CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Komcia ja tez mam maluszka 7 mięsiecy 7kg:)
Poki co nosze ja normalnie ale powoli zaczynam przyzwyczajać do tulenia na sofie, czekam na moment kiedy bedzie siedziała mysle ze bedzie wiele prościej .
Ja znowu w biurze ale strasznie mi niedobrze dzisiaj bleeeKomcia lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Leira wrote:Wlasnie ostro googluje sprawe i tak jest jak mowisz - posiew wykonuje sie po 30 tyg, zeby zapobiec zarazeniu sie dziecka przy porodzie, aczkolwiek ten paciorkowiec jest najczestsza przyczyna poronien w 20tyg w gore.
Dlatego polecam wykonac to badanie.
Cytomegalie tez zrobie w takim razie, to jakis wymaz czy z krwi? -
Leira wrote:Hej dziewczyny,
Odebralam wyniki posiewu z szyjki macicy i wyszlo mi, ze mam paciorkowca z grupy B: STREPTOCOCCUS AGALACTIAE.
Podobno bakteria ta jest bardzo grozna w ciazy, mialyscie z tym stycznosc?
Wizyta dopiero w piatek:(
Spokojnie, to jest GBS. Te z nas, które mają dostaną antybiotyk przy porodzie, żeby chronić maleństwo. Wiele kobiet jest nosicielkami i nie powinno się leczyć nosicielstwa. Lekarz na pewno będzie wiedział co robić, ale bez stresu. Dlatego posiew wykonuje się dużo później, bo ma to znaczenie przy porodzie.
https://mamaginekolog.pl/gbs-co-to-takiego/
Myślę, że źródło całkiem wiarygodne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 14:30
-
teqz wrote:Dziewczyny, tak z innej beczki - polecacie coś na wypadanie włosów? Coś, co można w ciąży stosować? Po prostu tak mi wypadają, że tragedia jakaś
Ciążowe witaminki i za dwa tyg bedą mocniejsze, ciaza sprawia ze włosy sa piękneprzynajmniej u mnie tak było
17.03.2017Sofia
-
GBS też miałam - wyszło własnie w ostatnich wymazach przed porodem. Podejrzewam, że miałam go od początku ciąży. Dostałam wtedy antybiotyk w 36tc i podczas porodu zastrzyk.
Także na spokojnie, najlepiej zadzwonić do lekarza i zapytać, albo jak będziesz na wizycie to gin będzie wiedział co robić. Wydaję mi sie, że w początkach nie leczą na tego paciorkowca. Szyjka chroni doskonale maluszka.
Może głupio tu pisać, ale od początku ciąży męczy mnie grzybek. W każdej ciąży praktycznie go mam. Ciąża chyba predysponuje do częstszych infekcji.
Mnie również włosy lecą tragicznie, biorę Femibion 1 i kwas foliowy, póki co nic innego w ciąży na włosy nie można. Strach myć głowę, bo potem zatykają odpływ.
Może mamy niskie żelazo? Ja póki co nie dostałam żadnych badań do zrobienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 14:45
-
eunice. wrote:Beta 2394,9 , a 6 dni temu było 119. Średni dwudniowy przyrost wg kalkulatora to 173,9%. Czyli rośnie. Progesteron przyjdzie jutro lub po jutrze. Na papierze wciąż tylko maleńkie plamki i tylko jak wsadzę ten papier trochę do środka. Oby było dobrze...
Nie wkladaj papieru, zeby nie zablokowac doplywu powietrza, tylko wkladke higieniczna zaloz - jesli udasz sie na ostry dyzur to bedzie pomocna dla lekarza, zeby ocenic ilosc plamienia. -
eunice. wrote:Beta 2394,9 , a 6 dni temu było 119. Średni dwudniowy przyrost wg kalkulatora to 173,9%. Czyli rośnie. Progesteron przyjdzie jutro lub po jutrze. Na papierze wciąż tylko maleńkie plamki i tylko jak wsadzę ten papier trochę do środka. Oby było dobrze...
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Nie straszymy
Puste jaja sie po prostu zdarzaja.
Jak nie ma krwawienia i plamienia oraz nieznosnych skurczy to lepiej poczekac z wizyta u gina do 8 tygodnia, zeby sie nie stresowacWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 16:34
-
Eunice to jest bardzo ładna beta! trzymam dalej kciuki. Pamietam ze Mamaginekolog pisala, że plamienia sa naprawde normą, krwawienie jest niebezpieczne. Ale kontroluj to, na pewno to Ciebie uspokoi
pokrzywe dobrze łączyc ze skrzypem! skrzyp jest doskonaly na wlosy i paznokcie,a wspomaga wchlanianie zelaza. Pokrzywa jest moczopedna, wiec dobra w trakcie ciazy, kiedy jeszcze bardziej wzrasta ryzyko zapalenia pęcherza!KochamSłońce lubi tę wiadomość