X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joann wrote:
    Komcia dzięki! poczytam i zobaczę co to za cudo! używałaś, masz jakieś doświadczenia?

Ja kupuję mediderm swojemu synowi,ma atopowe zapalenie skóry.
    Pierwotnie kupowaliśmy emolium,ale drogi trochę,
    koleżanka poleciła mi mediderm i jest ok.
    Jak to tego typu kosmetyki,jest bezzapachowy.
    Regularnie kupuję balsam do ciała i emulsję pod prysznic.
    Jestem bardzo zadowolona :)
    Wypróbuj.
    https://www.doz.pl/apteka/p61408-Mediderm_Shower_emulsja_pod_prysznic_250_g
    https://www.aptekagemini.pl/mediderm-krem-1000g.html
    Ja zamawiam zawsze na doz.pl
    Jest cała seria tych kosmetyków.

joann lubi tę wiadomość

• Komcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tez polecam mediderm. U mnie oczywiście nawrot AZS ale nie ma się co dziwić, moja dieta jest tak uboga i jeśli coś jem to pszenne pieczywo. Mam właśnie ochotę na produkty zakazane stad pojawiły się już placki na nogach. Muszę sobie przypomnieć co stosowałam przy młodym. Jedynie co pamietam to ziaja AZS i krem na rozstępy z rossmanna (miał bardzo fajny skład, dodawałam do niego olejek migdałowy).

A na same rozstępy polecam elancyl. Bajeczny produkt legenda polecany u nas po kolei przez ciężarne. Drogi ale skuteczny, znajome które stosowały nie miały rozstępów, ja również dlatego na pewno do niego wrócę.

Ja własnie po ostatniej ciąży mam popękane całe piersi i uda. Dlatego będę szukać czegoś innego niż Ziaja i Bio oil - nic nie dały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 18:21

joann lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka,Emisia i Komcia dzięki!!! jutro śmigam do apteki i się smaruję :) już od jakiegoś czasu miałam prawie ciszę i spokój, a teraz się tak wszystko obudziło i zaogniło... fajnie, że piszecie i nie jestem sama z tym, w ciąży to nowe doświadczenie jednak i mam wrażenie, że te ciążowe atopowości są jakoś bardziej uparte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 18:12

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mocne AZS trzymalo do końca ciazy. Jak tylko przestałam się smarować od razu wydrapane do krwi nogi :-( niestety młody odziedziczył to po mnie. U mnie mediderm jest w prawie każdym pomieszczeniu. Na plus jego cena (bardzo niska) jednak ja mam zawsze zastrzeżenie do parafiny w składzie.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj męczą koszmarne mdlosci. Nawet tabletki nie pomagają. Nic praktycznie nie zjadłam i ledwo wysiedziałam w pracy :-( . Nie wiem jak długo mój mąż to wytzrzyma ale kolejny dzień zabiera po pracy młodego żebym mogła leżeć w spokoju.

• Vero Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja skora tez średnia ale za miesiąc sie to zmieni zobaczycie mnie cały dzień mdli uff

Tzqz ja biorę elevit pronatal

Co do eliamcyl zawiera kofeinę nie powinno sie jej używać w ciazy do smarowania ja polecam bardziej ciążowa serie musteli bardziej bezpieczna chyba ze używacie po ciazy to co innego

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :-) Nie nadrobiłam Was jeszcze, bo troszeczkę brak czasu....ale nadrobię :-)

Wczoraj byłam u swojej ginekolog i....mam zlecony duphaston 2x1 tabl. ; TSH, Glukoza, Morfologia z rozmazem, Toxoplasma no i USG około 14 listopada - muszę tylko wcześniej poprosić lekarza o przyjęcie bo oczywiście terminów brak.

Z innych "rewelacji" to wczoraj skusiłam się na blok czekoladowy :P iiiii.... kara była natychmiastowa - straciłam kawałek zęba :-( blok był z bakaliami i trafiła mi się skorupka...ehhh...całe szczęście dziś udało mi się to załatwić i ząbek już jest w całości :-)

A teraz zaczynam Was nadrabiać :P

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie emolium to wielka zagadka. Bo jak parafina może kosztować takie pieniądze :-) doskonałym zamiennikiem emolium dla noworodków jest płyn na bazie parafiny z ziaji (chyba seria ziajka) kosztuje max do 10 zł i ma podobny skład.

• teqz Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście z doświadczenia w stanie powiedzieć coś o konflikcie serologicznym? Ja jestem Rh- a mąż Rh+ wiec konflikt na pewno będzie ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe następnym razem biorę laptopa w góry :D

witaminkab, joann, klauuudia lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero elancyl - seria dla kobiet w ciazy nie ma w składzie kofeiny.

• eunice. Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:14

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cześć baaaaardzo niesmialo sie witam :)
    Agniecha !!! Kochana!! Witaj! Czekałam aż przejdziesz na tę Stronę! Czytałam watek testowy od początku i trzymałam kciuki za zajaczki <3 mówię Ci będzie parka jak nic <3

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale ciężko Was nadrobić...

Widzę że pojawił się temat teściów więc ja z czystym sumieniem mogę napisać, że moi teściowie to cudowni ludzie. Są bardzo pomocni, życzliwi i pracowici. Nie mogłabym o nich napisać niczego złego. Mam do nich ogromny szacunek i uważam że mam ogromne szczęście że trafili mi się tacy teściowie :)

A ja walczę z przeziębieniem... męczy mnie suchy kaszel :(

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni do wizyty boje się kurcze..
    Kiedyś kobiety miały lepiej chyba..nie było Internetu hihi były w ciąży to po prostu czekały na wizytę..a tu sie człowiek naczyta i potem stresuje ..ehh :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 19:13

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wiem że tantum verde można w ciąży;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Agniecha !!! Kochana!! Witaj! Czekałam aż przejdziesz na tę Stronę! Czytałam watek testowy od początku i trzymałam kciuki za zajaczki <3 mówię Ci będzie parka jak nic <3
    Oooo jak mi miło :D w piatek sie okaże czy dwójka z Nami zostanie <3

• Ruth Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w pt leżąc na kozetce ma usg będę zacisnąć kciuki za Ciebie;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Dwa dni do wizyty boje się kurcze..
    Kiedyś kobiety miały lepiej chyba..nie było Internetu hihi były w ciąży to po prostu czekały na wizytę..a tu sie człowiek naczyta i potem stresuje ..ehh :/
    A to Twoja pierwsza ciąża - przepraszam jeśli mi coś umknęło? Ja przy drugiej np. sama odwlekam w czasie wizytę, bo jak w pierwszej poleciałam za szybko to nic się nie dowiedziałam poza "trzeba czekać" i 130zł się należy ;p Oczywiście są emocje, ale na spokojniej.

A chyba jesteśmy na podobnym etapie - 6 tydzień ;)
    Przypomniał mi się fil "Ile waży koń trojański?" kiedy nie było testów - to był spokój hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 19:25

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    To w pt leżąc na kozetce ma usg będę zacisnąć kciuki za Ciebie;-)
    O której masz wizytę my o 9 :)

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ