X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam. Terminu jeszcze nie znam, bo zwlekam z pójściem do lekarza, jednak teścik i wszystkie znaki na niebie i ziemni chyba nie okłamują. Wizytę mam zaplanowaną na 6/11.
    Jedyne czego się obawiam to noszenia teraz mojego pierwszego szczęścia, ale niestety nie ma wyjścia.
    Wszystkim gratuluję, bo chyba nie ma nic lepszego od tych dwóch kreseczek ;)

pełnanadziei:}, Madzik84, Paula2702, Wonderland, Marya lubią tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:14

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) w poniedziałek test i dwie kreseczki, a wczoraj Beta 197 :) jutro powtórzę, a na przyszły poniedziałek umówiłam wizytę u gin- pewnie nie będzie jeszcze <3 niestety, ale idę się pokazać, bo pierwszą ciąże całą brałam luteinę, więc pewnie i w tej będzie trzeba :)

edit: z OM termin na 25 czerwca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 12:17

Paula2702, pełnanadziei:}, Marya, Madzik84, Mała_Mii lubią tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Witam :) dzisiaj zrobiłam test ciążowy, który okazał się tym szczęśliwym :) O dzidziusia starałam się ponad rok. Zapraszam wszystkie czerwcowe szczęściary :)
    an-CZERWCOWEF20MAMYF202018-000000ffffffxxxxxx29002-1-0-1003-yellow015.gif
    Jest nas: 62

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę
    Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama
    Ty mój świat cały, a Ja...Twoja mama

TP. 25.05. nataliab87 <3

TP. 30.05. Wonderland <3

TP. 31.05. Ha <3

TP. 31.05./01.06. Anna Stesia <3

TP. 01.06. Marya <3
    TP. 01.06. Swan
    TP. 01.06. Madzik84 <3
    TP. 01.06. palusia171
    TP. 01.06. anna23
    TP. 01.06. Canario
    TP. 01.06. Kropka89
    TP. 01.06. Barbarka1984 <3

TP. 02.06. welonka
    TP. 02.06. Tini <3
    TP. 02.06. _nina_ <3
    TP. 02.06. m.agnes.z

TP. 03.06. PaulaG

TP. 04.06. paulen <3
    TP. 04.06. Angrut <3
    TP. 04.06. Anitka201 <3

TP. 05.06. jagodowa91
    TP. 05.06. Sonia94

TP. 06.06. Fufka30
    TP. 06.06. Hania003 <3
    TP. 06.06. Kalarepka <3

TP. 07.06. zielonooka7 <3

TP. 08.06. Lisiaa

TP. 09.06. ScarlettKate <3
    TP. 09.06. malinka201666
    TP. 09.06. Rewe
    TP. 09.06. klauuudia

TP. 10.06. Angrut
    TP. 10.06. Alusiek84
    TP. 10.06. Moan
    TP. 10.06. Sylviazzz
    TP. 10.06. Mysza_3
    TP. 10.06. Mama_drugi_raz
    TP. 10.06. Paula2702 <3

TP. 11.06. Teqz <3

TP. 12.06. Mała_Mii

TP. 13.06. Nejcik
    TP. 13.06. tomania2806
    TP. 13.06. Trójka

TP. 14.06. kasju
    TP. 14.06. witaminkab

TP. 15.06. AdaEva

TP. 16.06. pełnanadziei:}

TP. 17.06. serek_84
    TP. 17.06. Martyna93

TP. 18.06. Asiulka88

TP. 20.06. Nisia91 <3
    TP. 20.06. tranquilo

TP. 21.06. Vero

TP. 23.06. Arga

TP. 24.06. 100krotka
    TP. 24.06. Ruth

TP. 25.06. moira696

TP. 26.06. Sarrra

TP. ? M8isia
    TP. ? Marti83
    TP. ? zohasamoha

ZAPRASZAMY!

............................................................................................................................................................

Beta hCG - normy w ciąży (w zależności od wieku ciążowego liczonego od pierwszego dnia ostatniej miesiączki)
    3. tydzień - 5 - 50 mIU/ml
    4. tydzień - 5 - 426 mIU/ml
    5. tydzień - 18 - 7,340 mIU/ml
    6. tydzień - 1,080 - 56,500 mIU/ml
    7. - 8. tydzień - 7, 650 - 229,000 mIU/ml
    9. - 12. tydzień - 25,700 - 288,000 mIU/ml
    13. - 16. tydzień - 13,300 - 254,000 mIU/ml
    17. - 24. tydzień - 4,060 - 165,400 mIU/ml
    25. - 40. tydzień - 3,640 - 117,000 mIU/ml

Tygodnie ciąży a miesiące
    Przy przeliczaniu tygodni na miesiące powinno się stosować taki przelicznik:

1 miesiąc – od 0 do 4,5 tygodnia
    2 miesiąc – od 4,5 do 9 tygodnia
    3 miesiąc – od 9 do 13,5 tygodnia
    4 miesiąc – od 13,5 do 18 tygodnia
    5 miesiąc – od 18 do 22,5 tygodnia
    6 miesiąc – od 22,5 do 27 tygodnia
    7 miesiąc – od 27 do 31,5 tygodnia
    8 miesiąc – od 31,5 do 36 tygodnia
    9 miesiąc – od 36 do 40 tygodnia

Trymestry ciąży:
    1 trymestr zaczyna się w 1, a kończy w 14 tygodniu ciąży
    2 trymestr zaczyna się w 15, a kończy w 27 tygodniu ciąży
    3 trymestr zaczyna się w 28 tygodniu ciąży i trwa do porodu

Warto zajrzeć:
    1. [url]http://babyonline.pl/mdlosci-w-ciazy-co-na-mdlosci-kiedy-mdlosci-w-ciazy,dolegliwosci-w-ciazy-artykul,1221,r1p1.html [/url]

Aniołkowa mama
    Anuś_ku
    Lotopałanka
    [*]

Cześć.
    Proszę o dopisanie mnie z datą 04.06. :)
    Dziękuję!

Marya lubi tę wiadomość

• Maza Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice przedewszyztkim spokojnie, napewno wzzystko jwst ok tylko spokojnie. Co do teściów to 2,5 roku to jeszcze nie tak długo, może neszcze wszystko się ułoży. Najważniejsze to aby wszyscy chcieli sie dogadac i byli sobie życzliwi. Ta moja koleżanka to juz 8 lat tak mieszka a nie narzeka może od 2 :)
    Pozostałym bardzo współczuje, nie dajcie się. Trzymam za wszystkie kciuki aby tesciowe sie opanowały. Ja tez nie mam najlepszej ale przy ajmniej głowy nam nie zawraca, jak to mówi mój mąż : przeżywa 3 młodość. Oby tak zostało.
    A ja sie dzisiaj tak tragicznie czuje, że nie wiem nak dam raxe ponechać po córke i na jakieś zakjpy. Do tego mąż wyjechał i sama muszę moje łobuzy ogarnąć. Żołądek na druga stronę sieprzewraca a góra prania czeka na prasowanie :(
    Bardzo was przepraszam za te literówki ale tylko z tel piszę więc ciężko.
    Przepraszam też że nie odniose się do wszystkiego ale tyle piszecie że nie ogarniam
    Gratuluję oczywiście nowego pięknego serduszka :)

Komcia lubi tę wiadomość

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland trzymam kciuki i czekamy na relacje z wizyty ;)
    Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie mamusie dzisiaj wizytujące :)
    Ja już jutro i nie mogę się doczekać :)

Pełnanadziei dzięki :)

Wonderland lubi tę wiadomość

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poproszę o dopisanie. Wstępny termin to 22.06

Marya lubi tę wiadomość

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Marya niech Ci nowe dziewczyny podadzą termin prostu i wrzuc je na pierwszą stronę, bo trochę nas przybyło;-)

Baterie w górach się najlepiej ładuje :-)
    Właśnie ;) to kogo nie mam na liście to pisać :D

• Leira Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maza wrote:
    Ja tez poproszę o dopisanie. Wstępny termin to 22.06

Ja rowniez! :) 03.06! :)

Marya lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Wonderland trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :)
    Paula2702 napewno Twój pójdzie za Tobą uwierz mi. Mój mąż też jest mamusiowy - mino że stara się zachowywać jakby nie był. Lecz jeżeli działaby mi się krzywda a w przyszłości też naszym dzieciom to jestem pewna na 100 % że pójdzie za nami.
    Niektórzy faceci tacy są że nie okazują poparcia dla żony w niektórych sytuacjach ale jak przyjdzie co do czego to stają murem za swoją żoną/partnerką.

Przykład mojego taty :) zawsze był związany ze swoją rodziną mocno. Lecz jak doszło do sytuacji gdzie jego rodzina nas "skrzywdziła" , stanął murem za nami mimo że stracił od tamtej pory rodziców i 5 rodzeństwa . I zawsze powtarza że to my jesteśmy teraz jego rodziną :)
    Popatrzcie na to z drugiej strony. My mamy do jednych i drugich 100km w dwie różne strony. Pomijając fakt świąt (trzeba wybierać), to nigdy nie mam z kim zostawić szkraba na chwilę (jak planowane to moja mama przyjedzie - choruje i jest na zwolnieniu), ale na czas drugiego porodu będę musiała organizować opiekę (bo pewnie z nienacka). A u Was może nie jest tak źle i teściowa w podbramkowych sytuacjach Wam pomoże? Prawda? - tak szukając pozytywów? Bo moja nigdy nie ma czasu - wnuczkę widziała 2 miesiące temu, a Mała ma 4 miesiące.

Aneta210 gratuluję!

pełnanadziei:} lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstępny termin 25 czerwca 2018 :)

Marya lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maza wrote:
    Eunice przedewszyztkim spokojnie, napewno wzzystko jwst ok tylko spokojnie. Co do teściów to 2,5 roku to jeszcze nie tak długo, może neszcze wszystko się ułoży. Najważniejsze to aby wszyscy chcieli sie dogadac i byli sobie życzliwi. Ta moja koleżanka to juz 8 lat tak mieszka a nie narzeka może od 2 :)
    Pozostałym bardzo współczuje, nie dajcie się. Trzymam za wszystkie kciuki aby tesciowe sie opanowały. Ja tez nie mam najlepszej ale przy ajmniej głowy nam nie zawraca, jak to mówi mój mąż : przeżywa 3 młodość. Oby tak zostało.
    A ja sie dzisiaj tak tragicznie czuje, że nie wiem nak dam raxe ponechać po córke i na jakieś zakjpy. Do tego mąż wyjechał i sama muszę moje łobuzy ogarnąć. Żołądek na druga stronę sieprzewraca a góra prania czeka na prasowanie :(
    Bardzo was przepraszam za te literówki ale tylko z tel piszę więc ciężko.
    Przepraszam też że nie odniose się do wszystkiego ale tyle piszecie że nie ogarniam
    Gratuluję oczywiście nowego pięknego serduszka :)
    Mój mąż też właśnie wyjechał. Już Cię męczy? Ehh ja liczę, że ta ciąża będzie lepsza od poprzedniej. Wówczas cząchało mną 1,5 miesiąca bez przerwy (o chodzeniu czy jedzeniu nie było mowy). Nie daj się i pochwal się jak dajesz radę przy dwóch szkrabach? I w jakim wieku są. Bo tego się trochę boję ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Spróbuję się umówić na poniedziałek. Mam jeszcze taki problem, że mąż dopiero w sobotę wraca z delegacji, a rodzina nic nie wie i nie chcę żeby wiedzieli, więc ciężko iść do lekarza, bo jak mnie zbadają z 11-miesięcznym dzieckiem... Ale myślę, że poniedziałek jeszcze będzie chyba ok? Jeśli zbadam progesteron to będę widziała czy na gwałt potrzebuję luteiny...

Ja przy moim plamieniu tez bylam sama, bylo to ok. 19.00, wzielam taksowke i pojechalam na IP, tyle, ze ja strasznie spanikowalam, bo pierwsza ciaze mialam nieudana.

Prawda jest taka, ze jak masz poronic to poronisz, jednak jesli plamienie jest na skutek niedoboru progesteronu to taka ciaze mozna uratowac. A zignorowanie tego moze doprowadzic do poronienia. Bo progesteron blokuje macice przed skurczami menstruacyjnymi. Jak go nie ma to Twoj organizm zacznie zluszczac macice bo nie bedzie 'wiedzial', ze jestes w ciazy. A wiadomo, ze skurcze sa bardzo grozne.

Lekarz jedyne z czym moze Ci pomoc to wlasnie dac progesteron i zalecic odpoczywanie i nie przemeczanie sie.

Ja bym pospieszyla sie z wizyta wlasnie ze wzgledu na ten progesteron, bo po za tym to juz nic innego nie da sie zrobic.

Natomiast oczywiscie to plamienie moze byc calkowicie nie grozne. Ja wypowiadam sie z punktu widzenia panikary ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 12:34

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) dopisałam

Leira, Aneta210 lubią tę wiadomość

• Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    W ktorym tygodniu jestes Kiki?
    Jak u Ciebie objawia sie krwiak? U mnie w 5 tygodniu bylo najpierw plamienie na rozowo, widoczne na papierze tylko, potem dwa dni krwawienia jasnoczerwona krwia w 6 tygodniu.

Po krwawieniu trafilam na IP i dostalam duphaston 3x1, mialam jeszcze kilka dni delikatnego plamienia, widocznego na papierze, potem czysto ok 2tyg i wczoraj znow sie pojawilo plamiemie na czerwono widoczne na papierze, a dzis juz czysto.. glupieje od tego..

Ja według USG dziś 8tyg3dni,ok 6 tyg pojawiło się plamienie jasno różowe poszłam do lekarza nie widział krwiaka i powiedział ze możliwe ze ciąża obumarla bo nie słyszy echa zarodka mówiłam ze może być mlodsza ciaza bo miałam długi cykl i OM wywoływana luteina kazał przyjść za tydzień. Po 3 dniach juz w sluzie była krew poszłam do innego i według usg był 6t1d,i uslyszalam serduszko powiedział ze plamienie z krwiaka i duphaston,l4 i leżeć, od tamtego czasu 1 dzień było plamienie i narazie czysto, wizyta 30.10 i strasznie się stresuje ale musi być dobrze :)

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Leira Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1916 wrote:
    Ja według USG dziś 8tyg3dni,ok 6 tyg pojawiło się plamienie jasno różowe poszłam do lekarza nie widział krwiaka i powiedział ze możliwe ze ciąża obumarla bo nie słyszy echa zarodka mówiłam ze może być mlodsza ciaza bo miałam długi cykl i OM wywoływana luteina kazał przyjść za tydzień. Po 3 dniach juz w sluzie była krew poszłam do innego i według usg był 6t1d,i uslyszalam serduszko powiedział ze plamienie z krwiaka i duphaston,l4 i leżeć, od tamtego czasu 1 dzień było plamienie i narazie czysto, wizyta 30.10 i strasznie się stresuje ale musi być dobrze :)

Czyli tak to jest z nimi, ze nieregularnie sie jakies plamienie pojawi. Ja nie dostalam nakazu lezenia, ale oszczednego trybu zycia. Mam nadzieje, ze krwiaczysko zniknie :/

Oby nam sie udalo! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia wrote:
    Dołączam. Terminu jeszcze nie znam, bo zwlekam z pójściem do lekarza, jednak teścik i wszystkie znaki na niebie i ziemni chyba nie okłamują. Wizytę mam zaplanowaną na 6/11.
    Jedyne czego się obawiam to noszenia teraz mojego pierwszego szczęścia, ale niestety nie ma wyjścia.
    Wszystkim gratuluję, bo chyba nie ma nic lepszego od tych dwóch kreseczek ;)
    Gratulacje.
    Ja też noszę moje słodkie 11,5kg. Ale jak organizm jest przyzwyczajony to nie powinno to zaszkodzić. Byleby nie skakała mi po brzuchu i będzie dobrze. Dodatkowo ciągle ją karmię więc naprawdę jestem dobrej myśli ;-)

Komcia lubi tę wiadomość

age.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia nie chcę Cię straszyć ale gdzieś czytałam, że pod względem mdłości to każda następna ciąża jest gorsza :(. Mi w pierwszej nic nie było, w drugiej lekko muliło a w tej zobaczymy, narazie to może być efekt dosyć restrykcyjnej diety na której byłam 6 tyg lub jelotówki, która panuje wśród sąsiadów. Okaże sie. Moje dziewczynki mają 4,5 i 2,5. Nie będę Cię czarować początki są trudne ale nie tak bardzo jak się spodziewałam :). Natomiast jak młodsza odkleiła się od podłogi to jest super :) a u Ciebie bedzie jeszcze lepiej bo mniejsza różnica. Nic się nie martw :)

Komcia lubi tę wiadomość

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Gratulacje.
    Ja też noszę moje słodkie 11,5kg. Ale jak organizm jest przyzwyczajony to nie powinno to zaszkodzić. Byleby nie skakała mi po brzuchu i będzie dobrze. Dodatkowo ciągle ją karmię więc naprawdę jestem dobrej myśli ;-)
    Ja gdzieś przeczytałam że gdyby to było zagrożeniem dla kolejnej ciąży to byłbyśmy kangurami albo ciąża po ciąży nie byłaby możliwa... Mimo wszystko Małą i tak staram się podnosić jak najmniej, a jak nauczy się raczkować lub siadać to będzie jeszcze łatwiej ;)
    Fajnie wiedzieć, ze są inne szalone które też się szybko zdecydowały xD

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    dzięki dziewczyny :) dopisałam
    Mogę prosić o poprawienie?
    Jestem Emisia35 na 04.06. ;)

Marya lubi tę wiadomość

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ