CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko nie śpi już od 3:45
Zaraz będzie robić się jasnoa mały bawi się na macie.
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
U nas dziś trochę "spokojniejsza " noc ale umowie się z mała do lekarza bo katar nie spływa tylko jej gdzieś tam w zatokach gra ;(
Nie wiem czy mogę iść z nią na morfologie...
W nocy zostałam ciocia po raz kolejny ! Mojego brata narzeczoną urodziła . W prawdzie w 35 t.c od 2 tyg w szpitalu leżała bo wody jej odeszły;( ale mały zdrowy silny !Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 06:11
Andziula_1988, Magda33 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla nich
najważniejszy, że zdrowy
witaj Fasola w klubie grających zatok... Jak mała nie była rączkowa, tak przez ten katar tylko na rączkach.... Nie dziwię się, biedna tylko tak jakoś funkcjonuje. Dziś kupię witaminę C tak jak dziewczyny pisały, oby pomogło. Do tego jeszcze tatusia rozkłada, wczoraj się zaczęło a dziś wstał już chory.
-
Mi amory też totalnie nie w głowie. Zawsze planuję, że w dzień się zdrzemnę z pół h chociaż, ale nie wychodzi nic z tego. Taka ładna pogoda do tej pory była, że wolałam przebywać na dworze i dotleniać Gagatka. I śpi trochę lepiej na dworze. Choć z tym tez różnie bywa.
U nas noc też dziś jakaś lepsza. Fakt, że już o 00:30 Syn się wiercił i coś Mu dolegało. Puerdy szły i myślałam, że będzie 2. Ale wzięłam na ręce j dość szybko zasnął. I obudził się o 3:25 :o szok! I teraz od dobrej godziny nie śpi. Także jedna pobudka wow
Zobaczymy jak dzień
Dziewczyny jakie butelki polecacie? Używam Tommy Tippee anti colic. I się czasem zapychają. Czy Wam też tak się zdarza? Jakie polecacie? -
Andziula_1988 wrote:Dziewczyny jakie butelki polecacie? Używam Tommy Tippee anti colic. I się czasem zapychają. Czy Wam też tak się zdarza? Jakie polecacie?
My używamy tych z AVENT, ale tak naprawdę to nie marka ma znaczenie, a fakt, żeby butelka była szklana. Na początku mieliśmy plastikowe, ale szybko okazało się, że wchłaniają zapachy i mojego mleka (jak jeszcze miałam pokarm i odciągałam) i MM, i nawet płynu do mycia butelek. Po kilku dniach śmierdziały jakby wymiocinami (takim nadpsutym mlekiem) i detergentem, więc szybciutko wymieniliśmy wszystkie na szklane i nie mamy problemów z kumulującymi się zapachami.
-
Co do wczesnego spania, to ja potrafię nakarmić małego o 19:00 potem iść się wykąpać (a on na lezaczku ze mną
) a potem jego kapie i kładę spać. Tak ok. 20:00 on już spi, ja jem kolacje myje zęby i nawet o 21:00 juz jestem w łóżku
Ja jestem mega śpioch dlatego
Tylko potem się budzę na 23 na karmienie wiec czasem wolę poczekać do tej jedenastej żeby mieć jedną pobudkę mniej
Ktoś się pytał o kilogramy, mi zostały jeszcze 2 i ciężko zrzucić narazie bo jemy ostatnio bardzo dużo słodkości dużo imienin urodzin i okazji -
Byliśmy u lekarza bo udało się dostać mała waży 6140g !
Ma infekcje ale narazie nic poważnego ale kazał uważać bo mówi że łatwo może to przeobrazic się w coś poważniejszego . Morfologia musi poczekać.
Mamy brać wit.c wapno i krople do nosa ale to na noc albo jak już mała ma mocno nosek zatkanytemp sw pokoju max 19 stopni i nawilżacz:)
U nas w sumie mimo mojej wagi uwaga jeszcze 10kg zostało . Mąż często chce się przytulać a ja raczej nie mam nic przeciwko
Chodź czasami wiadomo zmęczenie jest ale wtedy mąż widzi że raczej nic z tego .
Ostatnio nawet wrócił z treningu z bukietem kwiatów tak poprostu.. powiedział że to za to że jestem super mama i żona;oWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 11:08
Andziula_1988, Magda33, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Leira u mnie problemu z zapachem nie ma. Mam dwie małe z tommee tippee, takie zwykle i się nie zapychają, ale już są za małe. A te większe właśnie czasem ok, a czasem się zapcha i awantura gotowa
Kropka to w takim razie witam w klubie śpiocha ;*
Dziewczyny, a czy w deszcz wychodzicie na spacer? U nas dziś deazczowo i zimno ;(Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Leira u mnie problemu z zapachem nie ma. Mam dwie małe z tommee tippee, takie zwykle i się nie zapychają, ale już są za małe. A te większe właśnie czasem ok, a czasem się zapcha i awantura gotowa
Kropka to w takim razie witam w klubie śpiocha ;*
Dziewczyny, a czy w deszcz wychodzicie na spacer? U nas dziś deazczowo i zimno ;(
Ja raz byłam w deszczu haha ale to musiałam że będzie kropic a tu całkiem nieźle popadalo. Ale nie zrezygnowałam założyłam folie i kaptur -
Andziula_1988 wrote:Magda i jak kiedy Michałek usnął?
Byłam nieprzytomna. Ja z kolei mogę długo siedzieć wieczorem ale rano muszę się wyspać.
Dziękuję za pocieszenie
Fasola serdeczne gratulacje dla Ciebie i RodzicówI zdrówka dla Misi
U mnie dzisiaj piękna pogoda, ani jednej chmurkina deszczu nie byłam, jakoś tak się złożyło że nie musiałam rozkładać tych foli. Przypuszczam że to mnie nie minie za niedługo.
I mam już 2kg na minusie z przed ciąży, bardzo sie z tego cieszęTo dlatego że facet ma dietę i ciągle gotowane, ryż, warzywa i chude mięso. Docukrzam się czasem batonikiem i czekoladą.
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Agnella dziękuję, że pytasz
w sumie jem normalnie już wszystko. Cera polepszyła się tylko do jakiegoś momentu. Dalej ma parę krostek. Ale w sumie nic nowego mu nie wyskakuje.
Sezon katarowy pełną parą. Ja już jestem po zapaleniu ucha. Czaro też co chwilę jakiś katar ma. Reszta chłopaków też już po przeziębieniu. Właściwie wszystkie rady dziewczyny już tu sprzedały
Współczuję nocek. U nas podobnie. Raz super a dziś np masakra. -
przychodzę z niedobrymi wiadomościami.. W piątek miałyśmy mieć szczepienie i okazało się, że przez 7 tygodni mała nic nie przybrała (schudła 50 g) i wylądowała na 3 centylu.. Lekarka dała skierowanie do szpitala. Zrobilijej usg jamy brzusznej, pełne badania krwi, mocz i posiew. Wypisałam się w sobotę bo nie zameirzali robić więcej badań i bym tylko siedziała i czekała na wyniku posiewu. Powiedzieli że jak posiew będzie ujemny to i tak mnie wypiszą i skierują do pediatry. Dziś dzwoniłam i posiew ujemny, jutro dopiero idę do lekarza. Mała nie daje żadnych objawów, rozwija się prawdidłowo, jest wesoła, nie jest marudna ani płaczliwa.. Staram się ją teraz jak najczęściej przystawiać ale sama nie wiem co teraz będzie dalej..
-
lotka1990 wrote:przychodzę z niedobrymi wiadomościami.. W piątek miałyśmy mieć szczepienie i okazało się, że przez 7 tygodni mała nic nie przybrała (schudła 50 g) i wylądowała na 3 centylu.. Lekarka dała skierowanie do szpitala. Zrobilijej usg jamy brzusznej, pełne badania krwi, mocz i posiew. Wypisałam się w sobotę bo nie zameirzali robić więcej badań i bym tylko siedziała i czekała na wyniku posiewu. Powiedzieli że jak posiew będzie ujemny to i tak mnie wypiszą i skierują do pediatry. Dziś dzwoniłam i posiew ujemny, jutro dopiero idę do lekarza. Mała nie daje żadnych objawów, rozwija się prawdidłowo, jest wesoła, nie jest marudna ani płaczliwa.. Staram się ją teraz jak najczęściej przystawiać ale sama nie wiem co teraz będzie dalej..
Jakie posiewy robili: mocz i kał czy tylko mocz? I na co? Grzyby? Pasożyty? Bakterie?
Mała je normalnie? Czy zjada mniej? Ile waży teraz?
Jak wyszła morfologia? Co z żelazem w tej sytuacji? -
Leira wrote:Jakie posiewy robili: mocz i kał czy tylko mocz? I na co? Grzyby? Pasożyty? Bakterie?
Mała je normalnie? Czy zjada mniej? Ile waży teraz?
Jak wyszła morfologia? Co z żelazem w tej sytuacji?
Posiew moczu na bakterie chyba, bo podejrzewali zakażenie układu moczowego. Morfologia idealna, CRP poniżej 1. Wydawaje mi się że je normalnie ale jak tak teraz obserwuje to dosyć krótko ssie z cycka
Waży 5100. Przy urodzeniu 3700 a w sobotę skończy 4 miesiąceWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 14:55
-
Lotka, a co ile godzin je Twoja córeczka? Jak z jedzeniem w nocy?
Najwazniejsze, ze wyniki w normie. A zelazo było robione?
Z tym seksem...aktualnie u mnie niskie libido, az siebie nie poznaję, po pierwszej ciąży było wysokie i zawsze znalazłam i checi, a tu jedna wielka kicha...seks po 20.00 i wyżej....padam na łeb i szyje, absolutnie nie mam ochoty, jak już to bez emocji ten seks. Mam nadzieję, ze jeszcze wróci to co kiedyś...
U mojej córeczki waga urodzeniowa 3200, aktualnie wazy 6320. Już słabiej przybiera niż w pierwszych 3 miesiącach.
Fasola, a jaka u Ciebie waga urodzeniowa? Sporo mamy już do noszenia
Trójka, o Tobie nie wspomnę
Fasola, Zdrówka dla maluszka, niech szybko wychodzi z tego przeziębienia, dobrze, ze byłas u lekarza.
I gratuluję zostania ciocią!!!
Magda, fajna nocka, a raczej poranekMoże uda Ci się odespać razem z małym w ciągu dnia.
U mnie dziś rocznica slubu. Nie swietujemy jakos szczególnie, bo w domu siedzimy, maz robi zaległe projekty, a ja jak zwykle, domowe sprawy i przede wszystkim, córeczki.
Ja codziennie wychodzę z córeczkami na spacer, przynajmniej jeden. Czy brzydko czy słonecznie, jedynie w deszcz nie, zdarzyło mi się chodzic podczas kapuśniaczku, ale ja zawsze mam w "bagażniku" mojego czerwonego porshaka (czytaj-podwójnego wózkafolie ochronna i sobie parasolkę.
To prawda z tymi szklanymi butlami, przy starszej córeczki miałam je na zmianę, wraz z plastikowymi. Jedyny minus, ze często je tłukłam, spiesząc się podczas robienia mleka czy ich mycia...
Nie wiedziałam, ze Avent ma szklane
-
lotka1990 wrote:Posiew moczu na bakterie chyba, bo podejrzewali zakażenie układu moczowego. Morfologia idealna, CRP poniżej 1. Wydawaje mi się że je normalnie ale jak tak teraz obserwuje to dosyć krótko ssie z cycka
Waży 5100. Przy urodzeniu 3700 a w sobotę skończy 4 miesiące
Dziwne, że nie zrobili posiewu kału w kierunku pasożytów i grzybów, skoro mała je normalnie, a traci na wadze. Mój z podobną wagą urodzeniową, jak miał 4 m-ce to ważył 7 kg.
Może, dla pewności odciągnij raz czy dwa pokarm do butli, to będziesz mieć jasny obraz ile zjada. Może strata wynika z niewielkiego spożywania pokarmu, skoro krótko ssie? Dziecko w tym wieku powinno zjadać jednorazowo przynajmniej te 120 ml.
EDIT: 120 ml przy założeniu, że karmisz co ok. 3h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 17:02