X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • moira696 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Posiew moczu na bakterie chyba, bo podejrzewali zakażenie układu moczowego. Morfologia idealna, CRP poniżej 1. Wydawaje mi się że je normalnie ale jak tak teraz obserwuje to dosyć krótko ssie z cycka

Waży 5100. Przy urodzeniu 3700 a w sobotę skończy 4 miesiące
    Ojej mam nadzieję, że to nic poważnego i po prostu trzeba będzie Małą bardziej z jedzeniem przypilnować, częściej przystawiać w dzień i w nocy. Mamy dzieci urodzone dokładnie w tym samym dniu- też w sobotę będzie miał 4 miesiące, tylko mój synek się mniejszy urodził, bo miał 2990g.

relg6iyevo1tukkw.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka współczuje. Napewno to ogromny stres ;( oby Malutka szybko zaczęła przybierać.
    A nie kazali Ci dokarmiać mm?

Mój urodził się z wagą 3600g, dziś 4 mce równo i 7,5 kg ;) dziś mnie ręce bolą od noszenia. Ale to taki słodki „Ciężar” jestem zakochana po uszy ;)

Agnella dużo miłości dla Was ;*

Magda nie dziwie się. Tez bym padła. Ja potrzebuje snu i rano i wieczorem ;) hehe nie no żarcik. Ale generalnie wieczorem szybciej odlatuje, a rano jakoś daje radę funkcjonować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 17:41

dqpri09kh0x52aib.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka życzę szybkiego wyjaśnienia sytuacji , a jak z karmieniem w nocy jak śpi całą to może wybudzaj na jedzenie. Moja mocno zwolniła z wagą jak miała problem z brzuszkiem

Angela szczęścia i dużo cierpliwości do siebie :)

U nas wagą ur 3100 obecnie 6850

age.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga urodzenioea 2920g a dziś 6140g :) czuć było że przez te dwa tygodnie od szczepienia gdzie miała 5810g przytyla . Ręce mi odpadają od noszenia a mała jest bardzo maruda . Dziś dużo spala a i tak nie w sosiku;( ale cóż się dziwić jak kupka męczy do tego katar a pogoda?! Mi jest kiepsko a co dopiero jej

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)

Lotka mam nadzieję, że to nic takiego. Choć można sie wystraszyć. Dobrze, że od razu tyle badań i zainteresowanie ze strony lekarza. Moja koleżanka ma córkę w 5 centylu, tez przebadana od czubka głowy do stóp i nic nie znaleźli, zdrowa rośnie chodz mało waży. Okazuje się że koleżanka jak była dzieckiem też zawsze była drobna i mała. Córeczka ma to po mamusi. Może u Ciebie też tak jest :)

Mam nadzieję, że ta noc będzie dla mnie lżejsza. I mam dobre wieści oficjalnie dzisiaj był pierwszy całkowicie samodzielny obrót :D oczywiście najlepsze jest to, że wtedy kiedy obróciłam się do niego tyłem i zobaczyłam jak juz było po wszystkim. Zadowolony leżał na brzuchu. W ogóle taki był dzisiaj mega aktywny na macie w ciągu dnia. Sam leżał całą godzinę (wczesniej nie do pomyślenia), czasami zerkał tylko co ja robię i gdzie jestem. Obromny postęp :)

Kropka89, Andziula_1988, Dika, Joaszo lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro idę do pediatry i pewnie powie że trzeba dokarmiać MM. Dziś jeszcze próbowałam jak najwięcej przystawiać. JAk zjadła z obu piersi (krótko i potem się denerwowała bo już chyba nie leciało) to dałam jej z butelki rozmrożone moje mleko 90 ml to wciągneła na raz z apetytem.. więc upewniam się w przekonaniu że to dla niej za mało. Ale aż dziwne że nie płacze tak jakby na co dzień z tego powodu, jakby nie do końca czuła głód.

Ona nocki przsypia i wcześniej jej nie wybudzałam bo miała bardzo dobre przyrosty i była zawsze w okolicach 70-80 centyla. A teraz z wagą w 3 centylu a ze wzrostem w 97 :o

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka oby było wszystko w porządku ! Trzymamy kciuki .

Hmmm nie wiem czy dobrze zrobiłam ale Misia dziś była bardzo marudna na wieczór jakby bolał ja brzuszek do tego katar oczy całe czerwone. I stwierdziłam że dam jej czopek przeciwzapalny i wiecie co chwilę jeszcze pomarudzila a teraz śpi i śpi i w ogóle się nie budzi ;) pomyślałam że skoro ma infekcje to może warto podać coś przeciwzapalnego. Ja sama jak coś mnie bierze biorę coś przeciwzapalnego.
    Ogólnie ostatnio ma bardzo marudne dni no masakra pytanie czy to przez to że infekcja się zaczynala czy jakiś skok . Ale daje nam w kość. Nawet usiąść z nią nie można bo od razu jej się nie podoba i krzyczy . Nawet jak się wyspi to jest niezadowolona ;/

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie mam pytanie czy wasze dzieci zasypiają przy szumie?
    Suszarka to dla nas wybawienie jak mała marudzi a jest zmęczona . W nocy często mamy włączony dźwięk suszarki i tak sobie szumi. Najlepsze jest to że jak wylacze to często od razu się budzi ;/ trochę mnie to niepokoi niby to nic złego ale chciałbym żeby chociaż zasypiala przy szumisiu a szumis nie daje rady jak mała ma gorszy dzień . Glosna suszarka powoduje że mała od razu odlatuje;/
    No ale ona ma 5msc i nie chce żeby potrzebowała takich hałasów. Ja w prawdzie już się przyzwyczailam i mi ten hałas nie przeszkadza ale nie wiem sama...
    Co myślicie na ten temat ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 21:39

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie suszarka bardzo uspokajala . Kierowalam ja nieraz na brzuszek. Do tego dzwiek. Msky byl spokojny po 5 sek.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola nie używam niczego do zasypiania. Sama też sie nie odzywam (próbowałam czytać przy usypianiu ale to przynosiło odwrotny skutek). U mnie hałas się nie sprawdza. Sam zasypia na rękach. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. A jak to działa u Ciebie i ułatwia zasypianie to ok. Z czasem to sie będzie pewnie zmieniało.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cały czas jesteśmy w 3 centylu, ale nikt żadnych badań nam nie zlecił wręcz wszyscy mówią że dziecko wygląda bardzo zdrowo i ma po prostu same mięśnie, jedna neurolog powiedziała nam że mamy lekkoatlete :-P No coz, Takie fit dziecko ;) Po tatusiu pewnie ;)

Dziewczyny współczuję Wam problemów nocnych! Oby każda nocka była lepsza!

Magda33, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też musi być cicho, żadne szumy nie pomagają. Kiedyś tylko jak był mały i płakał to go włożyliśmy pod okap nastawiony na 3 poziom. To działało. Leżał tam w koszu Mojżesza tak, ale nie zasnął, chociaż spokojny był :-D

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    jutro idę do pediatry i pewnie powie że trzeba dokarmiać MM. Dziś jeszcze próbowałam jak najwięcej przystawiać. JAk zjadła z obu piersi (krótko i potem się denerwowała bo już chyba nie leciało) to dałam jej z butelki rozmrożone moje mleko 90 ml to wciągneła na raz z apetytem.. więc upewniam się w przekonaniu że to dla niej za mało. Ale aż dziwne że nie płacze tak jakby na co dzień z tego powodu, jakby nie do końca czuła głód.

Ona nocki przsypia i wcześniej jej nie wybudzałam bo miała bardzo dobre przyrosty i była zawsze w okolicach 70-80 centyla. A teraz z wagą w 3 centylu a ze wzrostem w 97 :o

Nie poddawaj się od razu. MM to gówno. Spróbuj odciągnąć z piersi laktatorem (15 min) - będziesz mieć realny pogląd na to ile dziecko może wydobyć z Ciebie mleka. Jak będzie za mało to spróbuj jeszcze brać Femaltiker (2x dziennie) i wypijać 3l wody dziennie, ale nie na raz tylko równomiernie rozłóż sobie to picie w ciągu dnia, szczególnie uwzględniając wypicie min. szklanki wody po każdym karmieniu. Walcz o KP, na MM zawsze możesz przejść, ale po co ładować w dziecko tą chemię, jak być może nie musisz.

Trzymaj się i walcz!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Nie poddawaj się od razu. MM to gówno. Spróbuj odciągnąć z piersi laktatorem (15 min) - będziesz mieć realny pogląd na to ile dziecko może wydobyć z Ciebie mleka. Jak będzie za mało to spróbuj jeszcze brać Femaltiker (2x dziennie) i wypijać 3l wody dziennie, ale nie na raz tylko równomiernie rozłóż sobie to picie w ciągu dnia, szczególnie uwzględniając wypicie min. szklanki wody po każdym karmieniu. Walcz o KP, na MM zawsze możesz przejść, ale po co ładować w dziecko tą chemię, jak być może nie musisz.

Trzymaj się i walcz!

dzięki, próbowałam dziś ściągnąć, przez 10 minut nic nie odciągnełam. Wiadomo będę walczyć ale myślę że trzeba będzie trochę podokarmiać zanim znowu nierozbujam laktacji bo za bardzo się boję że małej jednak coś będzie (anemia czy coś). Jednak przez 7 tygodni schudnąć i spaść z 80 na 3 centyl to nie jest dobre dla maluszka

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No generalnie ja też jakoś nie uważam że każde dziecko da się wlozyc w siatkę centylowa ale fakt że lotki maluch spadł dość drastycznie może być niepokojące.

Właśnie na wymagajacej.pl się doczytalam że szum tylko do 50db inaczej nie jest zbyt dobry dla dziecka ! Od razu poszłam zmierzyć db i zmniejszyłam głośność;)
    Zmieniłam dźwięk suszarki na różowy szum bo podobno lepszy i co ? Mała od razu zaczęła się kręcić i poplakiwac więc jednak suszarka to jest to !

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    dzięki, próbowałam dziś ściągnąć, przez 10 minut nic nie odciągnełam. Wiadomo będę walczyć ale myślę że trzeba będzie trochę podokarmiać zanim znowu nierozbujam laktacji bo za bardzo się boję że małej jednak coś będzie (anemia czy coś). Jednak przez 7 tygodni schudnąć i spaść z 80 na 3 centyl to nie jest dobre dla maluszka

Jak morfologia OK, a sytuacja ciągnie się od 7 tygodni, to 1-2 dni sytuacji nie zmienią. Femaltiker działa naprawdę błyskawicznie. Po jednym dniu już będziesz widzieć czy jest poprawa czy nie. U mnie po MM, kiedy już piersi totalnie odmawiały posłuszeństwa, mimo że jeszcze coś tam produkowały, to mały już odrzucał i pierś i moje mleko. Bo MM jest tłustsze, a z butli się lepiej ciągnie niż z ledwo zipiącego cyca, więc, żeby się nie okazało, że po 2 dniach na MM, nawet jak rozkręcisz laktację to mała już będzie wolała butlę i tłustsze mleko :/ Ja u siebie tak bardzo to przeżyłam, że naprawdę nie życzę nikomu :(

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Jak morfologia OK, a sytuacja ciągnie się od 7 tygodni, to 1-2 dni sytuacji nie zmienią. Femaltiker działa naprawdę błyskawicznie. Po jednym dniu już będziesz widzieć czy jest poprawa czy nie. U mnie po MM, kiedy już piersi totalnie odmawiały posłuszeństwa, mimo że jeszcze coś tam produkowały, to mały już odrzucał i pierś i moje mleko. Bo MM jest tłustsze, a z butli się lepiej ciągnie niż z ledwo zipiącego cyca, więc, żeby się nie okazało, że po 2 dniach na MM, nawet jak rozkręcisz laktację to mała już będzie wolała butlę i tłustsze mleko :/ Ja u siebie tak bardzo to przeżyłam, że naprawdę nie życzę nikomu :(
    Wiem o vzym mowisz. Ja bardzo przezylsm ze maly nie chce tylko cyca. Teraz pije moje z butrlki a w nocy mm. W dzien moje i papki. Moj cycus stal sie blee. Odsaczam sie do sb a potem przechodze na 100 proc mm. Jade na wesele i chce napic sie troszke. Maky zostaje z tesciowa. Juz tez nie mam sily odsaczac sie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola u nas z kolei mała zasypia przy okapie w nocy ma szumisia. On się sam wyłącza po jakimś czasie. Na początku nie używałam nic ale odkąd zaczęłam stosować szum jest o niebo lepiej. Mnie np wybudza każdy dźwięk i myślę, że każdy tak ma hehe ale jak mówię mężowi, że znów gdzieś pralka pierze to on mówi, że nie słyszy. W ogóle zauważyłam, że większość osób jak pytam to nie słyszy dźwięków, które ja wylapuje. Może dlatego jestem taka podenerwowana. Najgorzej, że słyszę co mówią sąsiedzi na górze i co oglądają. Mąż i inni słysza po prostu, że tam ktoś jest a ja biedna się męczę.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka trzymam za Was kciuki :*
    Odnośnie tego że jak spróbuję mm to swojego nie będzie chciało to rozmawiałam z kuzynka wczoraj i oni rozszerzają dietę, mody jest z marca. Pił mm bo ona straciła pokarm już po 1 miesiącu. On odkąd spróbował jedzenia nie chce pić mleka! Jakie akrobacje ona musi wyczyniac żeby to mleko w niego wcisnąć to dajcie spokój.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O o o to nieźle Lucy z tą kuzynka! Jakby moja mama usłyszała coś takiego to pewnie by od razu dziecku dawała tylko jedzenie i jeszcze mnie ochrzanila że wcześnie tego nie zrobiłam :-D przez telefon ciągle się mnie pyta jak tam mały z jedzeniem czy ładnie je :-D to mówię że ładnie, ciągnie z cyca :-D Ale chyba powoli już moja mama to rozumie ;)

A ja muszę sprawdzić z szumem, może jednak ciut pomoże przy usypianiu na drzemki dzienne...hmmm

Dziś puściłam maluchowi pierwszy raz piosenkę z Kubusia Puchatka na YouTube z filmem...Miałam trochę wyrzutów że pokazuje mu ekran ale echh ta piosenka jest taka ładna i ja sama tak kochałam Kubusia :-D No nic, obiecałam sobie że mały nie będzie miał do 3 roku życia ekranu i co? Ech może to był mój jednorazowy wybryk zobaczymy :-P ( bo według lekarki w naszej rodzinie do 3 roku życia dziecko nie powinno mieć dostępu do telewizora itp. bo to zaburza naturalny rozwój intelektualny no i ciekawi nas jak to będzie bez)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔

preg.png
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ