SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    No a my w pon lecimy do męża-tatusia. Doktor powiedziała, że powinno być ok, wiec mam nadzieje że lot nie zaszkodzi mojej dzidzi. Trochę mnie to stresuje, ale czas do domu. A tam odpowiednia dawka wit D3, bo słonka pod dostatkiem i ciepełko,jakieś 28°C.
    Co Wy myślicie dziewczyny bądź jaka jest Wasza wiedza na temat podróży samolotem I nie tylko we wczesnej ciąży?
    Podobno nie ma to znaczenia... choć opinie są różne.... Ja leciałam samolotem we wczesnej ciazy (4/5 tydzień) i moja ciąża zakończyła się poronieniem ale nie szukam tutaj zadnego związku... Wiele kobiet lata i jest w porządku także nie stresuj się.. A świadomość, że będziesz z ukochanym na pewno doda Ci wiele pozytywnej energii :)
    To gdzie lecisz? Ze takie ciepło Cię czeka?

BettyCatriona lubi tę wiadomość

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    No a my w pon lecimy do męża-tatusia. Doktor powiedziała, że powinno być ok, wiec mam nadzieje że lot nie zaszkodzi mojej dzidzi. Trochę mnie to stresuje, ale czas do domu. A tam odpowiednia dawka wit D3, bo słonka pod dostatkiem i ciepełko,jakieś 28°C.
    Co Wy myślicie dziewczyny bądź jaka jest Wasza wiedza na temat podróży samolotem I nie tylko we wczesnej ciąży?
    We wczesnej ciąży wszystko jest możliwe i raczej nic nie poradzisz na to co ma być. Gdyby to było przeciwskazaniem to byłoby o tym głośno. Ja leciałam ale na początku drugiego trymestru i wracałam już z dużym brzuchem. Raczej pod koniec ciąży się nie lata z powodu przedwczesnego porodu.

BettyCatriona, J.S lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dopadają mnie mdłości. Napiłam się kawy i to był błąd. Dziś wieczorem wizyta ;-) nie wiem czy wytrzymam w spokoju.

age.png

preg.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania co dziewczyny, jeśli ciąża jest zdrowa nic jej nie powinno zaszkodzić;-) a pozytywne fluidy tyko dobrze na Was wpłyną :-)

BettyCatriona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga ja też dziś mam wizytę. Dobrze, bo martwię się przez to tsh. Ja się nie wyspałam niestety. Zbieram się do pracy, oby do soboty.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczoraj wszystko nadrobiłam napisałam długiego posta i na złość rozładował mi sie Tel .
    Witam nowe mamusie
    Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj:)
    Co do teściów to bardzo dobrze rozumiem póki co nie mialam z nimi większych konfliktów no ale teraz zaczynają sie bo nie pasuje to ze my chcemy teraz wziac tylko slub cywilny a kościelny dopiero za rok jak planowaliśmy , u nas ta sama sytuacja M ma tutaj ogrody lubi to i wiem ze w miescie będzie dusił sie .

Miłego dnia dziewczyny :) dzisiaj odbieram wyniki okaże sie czy pojawił sie problem z nerkami czy infekcja.

age.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za Wasze opinie dziewczyny. Ruth troszkę mnie podniosłas na duchu, bo się jednak obawiam.
    Co prawda leciałam juz raz a nawet 2x i serduszko się pojawiło I bije,ale to było jak leciałam od męża do uk I później z uk do Polski.
    Teraz się obawiam bo dzidzia rośnie I juz mamy serduszko czyli na pewno już odczuwa wszelkiego rodzaju zmiany, skoki ciśnienia pewnie też. No ale tatuś będzie blisko, wiec to jakiś plus dla dzidzi myślę. I zdecydowanie dla mnie.

w4sq9n733eq67vqu.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona, ważna jest opinia lekarza, skoro pozwolił, nie ma co się stresować. Obyś tylko w dniu lotu za dużo o tym nie myślała, bo się tylko nakręcisz. Trzeba się cieszyć, ze niedługo męża zobaczysz, a na czas podróży zabrać czasoumilacz - jakaś książkę czy krzyżówki.
    Dziewczyny, jak ma być ciąża to będzie. Czy lot samolotem czy jak są plamienia czy krwawienia. W ciąży z córcią sporo plamiłam, chodziłam czasami z podpachą. W 10tc zaliczyłam patologię ciąży z sporym krwawieniem - pękł spory krwiak, i dobrze, bo się przynajmniej wypróżnił. Po trochę sie oszczędzałam, może przez 2 tygodnie, potem chodziłam jak czołg. I moje maleństwo ma już roczek.
    Wracając do mieszkania z teściami...Nie wyobrażam sobie. Nie chciałabym również dzielić mieszkania ze swoimi rodzicami. Kocham wolność i swój rewir. Współczuję takich sytuacji, że trzeba mieszkać z teściami, na pewno jest ciężko. Ale nieraz nie ma się wyboru.
    U mnie dziś równo 6 tc. Zaszłam w ciążę z owulacja ok 20 dc, u mnie to norma takie późniejsze jajeczkowania. Chyba przełożę wizytę z 4 na 6 listopada, faktycznie nieraz człowiek chce za szybko, a kasa za usg pójdzie.
    Też piję kawę, ale w większości mnie odrzuca. Także jedna dziennie z mlekiem, do tego capuccinno. Przed ciąża delektowałam się 3 dziennie.
    W ogóle zauważyłam, że wszystko wydaję mi się nieświeże, czy to ser biały czy kotlety, albo w kawie czuć plastik.
    Z jednej str cieszę się, że nie muszę chodzić do pracy, mogę trochę pospać i tak nie za długo, bo mam małe dziecko. Także z macierzyńskiego w kolejny :-) A z drugiej brakuję kontaktów z ludźmi, tej organizacji. Ale na prace przyjdzie czas :-)
    Dziewczyny, ile macie lat? Ja liczę 32 wiosenki, czuję się młodo :-)
    Dziś raniutko musiałam samochód na złom oddać, ale emocje mnie wzięły i w drodze powrotnej się poryczałam, a przecież to tylko rzecz, miałam te autko 7 lat i strasznie sie przyzwyczaiłam. Ale cóż, nie dało go się naprawić i nie było wyjścia, po tylko płacić za OC, a autek bezużyteczny.
    Dobrego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 09:00

BettyCatriona, Arga lubią tę wiadomość

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia35 wrote:
    Byłaś z tym u dermatologa?
    nie byłam u dermatologa, bo pediatra twierdziła ze to od skazy białkowej. W czerwcu byłyśmy u alergologa i ona z kolei mówi, że żadnej alergii nie ma. Skóra się poprawiła, ale teraz znów nawrót.. chyba jednak czas iść do dermatologa.
    Dzięki dziewczyny za odp:)

No i kciuki za dzisiaj wizytujące mamusie! Czekamy na dobre wieści:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 31.. i czuje się jak 20stka :-P

Czy Wam też tak nic nie smakuje :-( ? Masakra..wczoraj prawie nic nie zjadlam..śniadanie jakieś szybkie i wcisnełam jakąś kanapkę na dobranoc, żeby zapchać czymś brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 09:05

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 33 lata. Jak dziecko się urodzi to będę mieć 34. Często jednak czuję się jakbym miała 25 ;-)
    Też mnie odrzuca od jedzenia, mięso śmierdzi, warzywa śmierdzą, herbata ble. Dziś mogę tylko parówki z indyka zjeść i ogórka kiszonego. To samo je młoda. A i jeszcze banany i jabłka. Mogłabym też jeść tylko lody ale nie chcę utyć za bardzo bo i tak startuję z wysoką wagą a małym wzrostem :-(

age.png

preg.png
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    Witam nowe Mamusie i trzymam dzisiaj mocno kciuki za wizytujące ! :)

Dzisiaj mój mąż o drugiej w nocy mnie rozwalił. Mojemu kochanemu piesiowi o drugiej w nocy zachciało się "dwójeczkę " , obudziłam się i wyszłam z nim .
    Jak się położyłam do łóżka to mój mąż mówi : Kochanie następnym razem nie idź tylko budź mnie to będzie nasz trening przed bliźniakami :) Rozczuliło mnie to bardzo :)

Miłego dnia dziewczynki :)

BettyCatriona, Paula2702 lubią tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• eunice. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:13

Arga, Komcia lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam trójkę, dwoje z małą różnicą wieku i trzecie po 30stce :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedoczynność tarczycy i pierwsze dziecko urodziłam w wieku 31 lat. Dodatkowo gruczolak przysadki i hiperprolaktynemie oraz niski progesteron.

age.png

preg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Mysza 3 Znajoma

Wysłany: 26 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja mam 33 lata. Jak dziecko się urodzi to będę mieć 34. Często jednak czuję się jakbym miała 25 ;-)
    Też mnie odrzuca od jedzenia, mięso śmierdzi, warzywa śmierdzą, herbata ble. Dziś mogę tylko parówki z indyka zjeść i ogórka kiszonego. To samo je młoda. A i jeszcze banany i jabłka. Mogłabym też jeść tylko lody ale nie chcę utyć za bardzo bo i tak startuję z wysoką wagą a małym wzrostem :-(

Ja też mam 33 lata a jak urodzi sie malenstwo to 34 :)

Dzisiaj mam wizyte u ginekologa, ale dopiero na 17sta. Już nie mogę sie doczekac a zdrugiej strony mam jakies stres

Milego dnia wszystkim i kciuki za dzisiejsze wizyty :)

hchy3e3ktdtqkjg1.png

dqpranli6xqpwfja.png

j5rbru1djn4sji8d.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś jestem mega śpiąca.

Kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

Ja mam 34 lata, a w marcu skończę 35 :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj tez bym tak chciała, że nic mi nie smakuje i nie jem. Mi smakuje wszystko i jem co 2-3h. Zupełnie inaczej niż w mojej 1 ciąży, gdzie mdliło mnie całe 9 msc.
    Ja mam 34 lata, jak urodze będzie na liczniku 35

w4sq9n733eq67vqu.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ