X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Ja po wizycie :) wszystko jest w jak najlepszym porządku :) jest serduszko i dzidziuś dokładnie co do dnia z OM :)
    To bardzo dobra wiadomość! Gratulacje i oby tak dalej ;)

Fufka30 lubi tę wiadomość

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem z okolic Wrocławia:)
    Co do szpitali to ponoć teraz nie ma dużego wyboru. Na Kamińskiego porodówka nieczynna, na Borowskiej tez.. większość ląduje na Chałubińskiego w klinikach..

Teqz, co do konfliktu serologicznego to ja miałam. Jeśli to Twoja pierwsza ciąża to nic wam nie grozi. Po porodzie dostałam zastrzyk z immunoglobuliny, który ma mnie chronić w kolejnej ciąży. Muszę zapytać giną jak teraz to będzie wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 21:53

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Ruth Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Ja po wizycie :) wszystko jest w jak najlepszym porządku :) jest serduszko i dzidziuś dokładnie co do dnia z OM :)
    I takie rzeczy można czytać przed snem;-) czyli ja dalej udaję, że się nie stresuje, bo dobrze się to kończy :-D

Fufka30 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • kokkosanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o dopisanie na 6.06
    Serduszko juz widziałam:)

Maza, pełnanadziei:}, tomania2806, Marya lubią tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice strasznie mi Cie szkoda. Młode małzeństwa powinny mieszkac same aby sie dotrzec i zbudowac relacje na własnych zasadach. Bardzo mi przykro, że nie jest Ci to dane. Co do miłości do teściowej to ja moją też się zachwycałam przed ślubem, wtedy zamężne koleżanki mówily poczekaj, zobaczysz po ślubie i faktycznie miały racje. Ona nie zminilła w sumie swojego zachowania to mi klapki z oczu spadły :) no ale nie narzekam

Fufka30 gratuluje :) wspaniałe wieści :) oby jak najwięcej takich. Ale punktualny Twój dzidziuś :) moje były wiecznie spóznione

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Co do szpitali to ponoć teraz nie ma dużego wyboru. Na Kamińskiego porodówka nieczynna, na Borowskiej tez.. większość ląduje na Chałubińskiego w klinikach..
    Nie załamuj mnie. Ja bez mojej poloznej z kamienskiego nie rodze. Otworza

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maza wrote:
    kokkosanka wrote:
    Nie załamuj mnie. Ja bez mojej poloznej z kamienskiego nie rodze. Otworza
    Niby remontują, ale mój kuzyn tam pracuje i mówi, że nie ma szans, bo tam po prostu nie ma kto pracować... aaaale do czerwca jeszcze trochę czasu, może coś się zmieni;)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kaminskiego można było mieć swoją położna, znajome są wściekłe bo w innych szpitalach nie ma takiej możliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 22:04

• Hefe Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    A jaką masz pracę? No masakra z tym UK! Jak tam mieszkałam to wiedziałam, ze jak już ciąża to tylko w Polsce, ale że tam aż tak strasznie jest w związku z ciążą to się naprawdę nie spodziewałam.

Pracuje w polskim sklepie z zywnoscia... na pierwszy rzut oka niby fajnie... Ale trzeba duzo stać, dźwigać.. chodzić po schodach bo magazyn jest na innym poziomie... do tego praca po 12h, teraz się dogadalam na 8h choć łatwo nie jest bo do 12 tyg nie mam żadnych praw... ciąża się tu liczy w 2 trymestrze... czyli najbardziej ważny trymestr jest pomijany i lekcewazony....

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaEva wrote:
    Kochana ten konkurs na dzieciątka zakończylysmy pierwsze. Mamy Aniołki.
    Mam nadzieje ze masz dobra opiekę po bo mnie zostawili samej sobie.

Ciężko mi takie rzeczy czytać i jest mi strasznie smutno, przesyłam Ci dużo uścisków i trzymaj się.
    Jesteś w UK? Wiem jak to wygląda... I jak traktują ludzi dlatego mocno Ci współczuję... Musisz być silna!

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos muszą otworzyć. Narazie się nie stresuję w razie W będę zasięgać info u źródła a poki co nie stresujemy się :). 7.11 napewno się dowiem jak jest na borowskiej

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które pisały o AZS
    Czy jest tak, że latem skóra się poprawia, a na jesień pogarsza?
    Moja córcia kiedyś miała takie placki, ale latem skóra idealna, wszystko mogła jeść itd. Teraz, może od miesiąca spowrotem powyłaziło jej na nóżkach i już sama nie wiem od czego. Smaruje emolium, ale teraz kupię ten mediderm, który polecacie:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Moja córcia kiedyś miała takie placki, ale latem skóra idealna, wszystko mogła jeść itd. Teraz, może od miesiąca spowrotem powyłaziło jej na nóżkach i już sama nie wiem od czego. Smaruje emolium, ale teraz kupię ten mediderm, który polecacie:)

U mojego synka zauważyłam takue rzuty jesienią i wiosną.
    Czasem wymaga to wizyty u dermatologa,wtedy dostajemy taką robioną maść.
    Kosmetyków medidermu używamy przez cały rok.
    Szampon kupuję mu tylko inny bo skarżył się,że ten mediderm śmierdzi olejem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:

Byłaś z tym u dermatologa?

• Anikatika Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    to i ja się dołączę do czerwcowych mam, wg BBF termin porodu to 19.06, ale jeszcze nie mam potwierdzenia od lekarza, byłam w poniedziałek na wizycie, ale jeszcze wszystko malutkie, GS 0,75cm, a YS 0,14cm i jeszcze brak zarodka. Czekamy dwa tygodnie do następnej wizyty. Jest to druga ciąża, pierwsza okazała się totalnym niewypałem od początku i mój lekarz w ogóle nie kazał mi jej brać pod uwagę, bo szybko poszło out i nic się nie rozwijało. Teraz pocieszył mnie tym, że pęcherzyk wygląda zupełnie inaczej i dużo lepiej. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że te pierwsze miesiące bardzo dają w kość, prawie cały czas mdłości, każde mycie zębów kończy się wymiotowaniem, dodatkowo mam lekkie brązowe plamienia, ale tylko rano przy pierwszym siku po nocy i męczące bóle podbrzusza. No i jestem sama, bo mój partner jest w Hiszpanii, po 3cim miesiącu, jeżeli nie będzie przeciwwskazań, to tam chcę kontynuować ciążę i urodzić. Chociaż jest tyle komplikacji, że aż mi się odechciewa wszystkiego. Po pierwsze muszę się dowiedzieć, czy będę mogła dosyłać L4 z Hiszpanii do ZUSu, po drugie ubezpieczenie, żeby nie płacić za poród w Hiszpanii kilka tyś euro. A na dodatek nie załapię się w ubezpieczenie prywatne w Hiszpanii, bo okres karencji to 8 skończonych miesięcy... I jeszcze do tego typowo hiszpańskie podejście mojego faceta, że wszystko będzie dobrze i się załatwi...
    Trochę długi post, ale musiałam się wygadać...

BettyCatriona, pełnanadziei:}, JustyśkaG, Marya, Madzik84 lubią tę wiadomość

p19uvfloa8g91wgi.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wyspane ciężarówki? :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anikatika <3
    Brązowe, czy różowe plamienia zdarzają się na początku ciąży, też przez to przechodziłam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 07:35

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Powiedzmy ze sie wysoalam :) na szczęście jestesmy juz na l4 i około południa mamy drzemkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 07:41

• Komcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokkosanka wrote:
    Ja choruję na inną chorobę, ale leczy sie je tak samo bo dają te same objawy z tym że AZS można zaleczyć a w moim przypadku wiem że nie występują objawy tylko w ciepłych krajach, w ciąży ;) i podczas chemioterapii.
    I masz rację we wakacje skóra wygląda lepiej - słońce łagodzi zmiany. Natomiast w zimniejsze pory roku brakuje słoneczka i może być gorzej. Jeśli najgorzej jest jesienią/wiosną to dopatrywałabym się tego w osłabieniu organizmu.
    Anikatika wrote:
    Witam,
    to i ja się dołączę do czerwcowych mam, wg BBF termin porodu to 19.06, ale jeszcze nie mam potwierdzenia od lekarza, byłam w poniedziałek na wizycie, ale jeszcze wszystko malutkie, GS 0,75cm, a YS 0,14cm i jeszcze brak zarodka. Czekamy dwa tygodnie do następnej wizyty. Jest to druga ciąża, pierwsza okazała się totalnym niewypałem od początku i mój lekarz w ogóle nie kazał mi jej brać pod uwagę, bo szybko poszło out i nic się nie rozwijało. Teraz pocieszył mnie tym, że pęcherzyk wygląda zupełnie inaczej i dużo lepiej. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że te pierwsze miesiące bardzo dają w kość, prawie cały czas mdłości, każde mycie zębów kończy się wymiotowaniem, dodatkowo mam lekkie brązowe plamienia, ale tylko rano przy pierwszym siku po nocy i męczące bóle podbrzusza. No i jestem sama, bo mój partner jest w Hiszpanii, po 3cim miesiącu, jeżeli nie będzie przeciwwskazań, to tam chcę kontynuować ciążę i urodzić. Chociaż jest tyle komplikacji, że aż mi się odechciewa wszystkiego. Po pierwsze muszę się dowiedzieć, czy będę mogła dosyłać L4 z Hiszpanii do ZUSu, po drugie ubezpieczenie, żeby nie płacić za poród w Hiszpanii kilka tyś euro. A na dodatek nie załapię się w ubezpieczenie prywatne w Hiszpanii, bo okres karencji to 8 skończonych miesięcy... I jeszcze do tego typowo hiszpańskie podejście mojego faceta, że wszystko będzie dobrze i się załatwi...
    Trochę długi post, ale musiałam się wygadać...

Pocieszę Cię, że ja właśnie przy pierwszej ciąży miałam jeszcze brak zarodka mimo ze powinien już być. Teraz stęka mi na macie, bo na brzuch się obróciła ;) Okazało się, że cykl był dłuższy a na początku tak szybko się wszystko rozwija że było za wcześnie. Dlatego tym razem idę dopiero w 8 tyg - dla mnie mniej stresu. Jeśli chodzi o Hiszpanię to nie mam doświadczenie. Ale gratuluję, bo coś się dzieje ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a my w pon lecimy do męża-tatusia. Doktor powiedziała, że powinno być ok, wiec mam nadzieje że lot nie zaszkodzi mojej dzidzi. Trochę mnie to stresuje, ale czas do domu. A tam odpowiednia dawka wit D3, bo słonka pod dostatkiem i ciepełko,jakieś 28°C.
    Co Wy myślicie dziewczyny bądź jaka jest Wasza wiedza na temat podróży samolotem I nie tylko we wczesnej ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 08:00

w4sq9n733eq67vqu.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ