasnął :p

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustonoszenie chyba nie dla nas niestety, mała mi sie tak przy motaniu wierci, wygina i wkurza, ze nie jestem w stanie zrobic tego prawidłowo. Wczoraj w ogole mielismy jakis kryzys, na ogol wszystko bylo na nie tylko raczki, wieczorem juz chcialam sobie pomóc, bo caly dzien bylam z nią sama i probowalam ja zamotac. Tak sie darła przy kazdej probie, jakby ja ze skory obdzierali, nie szło jej uspokoic. Poddalam się z zalem :( bez sensu wydana kasa u nas :(
    Moze z 5 razy liczac od urodzenia dala sie zakangurkowac. Inne wiazania tez sa be. Wscieka sie jak ma rece uwiazane.

Koszmarny dzien mialam, oby dzis byl lepszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 08:02

klz9hdgetuhl70jy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika trzymam kciuki za lepsze dni, a u Ciebie Anna za lepsze noce ;-)
    Fasola ja małemu podaje już chyba od 3 tygodni wieczorem przed spaniem 5 kropelek Cebionu. Nie widzę żadnych skutków ubocznych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 08:18

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Was rozumiem i Wam współczuję.. U nas to samo. Ostatnio się obudziła o 2:40 i nie spała do..... 6!! Żeby jeszcze była cicho, ale nieee, płakała :( cudowala, śmiała się, marudzila. Ooo ja tu pisze post a mała znów puściła wymiot. Jak mocny katar ma w nosie i jej splynje to się niestety tak kończy. Ciągle chodzę poirytowana, wkurza mnie wszystko. A najbardziej to, że muszę mówić rzeczy oczywiste bo tatuś się sam nie domyśli.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Fasola a z jakiego powodu chcesz wykonać badanie? Jeśli martwisz się płaczem to ruletka. U nas ostatnio pobranie i zero płaczu. Nawet się uśmiechał do pani pielęgniarki ;) Gagatek mały ;)

Nie wiem co mnie podkusiło zrobić ciemne paznokcie po takiej przerwie ;p delikatnie mówiąc szału nie ma ;p jedyny plus, że Synek będzie się nimi pewnie mocno interesował ;)

Badania mamy zlecone kontrolnie .
    U nas noc masakra mała od kiedy zasnela budziła się z płaczem co chwila .. ;( A rano wstała jakh6 nigdy nic;/

Mała dostała kataru czy myślicie że mogę iść na morfologie? Czy bez sensu ?

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ