X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    No a my w pon lecimy do męża-tatusia. Doktor powiedziała, że powinno być ok, wiec mam nadzieje że lot nie zaszkodzi mojej dzidzi. Trochę mnie to stresuje, ale czas do domu. A tam odpowiednia dawka wit D3, bo słonka pod dostatkiem i ciepełko,jakieś 28°C.
    Co Wy myślicie dziewczyny bądź jaka jest Wasza wiedza na temat podróży samolotem I nie tylko we wczesnej ciąży?
    Podobno nie ma to znaczenia... choć opinie są różne.... Ja leciałam samolotem we wczesnej ciazy (4/5 tydzień) i moja ciąża zakończyła się poronieniem ale nie szukam tutaj zadnego związku... Wiele kobiet lata i jest w porządku także nie stresuj się.. A świadomość, że będziesz z ukochanym na pewno doda Ci wiele pozytywnej energii :)
    To gdzie lecisz? Ze takie ciepło Cię czeka?

BettyCatriona lubi tę wiadomość

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    No a my w pon lecimy do męża-tatusia. Doktor powiedziała, że powinno być ok, wiec mam nadzieje że lot nie zaszkodzi mojej dzidzi. Trochę mnie to stresuje, ale czas do domu. A tam odpowiednia dawka wit D3, bo słonka pod dostatkiem i ciepełko,jakieś 28°C.
    Co Wy myślicie dziewczyny bądź jaka jest Wasza wiedza na temat podróży samolotem I nie tylko we wczesnej ciąży?
    We wczesnej ciąży wszystko jest możliwe i raczej nic nie poradzisz na to co ma być. Gdyby to było przeciwskazaniem to byłoby o tym głośno. Ja leciałam ale na początku drugiego trymestru i wracałam już z dużym brzuchem. Raczej pod koniec ciąży się nie lata z powodu przedwczesnego porodu.

BettyCatriona, J.S lubią tę wiadomość

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dopadają mnie mdłości. Napiłam się kawy i to był błąd. Dziś wieczorem wizyta ;-) nie wiem czy wytrzymam w spokoju.

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania co dziewczyny, jeśli ciąża jest zdrowa nic jej nie powinno zaszkodzić;-) a pozytywne fluidy tyko dobrze na Was wpłyną :-)

BettyCatriona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga ja też dziś mam wizytę. Dobrze, bo martwię się przez to tsh. Ja się nie wyspałam niestety. Zbieram się do pracy, oby do soboty.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczoraj wszystko nadrobiłam napisałam długiego posta i na złość rozładował mi sie Tel .
    Witam nowe mamusie
    Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj:)
    Co do teściów to bardzo dobrze rozumiem póki co nie mialam z nimi większych konfliktów no ale teraz zaczynają sie bo nie pasuje to ze my chcemy teraz wziac tylko slub cywilny a kościelny dopiero za rok jak planowaliśmy , u nas ta sama sytuacja M ma tutaj ogrody lubi to i wiem ze w miescie będzie dusił sie .

Miłego dnia dziewczyny :) dzisiaj odbieram wyniki okaże sie czy pojawił sie problem z nerkami czy infekcja.

age.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za Wasze opinie dziewczyny. Ruth troszkę mnie podniosłas na duchu, bo się jednak obawiam.
    Co prawda leciałam juz raz a nawet 2x i serduszko się pojawiło I bije,ale to było jak leciałam od męża do uk I później z uk do Polski.
    Teraz się obawiam bo dzidzia rośnie I juz mamy serduszko czyli na pewno już odczuwa wszelkiego rodzaju zmiany, skoki ciśnienia pewnie też. No ale tatuś będzie blisko, wiec to jakiś plus dla dzidzi myślę. I zdecydowanie dla mnie.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona, ważna jest opinia lekarza, skoro pozwolił, nie ma co się stresować. Obyś tylko w dniu lotu za dużo o tym nie myślała, bo się tylko nakręcisz. Trzeba się cieszyć, ze niedługo męża zobaczysz, a na czas podróży zabrać czasoumilacz - jakaś książkę czy krzyżówki.
    Dziewczyny, jak ma być ciąża to będzie. Czy lot samolotem czy jak są plamienia czy krwawienia. W ciąży z córcią sporo plamiłam, chodziłam czasami z podpachą. W 10tc zaliczyłam patologię ciąży z sporym krwawieniem - pękł spory krwiak, i dobrze, bo się przynajmniej wypróżnił. Po trochę sie oszczędzałam, może przez 2 tygodnie, potem chodziłam jak czołg. I moje maleństwo ma już roczek.
    Wracając do mieszkania z teściami...Nie wyobrażam sobie. Nie chciałabym również dzielić mieszkania ze swoimi rodzicami. Kocham wolność i swój rewir. Współczuję takich sytuacji, że trzeba mieszkać z teściami, na pewno jest ciężko. Ale nieraz nie ma się wyboru.
    U mnie dziś równo 6 tc. Zaszłam w ciążę z owulacja ok 20 dc, u mnie to norma takie późniejsze jajeczkowania. Chyba przełożę wizytę z 4 na 6 listopada, faktycznie nieraz człowiek chce za szybko, a kasa za usg pójdzie.
    Też piję kawę, ale w większości mnie odrzuca. Także jedna dziennie z mlekiem, do tego capuccinno. Przed ciąża delektowałam się 3 dziennie.
    W ogóle zauważyłam, że wszystko wydaję mi się nieświeże, czy to ser biały czy kotlety, albo w kawie czuć plastik.
    Z jednej str cieszę się, że nie muszę chodzić do pracy, mogę trochę pospać i tak nie za długo, bo mam małe dziecko. Także z macierzyńskiego w kolejny :-) A z drugiej brakuję kontaktów z ludźmi, tej organizacji. Ale na prace przyjdzie czas :-)
    Dziewczyny, ile macie lat? Ja liczę 32 wiosenki, czuję się młodo :-)
    Dziś raniutko musiałam samochód na złom oddać, ale emocje mnie wzięły i w drodze powrotnej się poryczałam, a przecież to tylko rzecz, miałam te autko 7 lat i strasznie sie przyzwyczaiłam. Ale cóż, nie dało go się naprawić i nie było wyjścia, po tylko płacić za OC, a autek bezużyteczny.
    Dobrego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 09:00

BettyCatriona, Arga lubią tę wiadomość

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Byłaś z tym u dermatologa?
    nie byłam u dermatologa, bo pediatra twierdziła ze to od skazy białkowej. W czerwcu byłyśmy u alergologa i ona z kolei mówi, że żadnej alergii nie ma. Skóra się poprawiła, ale teraz znów nawrót.. chyba jednak czas iść do dermatologa.
    Dzięki dziewczyny za odp:)

No i kciuki za dzisiaj wizytujące mamusie! Czekamy na dobre wieści:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 31.. i czuje się jak 20stka :-P

Czy Wam też tak nic nie smakuje :-( ? Masakra..wczoraj prawie nic nie zjadlam..śniadanie jakieś szybkie i wcisnełam jakąś kanapkę na dobranoc, żeby zapchać czymś brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 09:05

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 33 lata. Jak dziecko się urodzi to będę mieć 34. Często jednak czuję się jakbym miała 25 ;-)
    Też mnie odrzuca od jedzenia, mięso śmierdzi, warzywa śmierdzą, herbata ble. Dziś mogę tylko parówki z indyka zjeść i ogórka kiszonego. To samo je młoda. A i jeszcze banany i jabłka. Mogłabym też jeść tylko lody ale nie chcę utyć za bardzo bo i tak startuję z wysoką wagą a małym wzrostem :-(

age.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    Witam nowe Mamusie i trzymam dzisiaj mocno kciuki za wizytujące ! :)

Dzisiaj mój mąż o drugiej w nocy mnie rozwalił. Mojemu kochanemu piesiowi o drugiej w nocy zachciało się "dwójeczkę " , obudziłam się i wyszłam z nim .
    Jak się położyłam do łóżka to mój mąż mówi : Kochanie następnym razem nie idź tylko budź mnie to będzie nasz trening przed bliźniakami :) Rozczuliło mnie to bardzo :)

Miłego dnia dziewczynki :)

BettyCatriona, Paula2702 lubią tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• eunice. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:13

Arga, Komcia lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam trójkę, dwoje z małą różnicą wieku i trzecie po 30stce :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedoczynność tarczycy i pierwsze dziecko urodziłam w wieku 31 lat. Dodatkowo gruczolak przysadki i hiperprolaktynemie oraz niski progesteron.

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Mysza 3 Znajoma

Wysłany: 26 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja mam 33 lata. Jak dziecko się urodzi to będę mieć 34. Często jednak czuję się jakbym miała 25 ;-)
    Też mnie odrzuca od jedzenia, mięso śmierdzi, warzywa śmierdzą, herbata ble. Dziś mogę tylko parówki z indyka zjeść i ogórka kiszonego. To samo je młoda. A i jeszcze banany i jabłka. Mogłabym też jeść tylko lody ale nie chcę utyć za bardzo bo i tak startuję z wysoką wagą a małym wzrostem :-(

Ja też mam 33 lata a jak urodzi sie malenstwo to 34 :)

Dzisiaj mam wizyte u ginekologa, ale dopiero na 17sta. Już nie mogę sie doczekac a zdrugiej strony mam jakies stres

Milego dnia wszystkim i kciuki za dzisiejsze wizyty :)

hchy3e3ktdtqkjg1.png

dqpranli6xqpwfja.png

j5rbru1djn4sji8d.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś jestem mega śpiąca.

Kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

Ja mam 34 lata, a w marcu skończę 35 :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj tez bym tak chciała, że nic mi nie smakuje i nie jem. Mi smakuje wszystko i jem co 2-3h. Zupełnie inaczej niż w mojej 1 ciąży, gdzie mdliło mnie całe 9 msc.
    Ja mam 34 lata, jak urodze będzie na liczniku 35

w4sq9n733eq67vqu.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ