X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi od samego poczatku ciazy mocno zaostrzylo sie atopowe zapalenie skory, teraz doskiera na skorze glowy, wiec i tak nie jest zle, ale kazda masc i szampon jakie stosowalam wczesniej jest teraz zakazana. czas poszukac nowych rozwiazan.chyba, ze ktoras z Was ma jakies doswiadczenia? dzisiaj pani w aptece polecila mi masc na ciemieniuche, sprytne! łagodna dla bobasow, a tez na luszczaca sie skore ;)

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć baaaaardzo niesmialo sie witam :)

joann, pełnanadziei:}, summer86, Marya, Oluchna, Wonderland, Madzik84, Paula2702, Melevis, lipcowka86 lubią tę wiadomość

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę powiało groza z tymi pustymi jajami ;O aż się sama boje iść na wizytę we wtorek Ehh ale ja wierze i jestem dobrej myśli No przecież moje maleństwo się we mnie rozwija i ja w to mocno wierze ze zobaczę serduszko o usłyszę na wizycie hehe ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Arga Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się stresuję pustym jajem ale podobno nie zdarzają się dwa razy pod rząd więc jestem dobrej myśli. Oby nie zwariować do jutra i będzie dobrze.

age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej skończmy z tymi pustymi jajami. Po co sie nakręcać. Nam przyszłym mamusiom tylko spokój jest potrzebny.
    Ogólnie jestem dobrej myśli i cieszę się, choć pierwsza ciąża była większa pełna ekscytacji, tutaj przy córci i pracy w domu nie mam czasu celebrować się ciążą, ani wypocząć, jest mało czasu dla siebie. Po za tym mąz często w delegacjach i jestem sama.
    I wracając do wizyt - chyba co każdą wizyta obok ekscytacji, szczęścia, że się zobaczy maluszka będzie jakiś stresik, każda mama tak ma :-)
    Też macie stresik z seksikiem?
    u mnie było póki co 2 razy od wiedzy o ciąży, jedna igraszka skończyła sie lekkim plamieniem - jednorazowym, jak sie okazało od infekcji i obtarcia, bo strasznie sucho było ;-)
    Też bierze Was takie zmęczenie? Ja dziś i nie tylko padnięta na maksa.
    U mnie też z cerą gorzej, strasznie sucha, musiałam zmienić kosmetyki na Mixę i mam na szyi jakaś atopową zmianę.
    Jestem ciekawa z jakich miast jesteście? Ja z Białegostoku.

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha dobrze Ciebie tu widzieć! cały czas Was czytam na jesiennym tesowaniu na różowej stronie i sama dziś od rana cały czas czekałam na Twoją betę ;)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja cos powiem o sobie bo Wy tu juz sie trochę znacie. To odrazu powiem, xe jestem z Krakowa skoro Angella pyta. :)
    Mam 25lat i to moja 3ciaz mam nadzieje, ze tym razem zakończy sie szczesliwie. Staraliśmy sie od czerwca 2015roku po 1poronieniu ciazy naturalnej cudem uzyskanej zdecydowaliśmy sie na in vitro 1 transfer zakończone wspomnianym tu pustym jajem płodowym, poronienie w 10tc... kolejne 2transfery bez skutku i oto 13 w piatek o godz 13 przeszłam transfer nr 4 jak widać w „stopce” narazie wszystko idzie w dobrym kierunku w piatek usg i oto czekam na niespodziankę gdyż nie wiemy czy zagnieździł sie jeden czy dwa maluszki :)

Ciaza bezzarodkowa podobno nie występuje dwa razy pod rząd i tez pocieszam sie tą myślą :)

TerMin mi niby wychodzi na 3.07 ale na pewno jezlei wszystko bedzie szło dobrze to ciaz zakończona bedzie cc dlatego moszcze sobie miejsce na czerwcu, mam nadzieje ze mnie przyjmiecie

P.S jest tu kilka znajomych twarzy :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 17:18

joann, Marya, Oluchna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Agniecha dobrze Ciebie tu widzieć! cały czas Was czytam na jesiennym tesowaniu na różowej stronie i sama dziś od rana cały czas czekałam na Twoją betę ;)
    Jak narazie wszystko idzie w dobrym kierunku :) 144,4% przyrost wiec na dzis mi trochę ulżyło :)

joann lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja się stresuję pustym jajem ale podobno nie zdarzają się dwa razy pod rząd więc jestem dobrej myśli. Oby nie zwariować do jutra i będzie dobrze.

Tez slyszalam, ze sie nie zdarzaja - na pocieszenie dodam, ze ja mialam pierwsza ciaze puste jajo, a druga, czyli obecna juz z zarodkiem :)

Agniechaaaa, Arga lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    Właśnie ;) to kogo nie mam na liście to pisać :D
    A nas nie ma jeszcze
    A termin mamy na 11.06

Marya lubi tę wiadomość

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    mi od samego poczatku ciazy mocno zaostrzylo sie atopowe zapalenie skory, teraz doskiera na skorze glowy, wiec i tak nie jest zle, ale kazda masc i szampon jakie stosowalam wczesniej jest teraz zakazana. czas poszukac nowych rozwiazan.chyba, ze ktoras z Was ma jakies doswiadczenia? dzisiaj pani w aptece polecila mi masc na ciemieniuche, sprytne! łagodna dla bobasow, a tez na luszczaca sie skore ;)
    Moze mediderm :)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa gratuluję i trzymam kciuki za dwa maluszki :)
    Jak piszecie o nezzarodkowych ciążach, że dwa razy się noe zdaża to dopiero stresik, że teraz czas na mnie ale odganiam te myśli, tylko spoķoj nas uratuje :)
    Ja z Wrocławia

Agniechaaaa, Komcia lubią tę wiadomość

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maza wrote:
    Jak piszecie o nezzarodkowych ciążach, że dwa razy się noe zdaża to dopiero stresik, że teraz czas na mnie ale odganiam te myśli, tylko spoķoj nas uratuje :)
    Ja z Wrocławia
    Nie Wilno sie źle nastawiac, chciaz ja podchodzę do wszystkiego z ogromnym dystansem :) teraz czekam do piatku a potem musi być zarodek/ki i serducha :)

Maza lubi tę wiadomość

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie czuje się najlepiej, cały dzień jakoś mi "dziwnie" na żołądku.
    Poza tym boli mnie brzuch i plecy jakby tak trochę miesiączkowo.
    Nie lubię takiego stanu bo się po prostu martwię, że coś się zaczyna dziać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 17:44

w4sq9n733eq67vqu.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komcia dzięki! poczytam i zobaczę co to za cudo! używałaś, masz jakieś doświadczenia?

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maza ja tez dolnośląskie :-) tzn mieszkałam we Wrocławiu ale od kilku lat poza Wrocławiem :-)

Maza lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Ja dziś nie czuje się najlepiej, cały dzień jakoś mi "dziwnie" na żołądku.
    Poza tym boli mnie brzuch i plecy jakby tak trochę miesiączkowo.
    Nie lubię takiego stanu bo się po prostu martwię, że coś się zaczyna dziać

To normalne, macica sie powieksza :)

Kazda z nas ma te bole :)

BettyCatriona lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maza wrote:
    Ja z Wrocławia

Watpie, zeby Cie to spotkalo, to nie zdarza sie tak czesto :)
    Uszy do gory :)

Poza tym jak tak sobie teraz o tym mysle to chyba lepiej puste jajo niz jakby dzidzi mialo przestac bic serduszko.

Pamietam jak w szpitalu zapytali mnie co chce zrobic z "materialem" po poronieniu, czy chce pochowac? Odruchowo odpowiedzialam, ze nie bo to puste jajo. Jednak jak teraz o tym mysle to gdyby nie bylo to puste jajo to dopiero bylaby trauma...

Nie ma wiec co sie obawiac pustego jaja bo moze to byc blogoslawienstwo.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam mediderm. U mnie oczywiście nawrot AZS ale nie ma się co dziwić, moja dieta jest tak uboga i jeśli coś jem to pszenne pieczywo. Mam właśnie ochotę na produkty zakazane stad pojawiły się już placki na nogach. Muszę sobie przypomnieć co stosowałam przy młodym. Jedynie co pamietam to ziaja AZS i krem na rozstępy z rossmanna (miał bardzo fajny skład, dodawałam do niego olejek migdałowy).

A na same rozstępy polecam elancyl. Bajeczny produkt legenda polecany u nas po kolei przez ciężarne. Drogi ale skuteczny, znajome które stosowały nie miały rozstępów, ja również dlatego na pewno do niego wrócę.

joann lubi tę wiadomość

• Komcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Komcia dzięki! poczytam i zobaczę co to za cudo! używałaś, masz jakieś doświadczenia?
    Tak. Używam. On jest właśnie na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry i można go używać od 1 miesiąca życia. Jest szampon, płyn do kąpieli, krem pod prysznic i krem. Można go stosować również dla noworodków. Ja używam od kilku lat - mi bardzo łagodzi w ciąży poprzedniej i tej - nie przerywam ;)

joann lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ